سه شنبه، 29 اسفند ماه، 1402

قسمت پنجم

15.:: پینوس ::.- اصالت خانوادگي:
منظور از اصالت خانوادگي امور مادي و ظاهري و موقعيت اجتماعي ،مانند شهرت و ثروت و موقعیت اجتماعى در ميان مردم نيست، بلکه منظور تقوا،  نجابت و پاکى و تدین خانوادگى،و دوري از پليدي‌ها و پستي‌ها و رذايل اخلاقي و بدنامي در جامعه است . زیرا ازدواج با یک فرد مساوى است با پیوند با یک خانواده و فامیل و ایجاد یک نسل. بنابر این باید توجه داشت فردی را به همسری برگزینید که از یک خانواده نجیب و خوشنام بوده و در یک محیط خانوادگی سالم بزرگ شده باشد. در ازدواج و انتخاب همسر معقول نیست که انسان بگوید: من مى‏خواهم با خود این فرد زندگى کنم و کارى به کار خانواده‏اش ندارم. زیرا کودک از پدر و مادر خود صفات جسمی و خلقی و روانی و روحی و اخلاقی را به ارث می برد. رسول خدا ـ صلّی الله علیه و آله ـ فرمود:« تَخَيَّرُوا لِنُطَفِكُمْ ، فَإِنَّ النِّسَاءَ يَلِدْنَ أَشْبَاهَ إِخْوَانِهِنَّ وَأَشْبَاهَ أَخَوَاتِهِنَّ » (سیوطي). برای نطفه‌های خود جایگاه مناسبی اختیار کنید؛


زیرا زنان، شبیه برادران و خواهران خودشان فرزند به دنیا می‌آورند . پیامبر(ص) از وراثت به معادن تعبیر نموده اند، .چنانکه می فرمایند: « النَّاسُ معَادِنُ كَمَعَادِنِ الذَّهَبِ وَالْفِضَّةِ ، خِيَارُهُمْ في الجَاهِلِيَّةِ خِيارُهُمْ في الإِسْلامِ إِذَا فَقهُوا » ( بخاری ومسلم). مردم معادني هستند مانند معدن هاي طلا ونقره، برترشان در جاهليت برترشان در اسلام است، البته هرگاه دانشمند شوند .
همچنین می فرمایند « تَخَيَّرُوا لِنُطَفِكُمْ فَانْكِحُوا الْأَكْفَاءَ وَأَنْكِحُوا إِلَيْهِمْ »(سنن ابن ماجه).در گزينش همسر براى خود، محلّ مناسب انتخاب كنيد و از اشخاص هم شأن خود زن بگيريد و به آنها زن بدهيد.
حتی در میابیم پیامبر اسلام (ص)وراثت را نه تنها متاثر از پدر و مادر می داند، بلکه متاثر از آباء و اجداد دور نیز می داند.در صحیح بخاری و مسلم آمده است: « أَنَّ رَجُلاً أَتَى النَّبِيَّ - صلى الله عليه وسلم - فَقَالَ: يَا رَسُولَ اللَّهِ، وُلِدَ لِي غُلامٌ أَسْوَدُ، فَقَالَ: «هَلْ لَكَ مِنْ إِبِلٍ»؟ قَالَ: نَعَمْ، قَالَ: «مَا أَلْوَانُهَا»؟ قَالَ: حُمْرٌ، قَالَ: «هَلْ فِيهَا مِنْ أَوْرَقَ»؟ قَالَ: نَعَمْ، قَالَ: «فَأَنَّى ذَلِكَ»؟ قَالَ: لَعَلَّهُ نَزَعَهُ عِرْقٌ، قَالَ: «فَلَعَلَّ ابْنَكَ هَذَا نَزَعَهُ».
مردي نزد نبي اكرم - صلى الله عليه وسلم - آمد و گفت : اي رسول خدا! صاحب پسر بچه اي سياه رنگ شده ام؟ آنحضرت - صلى الله عليه وسلم - فرمود: «آيا شتر داري»؟ گفت: بلي. فرمود: «چه رنگي دارند»؟ گفت: قرمز هستند. فرمود: «آيا در ميان آنها، شتر خاكستري هم وجود دارد»؟ گفت: بلي. فرمود: «اين شتر خاكستري از كجا آمده است»؟ گفت: شايد به يكي از اجدادش، شباهت پيدا كرده است. آنحضرت - صلى الله عليه وسلم - فرمود: شايد اين فرزند هم به يكي از اجدادش، شباهت پيدا كرده است».

16- سلامت جسمی و روانی :
انسان سالم،باید بتواند یک خانواده سالم ایجاد کند از این رو سلامت جسمانی و روانی در موفقیت و سعادت زندگی مشترک، نقش مهمی بر عهده دارد. بعضی از بیماریهای جسمانی و روانی اهمیت چندانی ندارند و مانع زندگی نیستند و لطمه ای به آن وارد نمی کنند و با معالجه و مراقبت، درمان می شوند. اما برخی از بیماریها ممکن است تهدیدی جدی برای سلامت انسان و همسر آینده او باشد. آنچه که باید در زمینه انتخاب همسر مورد توجه قرار گیرد بیماری ها و نقص ها و معلولیت های جسمی و روحی عمیق و غیرقابل درمان است که در طول عمر همراه انسان است و تحملش برای همسر سخت است. توجه نکردن به این امر و برخورد «احساساتی و غیرمنطقی» با آن ممکن است لطمه های سنگینی به زندگی بزند. همچنین در زمینه شناخت و درمان زودرس بیماری های وراثتی و جلوگیری از انتقال به فرزندان مراجعه به مراکز درمانی برای مشاوره قبل از ازدواج در مراکز مشاوره وزارت بهداشت توصیه می گردد.بر این اساس است که، اسلام تشویق می کند زن و شوهر عاری از عیوب وراثتی بوده و دارای اخلاق حمیده و پسندیده باشند.

17- منبع درآمد و شغل مناسب :
برای یک ازدواج موفق و زندگی سعادتمندانه، مسأله شغل می بایستی جدی گرفته شود. با داشتن کار و شغل، عشق و محبت زوجین در منزل رونق و تداوم می یابد. مردباید برای تامین نیاز مندیهای مادی و معنوی خانواده اش تلاش کند و مسئولیت اقتصادی خانواده را بر دوش کشد. با وجودی که داشتن شغل و درآمد لازمه خوشبختی خانواده است، باید توجه داشت که امکانات مالی به تنهایی نمی تواند حل کننده همه مشکلات یک خانواده و متضمن خوشبختی باشد و اهمیت آن تنها بایستی در کنار سایر عوامل ارزیابی شود.

ادامه دارد ...



ارسال شده در مورخه : سه شنبه، 11 بهمن ماه، 1390 توسط اسامه قادری  پرینت

مرتبط باموضوع :

 معیارهای ازدواج(1)  [ شنبه، 7 اسفند ماه، 1400 ] 12551 مشاهده
 قسمت آخر  [ پنجشنبه، 17 فروردين ماه، 1391 ] 8615 مشاهده
 دختران و پسران فراری  [ دوشنبه، 29 تير ماه، 1394 ] 4216 مشاهده
 قسمت دوم  [ يكشنبه، 20 آذر ماه، 1390 ] 10509 مشاهده
 قسمت چهارم  [ دوشنبه، 19 دي ماه، 1390 ] 8613 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب
صفحات پيشنهادي
لينکدوني
پیامک

ســامـانه پیام کوتاه پینوس



ارسال خبر ، مقاله ، گزارش و ...



شماره همراه خود را برای عضویت در خبرنامه پیامکی وارد کنید