سه شنبه، 29 اسفند ماه، 1402

نياز جامعه به نهادها و انجمن هاي عام المنفعه

نویسنده : سیدعثمان ایراندوست
«وَ تَعَاوَنُواْ عَلَى الْبرِّ وَ التَّقْوَى وَ لاَتَعَاوَنُواْ عَلَى الإِثْمِ وَ الْعُدْوَانِ» [مائده:2]
ترجمه: «و در راه نيكي و پرهيزگاري همديگر را ياري و پشتيباني كنيد و همديگر را در راه تجاوز و ستمكاري ياري و پشتيباني مكنيد.»



برگهاي دفتر زندگيمان را ورق مي­زنيم تا بنابر استعدادهاي موجود در وجودمان، انديشه­ها و آرمانها و اهداف مشخص را بر آن به يادگار بگذاريم.

اما به راستي براي رسيدن به اهداف و مقاصدی كه پيش روي افراد يك جامعه هستند، چه راه­هايي را بايد بپيمایيم؟ آيا اهداف و مقاصد خود را محدود به نيازهايمان كنيم و متناسب با وضعيت جامعه­مان تنظيم نماییم؟ چه كسي مي­تواند بگويد كه ضروريات يك فرد و جامعه در چه چيزهايي خلاصه مي­شوند؟

اينها پرسش­هايي هستند و خواهند بود كه همچون يك سيلي، اذهان آدمي را از خواب بيدار مي­كند تا انگيزه­ها و باورهايش را در راه رسيدن به اهدافش مشخص كند. و مي­دانيم انسان مخلوقيت اجتماعي و حس هم­زيستي و نوعدوستي در نهاد وي به وديعه گذاشته شده است و با همين ويژگي اجتماعي بودن مي­تواند در مسير كمال مادي و معنوي به تعاون و همكاري براي رسيدن به نيازها و خواسته­هاي خود برسد؛ چرا كه در دنياي كنوني ما بودنِ نهادها و مؤسسات وانجمن­ها ضروري است؛ زيرا وجود چنين نهادهايي در بطن جامعه باعث پيشرفتهاي زيادي در بخش­هاي فرهنگي، سياسي و رفاهي مي­شود. و شايد براي جامعه ما كه از بسياري از امكانات رفاهي و اجتماعي بي بهره­ است چنين نهادهايی ضروري­تر باشد. و از بارزترين اين نهادها و انجمن­ها مي­توان به نقش انجمن­هاي خيريه اشاره كرد؛ چونكه مي­تواند زمينه مناسبي باشد براي بسياري از معضلات و مشكلات پيش روي جامعه؛ و براي پي بردن به اهميت اين نهادها مي­توان به تأثيرگذاري آنها بر جامعه اشاره نمود، كه از لحاظ اقتصادي، فاصله طبقاتي جامعه را كاهش مي­دهند و از لحاظ اجتماعي، حس انسان دوستي را تقويت مي­كنند و انگيزه­اي مي­شوند براي مسئوليت آحاد جامعه؛ چرا كه با بهره گيري از منابع جمع­آوري شده­ي اين نهادها و سرمايه­گذاري آن به نحو شايسته، مي­توان در زمينه اشتغال براي جوانان و رفع نياز مستمندان گامي برداشت.

از اين رو بودن چنين نهادهايي در جامعه و ارتباط نزديك آنها به مردم زمينه­ي مناسبي خواهد بود، در رابطه با مسائل فرهنگي و آموزشي قشر محروم؛ از طرفي ضرورت ایجاد اين نهادها و از طرف ديگر عدم وجود آنها در جامعه، اين امر را به يك واقعيت تبديل كرده است كه مشكلات و مسائل جامعه كنوني ما براي برون رفت از وضع موجود، نياز به همبستگي، مشاركت، تعامل و همكاري دارد؛ چون نمي­توان به راستي اين همه مسائل و مشكلات را كه گربيان­گير خانواده­ها و به تبع آن جامعه شده­اند از جمله فقر، بيكاري، فساد و بي بند و باري، نبودن احساس مسئوليت اجتماعي و نداشتن انگيزه و هدف براي زندگي و تكامل و... را با خطابه­اي حل كرد.

و شايد اين سخن ما از بهر مسئوليت ما نسبت به جامعه­مان باشد تا باز نظاره­گر كساني نباشيم كه براي رفع نياز ضروري خودشان هر پستي و هر ذلتي را به نام زندگي قبول مي­كنند.

سخنانمان هرآنچه كه هست هديه است برايتان، براي همكاري و همدلي شما دوستان!  اميد است در راه اعتلاي آرمانها و هدايت جامعه­مان با هم و براي هم در اين امر مهم هميار شويم و برگي از دفتر زندگيمان را به حس انسان دوستي، رنگي از صفا بزنيم. تا باشد هر آنچه كه خواستار آنيم..!.



ارسال شده در مورخه : چهارشنبه، 22 خرداد ماه، 1392 توسط اسامه قادری  پرینت

مرتبط باموضوع :

 کرونا و پوشاک  [ يكشنبه، 28 ارديبهشت ماه، 1399 ] 1733 مشاهده
 بهار عربي و بيان چند نكته  [ شنبه، 24 دي ماه، 1390 ] 8126 مشاهده
 آنها كه با ليست اميد نماینده شدند اما...!  [ دوشنبه، 10 خرداد ماه، 1395 ] 2757 مشاهده
 آچمزیِ ناتمام کشور در بحران ها  [ پنجشنبه، 8 فروردين ماه، 1398 ] 1721 مشاهده
 در ضرورت بازسازی مستمر روش تربیتی  [ پنجشنبه، 25 آذر ماه، 1395 ] 3282 مشاهده
امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب
صفحات پيشنهادي
لينکدوني
پیامک

ســامـانه پیام کوتاه پینوس



ارسال خبر ، مقاله ، گزارش و ...



شماره همراه خود را برای عضویت در خبرنامه پیامکی وارد کنید