سه شنبه، 29 اسفند ماه، 1402

مصاحبه اختصاصی پینوس با رئیس بیمارستان پاوه

خبرنگار : نجیبه سبحانی

مصاحبه ی اختصاصی وب سایت پینوس با رئیس بیمارستان پاوه دکتر امیر محمود نژاد.

دکتر محمود نژاد می گوید: پرونده ی خانم م. ر در دست بررسی است و هنوز هیچ حکمی صادر نشده است.



1) ساخت بیمارستان جدید از سال 88 شروع شده است و طبق برنامه این بیمارستان باید در طول 2 تا 4 سال به بهره برداری می رسید اما چیزی که ما شاهدش هستیم این است که ساخت بیمارستان بعد از چهار سال همچنان در مراحل ابتدایی ساخت و ساز است. دلیل آماده نشدن این بیمارستان چیست ؟

- بیمارستان جدید در یک طرح ده ساله باید به مرحله ی  بهره برداری و اجرا برسد؛ اما با توجه به کمبود فراوان بودجه، این امر روند کندی دارد. تامین بودجه و پیمانکاری این بیمارستان مستقیما تحت نظر وزرات بهداشت است و در این زمینه خودِ شهرستان و استان هیچگونه دخل و تصرفی ندارند.تنها کاری که ما می توانیم انجام بدهیم این است که کمبودها و مشکلات این پروژه را به مقامات بالاتر گزراش بدهیم. ما باید تمام شرایط را در نظر بگیریم به عنوان مثال بیمارستان جوانرود در زمانی ساخته شده است که کشور از نظر بودجه ایی در وضعیت خوبی بود با این وجود این بیمارستان نیز در طول نه سال به بهره داری رسید اما در حال حاضر که وضعیت از نظر بودجه ایی مناسب نیست و قیمت دلار هم نسبت به سالهای قبل بالا رفته است طبیعتا ساخت و بهره داری بیمارستان جدید بیشتر از ده سال طول می کشد.

 

2)اما مسولین گفته بودند که این بیمارستان باید در طول دو تا چهار سال آماده ی خدمت رسانی شود.

- باید و نباید ها مهم نیستند، عمل کردن و انجام کار مهم است و چیزی که ما در عمل می بینیم این است که ساختن بیمارستان جدید روند کندی دارد. این بیمارستان چون دولتی است به علت کمبود بودجه ی وزرات خانه پیش بردن و ساختن آن روند کندی دارد.

 

3) بیمارستان قدس شرایط مناسبی ندارد، آیا نباید ساخت بیمارستان جدید روند سریعتری به خود بگیرد ؟

- ما قبول داریم که ساختمان بیمارستان قدس قدیمی است اما از نظر بازدهی، کاری، ارائه ی خدمات و بالا بودن شاخص های بهداشتی و آماریی یکی از بهترین بیمارستان ها در سطح استان است. یکی از دلایلی که باعث شده است ما نتوانیم وضعیت بیمارستان را بهتر کنیم ساختن بیمارستان جدید است. بودجه باید برای ساختن بیمارستان جدید مصرف شود.

 

4) اما چیزی که در عمل می بینیم اینطور نیست. بعضا شاهد این هستیم که برای انجام عمل های ساده ایی مثل عمل آپاندیس بیمار از اینجا به جوانرود یا کرمانشاه اعزام می شود.

-این موارد ربطی به خوب یا بد بودن وضعیت بیمارستان ندارد. چند دلیل برای بوجود آمدن این اتفاقات وجود دارد. یکی از دلایل عدم وجود پزشک متخصص و جراح در سطح استان است. هر ساله تعدادی پزشک متخصص و جراح از دانشگاه فارغ التحصیل می شوند. این فارغ التحصیلان به وزرات بهداشت معرفی می شوند سپس وزرات خانه بر اساس نیازاستانی این متخصصین را تقسیم می کند و بعد از آن استان آنها را بر اساس نیاز شهرستان تقسیم می کند. در یک سال اخیر وزرات خانه دو پزشک متخصص و جراح را به استان کرمانشاه معرفی کرده است. از این دو نفر یکی از آنها قبول نکرده است که به کرمانشاه بیاید و پزشک دیگربا توجه به اینکه کنگاور جمعیت بیشتری نسبت به پاوه دارد و در این شهر هیچ متخصص و جراحی وجود نداشت به این شهرفرستاده شده است.

 

5) اما علت نیامدن برخی متخصصین و جراحان به گفته ی خودشان کمبود امکانات و تجهیزات مناسب پزشکی است.

-قبول داریم پاوه یک شهر مرزی است و نسبت به کرمانشاه در وضعیت مناسبی نیست اما ما متناسب با موقعیت پاوه امکانات مناسبی در اختیار متخصصین و جراحان قرار می دهیم تا بتوانند به مردم خدمت کنند. منِ نوعی که با امتیاز منطقه محروم به دانشگاه رفته ام و متخصص و جراح شده ام باید دلسوز این مردم باشم و در هر شرایطی و با وجود امکانات محدود به شهرم برگردم و به مردم شهرم خدمت کنم. به نظر بنده این حرفها بهانه هستند برای برنگشتن به این شهر و ماندن درمرکز. خودِ بنده که متخصص اطفال هستم همه ی امکانات لازم را برای انجام کارم دارم.

 

6) ما هر سال تعدادی قبولی در رشته ی پزشکی داریم. آیا برنامه ی خاصی برای بازگرداندن این افراد به پاوه پس از اتمام درسشان دارید ؟

 ما با کسانی که در این رشته درس می خوانند به ویژه با کسانی که در حال به اتمام رساندن دوره ی تخصصشان هستند صحبت کرده ایم و از آنها خواسته ایم پس از اتمام درسشان به پاوه برگردند و در این شهر خدمت بکنند.

 

7) چه چیزی باعث شده است که مردم دید خوبی نسبت به بیمارستان پاوه نداشته باشند ؟

- متاسفانه به علت عدم اطلاع رسانی، سطح آگاهی مردم در مسائل پزشکی پایین است با رخ دادن کوچکترین مشکل پزشکان را مقصر می دانند. به عنوان مثال زمانی که جنین در رحم مادر است مشکلاتی برایش پیش می آید و به دلایل ژنتیکی ممکن است ناقص و نارس بدنیا بیاید؛ در این وضعیت، کاری از دست هیچ پزشکی ساخته نیست اما مردم به علت سطح پایین آگاهی، پزشک را متهم می کنند. جهت اطلاع همشهریان عزیز این را هم عرض کنم که شهرستان پاوه از نظر شاخص های بهداشتی پنج سال متوالی در سطح استان در جایگاه اول و روستای هجیج در سطح کشوری دو سال در جایگاه خوبی قرار گرفته است.

8) به نظر شما اتفاقی که اخیرا در بیمارستان رخ داده است؛ سبب بی اعتمادی مردم نسبت به بیمارستان نشده است  ؟

-متاسفانه اطلاع رسانی نادرست بعضی افراد و توقعات بیجا و بی اطلاعی مردم سبب بوجود آمدن دید نامناسب نسبت به وضعیت پزشکی پاوه شده است. مردم نباید انتظار داشته باشند از صد نوازدی که بدنیا می آیند هر صد نفر آنها سالم و یا زنده بمانند. ما نمی توانیم به طور کامل جلوی مرگ و میر نوزادان را بگیریم اما می توانیم آمار مرگ و میر را کاهش دهیم. در کشور امریکا از هر هزار نفر نوزادی که بدنیا می آیند هشت نفر آنها میمیرند. در سنگاپور که از نظر شاخص های پزشکی در جهان در جایگاه اول قرار دارد در بدنیا آمدن نوزادان دو دهم درصد آنها سالم و یا زنده بدنیا نمی آیند. در طول هفت سال گذشته ما یک مورد هم مرگ و میر نوزاد نداشتیم. پزشکانی که در این شهرهستند کاملا دلسوزانه و با هدف خدمت به مردم کار می کنند. هیچ پزشکی در این شهر با مردم دشمنی ندارد. مردم این شهر هم باید شرایط پزشکان و بیمارستان را درک کنند.

 

9) پرونده ی خانم م. ر در چه وضعیتی است ؟ آیا حکمی برای ایشان صادر شده است ؟

-در مورد خانم م. رباید عرض کنم که بسیاری از مردم این شهر با ناآگاهی در مورد این قضییه نظر دادند و ایشان را متهم کردند. پرونده ی ایشان در دست بررسی است و هنوز هیچ حکمی صادر نشده است. متاسفانه بسیاری از مردم با شتاب و بدون داشتن اطلاعات صحیح و از روی احساسات در مورد اتفاقی که اخیرا رخ داده است، قضاوت کردند. مردم باید رفتارشان طوری باشد که باعث دلسردی پرسنل بیمارستان در خدمت رسانی نشود. همکاران ما کاملا دلسوزانه کار می کنند. تمام تلاش ما در طول این سالها این بوده است که سطح خدمات بهداشتی را افزایش دهیم.

 

10) آیا ایشان در حال حاضر اجازه ی فعالیت در کار خود را دارند؟

-بله، خانم م. ر در حال انجام فعالیت خود هستند و در حال حاضر هیچ دلیلی برای عدم انجام فعالیت خود ندارند.

 

 11) عموم مردم در حال حاضر نسبت به خانم م. ر دید مناسبی ندارند. در این خصوص اگر نکته ی خاصی وجود دارد به مردم بگویید.

-خیلی خلاصه در این مورد به مردم عرض می کنم، خانم بیماری که تحت نظر ایشان بوده اند به دلیل سقطی که داشته اند و به دلیل پارگی کیسه ی آب تحت درمان بوده اند و از قبل به علت سقطی که انجام داده بودند دچار عفونت شده بودند که با تشخیص این عفونت ایشان سریعا به کرمانشاه اعزام شده اند و در کرمانشاه این مادر و نوزاد متاسفانه جانشان را از دست داده اند. با این وجود ما نمی توانیم بگوییم که خانم م. ر مقصر بوده اند. مسائل پزشکی بسیار عمیق هستند به همین دلیل هم ما و هم مردم باید منتظر حکمی باشیم که در استان و به وسیله ی متخصصان امر صادر می شود.

 

12) چیزی که در بین عامه ی مردم شایع است این است که خانم م. ر در حال لابی گری برای رفع اتهام هستند. آیا چنین چیزی امکان پذیر است ؟

-چنین چیزی محال است. این قضییه به صورت مستقیم به وزرات بهداشت ربط دارد. مرگ مادر باردار در حدی مهم است که شاخص بهداشت هر کشور را طبق درصد مرگ و میر مادران باردار مشخص می کنند. چنین موردی اهمیتش در حد کشوری است و چیزی نیست که کسی به صورت شخصی و یا با لابی گری بتواند حکمی را تغییر بدهد. باید منتظر رای متخصصان استان بمانیم تا مشخص شود چه عواملی و چه کسانی در این قضییه مقصر هستند.

 

13) عده ایی از مردم از برخورد نامناسب پزشکان در مطب ها گله دارند. به عنوان مثال پزشکی در حین معاینه ی بیمار از تلویزیونی که در اتاقش بوده مشغول دیدن فوتبال بوده است ! یا عده ایی از پزشکان همزمان چند بیمار را وارد اتاق می کنند و آنها را معاینه می کنند. چرا باید نظارت بر روی کار پزشکان انقدر ضعیف باشد که چنین اتفاقاتی رخ دهد ؟

-مطمئنا پزشکی که در حین معاینه ی بیمار در حال دیدن فوتبال بوده است مرتکب تخلف شده است. چنین موردی باید سریعا از طرف مردم گزارش داده بشود تا با این پزشک برخورد شود. در مورد پزشکانی هم که چندین نفر را همزمان وارد اتاقشان می کنند باید بگوییم که این کار غیرعلمی و نادرست و هیچ پزشکی حق ندارد چنین کاری را انجام دهد. مردم ما تیزبین هستند اما متاسفانه پیگیر رفع مشکلات نمی شوند و اعتراضشان در حد کوچه و بازار است. ما انتظار داریم چنین مواردی به ما گزارش بشود تا با پزشکان متخلف برخورد شود.

 

14) عده ایی از همشهریان نیز از برخورد نامناسب پرسنل بیمارستان گله دارند.

-متاسفانه در بعضی موارد همراهان بیمار خودشان باعث عصبانیت پرسنل می شوند. به عنوان مثال در اتاق احیا تمام همراهان بیمار وارد اتاق می شوند و اجازه ی کمک رسانی پزشک و پرستار به بیمار را نمی دهند. در بخش های دیگر هم با چنین مشکلاتی مواجه هستیم. مثلا در بخش نوزادان شخص بنده بارها از همراهان بیمار خواسته ام که وارد بخش نشوند، نظافت را در بخش رعایت کنند اما متاسفانه همراهان به این تذکرات اهمیت نمی دهند. بعضا دیده شده در ساعاتی که وقت ملاقات نیست همشهریان به اصرار و حتی گاهی با پرخاشگری نسبت به نگهبان خواسته اند که وارد بخش شوند. چنین اتفاقاتی باعث می شود که پرسنل ما گاهی با عصبانیت پاسخگوی مردم باشند. ما از همشهریان انتظار داریم که بر اساس قانون بیمارستان رفتار کنند. در ساعاتی که وقت ملاقات نیست به بیمارستان نیایند. فقط یک نفر همراه بیمار در بیمارستان بماند. در مواردی حتی نیاز به همان یک نفر هم نیست. نظم بیمارستان را بهم نریزند. من از مردم خواهش می کنم که این موارد را رعایت کنند. البته منکر این مسئله هم نمی شوم که گاهی پرسنل ممکن است بدون دلیل عصبانی شوند که در این صورت از مردم می خواهیم به ما گزارش بدهند تا ما رسیدگی کنیم.

 

15) در پایان اگر صحبتی دارید بفرمایید.

 یکی از برنامه های ما افزایش پزشکان متخصص در پاوه است. تمام تلاشمان در راستای پیشرفت این بیمارستان است. مردم باید واقع بین باشند و تمام واقعیات را در نظر بگیرند. بیمارستان قدس یک بیمارستان دولتی است و تصمیماتی که برای این بیمارستان گرفته می شود از مقامات بالا است. ما به پرسنل احتیاج داریم اما اجازه ی استخدام افراد جدید را نداریم. از خیرین شهر هم خواهشمندیم که به بیمارستان در تهیه ی تجهیزات بیمارستان کمک کنند. افرادی در این شهرهستند که به بیمارستان کمک می کنند اما افرادی هم هستند که با وجود وضع مالی مناسب کمکی به بیمارستان نمی کنند. امیدوارم این عزیزان هم به بیمارستان جهت تهیه ی تجهیزات پزشکی کمک کنند. از مردم هم خواستاریم که نسبت به پرسنل دلسرد نشوند و از نظر روحی و فرهنگی و مادی به پیشرفت بیمارستان کمک کنند. از شما و مدیر سایت پینوس آقای قادری تشکر می کنم.  



ارسال شده در مورخه : جمعه، 16 اسفند ماه، 1392 توسط admin2  پرینت

مرتبط باموضوع :

 مصاحبه اختصاصی پینوس با کیوان حاتمیان  [ دوشنبه، 20 خرداد ماه، 1392 ] 5931 مشاهده
 مصاحبه اختصاصی پینوس با محمد حق مرادی  [ پنجشنبه، 11 ارديبهشت ماه، 1393 ] 9332 مشاهده
 گفتگویی با سعدالله نصیری،خواننده،شاعر کرد  [ پنجشنبه، 29 مرداد ماه، 1394 ] 5752 مشاهده
 از ایده‌ی وحدت تا لزوم رعایت حقوق شهروندی  [ چهارشنبه، 1 دي ماه، 1395 ] 4508 مشاهده
 گفتگو با دختر اهوازی که به استادیوم رفت  [ پنجشنبه، 7 دي ماه، 1396 ] 4229 مشاهده
نام: محمد
ایمیل: m.valizadeh1989@gmail.com

در مورخه : شنبه، 17 اسفند ماه، 1392
با وجود همه این مشکلات تلاش دکتر محمودنژاد در بهبود وضعیت بیمارستان پاوه قابل تقدیر است.
ارسال جوابیه ]

نام: شهروند
ایمیل: dfsdfs@yahoo.com

در مورخه : شنبه، 17 اسفند ماه، 1392
نمیدانم چرا هروقت یکی مسئولیتی میگیره شروع به توجیه میکنه من شخصا آقای دکتر مراد نژاد رو انسان با اخلاق وحرفه ای میدونم اما توجیهات نسبتا بی ربطشون من رو یک مقدار نگران کرد که کرسی ریاست ایشون رو عوض نکرده باشه دکتر عزیز باید خدمتتون عارض بشوم که اگر مدیریت قوی پشت کار بود وحالا هم باشه این بیمارستان با کمک خیرین منطقه و دولت خیلی زود به بهربرداری میرسه اینکه دلار کجای کار هست وقیمتش چند است حرف بچه گانه ایست که حتی کوچکترین اقتصاد دان هم اون رو به زبان نمیاره پس یک مقدار با تدبیر حرف بزنید در ثانی بحث شاخص بهداشتی منطقه رو کردین که بالاست اما سطح فکری مردم از لحاظ بهداشتی پایین!که این حرف هم بسیار جزیی است و بنده و هر شهروند دیگری کاملا برعکس این حرف شمارا استنباط مینماییم شاخص بهداشتی هر منطقه تابعی از فهم مردم نسبت به مسایل بهداشتی منطقه است چون مردم مسایل بهداشتی رو رعایت میکنن شاخص بالا رفته وگرنه که سیستم بهداشتی پاوه کاملا معلومه!!!همانند میزان جرایم در منطقه که بخاطر فرهنگ بالای ما شاخص جرایم بسیار پایینه،وبحث پایانی اینکه فرمودید برای جذب فارغ التحصیلان سال آخری داریم اقدام میکنیم برگردن منطقه که باز حرفتون درست نیست طرف چندین سال درس خونده ومشکلات داشته شما حالشم نپرسیدید ویه بار حداقل تجلیلی ازش بعمل نیاوردید حالا انتظار دارید حالا که به نقطه بهر برداری رسیده برگرده وبا حداقل دستمزد کار بکنه؟؟؟؟؟باید یک سیستم حمایتی برای این عزیزان که سرمایه های ما هستن فراهم بشه توسط بیمارستان وشبکه بهداشت تا ترغیب به بازگشت بشوند
ارسال جوابیه ]

نام: شهروند
ایمیل: dfsdfs@yahoo.com

در مورخه : شنبه، 17 اسفند ماه، 1392
ببخشید! این مطلب رو یادم رفت بگم علت عصبانیت کادر بیمارستان خود مسئولان شبکه اند از خود پرستاران بپرسید آقای دکتر از فوریتهاتون بپرسید از دربانتون بپرسید مسئول اصلی وابتدایی عصبانیت کادر خود مسئولان بیمارستان وشبکه اند سو مدیریت حاکمه امید واریم حلش کنید وگرنه اگر برخود خوبی از طرف دوستان بشه مردم هم باروی باز استقبال میکنن سریال پرستاران رو حتما ببینید!
ارسال جوابیه ]

نام: مهمان
ایمیل: پاوه

در مورخه : شنبه، 17 اسفند ماه، 1392
خواندن این مصاحبه غیر از وقت تلف کردن فایده ای دیگه ای نداشت
ارسال جوابیه ]

نام: محمد
ایمیل: soranz201356@gmail.com

در مورخه : جمعه، 29 فروردين ماه، 1393
اقای دکتر گفتند من که متخصص هستم همی امکانات کارم را دارم حالا میشه بپرسم امکانات کار شما بجز سه دستگاه برای بچه های که زردی می گیرند چی هست تازه بعضی وقتها دستگاها یکشون کار می کنند و خود شما برای کمبود دستگاه بچه من را به جوانرود بعد به سنندج اعزام کردی اقای دکتر .بیمارستان پاوه فقط اسم بیمارستان را یدک می کشد و خودت هم تازه مدرکت را گرفته اید و وارد نیستید هر موردی بیماری بچه که پیشت بیاد یک هفته مثل موش ازمایشگاهی خودت را ازمایش می کنید بعد به سنندج به بیمارستان اطفال ان شهر اعزامش می کنید چون خودت دانش اموخته ان بیمارستان بودی
ارسال جوابیه ]

امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب
صفحات پيشنهادي
لينکدوني
پیامک

ســامـانه پیام کوتاه پینوس



ارسال خبر ، مقاله ، گزارش و ...



شماره همراه خود را برای عضویت در خبرنامه پیامکی وارد کنید