۞ به پيشواز ماه مبارک رمضان ۞

در این بخش مقالات در زمینه دینی قرار داده می شود

مديران انجمن: CafeWeb, Dabir, Noha, bahar

۞ به پيشواز ماه مبارک رمضان ۞

پستتوسط bahar » جمعه خرداد ماه 8, 1393 12:15 am




ریاضت های شعبانیه، بستری برای کسب سعادت در رمضان . . .

از جمله الطاف خداوند را می توان در قرار دادن فرصت هایی برای بهره مندی هر چه بیشتر انسان ها از نعمت عبادت دانست. ازجمله ی این فرصت ها می توان به ماه شعبان اشاره کرد که بهره مندی هر چه بیشتر از این ماه، گام نهادن در ماه رمضان را هموار می سازد.بگذارید تلاش ها و مجاهدت های پیشوای امت را در این ماه، مورد بررسی قرار دهیم:

امام بخاری و امام مسلم از ام المؤمنین عایشه، روایت می کنند که ام المؤمنین عایشه می گوید: رسول الله هیچ ماهی را همانند ماه رمضان بطور کامل روزه نمی گرفت و ماهی هم که، اکثر روزهایش در حال روزه بود، ماه شعبان بود. امام بخاری اضافه می کند که وی تمام ماه شعبان را روزه می گرفت و در روایت امام مسلم ذکر شده است که اکثر روزها را روزه بود به جز چند روز.

از روایات و احادیث مربوطه، قول راجح این است که رسول الله در گرامی داشتن ماه شعبان تمام تلاش خود را به کار می گرفت و حداکثر روزهای این ماه را روزه بود. برخی از علما روزه گرفتن این ماه را بر ماه های حرام ترجیح داده اند که دلایل این فضیلت را در این حدیث رسول الله برمی شماریم:

الف) شعبان ماهی است که اعمال انسان ها در پیشگاه خداوند حضور می یابد و چه زیباست، در حالی اعمال انسان نزد پروردگار حضور یابد که انسان به طاعت و عبادت خدا مشغول است و به این امید که این اعمال مورد قبول خدا واقع گردد و سُتره ی گناهانش شود.

ب) شعبان، بین دو ماه پر فضیلت رجب و رمضان واقع شده است. چه بسا انسان هایی هستند که فقط این دو ماه را با ارزش می دانند و نسبت به شعبان غافل می شوند. از آنجایی که انجام عبادت در زمانی که مردم نسبت به آن در غفلت به سر می برند، دارای اجر و ثواب بیشتری است انجام بندگی در ماه شعبان هم با فضیلت می شود. در این مورد، پیرامون فضیلت نمازهای نافله داریم: «أفضل الصلاة بعد المکتوبة صلاة اللیل» زیرا در این وقت انسان ها در خواب اند (نسبت به این زمان سهل انگارند). و همچنین درمورد زمانی که برای گفتن ذکر مناسب است، داریم: «إن الله یضحک ممن یذکره فی السوق» یعنی خداوند از کسی که در بازار به ذکر و یاد او می پردازد بسیار شادمان می گردد؛ و این بدان سبب است که بازار محل رفت و آمد شیطان است و بستر غفلت افراد از ذکر و یاد خدا، فراهم می شود. پس عبادت در وقتی که مردم در غفلت اند یا نسبت به آن سهل انگارند، دارای اجر و ثواب بیشتری است.

ج) سومین عامل فضیلت ماه شعبان را می توان در آماده شدن برای ماه رمضان دانست تا بدین سبب با روزه داری، نفس را بدان عادت دهد و با لذت و نشاط بیشتری ماه رمضان را آغاز کند.
از این رو ماه شعبان مقدمه ای برای پا نهادن در ماه عبادت و بندگی است. و شایسته است که شخص مسلمان با تلاوت قرآن و اقامه نمازهای نوافل، از این ماه نهایت استفاده را ببرد. صحابه ی کرام شش ماه قبل از ماه رمضان در دعاهایشان خواستار رسیدن به ماه رمضان بودند و بعد از اتمام این ماه هم از خداوند مقبولیت عبادات شان در آن ماه را خواستار بودند. از جمله دعاهای رسول اکرم پیرامون فضیلت این دو ماه این چنین است: «اللهم بارک لنا فی شعبان، اللهم بلغنا رمضان» یعنی بار خدایا در ماه  شعبان خیر و برکت را نصیب مان فرما و ما را به ماه رمضان برسان (توفیق انجام طاعات در ماه رمضان را به ما عنایت فرما.)







برای نویسنده این مطلب bahar تشکر کننده ها: 2
Ronahi (چهارشنبه خرداد ماه 27, 1393 1:02 am), ostadelyass (سه شنبه خرداد ماه 13, 1393 3:50 pm)
رتبه: 14.29%
 
نماد کاربر
bahar
مدیر انجمن
مدیر انجمن
 
پست ها : 3506
تاريخ عضويت: چهارشنبه آذر ماه 15, 1390 12:30 am
تشکر کرده: 5837 بار
تشکر شده: 5121 بار
امتياز: 33890

Re: ۞ اللهم بارک لنا فی شعبان و بلغنا رمضان ۞

پستتوسط bahar » يکشنبه خرداد ماه 11, 1393 2:19 pm





فضائل ماه شعبان

قال صلى الله عليه وسلم:
«ذاك شهر يغفل الناس عنه بين رجب ورمضان وهو شهر ترفع فيه الأعمال إلى رب العالمين فأحب أن يرفع عملي وأنا صائم»رواه النسائي وحسنه الألباني


رسول الله صلی الله علیه و سلم می فرماید: ماهی است بین رجب و رمضان که مردم غافلند از این ماه، ماهی است که اعمال به طرف رب العالمین می روند و من دوست دارم عملم در حالی که روزه هستم بالا رود.

دلیل نامگذاری شعبان

شعبان از مادّه شَعْباً به معنى پراكنده شدن است، و چون ارزاق بندگان در اين ماه منشعب مى شود و يا اينكه اعراب براى طلب كردن آب به صحراها پراكنده مى شدند. اين ماه را شعبان ناميدند
ام المومنین عائشه رضی الله عنها که اکثر اوقات قرب رسول الله صلی الله علیه وسلم نصیب شان بود چنین بیان میدارند:

” كان رسول الله يصوم حتى نقول لا يفطر ويفطر حتى نقول لا يصوم وما رأيت رسول الله استكمل صيام شهر إلا رمضان وما رأيته أكثر صياما منه في شعبان ” رواه البخاري

رسول خدا چنان روزه می گرفتند که فکر می کردیم هیچ افطار نمی کنند وچنان افطار می کردند که گمان می بردیم هیچ روزه نمی گیرند. ومن پیامبر خدارا بجز از ماه مبارک رمضان که سراسر آنرا روزه دار می بودند دردیگر ماه ها ندیدم که آنها تمام آن ماه را روزه بگیرند. وبعد ازماه مبارک رمضان شعبان را اکثر روزها روزه دار می بودند.

فعن أُسَامَة بْن زَيْدٍ رضي الله عنهما قَالَ : قُلْت : يَا رَسُول اللَّه ، لَمْ أَرَك تَصُومُ مِنْ شَهْر مِنْ الشُّهُور مَا تَصُوم مِنْ شَعْبَان , قَالَ :” ذَلِكَ شَهْرٌ يَغْفُلُ النَّاس عَنْهُ بَيْنَ رَجَبٍ وَرَمَضَان , وَهُوَ شَهْر تُرْفَعُ فِيهِ الأَعْمَال إِلَى رَبّ الْعَالَمِينَ ، فَأُحِبُّ أَنْ يُرْفَعَ عَمَلِي وَأَنَا صَائِمٌ”

ازاسامه پسرزید رضی الله عنهما روایت شده که میفرمایند: ازپیامبرخدا پرسیدم که من شمارا بجزماه شعبان که اکثرایام آنرا روزه دار می باشید دردیگرماه ها شما را چنان روزه دار نمی یابم؟ پیامبر خدا فرمودند: ” این ماهی است میان رجب ورمضان قرار دارد و مردم ازآن غافل اند، شعبان ماهی است که اعمال بندگان درآن بسوی خدا برده می شوند ومن دوست دارم که اعمالم به خداوند وقتی پیش شوند که من درحال روزه باشم

معجزاتی برای روزه شعبان

بهتر است برای روزه ماه مبارک رمضان به استقبال روزه های شعبانیه برویم تا جسممان اماده شوداز نظر علمی ثابت شده  است كه جسم انسان در روزهايى اول روزه گرفتن در ماه مبارك رمضان شروع به مصرف کردن موادهای ذخیره شده در جسم انسان (پروتئین ها، چربی ها و غیره) برای جبران کمبودی که به سبب کم خوردن غذا است می کند.در نتیجه سموم (زهرهایی) مانند آدرنالین قبل اینکه بدن همراه ضایعاتش آن را دفع کند با خون جریان پیدا می کند به این دلیل است که روزه دار دچار بعضی از عوارض از جمله سردرد، ضعف، زود عصبانی شدن، تغییر مزاج و شاید هم دشنام و فحش دادن و غیره می شود و این کار شاید روزده دار را ناچار کند که چند روز روزه را ترک کند. و این عوارض به تدریج و چند روز بعد از آغاز روزه گرفتن به سبب برگشتن هورمون ها به حالت طبیعی در خون کاهش و از بین می رود(بإذن الله) و این نکات باید برای روزه داران ملاحظه شود.پس روزه ماه شعبان (سنت است) تمرینی برای روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان(روزه فرض) است، برای اینکه مسلمان در روزه رمضان دچار خستگی و تکلیف زیاد نشود.(والله سبحانه و تعالی بهتر می داند)

عن أبي هريرة -رضي الله تعالى عنه-عن النّبيّ -صلّى الله عليه وسلّم- قال: «لا تقدموا رمضان بصوم يومٍ ولا يومين. إلا رجل كان يصوم صوماً، فليصمه» رواه مسلم
به پیشواز رمضان به یک یا دو روز روزه گرفتن نروید مگر کسی که روزه  دارد روزه ای را( روزه های سنت ) آن پس می تواندروزه  بگیرد.










برای نویسنده این مطلب bahar تشکر کننده ها: 2
Ronahi (چهارشنبه خرداد ماه 27, 1393 1:02 am), ostadelyass (سه شنبه خرداد ماه 13, 1393 3:48 pm)
رتبه: 14.29%
 
نماد کاربر
bahar
مدیر انجمن
مدیر انجمن
 
پست ها : 3506
تاريخ عضويت: چهارشنبه آذر ماه 15, 1390 12:30 am
تشکر کرده: 5837 بار
تشکر شده: 5121 بار
امتياز: 33890

Re: ۞ اللهم بارک لنا فی شعبان و بلغنا رمضان ۞

پستتوسط bahar » دوشنبه خرداد ماه 12, 1393 11:33 pm





از شیخ شنقیطی پرسیدند:

برای استقبال از موسم های عبادت چه نصیحت و پیشنهادی داری؟

ایشان در جواب فرمودند :



بهترین کار برای استقبال از این موسم ها

استغفار گفتن زیاد است

همانا گناهان توفیق عبادت را از بنده خواهد گرفت









برای نویسنده این مطلب bahar تشکر کننده ها: 3
Ronahi (چهارشنبه خرداد ماه 27, 1393 1:03 am), ostadelyass (سه شنبه خرداد ماه 13, 1393 3:44 pm), yosra69 (پنج شنبه خرداد ماه 15, 1393 10:33 am)
رتبه: 21.43%
 
نماد کاربر
bahar
مدیر انجمن
مدیر انجمن
 
پست ها : 3506
تاريخ عضويت: چهارشنبه آذر ماه 15, 1390 12:30 am
تشکر کرده: 5837 بار
تشکر شده: 5121 بار
امتياز: 33890

Re: ۞ اللهم بارک لنا فی شعبان و بلغنا رمضان ۞

پستتوسط bahar » پنج شنبه خرداد ماه 14, 1393 12:08 am



به پيشواز رمضان :


پیامبر اکرم (صلى الله عليه وسلم) 13 سال تمام در مکه در جسم‌های بیروح و کالبدهای خموش و تار بت تراشان مشرک، نفس توحید، ایمان، اخلاق، خداشناسی و یکتاپرستی دمید. پس از اینکه مؤمنان بدان درجه از تعالی رسیدند که بتوانند برای خداوند یکتا جان، مال، شهر و دیار، خانه و کاشانه خود را رها کرده، با توکل بر ذات پاک یکتا سوار بر ریگزارهای سوزان گرسنه و تشنه از زیر تیغ جلادان خون آشام بسوی شهری مجهول و مسیری تار فرار کنند، و در عبادت و بندگی مثالی از وارستگی گردند، در ماه شعبان سال دوم پس از هجرت، روزه ماه مبارک رمضان از جانب حق متعال بر مسلمانان فرض شد.

مدرسه ای در جهاد با نفس و خودسازی، و سکوی پرتابی سریع بسوی خداوند ذی الجلال..
از آنجا که سرور رسولان و خاتم پیامبران بیش از هر بشری از ارزش و جایگاه رمضان آگاه بود، با فروغ هلال ماه رجب، - یعنی درست دو ماه قبل از رمضان – دست نیایش و زاری بسوی پروردگار یکتا دراز کرده، اشک تمنا و بندگی برگونه های مبارک جاری میشد و از اعماق قلب دعا میکرد: «اللهم بارک لنا فی رجب و شعبان، و بلغنا رمضان» بار الها در ماه رجب و شعبان ما برکت ده، و ما را به رمضان برسان..
آری!...پیامبر حق و رسول هدایت و شیفته دیدار پروردگار از ذات پاک یکتا طول عمری میخواهد تا لطافت و جمال وجلال رمضان را به آغوش کشد، و در فضای ملکوتی رمضان بیش از پیش به خدایش نزدیک، و در نزد او عزیزتر شود.

رمضان میآید تا ما را آلایش دهد و از پستی‌ها و زشتی‌های اخلاقی و عادات زننده، و رفتار و گفتار سوء و پلید، پاک ساخته بسوی پرهیزکاری و تقوا سوق دهد.

﴿يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ كُتِبَ عَلَيۡكُمُ ٱلصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى ٱلَّذِينَ مِن قَبۡلِكُمۡ لَعَلَّكُمۡ تَتَّقُونَ﴾. [البقرة: 183].
«اى اهل ايمان! روزه بر شما واجب شد چنان كه بر امّت‌هاى گذشته واجب شده بود، باشد كه پرهيزكار شويد».

شایسته عاقلان است که از همین امروز خود را برای رسیدن رمضان آماده سازند.
آمادگی رمضان در انباشت اسباب خورد و نوش نیست، رمضان بر خلاف آنچه بسیاری از مردمان درک نمیکنند ماه استراحت دستگاه گوارش است. ماهی که با تنظیم سیستم گوارشی روح و روان انسان را تعالی میبخشد.
آمادگی رمضان با عهد و پیمان‌هایی با خود و یا با گذاشتن سنگ بنای برخی برنامه های سازنده تحقق مییابد.

برنامه هایی برای تلاوت و زیستن با قرآن. در آغوش قرآن خود و خدای خود را شناختن. برنامه هایی برای دعا، ذکر، نیایش، راز و نیاز با پروردگار خالق، برنامه هایی برای شناختن پیامبر و پیک بی مثال آسمان؛ حضرت رسول خاتم محمد مصطفی – صلى الله عليه وسلم -. برنامه هایی برای دعوت و گوشزد کردن دیگران به روش و مرام درست زندگی و بازداشتن خود و دیگران از بدی‌ها، و تشویق به کارها و گفتارهای نیک. برنامه هایی برای رسیدن به بیبضاعتان و تنگ دستان.
این سیمای واقعی مؤمنان است:


﴿كُنتُمۡ خَيۡرَ أُمَّةٍ أُخۡرِجَتۡ لِلنَّاسِ تَأۡمُرُونَ بِٱلۡمَعۡرُوفِ وَتَنۡهَوۡنَ عَنِ ٱلۡمُنكَرِ وَتُؤۡمِنُونَ بِٱللَّهِۗ وَلَوۡ ءَامَنَ أَهۡلُ ٱلۡكِتَٰبِ لَكَانَ خَيۡرٗا لَّهُمۚ مِّنۡهُمُ ٱلۡمُؤۡمِنُونَ وَأَكۡثَرُهُمُ ٱلۡفَٰسِقُونَ ﴾.
[آل‌عمران: 110].


«شما بهترین امتی هستید که [برای اصلاح جوامع انسانی] پدیدار شده اید، به کار شایسته و پسندیده فرمان می‌دهید و از کار ناپسند و زشت بازمی دارید، و [از روی تحقیق، معرفت، صدق و اخلاص] به خدا ایمان می‌آورید. و اگر اهل کتاب ایمان می‌آوردند قطعاً برای آنان بهتر بود؛ برخی از آنان مؤمن [به قرآن و پیامبرند] و بیشترشان فاسقند».

تصمیم جدی در دست کشیدن از همه گناهان و زشتی‌ها و عادت‌های بد و توبه و بازگشت بسوی پروردگار یکتا:

﴿...وَتُوبُوٓاْ إِلَى ٱللَّهِ جَمِيعًا أَيُّهَ ٱلۡمُؤۡمِنُونَ لَعَلَّكُمۡ تُفۡلِحُونَ ﴾ [النور: 31].
«اى مؤمنان، همگان به درگاه خدا توبه كنيد، باشد كه رستگار گرديد».


اللهم بارک لنا فی رجب و شعبان، و بلغنا رمضان..
بار الها در ماه رجب و شعبان ما برکت ده، و ما را به رمضان برسان..














برای نویسنده این مطلب bahar تشکر کننده ها: 5
Ronahi (چهارشنبه خرداد ماه 27, 1393 1:03 am), pejmanava (پنج شنبه خرداد ماه 15, 1393 10:02 pm), saye (دوشنبه خرداد ماه 19, 1393 8:42 pm), shaker (سه شنبه خرداد ماه 20, 1393 10:08 am), yosra69 (پنج شنبه خرداد ماه 15, 1393 10:33 am)
رتبه: 35.71%
 
نماد کاربر
bahar
مدیر انجمن
مدیر انجمن
 
پست ها : 3506
تاريخ عضويت: چهارشنبه آذر ماه 15, 1390 12:30 am
تشکر کرده: 5837 بار
تشکر شده: 5121 بار
امتياز: 33890

Re: ۞ به پيشواز ماه مبارک رمضان ۞

پستتوسط bahar » يکشنبه خرداد ماه 18, 1393 2:12 pm



رمضان مدرسه وقت شناسی




رمضان میآید تا ما را به ارزش وقت گوشزد کند.
رمضان زندگی مؤمن را به یک پادگان تربیتی تبدیل میکند
که در آن ارزش ساعت‌ها و لحظه و کمتر از ثانیه ها نیز بخوبی تجلی میکند!
در راز و نیاز بر سفره افطار نشسته ای، یک ثانیه قبل از وقت افطار کردن یعنی :
آتش زدن به خرمن تلاش و کوششی که روزه تمام سال را توان کسب اجر آن نیست!
فورا پس از اذان افطار و فورا رسیدن به نماز مغرب.


آمادگی برای نماز عشاء و تراویح، استراحتی کوتاه، نماز تهجد و سحری....
وقت سحر تمام شد!.. حلال خداوند در ظرف یک ثانیه به حرام تبدیل شد.
مؤذن بانگ برآورد: الله اکبر!
یعنی: دستورخدای بزرگ است که خوردن و نوشیدن تا اطلاع ثانوی که مصادف با غروب آفتاب باشد ممنوع است!..

رمضان به ارزش طاعات و عبادات یادآور میشود.
یک نماز فرض رمضانی چون هفتاد نماز فرض در غیر از رمضان،
و یک کار خیر و نافله در آن چون ادای فرض در غیر از رمضان است.
شب قدر رمضان با ارزشتر از هزار ماه عمر – یعنی بهتر از 84 سال زندگی -!

﴿لَيۡلَةُ ٱلۡقَدۡرِ خَيۡرٞ مِّنۡ أَلۡفِ شَهۡرٖ ٣﴾ «شب قدر شبی است که از هزار ماه بهتر است.»

رمضان در حقیقت استادی است که با تشویق ها و ارمغان‌ها و جایزه ها انسان را به اهمیت و ارزش وقت یادآور میشود
تا پس از یک ماه تدریب و آموزش عملی به ارزش و قیمت آن در سایر زندگی پی ببرد!
رمضان به فرد میگوید؛ وقتت یعنی زندگیت و تلف کردن آن یعنی خودکشی!..
وقتت را مزرعه آخرتت قرار داده، و به گلستانی برای آینده تبدیل کن!..

آورده اند تکه چوبی شناور در اقیانوس جوان نیمه جانی را که از کشتی غرق شده در اعماق آبها نجات یافته بود به جزیره ای ناشناخته رسانید. مردم جزیره که در پی پادشاهی برای خود بودند با شادی و خوشحالی او را مورد علاج و درمان قرار دادند. چون زندگی به کالبد خسته جوان بازگشت و جان گرفت به او گفتند: ما در جزیره مان غریبه را راه نمیدهیم. بر حسب قوانین جزیره یا شما باید بروید و یا اینکه پادشاه ما شوید! و قانون شاهی ما چنین است که فرد یک سال پادشاه است و ما تابع فرمان او، پس از پایان مدت شاهنشاهی او جشنی گرفته او را بر فیلی سوار کرده در جزیره چرخی میدهیم، و سپس به جزیرهای وحشی و غیر مسکونی در آنسوی آب‌ها میفرستیم تا تنها با حیوانات درنده زندگی کند! جوان تنها دو راه بیشتر پیش روی نداشت: یا مرگ در دریای بی ساحل یا یک سال خوشی و پس از آن مرگ در بین دندان‌های حیوانات درنده و حشرات گزنده! او به امید استفاده از فرصت یک سال شاه شدن را پذیرفت. چندی پس از پایان جشن‌های تاجگذاری و استقرار پادشاهیش و آشنا شدن با منطقه، با تعدادی از سربازان به آن جزیره وحشی رفت تا با زندگی آینده اش آشنا شود. در آن جزیره جز حیوانات درنده ای که در جنگل‌های وحشی زندگی میکردند هیچ اثری از زندگی نبود. استخوان‌ها و جمجمه های پوک شاهانی که طعمه ددان شده بودند در هر سو بچشم میخورد. شاه جوان با دیدن آینده تلخ خود موی بر بدنش سیخ شده بود. او به فکر برنامه ریزی و ساختن آینده خود افتاد. دستور داد گروهی از سربازان بدان جزیره لشکر کشی کرده همه حیوانات وحشی و مارها را بکشند. پس از آن مقداری از اسب‌ها و گاوها و بزها و مرغ‌ها و حیوانات اهلی را بدان جزیره منتقل کرد تا در کنار هم به تولید مثل بپردازند. دستور داد ظرف دوماه آن جزیره را ترتیب دهند؛ برخی از درختان را بریده راه درست کنند. در کنار چشمه ها جاهای سیاحتی و دیدنی و پارک‌ها بسازند. گیاهان وحشی را درو کرده فضاهای سبز بر پا کنند... وقتی سال بسر رسید و جشن خداحافظی با پادشاه برپا شد، او اولین پادشاهی بود در تاریخ این جزیره که خندان و شاد بر فیل شاهی سوار شده برای مردم دست تکان میداد و خوشحال بسوی جزیره «قبرستان پادشاهان» میرفت. و چون شاهان پیشین نه گریه میکرد و نه زاری! نه از حیوانات وحشی آنجا هراس داشت و نه از تنهایی، چرا که او آن جزیره را به یک منطقه سیاحتی زیبا و یک بهشت دیدنی تبدیل ساخته بود!....

شما خواننده گرامی و عزیز میتوانید چون آن جوان زیرک و باهوش با استفاده از فرصت عمر برای آنروزی که شما را بر تابوت سوار کرده تنها به جزیره قبرستان میبرند آمادگی بگیرید، و پیشاپیش بهشت خود را با همت و عقل و کوشش و تلاش خود بسازید!...‏





برای نویسنده این مطلب bahar تشکر کننده ها: 4
Ronahi (چهارشنبه خرداد ماه 27, 1393 1:03 am), pejmanava (سه شنبه خرداد ماه 20, 1393 11:44 pm), yosra69 (دوشنبه خرداد ماه 26, 1393 9:52 am), فرمیسک (يکشنبه خرداد ماه 18, 1393 10:24 pm)
رتبه: 28.57%
 
نماد کاربر
bahar
مدیر انجمن
مدیر انجمن
 
پست ها : 3506
تاريخ عضويت: چهارشنبه آذر ماه 15, 1390 12:30 am
تشکر کرده: 5837 بار
تشکر شده: 5121 بار
امتياز: 33890

Re: ۞ به پيشواز ماه مبارک رمضان ۞

پستتوسط saye » دوشنبه خرداد ماه 19, 1393 8:45 pm

سلام بر شما
بسیار زیبا، دلنشین و دقیق نوشتید به پیشواز رمضان را.
اجرک عندالله
دو صد گفته چون نیم کردار نیست...

برای نویسنده این مطلب saye تشکر کننده ها: 2
bahar (دوشنبه خرداد ماه 19, 1393 9:28 pm), yosra69 (دوشنبه خرداد ماه 26, 1393 9:52 am)
رتبه: 14.29%
 
نماد کاربر
saye
کاربر ویژه
کاربر ویژه
 
پست ها : 258
تاريخ عضويت: شنبه آذر ماه 26, 1389 12:30 am
محل سکونت: پاوه
تشکر کرده: 520 بار
تشکر شده: 213 بار
امتياز: 990

Re: ۞ به پيشواز ماه مبارک رمضان ۞

پستتوسط bahar » سه شنبه خرداد ماه 20, 1393 3:11 pm





کاربر گرمی سایه سپاسگزارم
ان شاءالله خداوند ما رو به رمضان برساندو توفیق عبادت دراین ماه رو نصیبمان کند .



آخرین رمضان زندگی
بسیار اتفاق می افتد که روزهای نخستین ماه رمضان را به راحتی ضایع می کنیم زیرا خود را برای استقبال از این ماه آماده نکرده ایم برای همین ارزش واقعی روزه و تلاوت قرآن و خشوع در نماز را در نمی یابیم این لحظات بسیار ارزشمند است و بر علماء و دعوتگران واجب است در ماه شعبان برنامه های ویژه ای برای تقویت اراده ها و فعال کردن و به تحرک واداشتن انسانهای کسل و پژمرده داشته باشند برنامه هایی نظیر بسیار روزه گرفتن و قرائت قرآن و قیام شب، اگر خود را به این مسائل عادت دهیم رمضان را از دست نخواهیم داد و شکی نیست که این مهم امری نیکو و پسندیده بشمار می آید بدون شک بازیکنی که قبل از شروع بازی خود را گرم نکند و بدون نرمش وارد میدان شود نمی تواند بخوبی بازی کند.... و نیز چنین است حال مسلمانی که با آمدن رمضان غافلگیر می شود و نمی تواند از وقت خویش استفاده های لازم را ببرد.

مهمتر از آن، مسئله ای است که متاسفانه بسیاری از ما از آن غافل هستیم و آن هم آمادگی ذهنی برای رویارویی با این ماه مبارک به این معنی که انسان بایستی منتظر فراسیدن آن باشد و شوق و اشتیاق شبها و روزهای آن سراسر وجودش را فرا گیرد و فاصله میان خود و آن را همواره برشمرد و بسیاربترسد که آنرا درنیابد.دست یافتن به این حالت دشوار است اما کسی که قبل از رمضان بدان دست یافت لذت حقیقی رمضان را احساس خواهد کرد و از لحظه لحظه آن کمال استفاده را خواهد برد.

بهترین و آسانترین راه برای دست یافتن به این احساس این است که انسان گمان کند رمضان پیش رو آخرین رمضان او در این دنیاست!!پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم ما را سفارش نموده است که بسیار مرگ را یاد کنیم و فرموده است :

«أكثروا من ذكر هادم اللذات» صححه الألباني
«بسیار از بین برنده ی لذتها را یاد کنید».

وی برای ما دعای معینی را برای یاد آن تعیین ننموده است و نیز نگفته در روز یک بار از آن یاد کنید و یا در هفته یک بار و یا کم و بیش بلکه امر را به ما واگذار نموده است که بر اساس تفاوت درجه ایمانی نسبت به این قضیه با هم تفاوت داشته باشیم، درحالیکه بسیاری از ما یادی از مرگ نمی کنند مگر بهنگام دیدن مردگان و یا مریضان و یا بهنگام شنیدن موعظه.

عبدالله بن عمر رضی الله عنهما می فرماید :
إذا أصبحت فلا تنتظر المساء، وإذا أمسيت فلا تنتظر الصباح"..
«چون به صبح رسیدی منتظر شامگاه مباش و چون به شامگاه رسیدی منظر صبحگاه مباش ».

عبدالله بن عمر این سخنان را در تعلیق بر این حدیث نبوی می فرماید آنجایی که آنحضرت صلی الله علیه و سلم فرمودند:
«كن في الدنيا كأنك غريب أو عابر سبيل» [رواه البخاري].
«چنان در دنیا زندگی کن که گویا غریبه ای هستی یا عابری که از راهی می گذرد»

پس تصور اینکه رمضان پیش رو آخرین رمضان زندگی باشد یک تصور واقعی است و تلاش در راستای رسیدن به این احساس مطلبی است که از رسول الله به اثبات رسیده است و مشاهدات عملی این مسئله را اثبات می کند، چه بسیار از دوستان و آشنایان که در رمضان گذشته در کنار ما بودند اما اکنون در درون قبر قرار دارند، مرگ بصورت ناگهانی فرا می رسد و هیچکسی پس از مرگ به دنیا باز گردانیده نمی شود
ما را چه حالی خواهد بود چنانچه آخر همین رمضان دار فانی را وداع گوئیم ؟!!! بیایید هم اکنون آرزوی بازگشت را در سر بپرورانیم تا اینکه روزه رمضان را بگونه ای بجای بیاوریم که بیشترین سود ممکن از آن در درون قبر و آخرت عائدمان شود....

بیایید تصور کنیم که ما به دنیا باز گردانیده شده ایم و آخرین فرصت زیستن را از پروردگار گرفته ایم تا زندگی خویش را به زیباترین نحو ممکن در آخرین ماه بگذرانیم و آنچه را که در طول زندگی از دست داده ایم جبران کنیم و ترازوی نیکی های خویش را سنگین و پروزن نماییم و به نحو احسن آماده ملاقات با پروردگار شویم.

این همان احساسی است که انسان با داشتن آن می تواند در رمضان موفق عمل کند.... این فال بد نیست چنانکه بسیاری تصور می کنند بلکه واقعیتی است که انسان را وادار به عمل می نماید و نیز او را به بذل و بخشش و فداکاری و نیز نوآوری تشویق می نماید...بدون شک به سبب داشتن این احساس، مسلمانان توانستند فتوحات نظامی بسیاری را محقق ساخته و زمین به بزرگی خویش بر گام های آنها گردن نهاد، به سبب داشتن احساسی که بر اساس آن همواره خود را آماده ملاقات پروردگار می کردند.

اکنون اگر بدانم این رمضان، آخرین رمضان زندگی ام خواهد بود باید چه کنم ؟؟











برای نویسنده این مطلب bahar تشکر کننده ها: 3
pejmanava (سه شنبه خرداد ماه 20, 1393 11:44 pm), saye (چهارشنبه خرداد ماه 21, 1393 4:56 pm), yosra69 (دوشنبه خرداد ماه 26, 1393 9:52 am)
رتبه: 21.43%
 
نماد کاربر
bahar
مدیر انجمن
مدیر انجمن
 
پست ها : 3506
تاريخ عضويت: چهارشنبه آذر ماه 15, 1390 12:30 am
تشکر کرده: 5837 بار
تشکر شده: 5121 بار
امتياز: 33890

Re: ۞ به پيشواز ماه مبارک رمضان ۞

پستتوسط pejmanava » سه شنبه خرداد ماه 20, 1393 11:47 pm


برای نویسنده این مطلب pejmanava تشکر کننده ها: 2
bahar (سه شنبه خرداد ماه 20, 1393 11:57 pm), yosra69 (دوشنبه خرداد ماه 26, 1393 9:52 am)
رتبه: 14.29%
 
نماد کاربر
pejmanava
کاربر حرفه ای سایت
کاربر حرفه ای سایت
 
پست ها : 2997
تاريخ عضويت: جمعه آبان ماه 4, 1391 12:30 am
محل سکونت: Mahabad
تشکر کرده: 2893 بار
تشکر شده: 3332 بار
امتياز: 25740

Re: ۞ به پيشواز ماه مبارک رمضان ۞

پستتوسط bahar » چهارشنبه خرداد ماه 20, 1393 1:56 am



اگر باور داشته باشم آخرین رمضان زندگی خویش را می گذرانم

هیچ فریضه ای را که خداوند بر من فرض نموده است از دست نخواهم داد بلکه در نیکو انجام دادن آن نهایت تلاش و کوشش خود را خواهم نمود، نمازهای خویش را بجای نخواهم آورد مگر در مسجد و بهنگام نماز افسار ذهن خویش را اینجا و آنجا رها نخواهم نمود بلکه در نهایت خشوع نمازم را بجای می آورم و مانند کلاغ بر زمین نوک نمی زنم بلکه نمازم را طولانی خواهم نمود و از آن لذت خواهم برد...
رسول الله صلی الله علیه و سلم می فرماید:
«وجعلت قرة عيني في الصلاة» [رواه النسائي وصححه الألباني]..
«و نورچشمی من در نماز قرار داده شده است».

اگر باور داشته باشم آخرین رمضان زندگی خویش را سپری می کنم
بر محافظت از روزه خویش حریص خواهم بود بدون اینکه چیزی از آن کاسته شود چرا که بسیاری از روزه داران تنها بهره ای که از روزه عائدشان می شود گرسنگی و تشنگی است...بلکه لحظه لحظه عمر خویش را در راه خدا می گذرانم، و با روزه خویش با نفس خود و شیطان و دنیا مبارزه خواهم نمود رسول الله صلی الله علیه و سلم می فرماید:
«من صام رمضان إيمانًا واحتسابًا غفر له ما تقدم من ذنبه» [رواه البخاري ومسلم]..
کسی که رمضان را روزه بگیرد از روی ایمان و احتساب پاداش، گناهان پیشین او آمرزیده خواهند شد.

اگر باور داشته باشم آخرین رمضان زندگی خویش را می گذرانم..
بر برپا داشتن نماز قیام در مسجدی که قارئ آن با قرائت آیات وحی و سیر در صفحات آن از ابتدا تا انتها مرا به وجد بیاورد حریص خواهم بود... و من نیز در آن خواهم اندیشید و تدبر خواهم نمود.. بلکه پس از نماز طولانی قیام به منزل بازخواهم گشت درحالیکه شوق کلام پروردگار سراپای وجودم را فراگرفته... قرآن را می گشایم و بر آن می افزایم و نماز تهجد بجای آورده و بر آن می افزایم و بین نماز صبح و طلوع خورشید بر آن خواهم افزود...زیرا که آن کلام خدایم است !!... عکرمه بن ابوجهل رضی الله عنه قرآن را می گشود و آنرا بر چشمان خویش می نهاد و می گریست و می فرمود: کلام پروردگارم... کلام پروردگارم...

اگر باور داشته باشم آخرین رمضان زندگی خویش را سپری می کنم
هیچگاه بخود جرأت نخواهم داد معصیت و نافرمانی پروردگار را بنمایم و روزنامه ها و مجلات را ورق نخواهم زد تا موعد پخش سریالها و برنامه های بیهوده را جستجو کنم... لحظه های زندگی محدود است... و معقول نیست آنچه را بنا نموده ام ویران و نابود بگردانم و ساختمانی را که ساخته ام خراب کنم. بنیان محکم واستواری را که در رمضان با روزه و قیام و قرآن و صدقه ساخته ام چگونه آنرا با نگاهی حرام و پلید ویا با سخنی فاسد و یا خنده و دیوانگی نابود نمایم..من در آخرین رمضان زندگی خویش کارهای بیهوده و خواب طولانی را نخواهم پذیرفت تا چه برسد به معصیت و گناه و خطا و نافرمانی...اینکار بدون شک از عقل و منطق به دور است.

اگر باور داشته باشم آخرین رمضان زندگی خویش را سپری می کنم
مال و دارایی خود را برای خود و میراث بران خویش نخواهم اندوخت... بلکه به آنچه مرا نزد پروردگارم سود می رساند فکر خواهم کرد... و با تمام وجود خویش جویای فقیری نیازمند و یا دانشجویی درمانده و یا جوانی که جویای عفت است (می خواهد ازدواج کند) اما قادر بدان نیست و یا مسلمانی که در تنگنا قرار گرفته است ویا غیره خواهم شد. و با مال خویش در کنار آنها خواهم ایستاد گرچه اندک باشد... زیرا که این همان چیزی است که برای من می ماند و مابقی از بین خواهند رفت.

اگر باور داشته باشم آخرین رمضان زندگی خویش را سپری می کنم
امت خود را به فراموشی نخواهم سپرد زیرا که دردهایش بسیار است و بحران هایش فراوان، چگونه پروردگار خویش را ملاقات کنم درحالیکه نسبت به دردهای امتم بی تفاوت هستم و بدان اهمیت نمی دهم... فردا که پروردگارم را ملاقات می کنم چه پاسخی خواهم داشت ؟؟!!!آیا این بهانه که مشغول پیگیری مسابقات فوتبال و یا برنامه های هنری بودم و یا حتی اینکه بخود و خانواده خود مشغول بودم مرا فائده ای خواهد بخشید؟!کجاست احساس امت وحی؟!آیا احساس درد می کنم آنگاه که در مشرق و مغرب بر سر مسلمانان مصیبتی فرود می آید؟!!و حتی بخدا سوگند آنگاه که به نماز و قیام مشغول هستم آیا خداوند در اینکه مردانی که کشته می شوند و زنانی که بدانها تجاوز می شود و کودکانی که آواره می شوند و سرزمینهایی که نابود می شود و زمینهایی که غصب می شود و حرمتهایی که دریده می شود را به باد فراموشی سپرده ام، عذر مرا خواهد پذیرفت؟؟

رسول الله صلی الله علیه و سلم روزه اش را افطار کرد و دستور داد مسلمانان نیز روزه ی خود را ناتمام افطار کنند این در حالی بود که پس از خیانت قریش و بنی بکر و به هدف فتح مکه راهی آنجا بود...روزه به تاخیر انداخته می شود...اما جهاد نه.این فقه من و تو نیست بلکه فقه رسول الله صلی الله علیه و سلم می باشد.آخرین رمضان زندگی بایستی اینگونه باشد...بلکه تمام عمر باید اینگونه باشد...چگونه خواهد شد اگر پس از رمضان فرصت زندگی یافتم؟ آیا خواهم پذیرفت که خداوند در شوال و یا رجب و... مرا درحالی ببیند که مشغول لهو و لعب و ضایع کردن اوقات خویشم؟!!
چه بسیار زیبا و شگفت نگیز است توصیه ابوبکر صدیق رضی الله عنه به ابوعبیده عامر بن الجراح رضی الله عنه آنگاه که او را بدرقه ماموریت جهادی اش در شام می نمود...ابوبکر رضی الله عنه فرمود: ای ابوعبیده.. عمل صالح انجام ده... مجاهد زندگی کن.. و با شهادت از دنیا برو.آه خدای من، چه توصیه بزرگی!! و چه فهم عمیقی!!

تنها کردار نیک کافی نیست بلکه بایستی بر چنگ زدن بر سپر اسلام یعنی جهاد در تمام میدانهای زندگی حریص بود... جهاد در کارزار با دشمنان مسلمین... و جهاد با زبان در مقابل فرمانروای ستمگر... و جهاد بوسیله قرآن در مقابل شبهه افکنان... و جهاد بوسیله دعوت در مقابل انسانهای غافل از دین خدا... و جهاد با نفس و هوی و شیطان... وجهاد بر طاعت و عبادت... وجهاد در مقابل معصیت و شهوت.آری این است زندگی انسان مجاهد.و چه بسیار تفاوت است بین انسانی که یک یا چند لحظه جهاد می کند و انسانی که مجاهد زندگی می کند...پس از آن تنها جهاد کافی نیست!!!بلکه بایستی به شهادت دست یافت...و چگونه به مقام شهادت دست می یابیم در حالیکه ما زمان و مکان و شیوه مرگمان را خود انتخاب نمی کنیم؟؟!!!ما برای شرح این معنای دقیق نیازی به سخن فراوان نداریم بلکه کافی است به این حدیث رسول الله صلی الله علیه وسلم اشاره کنیم :

«من سأل الشهادة بصدق بلَّغه الله منازل الشهداء وإن مات على فراشه» [رواه مسلم]
«کسی که با صداقت شهادت را از پروردگار بطلبد خداوند او را به منزلت شهداء می رساند اگرچه بر بسترش بمیرد».

برادر و خواهر مسلمانم بدقت به کلمه «بصدق» که رسول الله صلی الله علیه وسلم آنرا ذکر کرده توجه کنید.. شکی نیست که خداوند بر قلبهای ما آگاه است... و نیت های ما را در می یابد... و از احوال ما باخبر است.امت دوست داشتنی ام...هیچگاه نوحه خوان چون مصیبت دیده نیست...ما در رمضان خویش را وادار به طاعت نمی نماییم بلکه در می یابیم طاعت پروردگار راه رسیدن ما به بهشت است وگرنه خدا را نه از طاعت فائده ای رسد و نه از معصیت زیانی حاصل شود بلکه مائیم که از عمل و جهاد و شهادت خویش بهره می بریم..

پس ای امتم..... عمل عمل... جهاد جهاد... صداقت صداقت آنچه از عمر دنیا باقی مانده کمتر از آنی است که گذشته است...و زیرک آن کسی است که قدر خویشتن را بداند و برای پس از مرگ خویش عمل نماید...از خداوند می خواهم اسلام و مسلمین را عزت دهد

دکتر راغب السرجانی / ترجمه: عادل حیدری
نقل از سایت بیداری







برای نویسنده این مطلب bahar تشکر کننده ها:
yosra69 (دوشنبه خرداد ماه 26, 1393 9:52 am)
رتبه: 7.14%
 
نماد کاربر
bahar
مدیر انجمن
مدیر انجمن
 
پست ها : 3506
تاريخ عضويت: چهارشنبه آذر ماه 15, 1390 12:30 am
تشکر کرده: 5837 بار
تشکر شده: 5121 بار
امتياز: 33890

Re: ۞ به پيشواز ماه مبارک رمضان ۞

پستتوسط bahar » پنج شنبه خرداد ماه 22, 1393 2:41 pm




توصیه های پیامبر(ص)برای ورود به ماه مبارک رمضان :

1 ای مردم، ماه خدا، همراه برکت و رحمت و آمرزش گناهان به شما روی آورده است.
2-نفس‌های شما در ماه رمضان تسبیح است.
3-و خوابتان عبادت خداست.
4-و عمل شما مورد قبول درگاه خداست.
5-و دعایتان در این ماه عزیز مستجاب است.

6- با نیت های درست و دل‌های پاک ، خواسته‌هایتان را از خدا بخواهید.
7-و بخواهید که شما را در این ماه به گرفتن روزه توفیق دهد.
8-و نیز به تلاوت قرآن موفق سازد.
9-و به فقرا و محرومان صدقه بدهید.
10-در ماه رمضان به بزرگانتان احترام کنید.

11- ای مردم! جانتان در گروه اعمال شماست ، با طلب مغفرت از خدا، آزادش کنید.
12-و کسی که یک واجب را انجام دهد ثواب 70 واجب به او داده می‌شود.
13-و کسی که در این ماه بر من زیاد درود فرستد، خداوند کفهٔ میزان عمل نیک او را در قیامت سنگین می‌کند.
14- و کسی که یک آیه در این ماه از قرآن تلاوت کند، پاداش یک ختم قرآن را خواهد داشت.
15- ای مردم! اگر کسی در این ماه اخلاق خودش را نیکو و اصلاح کند، جواز عبور از پل صراط برای او خواهد بود.




برای نویسنده این مطلب bahar تشکر کننده ها: 2
pejmanava (پنج شنبه خرداد ماه 22, 1393 4:50 pm), yosra69 (دوشنبه خرداد ماه 26, 1393 9:51 am)
رتبه: 14.29%
 
نماد کاربر
bahar
مدیر انجمن
مدیر انجمن
 
پست ها : 3506
تاريخ عضويت: چهارشنبه آذر ماه 15, 1390 12:30 am
تشکر کرده: 5837 بار
تشکر شده: 5121 بار
امتياز: 33890

Re: ۞ به پيشواز ماه مبارک رمضان ۞

پستتوسط pejmanava » پنج شنبه خرداد ماه 22, 1393 4:53 pm


برای نویسنده این مطلب pejmanava تشکر کننده ها: 2
bahar (شنبه خرداد ماه 24, 1393 2:20 pm), yosra69 (دوشنبه خرداد ماه 26, 1393 9:51 am)
رتبه: 14.29%
 
نماد کاربر
pejmanava
کاربر حرفه ای سایت
کاربر حرفه ای سایت
 
پست ها : 2997
تاريخ عضويت: جمعه آبان ماه 4, 1391 12:30 am
محل سکونت: Mahabad
تشکر کرده: 2893 بار
تشکر شده: 3332 بار
امتياز: 25740

Re: ۞ به پيشواز ماه مبارک رمضان ۞

پستتوسط bahar » شنبه خرداد ماه 24, 1393 2:38 pm




مژده دادن پیامبر به یارانش در مورد فرارسیدن رمضان

پیامبر یارانش را برای کوشش و تلاش عبادی بیشتر در رمضان آماده می‌ساخت.
برای پیشبرد این هدف و کاربردی کردن آن از ویژگی‌های رمضان و افزایش پاداش‌ها در این ماه مبارک می‌فرمود:

«إِذَا دَخَلَ شَهْرُ رَمَضَانَ فُتِّحَتْ أَبْوَابُ السَّمَاءِ وَغُلِّقَتْ أَبْوَابُ جَهَنَّمَ وَسُلْسِلَتْ الشَّیَاطِینُ

آن‌گاه که ماه رمضان درآید درهای آسمان گشوده و درهای جهنم بسته و همه شیاطین در بند می‌شوند».
رواه بخاری

و فرمود:

«إذا کانَ أوَّلُ لَیلَةٍ مِن شَهرِ رَمَضانَ صُفِّدَتِ الشَّیاطینُ ومَرَدَةُ الجِنِّ، وغُلِّقَت أبوابُ النّارِ فَلَم یُفتَح مِنها بابٌ،
وفُتِّحَت أبوابُ الجَنَّةِ فَلَم یُغلَق مِنها بابٌ، ویُنادی مُنادٍ: یا باغِیَ الخَیرِ أقبِل! ویا باغِیَ الشَّرِّ أقصِر!
وللّه عُتَقاءُ مِنَ النّارِ وَ ذَلِکَ کُلّ لَیلَة.

چون اولین شب ماه رمضان باشد شیاطین و سرکشان جنی در بند شوند و درهای آتش -جهنم- محکم بسته شود
و هیچ دری از آن باز نشود و درهای بهشت باز شوند و هیچ دری از آن بسته نشود و هاتفی بانگ دهد: ای جوینده نیکی‌ها باز آی!
و ای جوینده زشتی‌ها دست بردار! خداوند را در این ماه آزاد شدگانی است که از آتش جهنم آزاد شوند و این (امر) هر شب است».
سنن ترمذی


یعنی: هر شب افرادی از آتش جهنم آزاد می‌شوند. پیامبر فرمود:

«أَتَاکُمْ رَمَضَانُ شَهْرٌ مُبَارَکٌ فَرَضَ اللَّهُ عَزَّ وَجَلَّ عَلَیْکُمْ صِیَامَهُ تُفْتَحُ فِیهِ أَبْوَابُ السَّمَاءِ
وَتُغْلَقُ فِیهِ أَبْوَابُ الْجَحِیمِ وَتُغَلُّ فِیهِ مَرَدَةُ الشَّیَاطِینِ لِلَّهِ فِیهِ لَیْلَةٌ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ مَنْ حُرِمَ خَیْرَهَا فَقَدْ حُرِمَ.


ماه رمضان سویتان آمده است! روزه گرفتن (روزهای) آن را خداوند بر شما فرض گردانده،
در آن درهای آسمان باز و درهای دوزخ بسته می‌شوند سرکشان شیاطین در این ماه در بند شوند
خداوند در آن شبی دارد که از هزار ماه بهتر است. کسی که از خیر و نیکی آن محروم شود در حقیقت محروم (واقعی) است».
سنن نسایی

و فرمود:

«اِنَّ فِی الْجَنَّةِ بَابًا یُقَالُ لَهُ: الرَّیَّانُ، یَدْخُلُ مِنْهُ الصَّائِمُونَ یَوْمَ الْقِیَامَةِ لَا یَدْخُلُ مِنْهُ أَحَدٌ غَیْرُهُمْ یُقَالُ:
أَیْنَ الصَّائِمُونَ؟ فَیَقُومُونَ لَا یَدْخُلُ مِنْهُ أَحَدٌ غَیْرُهُمْ فَإِذَا دَخَلُوا أُغْلِقَ فَلَمْ یَدْخُلْ مِنْهُ أَحَدٌ

به راستی بهشت را دری است که ریّان نام دارد و روز قیامت روزه‌داران از آن وارد بهشت می‌شوند
و هیچ‌کس جز آنان از آن در نیایند پس چون همگان از آن در به بهشت شوند آن در بسته شود و دیگر کسی از آن وارد نشود».
صحیح بخاری


زیبنده است دعوت‌گران حق و پاسداران وارستگی برای نشر این فرموده‌های گهربار پیامبر، همت ورزند و مردم را به
فرارسیدن رمضان مژده دهند، فضایل و برکاتش را به آنان یادآور شوند و حسن بهره‌برداری از اوقات و انجام نیکی‌های
بیشتر را، آموزش دهند، تا آدمیان بیش از پیش برای استقبال از آن آماده شوند و برای چگونگی انجام این عبادت
به جستجو بپردازند و ثمرات را بچینند و از فوایدش بهره‌مند شوند.
حیف است اوقات گران‌بهای ماه مبارک به امورات مباح مانند سرگرم شدن به تهیه خوراکی‌های گوناگون
و غوطه‌ور شدن در فراهم آوردن انواع لذت‌های مباح سپری شود، که نزدیک است اهداف و مقاصد روزه را تضعیف کند.

از پروردگار مهربان می‌خواهیم ما را هدایت و توفیق دهد آن‌گونه شویم که او می‌پسندد.











برای نویسنده این مطلب bahar تشکر کننده ها:
yosra69 (دوشنبه خرداد ماه 26, 1393 9:51 am)
رتبه: 7.14%
 
نماد کاربر
bahar
مدیر انجمن
مدیر انجمن
 
پست ها : 3506
تاريخ عضويت: چهارشنبه آذر ماه 15, 1390 12:30 am
تشکر کرده: 5837 بار
تشکر شده: 5121 بار
امتياز: 33890

Re: ۞ سیره پیامبر اکرم در استقبال از ماه مبارک رمضان ۞

پستتوسط nohezb1 » شنبه خرداد ماه 24, 1393 5:58 pm

nohezb1
کاربر نیمه فعال
کاربر نیمه فعال
 
پست ها : 28
تاريخ عضويت: جمعه خرداد ماه 23, 1393 8:50 am
تشکر کرده: 0 دفعه
تشکر شده: 0 دفعه
امتياز: 0

Re: ۞ سیره پیامبر اکرم در استقبال از ماه مبارک رمضان ۞

پستتوسط mahshid » شنبه خرداد ماه 24, 1393 10:54 pm



در صحیحین آمده که رسول خدا ـ صلی الله علیه وسلم ـ فرمود:
«هرکه رمضان را از روی ایمان و احتساب پاداش روزه گیرد گناهان گذشته‌اش آمرزیده می‌شود»...

امام مسلم در صحیح خود از رسول خدا ـ صلی الله علیه وسلم ـ روایت کرده که فرمود:
«هر که یک روز را در راه الله روزه گیرد،
خداوند به سبب همان یک روز چهره‌اش را هفتاد سال از عذاب آتش دور می‌سازد»...

برای نویسنده این مطلب mahshid تشکر کننده ها: 2
bahar (سه شنبه خرداد ماه 27, 1393 4:36 pm), yosra69 (دوشنبه خرداد ماه 26, 1393 9:51 am)
رتبه: 14.29%
 
نماد کاربر
mahshid
کاربر ویژه
کاربر ویژه
 
پست ها : 101
تاريخ عضويت: دوشنبه بهمن ماه 21, 1392 4:24 pm
تشکر کرده: 26 بار
تشکر شده: 179 بار
امتياز: 1830

Re: ۞ چگونه به استقبال رمضان برویم ؟ ۞

پستتوسط bahar » سه شنبه خرداد ماه 27, 1393 4:59 pm




چگونه از رمضان استقبال کنیم؟

به استقبال رمضان رفتن سنت رسول گرامی می باشد چنانچه  ابن خزیمه در صحیح خود از سلمان فارسی چنین روایت نموده است
رسول خدا(ص)درآخرین روز شعبان برای ما سخنرانی ایراد نموده و فرمودند ای مردم ماهی بزرگ برشما سایه افکنده است ماهی پر برکت ماهی که در آن شبی است بهتر ازهزارماه روزه اش  را  الله متعال فرض قرار داده  قیام  شبش را نفل کسی که دراین ماه عمل خیری انجام می دهد ثواب ادای فرض در ماه های دیگر را دارد کسی که فرض را ادا نماید مانند ادای هفتاد فرض در ماه های دیگر است ماه صبر است و صبر ثوابش بهشت می باشد ماه رسیدگی به فقرا است و ماهی است که روزی  مؤمن در آن افزایش می یابد کسی که در این ماه روزه داری را افطارمی دهد سبب مغفرت گناهانش شده ووی  را از آتش نجات می دهد و همانند مزد روزه دار به دست می آورد بدون اینکه از مزد صاحبش چیزی کاسته شود صحابه عرض می کنند همه ی ما هزینه ی افطاری دادن به روزه دار نداریم آن حضرت می فرمایند الله متعال این ثواب را برای کسی حتی یک خرما یا جرعه ی آبی ویا مقدار شیری هم بدهد داده می شود وآن ماهی است که آغازش رحمت میانه اش مغزت وپایانش نجات از آتش می باشد

برای استقبال این ماه پربرکت ماه سر نوشت ساز چه باید کرد؟

1.بخاطرباید سپرد که میهمان بسیار عزیزی در راه است
معمولاٌ ما در امور دنیوی اگر چشم به راه میهمان بسیار گرامی باشیم چه می کنیم؟
و اساساٌ چه حال وهوایی داریم؟ آن حال را در ذهن تصور نموده سپس به استقبال رمضان لحظه شماری کنیم.

2.شکرا وسپاس الله متعال را بسیار به جای آوریم
که توفیق عمر به ما داده تا رمضان دیگری را دریابیم وتجربه نماییم .

3.روح و روان خود را کاملاٌ آماده نماییم
تا برای استحکام بخشیدن رابطه با خالق و آفریننده مان گام های اساسی بلند وارزنده ای  برداریم.

4.آمادگی کامل بگیریم تا با قرآن کریم این کتاب جاودانی انس و الفت بیشتری داشته باشیم
تا آیات روح بخشش  ذره ذره در وجودمان راه یابد وما را متحول ودگرگون سازد

5.عاجزانه دست به سوی پروردگار مهربان بلند کنیم
تا توفیق طاعت و عبادت را در این ماه پر فیض برای مان عنایت فرماید

6.خود را برای برگزاری مسابقه در کارهای خیرونیک آماده کنیم
وکوشش کنیم که از همد یگردر انجام  نیکویی ها سبقت بگیریم

(وَفِي ذَلِكَ فَلْيَتَنَافَسِ الْمُتَنَافِسُونَ )
در این نعمتهاى بهشتى راغبان باید بر یكدیگر پیشى گیرند

7.با جدیت تمام در جهت محو گناهان مان بر آییم
وآب حیات رمضان را غنیمت شمرده خودرا بار بار در آن شستشو دهیم

8.از لحظات با برکت این ماه حد اکثر استفاده را برای آموزش و یادگیری مسائل دینی نموده

9.از گرسنگی وتشنگی که در ماه مبارک رمضان از اثر روزه احساس می کنیم
مارا به یاد آنانی بیندازد که از نبود نان وغذا شب ها گرسنه  و تشنه به خواب می روند

10.برای ادای نمازهای پر فیض تراویح آمادگی کامل گرفته
تا با آرامش وحضور قلب به سراغ آن برویم تا از اثرات ارزشمند آن استفاده نماییم







نماد کاربر
bahar
مدیر انجمن
مدیر انجمن
 
پست ها : 3506
تاريخ عضويت: چهارشنبه آذر ماه 15, 1390 12:30 am
تشکر کرده: 5837 بار
تشکر شده: 5121 بار
امتياز: 33890

بعدي

بازگشت به مقالات متنوع دینی

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 8 مهمان