تأثیر نماز بر احساس امنیت روانی

در این بخش مطالب دینی کوردی قرار داده می شود

مديران انجمن: CafeWeb, Dabir, Noha, bahar

تأثیر نماز بر احساس امنیت روانی

پستتوسط sobhan009 » شنبه اسفند ماه 19, 1391 9:14 am

«پس کدام یک از دو دسته مردم سزاوار به امنیت اند ( بگویید ) اگر می دانید ! ( بگو ) : کسانی که ایمان آورده اند و ایمان خود را به ستم نیامیخته اند .»
( سوره مبارکه انعام ـ آیه شریفه 82)
هر چند که در پزشکی و زیست شناسی امروزی واژهﻱ استرس به معنی هایی متفاوتی به کار می رود ، اما بر اساس تعریف «هانس سلیه» (روانشناس) استرس در پزشکی و روانپزشکی معمولاً اشاره به موقعیت های روانی و اجتماعی متنوعی دارد که قادر به ایجاد بیماری های جسمی و روانی و سایر اختلالات رفتاری است .
مطالعات «هاروی برنر» (محقق برجستهﻱ استرس) نشان می دهد که آمار مرگ و میر ، بیماری های جسمی ، خودکشی و دیگرکشی ، پذیرش به بیمارستان های روانی و زندان ها و ... در میان افرادی که در معرض استرس های گوناگون بوده اند ، به مراتب بیش تر از افراد عادی است .
از آن جا که زندگی انسان ها در عصر حاضر ، با استرس های بسیار متعدد و گوناگونی همراه شده است و با توجه به این که لازمهﻱ زیستن و تداوم زندگی سازش پذیری و مقاومت در برابر استرس هاست ، لزوم برخورداری انسان از وسایلی که درجهﻱ مقاومت او را در مقابل استرس ها افزایش بخشند و احساس آرامش و امنیت روانی را در وجود او حکمفرما سازند ، به وضوح احساس می شود .
چنان چه با دقت کافی و استناد به شواهد آماری به مکان هایی که استرس های متعدد زندگی کار افراد را بدانجا می کشاند (مکان هایی مثل مطب پزشکان ، بیمارستان های جسمی و روانی ، قبرستان جوانمرگ ها !؟! ، زندان ها و ...) سری بزنیم متوجه می شویم که تعداد مذهبی ها ، در مقایسه با غیر مذهبی های حاضر در این قبیل جاها بسیار متفاوت است .
به عنوان مثال در کشور خودمان 90% محکومان زندان ها را افراد بی نماز تشکیل می دهند . یا مثلاً آمار بیماران بستری در بیمارستان ها که با نماز بیگانه اند به طرز باورنکردنی بیش از اشخاص مقید به نماز است .
این موضوع نه فقط در کشورهای مسلمان ، بلکه در سرتاسر جهان عمومیت دارد . به عنوان مثال : بررسی جوامع « هوتری» در آمریکای شمالی حاکی از آن بود که بروز اختلال روانی در آن ها کمتر از سایر افراد جامعه است . جوامع هوتری نسبتاً پایدار و منزوی هستند و در شرایط آرام کشاورزی و با عقاید دینی استوار زندگی می کنند .
بدین ترتیب می توان با فیلسوف بزرگ قرن اخیر «لیمان» هم عقیده بود ، آن جا که گفته است : «دین و مذهب در زندگی به انسان اطمینان و تکیه گاه روحی می بخشد .» با این اوصاف «نماز»  به عنوان برجسته ترین چهرهﻱ ایمان ، نقش بزرگی در ایجاد امنیت روانی و توانایی مقابله با استرس ها در انسان ایفا می کند و اگر به یاد آوریم که بیش از 60% مراجعه کنندگان به بیمارستان های عمومی ، در واقع از یک مشکل روانی رنج می برند و بیماری های «روان تنی» در طب نوین ، روز به روز جایگاه مهمتری پیدا می کند ، می توانیم از دریچهﻱ تازه ای از نقش نماز در بیماری های جسمی سخن بگوییم .
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
منبع  : وبلاگ موفقیت- مهدی خیرالهی

برای نویسنده این مطلب sobhan009 تشکر کننده ها:
praise (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am)
رتبه: 7.14%
 
نماد کاربر
sobhan009
کاربر کوشا
کاربر کوشا
 
پست ها : 8
تاريخ عضويت: جمعه اسفند ماه 17, 1391 12:30 am
تشکر کرده: 0 دفعه
تشکر شده: 11 بار
امتياز: 0

بازگشت به کوردی

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 1 مهمان