زندگی نامه صلاح الدین ایوبی

در این بخش سیره ی بزرگان و خادمانِ دین قرار داده می شود

مديران انجمن: CafeWeb, Dabir, Noha, bahar

زندگی نامه صلاح الدین ایوبی

پستتوسط ghazal66 » سه شنبه تير ماه 20, 1391 11:05 pm

صلاح الدین سردار شجاع کرد در سال 1136 میلادی در تکریت واقع در ساحل دجله و شمال سامره متولد شد. او خدمات خود را در خدمت اتابک زنگی از

سلاجقه سوریه شروع کرد که بعدها در حلب جانشین وی گردید. فرزند اتابک زنگی یعنی نورالدین پس از مدتی صلاح الدین را به همراهی عمویش

شیرکوه عازم مصر گردانید تا متحد اولین فرمانروای مصر را که شاهوار نام داشت در مقام خود حفاظت نماید که به وسیله یکی از رقبای خویش در مصر

طرد شده بود مصر در این زمان تحت فرمانروایی یکی از خلفای فاطمی به نام ابو محمود عبدالله بود شیرکوه و صلاح الدین مجبور بودند که با او حسن

سلوک داشته باشند.از طرفی صلیبیان فهمیده بودند که اتحاد مصر و سوریه برای آنها خطرناک خواهد بود به همین خاطر به سوریه حمله بردند که صلاح

الدین انها سخت به عقب راند و شکست داد. بعد از مرگ نورالدین زنگی, صلاح الدین حاکم آنجا شد و آغاز به بسط قدرت خود نمود او حکومت خود را تا

مصر گسترش داد و حجاز و الجزیره را نیز به تصرف درآورد در حرکت بعدی اورشلیم را از دست قوای صلیبی بیرون آورد. صلاح الدین شجاعانه در نبردی با ریجارد شیردل آنها را مجبور به ترک تمام خاک فلسطین نمود.

در روز 3 ژوییه سال 1187 میلادی سلطان صلاح الدین ایوبی ، سلطان مصر و سوریه ، لشکر صلیبیون فلسطین را در دامنه تپه های حثین در نزدیکی دریاچه طبریه درهم شکست و به نزدیک به یک قرن تسلط آنها در سرزمین فلسطین پایان داد.

در این جنگ فرماندهان صلیبی از جمله گی دولوزینیان پادشاه بیت المقدس ، کنت ریمون حاکم طرابلس ، ژراردو ریدو فورد استاد اعظم فرقه مخوف تامپل و لشکر صلیبیون فلسطین به سختی از سلطان صلاح الدین ایوبی شکست خوردند.

سلطان صلاح الدین علی رغم فجایعی که صلیبیون در دوران حکمرانی خود در فلسطین مرتکب شده بود ، نسبت به اسیران رافت اسلامی به خرج داد و آنها را مجازات نکرد.او تنها دستور قتل 300 نفر از راهبان سرباز فرقه مخوف تامپل و فرقه هوسپیتالیه را صادر کرد.

پس از این جنگ ،دولت شهرهای فرانک های صلیبی فلسطین تمام سوارنظام خود را از دست دادند و فئودال نشین هایی که از روی الگوی اروپایی نزدیک به یک قرن پیش از این تاریخ هنگام نخستین جنگ های صلیبی در فلسطین تاسیس شده بودند در معرض فروپاشی قرار گرفتند.

سلطان صلاح الدین پس از این پیروزی در روز 20 سپتامبر سال 1187 میلادی شهر بیت المقدس را محاصره کرد. شهر بیت‌المقدس به زودی تسلیم شده و سلطان صلاح‌الدین فاتحانه وارد بیت‌المقدس قبله اول مسلمین جهان می‌شود که کمتر از یک قرن قبل توسط صلیبیون اشغال شده بود.

سلطان فاتح بار دیگر در مقابل صلیبیون مغلوب رافت اسلامی خود را نشان داد و دست به کشتار آنها نزد.براساس رسم آن زمان ، سلطان صلاح الدین ساکنین ثروتمند را در قبال دریافت فدیه قابل ملاحظه ای آزاد کرد.

او فرقه های تامپل و هوسپیتالیه را مجبور کرد تا از کیسه خود فدیه لازم برای آزادی 7000 نفر از ساکنان فقیر را پرداخت کنند.

بازپس گیری بیت‌المقدس در زمانی کمتر از یک قرن از هنگام اشغال آن توسط صلیبیون مانند یک بمب جهان غرب را به لرزه در‌آورد.

فیلیپ اگوست پادشاه فرانسه ، ریچارد اول پادشاه انگلستان و فردریک باربوروسا امپراتور آلمان در راس لشکر انبوهی به سوی بیت‌المقدس حرکت کردند تا جنگ سوم صلیبی را به راه اندازند اما ، آنها در این راه موفق نشدند.

فردریک باربوروسا امپراتور آلمان که ستون لشکر صلیبیون را تشکیل می‌داد ، در منطقه آناتولی گرفتار سیلاب مهیبی شد و سیلاب او و بخش اعظم لشکریانش را نابود کرد.

فیلیپ اگوست پادشاه فرانسه در میانه راه مطلع شد که فرانسه مورد هجوم قبایل وحشی قرار گرفته و ناگزیر  به سرعت به فرانسه بازگشت.

ریچارد اول که بعدها لقب شیردل را یافت تا شهر آکرا پیش رفت و این شهر را تصرف کرد. اما این پیروزی در سایه اقدام بی‌رحمانه وی در قتل عام 2700 اسیر رنگ باخت.

براساس برخی روایات تاریخی معتبر ریچارد در جنگ اسیر سلطان صلاح‌الدین می‌ِشود و پس از این که صلاح‌الدین از مقام وی به عنوان پادشاه انگلستان مطلع می‌گردد رعایت مقام وی را کرده و محترمانه او را آزاد می‌کند.
این اقدام صلاح‌الدین موجب شد تا شهرت جوانمردی وی حتی در دنیای غرب منعکس شود.

سلطان صلاح‌الدین با این حال به مسیحیان اجازه داد تا آزادانه برای زیارت مقبره حضرت عیسی (ع) به بیت‌المقدس سفر کنند.

این سردار دلیر بعد از سال ها مبارزه و مقاوت در برابر تمامی دشمنان در سال 1193 در دمشق وفات یافت. و بعد از مرگش امپراطوری او میان فرزندانش تقسیم گردید.

افضل به حکومت دمشق رسید. عزیز در قاهره و ظهیر در حلب حکومت کردند بعدا حکومت آنها به روسای محلی منتقل شد. تنها حلب تا سال 1390 در اختیار خاندان ایوبی ( ایوبیان) قرار داشت.

توان قدرت و خصوصیات جنگی صلاح الدین او را به عنوان یکی از قهرمانان افسانه‌ای جهان اسلام درآورد به طوری که کردها از داشتن چنین فرزندی افتخار می‌‌کنند.
ربنا  لا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَ هَبْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ  رَحْمَةً إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّابُ


برای نویسنده این مطلب ghazal66 تشکر کننده ها: 3
Noha (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), bahar (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), sondos (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am)
رتبه: 21.43%
 
نماد کاربر
ghazal66
کاربر ویژه
کاربر ویژه
 
پست ها : 306
تاريخ عضويت: يکشنبه ارديبهشت ماه 24, 1391 11:30 pm
محل سکونت: دیواندره
تشکر کرده: 958 بار
تشکر شده: 732 بار
امتياز: 360

بازگشت به سیره ی بزرگان و خادمانِ دین

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 2 مهمان