کی بود کی بود من نبودم!

در این قسمت جدیدترین نقل اخبار و گزارشها به همراه منبع قرار دارد

مديران انجمن: CafeWeb, Dabir, Noha, bahar

کی بود کی بود من نبودم!

پستتوسط SharakamPawa » سه شنبه ارديبهشت ماه 26, 1391 10:55 am

کۆمه‌کاڵ : شدت گرد و غبار در پاوه موجب مختل شدن زندگي شهروندان شد.

امروز شدت گرد و غبار موجود در هواي پاوه ميزان ديد افقي را در اين شهرستان مرزي  کاهش داد و موجب مختل شدن زندگي شهروندان شد.

این پدیده که از دو روز گذشته  هوای شهرستان پاوه را در برگرفته موجب اختلال در رفت و آمد مردم بویژه کودکان و سالخوردگان شده است و موجب ناراحتیهای تنفسی در این افراد شده است.

وضعيت فعلي براي بيماران قلبي و ريوي، کودکان و سالمندان بسيار خطرناک است و علاوه بر اين سلامتي ساير افراد توانمند را نيز به طور جدي تهديد مي کند.

به تمامي افراد توصيه مي شود که از منازل خود خارج نشوند و حداقل در صورت لزوم از ماسک و دستمال مرطوب استفاده کنند.



آخرين ويرايش توسط SharakamPawa on جمعه خرداد ماه 5, 1391 4:44 pm, ويرايش شده در 3.

برای نویسنده این مطلب SharakamPawa تشکر کننده ها: 2
naseh_azizi (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), هدیه (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am)
رتبه: 14.29%
 
نماد کاربر
SharakamPawa
کاربر ویژه
کاربر ویژه
 
پست ها : 359
تاريخ عضويت: چهارشنبه آذر ماه 8, 1390 12:30 am
محل سکونت: Pawa Shar
تشکر کرده: 329 بار
تشکر شده: 364 بار
امتياز: 380

پستتوسط SharakamPawa » سه شنبه ارديبهشت ماه 26, 1391 10:18 pm

خدا رو شکر گرد و غبار حالا خیلی کم شده ،

قابل توجه دوستان هم استانی علاقمند به تعطیلی :

دیگه فردا خبری از تعطیلی مدارس و دانشگاههای سطح استان نیست !  :wink:  
نماد کاربر
SharakamPawa
کاربر ویژه
کاربر ویژه
 
پست ها : 359
تاريخ عضويت: چهارشنبه آذر ماه 8, 1390 12:30 am
محل سکونت: Pawa Shar
تشکر کرده: 329 بار
تشکر شده: 364 بار
امتياز: 380

پستتوسط sayf » چهارشنبه ارديبهشت ماه 26, 1391 1:44 am

متاسفانه این مساله مشکل خیلی بزرگیه که شاید الان متوجه عمق خطرش نشیم اما مطمئنا در آینده آثار مرگبارش رو حتما خواهیم دید
نکته ای که باید تاسفمون رو بیشتر کنه اینه که هیچ اقدامی برای مبارزه با این"سفیر مرگ" نمیشه و هرسال هم به نسبت قبل بدتر میشه بدون کوچکترین واکنشی از جانب مسئولین
بدتر ازهمه اینکه حتی کسی از تریبون های رسمی یه اعتراض کوچیک نمادین هم نمیکنه
حالا دیگه اینکه چه ضربه بزرگی به مناظر طبیعی کم نظیر منطقه زده، بماند
ما میخواهیم با بینشی عمیق و صحیح، به سوی پروردگار دعوت دهیم.

برای نویسنده این مطلب sayf تشکر کننده ها: 3
Baran-bahari (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), SharakamPawa (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), naseh_azizi (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am)
رتبه: 21.43%
 
نماد کاربر
sayf
کاربر ویژه
کاربر ویژه
 
پست ها : 172
تاريخ عضويت: دوشنبه ارديبهشت ماه 5, 1390 11:30 pm
تشکر کرده: 128 بار
تشکر شده: 130 بار
امتياز: 10

پستتوسط SharakamPawa » دوشنبه خرداد ماه 1, 1391 3:10 pm

نفس كشیدن در هوای بدون غبارم آرزوست....

دیگر دلم نمی خواهد از پنجره اتاقم به بیرون نگاه كنم، با هر نگاهی هر چند كوتاه، آسمانی غبارآلود را می بینم و دیگر هیچ، ذراتی كه حتی نگاه كردن به آنها یادم می اندازد كه چقدر دلم برای نفس كشیدن در هوایی بدون گرد و غبار تنگ شده است.

در گذشته نامش را میهمان ناخوانده گذاشته بودیم با شنیدن خبر آمدنش ترس تمام وجودمان را می گرفت و با نگاهی حسرت بار با آسمان آبی خداحافظی می كردیم اما امروز دیگر میهمان نیست چه خوانده و چه ناخوانده، امروز دیگر میزبان شده همیشه و همه جا هست تنها گاهی رقیق می شود و گاهی غلیظ.

معمولا اگر در اواخر فروردین در اخبار هواشناسی پدیده غالب در غرب و جنوب غرب وجود ذرات معلق گزارش نشود تعجب می كنیم، برخی از شهرستانهای استان كرمانشاه همچون قصرشیرین نیز مدتهاست كه دیگر كلماتی همچون آسمان صاف و آبی را فراموش كرده اند، البته می شود چشمها را شست و ریزگردها را جور دیگر دید مثلا بهانه ای برای داشتن تعطیلات بیشتر!

پدیده ریزگردها در حدود یك دهه است كه به مشكل اساسی در منطقه غرب و جنوب غرب كشور تبدیل شده و هرچند هر روز وعده های تازه ای برای مهار این مشكل شنیده می شود و اقداماتی نیز صورت گرفته اما به طور قطع باید برای آن چاره ای بنیادین اندیشید.

یك میلیون و 800 هزار هكتار بیابانهای كشور عراق كه عامل اصلی تولید ریزگرد در كشورهای منطقه است، 500 هكتار از اراضی جنوب شرقی سوریه، اردن، 200 هزار هكتار از اراضی جنوب تركیه و بخش‌هایی از عربستان نیز كانون تولید ریزگرد محسوب می‌شود كه باید برای مهار آنها اقدام شود، هر چند نبود اعتبارات كافی برای مالچ پاشی مناطق بحران خیز از سوی طرف عراقی یكی از دلایل عمده تاخیر در مهار ریزگردها عنوان می شود اما تلاش برای جلب كمكهای بین المللی و نیز ادامه تلاشهای مقامات كشورمان در ایجاد بسیج همگانی در كشورهای منطقه و نیز سازمان ملل برای مقابله با این پدیده ضروری به نظر می رسد.

تاكنون آمار رسمی از تاثیرات و تلفات این پدیده در كشور منتشر نشده است اما به طور قطع این معضل علاوه بر تخریب محیط ریست، داشتن تاثیرات منفی بر اقتصاد و كشاورزی صدمات جبران ناپذیری نیز به جسم و روح ساكنان مناطق درگیر وارد آورده است.

كارشناس مسوول بیماریهای واگیر مركز بهداشت استان كرمانشاه در این خصوص گفت: عوارض درازمدت این پدیده بر سلامتی كه برخی از آنها نیز ناشناخته است، ناشی از جانشین شدن دایمی ذرات معلق و آلوده به ویروسها در قسمتهای تحتانی دستگاه تنفسی می باشد.

دكتر 'حسین بیگلری' افزود: از آنجاییكه این عارضه می تواند باعث پدیده جهش ژنتیكی در ساختار DNA ویروسها شود، توانایی ایجاد ویروسهای نوپدید یا بازپدید در قسمتهای تحتانی دستگاه تنفسی و در نتیجه بالا رفتن ریسك خطر ابتلا به سرطانهای تنفسی (هنوز ناشناخته است) را نیز دارد.

وی با مهم عنوان كردن این اختلال در سیستم تنفسی، اظهار داشت: این مسئله دارای اهمیت فراوانی است كه باید بخوبی به آن پرداخته شود.

وی در ادامه بروز عفونتهای تنفسی، شعله ور شدن آلرژیهای قدیمی و ایجاد حملات آسمی در بیماران مبتلا به آسم یا برونشیت را از جمله عوارض كوتاه مدت پدیده گرد و غبار بر سلامت افراد عنوان كرد.

بیگلری با یادآوری فصل تابستان و گرمای هوا ، تصریح می كند: با توجه به خشكسالیهای موجود در انتهای فصل بهار و تابستان، پدیده گرد و غبار هشداری جدی در زمینه تهدید سلامت افراد محسوب می شود كه نیازمند چاره اندیشی هر چه سریعتر است.

دكتر 'علی معینی' فوق تخصص ریه نیز در گفتگو با خبرنگار ایرنا از آلوده بودن ریزگردها خبر می دهد و می گوید: چون در جنگ اخیر در كشور عراق از مواد و سلاحهای شیمیایی استفاده شده، احتمال آلودگی شیمیایی این گرد و غبار وجود دارد و به احتمال زیاد در دراز مدت، سوء اثرات آن در جامعه ظاهر خواهد شد.

دكتر معینی می افزاید: هم اكنون حدود هشت سال است كه كشور ما با پدیده گرد و غبار دست و پنجه نرم می كند كه البته در سه سال اخیر بر شدت آن افزوده شده و طبیعتا در این مدت كوتاه، عوارض بلند مدت ناشی از این پدیده در افراد تظاهر نمی كند.

وی تصریح می كند: اما عوارض كوتاه مدت این پدیده كه شامل تشدید علایم تنفسی در بیماران مبتلا به بیماریهای تنفسی مزمن و افراد مبتلا به دیابت می باشد در كشور افزایش یافته است.

به گفته پزشكان اثرات واقعی این ریزگردهای آلوده در دراز مدت خود را نشان داده و در حال حاضر نمی توان با قطعیت از آن سخن گفت اما گسترش بیماریهای تنفسی و افزایش مشكلات قلبی عروقی در همین مدت نیز خود را نشان داده است.


روزگاری نه چندان دور دیار زاگرس را با هوای كوهستانی مطبوعش می شناختند و چه بسا بسیاری از افراد برای فرار از آلودگی هوای مناطق صنعتی به دامان زاگرس پناه می آوردند اما امروز ریزگردهای آلوده، زاگرس زیبا را بلعیده اند و بسیاری از مردمان این دیار را مجبور به مهاجرت كرده اند.

منبع : ایرنا
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط SharakamPawa در جمعه خرداد ماه 5, 1391 4:44 pm .
نماد کاربر
SharakamPawa
کاربر ویژه
کاربر ویژه
 
پست ها : 359
تاريخ عضويت: چهارشنبه آذر ماه 8, 1390 12:30 am
محل سکونت: Pawa Shar
تشکر کرده: 329 بار
تشکر شده: 364 بار
امتياز: 380

پستتوسط bahar » دوشنبه خرداد ماه 1, 1391 3:26 pm

با سلام خدمت کاربرsharakampawa

من همیشه از دیدن تصاویر زیبا از استان کرمانشاه بخصوص شهر پاوه لذت
می بردم .واقعا از شنیدن این خبر خیلی ناراحت شدم خیلی دلم گرفت.
  8O

برای نویسنده این مطلب bahar تشکر کننده ها: 2
SharakamPawa (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), sayf (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am)
رتبه: 14.29%
 
نماد کاربر
bahar
مدیر انجمن
مدیر انجمن
 
پست ها : 3506
تاريخ عضويت: چهارشنبه آذر ماه 15, 1390 12:30 am
تشکر کرده: 5837 بار
تشکر شده: 5121 بار
امتياز: 33890

پستتوسط SharakamPawa » جمعه خرداد ماه 5, 1391 4:43 pm

کی بود کی بود من نبودم!

"امروزه مشکل عمده و اساسی مردم نه بیماری های مهلک قدیمی بلکه گردوغباری است که عوارض روحی روانی آن کمتر عوارض جنگ نیست و اختلالت جسمانی ناشی از آن سالانه 3000 نفر را تنها در استان کرمانشاه به دلیل معضلات قلبی -عروقی و تنفسی روانه بیمارستان می کند".

اولین هم اندیشی ریزگردها در فضایی مملو از گرد و غبار کرمانشاه و در سالن همایش های استانداری در 3/3/91 در حالی برگزار شد که  پذیرای مهمان های از عراق (دانشگاه بابل عراق آنهم نه در سطح ریاست بلکه در حد معاونان) بود. این مراسم با اجرای ترانه ایی توسط کودکانی ملبس به لباس کُردی، آغاز شد تا در عین بیانِ اعتراض نسبت به بی توجهی به این معظل زیست محیطی، زیبایی های خود را نیز در این فضای یاس آور داشته باشد.

در ابتدای جلسه
دکتر نیکبخت رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه طی ایراد سخنانی اشاره کرد: امروزه مشکل عمده و اساسی مردم نه بیماری های مهلک قدیمی بلکه گردوغباری است که عوارض روحی روانی آن کمتر عوارض جنگ نیست و اختلالت جسمانی ناشی از آن سالانه 3000 نفر را تنها در استان کرمانشاه به دلیل معضلات قلبی -عروقی و تنفسی روانه بیمارستان می کند.

دکتر نیکبخت در ادامه افزود: ذرات معلق یکی از شش آلاینده اصلی محیط زیست است که پیامدهایی چون: افزایش مرگ دوران جنینی، سرطان ریوی و افزایش تولد نوزادان نارس را در پی دارد و در ادامه نیز به مشکلات اقتصادی ناشی از گردو غبار اشاره کرد و گفت: گرد و غبار در سالهای گذشته باعث لغو پرواز های هوایی و کاهش علاقه متخصصین در ماندن و سرمایه گذاری در این نقطه از کشور شده است.

در ادامه نشست
پرفسور خدایی رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه آماری را از سازمان بهداشت جهانی خواند و اشاره کرد: سالیانه در کل جهان 500هزار نفر بر اثر گرد و غبار دچار مرگ و میر می گردند و هزینه سالیانه مبارزه با این گرد و غبار در امریکا را مبلغی بالغ بر 23 هزار پوند برشمرد. همچنین پرفسور خدایی گرد و غبار را عامل تغیرات بیولوژیکی و زیست محیطی دانست، که هنگامی دید کمتر از هزار متر باشد طوفان گرد و غبار شکل می گیرد و عامل افزایش 7/1 درصدی مرگ و میر می باشد، همچنین تخریب محصولات کشاورزی، ایجاد ترافیک و افزایش سیر مهاجرت را از پیامدها این پدیده دانست.

پرفسور خدایی در پایان سخنان خود پیشنهاد کرد: 1) دبیرخانه دائمی ریزگردها شکل گیرد. 2)طرح های پژوهشی با همکاری کشورهای عراق و ایران انجام شود. و 3) صندوق مالی جهت حمایت از این پژوهش ها تاسیس شود.

سپس
دکتر مقداد پیر صاحب و معاون ریاست دانشگاه بابل عراق به سخنرانی پرداخت که به کلیات اهداف نشست و کارهایی که باید انجام گیرد اشاره نمود.

همچنین
دکتر محمد علی شاعری قائم مقام محیط زیست کل کشور در سخنانی عدم پیگیری های لازم را از طرف دولت عراق در راستای جلوگیری از شکل گیری توده های گرد و غبار نکوهش کرد و گفت: کشور عراق با 300 ملیون هکتار منطقه بیابانی منشا اصلی این گرد و غبارهاست که 20 ملیون هکتار از این مناطق کانون بحران هستند.

شاعری با اشاره به این نکته که 6 کانون اصلی بحران شناسایی شده و گفت: 4 کانون در عراق، یک کانون در عربستان و یک کانون در سوریه می باشد.

وی عوامل اصلی این پدیده را از بین رفتن پوشش گیاهی، فقدان مدیریت آب در این کشورها، فقدان مدیریت توسعه پایدار در کشاورزی و تداوم خشکسالی دانست.


در پایان گزارش می توان گفت که بعد از سالها برگزاری همایش و سمینار، هنوز قصۀ: "کی بود کی بود من نبودم " در نشست های مسئولان شیرین ترین و پرطرفدارترین قصه است و هواخواهان دو آتشه زیادی دارد.

گزارش: شهرام میرزایی - کرد پرس
نماد کاربر
SharakamPawa
کاربر ویژه
کاربر ویژه
 
پست ها : 359
تاريخ عضويت: چهارشنبه آذر ماه 8, 1390 12:30 am
محل سکونت: Pawa Shar
تشکر کرده: 329 بار
تشکر شده: 364 بار
امتياز: 380


بازگشت به نقل اخبار و گزارشها به همراه منبع

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 1 مهمان