زندگی نامه ی دانشمندان

در این بخش مقالات علمی قرار داده می شود

مديران انجمن: pejmanava, CafeWeb, Dabir, Noha, bahar, Modir-Elmi

زندگی نامه ی دانشمندان

پستتوسط ModireTalareElmi » جمعه فروردين ماه 4, 1391 11:40 pm

با توجه به اهداف علمی سایت در این پست سعی میکنیم با دانشمندانی که زمانی عمر خویش را صرف بررسی و مطالعه و خدمت به بشریت کرده اند، آشنا شویم.

به نظر می آید حداقل کاری که از دستمان بر میآید اینست که آنها را بشناسیم حتی اگر شناخت سطحی ای درباره ی این تلاش گران بیابیم.

علاقه مندان به این بخش هم میتوانند با توجه به موضوع مطالب خود را ارائه دهند.

برای نویسنده این مطلب ModireTalareElmi تشکر کننده ها: 2
CafeWeb (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), mehr (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am)
رتبه: 14.29%
 
نماد کاربر
ModireTalareElmi
مدیر انجمن
مدیر انجمن
 
پست ها : 11
تاريخ عضويت: يکشنبه اسفند ماه 27, 1390 12:30 am
تشکر کرده: 20 بار
تشکر شده: 14 بار
امتياز: 0

پستتوسط ModireTalareElmi » جمعه فروردين ماه 4, 1391 11:42 pm

ارشميدس (Archimedes)

        212 ق.م - 278 ق.م

        ارشميدس يكي از بزرگترين دانشمندان رياضي و مكانيك در عصر خودش بود. پدرش فيدياس كه منجم بود او را براي آموزش از سيراكوز به مدرسه رياضيات اسكندريه فرستاد. شهر اسكندريه را اسكندر مقدوني در سال 323 ق.م در زمان حمله و حركت به سوي شرق بر كرانه مديترانه در خاك مصرساخت. اين شهر پس از ركود آتن - پايتخت يونان - مركز علم و تجارت شد و بزرگاني چوت اقليدس و بطلميوس و ارشميدس را تربيت كرد. اين شهر حتي موقعي كه به دست مسلمانان فتح شد از مراكز مهم علوم يوناني بود و در انتقال علم و انديشه يوناني به فرهنگ و تمدن اسلامي نقش مهمي داشت.

درباره خصوصيات زندگي ارشميدس اطلاعات زيادي در دست نيست. اما علاقه اش به رياضيات و مسائل علمي مكانيك سبب شده است كه كارهاي با ارزشي از او باقي بماند. گفته مي شود كه وقتي به مساله اي علاقمند مي شد از خوردن و خفتن غافل مي شد و چنان خود را سرگرم كار و حل مشكل مي كرد كه هر مساله ديگري او را از كار باز نمي داشت. وقتي كه ارشميدس روي شن هاي ساحل دريا اشكال هندسي خود را رسم كرده بود سربازي بدون توجه با راه رفتن روي شن ها اشكال او را لگد كرد و ارشميدس چنان اعتراض كرد كه موجب خشم سرباز شد و سرباز با شمشيرش به ارشميدس حمله كرد و او را كشت. از آثار علمي او مي توان كشف قانون مايع ها و گازها ( معروف به قانون ارشميدس در شاره ها). تعيين جرم حجمي طلا و تقره و بعضي فلزات ديگر و اختراع پيچ مخصوص حلزوني شكل به نام پيچ ارشميدس براي بالا بردن آب اشاره كرد.

        همچنين تاليف كتابهايي از جمله اصول مكانيك - درباره اجسام شناور - درباره كره و استوانه - اندازه گيري دايره و پيچ ها از ديگر كارهاي برجسته اين دانشمند دوران باستان است.

        منبع اصلی: physicsir.com   منبع فرعی: hupaa.com

برای نویسنده این مطلب ModireTalareElmi تشکر کننده ها: 4
asra (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), bahar (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), basireh (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), sayf (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am)
رتبه: 28.57%
 
نماد کاربر
ModireTalareElmi
مدیر انجمن
مدیر انجمن
 
پست ها : 11
تاريخ عضويت: يکشنبه اسفند ماه 27, 1390 12:30 am
تشکر کرده: 20 بار
تشکر شده: 14 بار
امتياز: 0

پستتوسط Noha » يکشنبه فروردين ماه 6, 1391 9:28 pm

بسم الله العلیم

سلام الله تعالی بر بندگان اهل علم

باتشکر از شما،منتظر زندگی نامه ی دانشمندان دیگر هستیم البته کمی مفصل تر.

جنةالفردوس مأوایتان
الـلـهم ء ات أنــفـسنا تقـــواهــا و زکیـــها إنــک أنــت خــیر من زکــیها

نماد کاربر
Noha
معاون و ناظر سایت
معاون و ناظر سایت
 
پست ها : 1424
تاريخ عضويت: پنج شنبه اسفند ماه 25, 1389 12:30 am
محل سکونت: pavah
تشکر کرده: 2031 بار
تشکر شده: 1557 بار
امتياز: 4930

بقراط

پستتوسط ModireTalareElmi » پنج شنبه فروردين ماه 10, 1391 10:52 am

بقراط (Hippocrates) بین سال های 460 الی 370 قبل از میلاد

بقراط که به عنوان پدر علم طب جدید شناخته شده است نخستین کسی بود که پزشکی را از خرافات جدا کرد. وی که در جزیره یونانی توس به دنیا آمد پسر یک طبیب بود . بقراط اعتقاد معاصرین خود را که بر اساس آن بیماری توسط خدایان انتقام جو به وجود می آید رد کرد و به جای آن اعلام کرد که هر بیماری یک علت طبیعی دارد. او گفت که اگر علت را بیابید می توانید آن را درمان کنید. بقراط می گفت با مشاهده نشانه های یک بیماری و در نظر گرفتن شدت آن پزشک می تواند چشم انداز این بیماری را برای یک بیمار خاص با مقایسه آن با مراحل طبیعی همان بیماری پیش بینی کند. بقراط بر اساس چنین اندیشه های منطقی یک مدرسه طب را بنیان نهاد.


عقیده پزشکی دیگری که بقراط قبول داشت آن بود که روش درمان یک بیمار ممکن است برای بیمار دیگر موثر نباشد وی اعلام کرد که آنچه برای یک غذاست ممکن است برای دیگری زهر باشد. بقراط همچنین دیگر پزشکان را تشویق می کرد که از درمانهای ساده مانند یک رژیم غذایی سالم استراحت زیاد و محیط تمیز استفاده کنند. او می گفت زمانی که پزشکان نمی توانند بیماری را درمان کنند طبیعت اغلب این کار را می کند. در بیماران رو به مرگ نباید از روشهای ساده درمان استفاده کرد و پیشنهاد کرد که بیماریهای بحرانی معالجه های بحرانی هم می خواهد.

از دیگر توصیه های بقراط چیزی که امروزه رفتار خوب بالینی نامیده می شود با این گزاره ها که بیماری زمانی سخت تر است که ذهن مضطرب باشد و بعضی بیماران زمانی که از رفتار خوب پزشک رضایت داشته باشند بهبودی خود را باز می یابند. وی معتقد بود که پزشکان باید خادم بیماران خود باشند و معیارهای سلوک شرافتمندانه را رعایت کنند. در زمان وی گاهی پزشکان برای از بین بردن بعضی از بیماران خود تطمیع می شدند و امکان داشت که یک حاکم به پزشکی دستور دهد که برای کشتن دشمن خود از سم استفاده کند. بقراط گفت: پزشک در مورد بیمار مسئول است.


بقراط تعهد نامه ای را که امروزه هم دانشجویان پزشکی موقع اخذ درجه دکتری اظهار می کنند تهیه کرده است. سوگند است. در بخشی از این سوگند نامه امده است که من عمیقا تعهد می کنم که خود را وقف خدمت به انسانیت بنمایم من حرفه خود را با وجدان و شرافت انجام خواهم داد و سلامتی بیماران نخستین وظیفه من خواهد بود.

اگر چه بقراط سهم بسیاری در هنر شفای بیماران داشته ولی اطلاعات کمی از زندگی شخصی او در دست است تاریخ نویسان بر این باورند که او به مصر رفته و در آنجا پزشکی را آموخته است سپس در بسیاری از مکان ها از جمله آتم تحصیل کرده و سر انجام به زادگاه خود را بنا نهاده است یک مجسمه بدون پوشش در جزیره توس موجود است که ظاهرا مربوط به بقراط بوده و او را مردی کوتاه قد با ریشهای مجعد نشان می دهد.

سخنان بقراط تا کنون باقی مانده است زیرا دانشجویان او نکته هایی از درسهایش را جمع آوری کرده و با انتشار کتابهایی آنها را شرح داده اند. بیش از پنجاه کتاب با نام بقراط وجود دارد و نوشته هایش برای توجیه آنکه او را پدر علم طب بنامیم کافی است.

منبع:beytoote.com


برای نویسنده این مطلب ModireTalareElmi تشکر کننده ها: 3
bahar (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), basireh (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), mehr (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am)
رتبه: 21.43%
 
نماد کاربر
ModireTalareElmi
مدیر انجمن
مدیر انجمن
 
پست ها : 11
تاريخ عضويت: يکشنبه اسفند ماه 27, 1390 12:30 am
تشکر کرده: 20 بار
تشکر شده: 14 بار
امتياز: 0

پستتوسط mehr » دوشنبه فروردين ماه 14, 1391 9:36 pm

انیشتین بعدی دنیا یک پسر ایرانی در امریکا است!!

دانشمند جوان ایرانی، با تصدی بر کرسی استادی دانشگاه پرینستون- جایگاهی که پس از انیشتین در اختیار فرد دیگری قرار داده نشد- دنیا را با این سوال مواجه کرده است که آیا انیشتین بعدی، یک ایرانی خواهد بود؟

نیما ارکانی حامد در حال حاضر استاد دانشگاه هاروارد و دارای کرسی استادی در دانشگاه پرینستون است. این کرسی از سال 1933 تا 1955 در انحصار آلبرت انیشتن بوده است.

پس از اعلام نظریه عملکرد جهان ارکانی، از او دعوت شده که در طرح تونل شتاب دهنده سوئیس (LHC) که با هزینه بالغ بر 5 میلیارد دلار ساخته شده، رهبری آزمایش ها را بر عهده داشته باشد.

تلاش نظریه ابر ریسمان که اخیرا اعلام شده، در این است که توضیح دهد ذرات، کوچکترین ماده تشکیل دهنده مواد نیستند بلکه حلقه های مرتعشی که ریسمان نامیده می شوند، کوچکترین بخش به حساب می آیند.


دکتر ارکانی با تکمیل این نظریه عقیده دارد که این ریسمان ها در 11 بعد در حال ارتعاش هستند که ما فقط 3 بعد از آن را می توانیم مشاهده کنیم، وجود بعد دیگری هم به نام بعد زمان به اثبات رسیده و تا به امروز در مورد 7 بعد دیگر توضیح کاملی ارائه نشده است.

ارکانی به همراه دو فیزیک دان دیگر به نام های دیموپلوس (Dimopoulos) و والی(Dvali) در مورد این ابعاد نظریه ای ارائه کرده اند که می گوید این ابعاد بزرگتر از آن چیزی هستند که تاکنون تصور می شود و از آن جایی که تنها نیروی گرانش بر آنها اثر می گذارد، قابل دیدن نیستند.

تئوری دکتر ارکانی که به همراه دو فیزیکدان دیگر معرفی شده به عنوان مدل ADD، (Arkani-Dvali-Dimopoulos) شناخته می شود.

اکنون ارکانی و همکارانش امیدوارند بتوانند به کمک شتاب دهنده هاردن (LHC) مدل خود را اثبات کنند. اثبات این نظریه می تواند تحول بسیار بزرگی در فیزیک ذرات به وجود بیاورد.

گردآوری:گروه سرگرمی سیمرغ
"اللّهم انّا نسالک عیش السعداء و موت الشهداء و مرافقه الانبیاء و النصر علی الاعداء"

برای نویسنده این مطلب mehr تشکر کننده ها: 3
abdulrahman (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), bahar (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), basireh (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am)
رتبه: 21.43%
 
mehr
کاربر طلایی
کاربر طلایی
 
پست ها : 924
تاريخ عضويت: دوشنبه فروردين ماه 8, 1390 11:30 pm
تشکر کرده: 1274 بار
تشکر شده: 1137 بار
امتياز: 1630

پستتوسط mehr » دوشنبه فروردين ماه 14, 1391 9:53 pm

باسلام و تشکر از مدیر تالار علمی



مردان بزرگ تاریخ روزی چقدر می خوابیدند؟



آلبرت انیشتین(طول عمر76سال)


انیشتین روزانه 10ساعت می خوابید.او ادعا کرده که از خواب های خودش در اختراعات کمک می گرفته است و اعتقاد داشت که با چرت زدن خلاق تر خواهد شد.

ادامه دارد.....


"اللّهم انّا نسالک عیش السعداء و موت الشهداء و مرافقه الانبیاء و النصر علی الاعداء"

برای نویسنده این مطلب mehr تشکر کننده ها: 3
abdulrahman (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), bahar (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), basireh (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am)
رتبه: 21.43%
 
mehr
کاربر طلایی
کاربر طلایی
 
پست ها : 924
تاريخ عضويت: دوشنبه فروردين ماه 8, 1390 11:30 pm
تشکر کرده: 1274 بار
تشکر شده: 1137 بار
امتياز: 1630

پستتوسط abirahim » دوشنبه فروردين ماه 21, 1391 1:33 pm

اواریست گالوا

در دوره لیسانس و حتی فوق لیسانس ریاضی مباحثی تحت عنوان "قضایای گالوا"به چشم می خورد.و نظریه او در جبر  که بنام خودش "نظریه گالوا "ارایه شده یکی از دشوارترین مباحث ریاضی است.اما گالوا که بود؟در ادامه مختصری از زندگینامه اش را میخوانیم:

"نابغه ناکام"


رياضيدان نابغه فرانسوي ( 1832 - 1811 ). از بنيانگذاران جبر نوين و پايه گذار نظريه گروههاست.وي در عمر کوتاه خود ( 21سال) توانست شرايط امکان حلّ معادلات بوسيله راديکال ها را بررسي کند.


گالوا در نزديکي پاريس و از والدين تحصيل کرده متولّد شد و پس از تحصيل نزد مادرش ، در 12 سالگي وارد مدرسه شد. در کارهاي جاري مدرسه ميانه حال بود.


هنگامي که به کتاب   "Elements de Geometrie"   اثر لژاندر دست يافت ، تحت تأثير آن قرار گرفت. مي گويند که او اين کتاب را مانند يک کتاب داستان خوانده است و با يک بار خواندن ، بر آن احاطه يافته است.


او سپس به کارهاي لاگرانژ و آبل پرداخت و در سنّ 15 سالگي يک خواننده ي حرفه اي بود و خود شروع به کشفيّات کرد. متأسّفانه کارهايش منظّم نبود و اکثر محاسبات را ذهني انجام داده و فقط نتايج را يادداشت مي کرد.


او دو بار براي پذيرفته شدن در مدرسه ي پلي تکنيک تلاش کرد و به دليل عدم آمادگي اساسي رد شد. اين رد شدن ها خسران زيادي براي علم رياضيات بود زيرا اين مدرسه که رياضيدانان بزرگي را تربيت کرده بود مي توانست استعداد گالوا را کشف کند و محيط لازم را براي وي فراهم کند.


با اين حال گالوا به کشفيّات اساسي در معادلات چندجمله اي ادامه داد و در سال 1829 بعضي از نتايجش را به آکادمي علوم تسليم نمود. داور ، کُشي بود که توانايي درک آنها را داشت، ولي کُشي دستنويس هاي گالوا را گم کرد و ديگر پيدا نشد !! . گالواي شجاع کارهايش را در مسابقه سال 1830 جايزه ي بزرگ آکادمي در رياضيات شرکت داد. مقاله ي وي بايد اين جايزه را مي برد ولي «فوريه» که منشي آکادمي بود مقاله را باخود به خانه برد و به طور ناگهاني پيش از خواندن آن فوت کرد و دستنويس گالوا دوباره گم شد. پس از اين ماجرا ، گالوا نسخه ي دوّم آن مقاله اش را به آکادمي فرستاد امّا اين بار «پواسون» آن را خواند و آن را ناقص اعلام کرد.


به خاطر اين وقايع يا به خاطر آنکه پدرش طرفدار جمهوري بود ، گالوا به تنقيد از رژيم بوربونها دست زد و به گارد ملّي ، يعني سازمان جمهوريخواهان ، پيوست. در اين زمان فرانسه گرفتار آشوب هاي سياسي بود و گالوا مرتّب به زندان مي افتاد. امّا در سال 1832 آزاد شد. در همين زمان گرفتار عشق دختري شد. جزئيات اين امر روشن نيست ، امّا يک چيز واضح است که او درگير يک دوئل بر رسيدن به اين دختر شد. گالوا تصميم گرفت اين دوئل را انجام دهد. گالوا در شب قبل از مرگش در اين دوئل مي نويسد : « من قرباني يک زن عشوه گر گمنام شده ام ... اين يک نزاع اسف بار است که جان مرا مي ستاند. آه ، چرا بايد براي يک موضوع بي ارزش بميرم ... .» او همچنين نامه اي به دوستش نوشت و کشفيّات خود را به طور خلاصه بيان کرد . اين يک سند غم انگيز و دل خراش به جا مانده از گالوا است که در حاشيه اش نوشته : «من وقت ندارم» . اين سند که با خواهش از ژاکوبي يا گاوس براي اينکه نظرشان را "نه در مورد درستي بلکه در مورد اهميّت اين قضايا" بيان کنند ، پايان مي يابد.


صبح روز بعد اين دوئل انجام شد. دوئل با طپانچه در 25 قدمي صورت گرفت. تير به شکم گالوا خورد و به زمين افتاد تا آنکه دهقاني که از آنجا عبور مي کرد ، او را به بيمارستان رساند. گالوا روز بعد يعني 31 ماه مي سال1832 در سنّ 20 سالگي فوت کرد و در بخش عمومي قبرستان مونت پارناس  (Montparnasse)  به خاک سپرده شد.

منبع : آشنايي با جبر مجرّد : تأليف نيکلسون : ترجمه دکتر علي اکبر عالم زاده : چاپ اوّل

برای نویسنده این مطلب abirahim تشکر کننده ها:
abdulrahman (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am)
رتبه: 7.14%
 
abirahim
کاربر فعال
کاربر فعال
 
پست ها : 57
تاريخ عضويت: جمعه اسفند ماه 11, 1390 12:30 am
محل سکونت: piranshahr
تشکر کرده: 10 بار
تشکر شده: 46 بار
امتياز: 0

پستتوسط mehr » چهارشنبه ارديبهشت ماه 20, 1391 9:44 pm

توماس ادیسون(طول عمر 84 سال)

"ادیسون" روزانه کمتر از 5 ساعت می خوابید و بیشتر در آزمایشگاهش بود.
البته در آزمایشگاه برای خودش تختخوابی داشت که زمان زیادی را بر روی آن استراحت نکرده بود!
"اللّهم انّا نسالک عیش السعداء و موت الشهداء و مرافقه الانبیاء و النصر علی الاعداء"
mehr
کاربر طلایی
کاربر طلایی
 
پست ها : 924
تاريخ عضويت: دوشنبه فروردين ماه 8, 1390 11:30 pm
تشکر کرده: 1274 بار
تشکر شده: 1137 بار
امتياز: 1630

پستتوسط mehr » دوشنبه ارديبهشت ماه 25, 1391 2:20 pm

اسحاق نیوتن(طول عمر84سال)

"نیوتن" روزانه 3 الی 4 ساعت بیشتر نمی خوابید.

بارها شده بود که چند روز نمی خوابید تا اینکه از بی خوابی ،بیمار شده و به اجبار تن به تختخواب می داد.

در کل؛گویا این دانشمند ؛عاشق بیداری بود.
"اللّهم انّا نسالک عیش السعداء و موت الشهداء و مرافقه الانبیاء و النصر علی الاعداء"
mehr
کاربر طلایی
کاربر طلایی
 
پست ها : 924
تاريخ عضويت: دوشنبه فروردين ماه 8, 1390 11:30 pm
تشکر کرده: 1274 بار
تشکر شده: 1137 بار
امتياز: 1630


بازگشت به مقالات متنوع علمی

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 4 مهمان