. . . این نکات را جدی بگیرید . . .

در این بخش مقالات علمی قرار داده می شود

مديران انجمن: pejmanava, CafeWeb, Dabir, Noha, bahar, Modir-Elmi

Re: این نکات را جدی بگیرید. . .

پستتوسط bahar » جمعه آبان ماه 24, 1392 4:14 pm

10 غذایی که هوش را از بین می‌برد

در زندگی انواع مختلفی از مواد غذایی وجود دارند که به نابودی هوش منجر می‌شود، ‌در این مقاله به شرح مواردی از آن می‌پردازیم.
همه ما با آن دسته از مواد‌غذایی که باعث حملات قلبی، چاقی، سرطان و دیگر موارد ذکر نشده‌ای که تند و زننده هستند آشنا هستیم.
اما در واقع خوراکی‌هایی وجود دارند که خوردن آنها باعث نابودی هوش می‌شود.
این دسته از مواد غذایی شامل الکل، مواد ‌غذایی کم‌ارزش، قندهای مصنوعی است که باعث بیماری‌های فوق‌الذکر می‌شود.
بنابراین، اساساً آنچه برای باقی‌ماندن در بدن بد است که بخوبی در مغز ذخیره نشود.
گیج کننده است که در زندگی ما هیچ راه فراری از این مواد غذایی وجود ندارد که در این لیست ذکر شده است.
اما به یاد داشته باشید که برای زندگی کردن به صورت سالم در حد اعتدال کلیدی وجود دارد.

1. الکل
قطعا برای شهرت الکل به عنوان قاتل مغزی خود متعجب نمی‌شویم.ما معمولاً از پیامدهای مخرب و ویرانگر الکل بر کبد خود
آگاهی داریم اما این در حالی است که الکل همچنین می‌تواند صدمات جدی به سلول‌های مغزی نیز وارد کند. عوارض جانبی
شناخته شده از الکل شامل لغزش‌های حافظه و عدم تمرکز است. سوء مصرف طولانی مدت الکل نیز باعث اختلال در قوای شناختی می‌شود.

2. تنقلات
برگرها، سرخ‌کردنی‌ها و چیزهایی شبیه آن ما را دچار وسوسه ‌می‌کند اما خوردن این مواد غذایی باعث انباشته شدن چربی‌ها ‌می‌شود
که این امر اعتیاد را بوجود می‌آورد. مصرف نامحدود تنقلات مانع تولید «دوپامین» می‌شود که ماده شیمیایی «شادی»
در بدن ما است و علائمی را به وجود می‌آورد که با نوسان اخلاقی و افسردگی ارتباط دارد.

3. محصولات غذایی غنی از قند
قند‌های ذخیره شده که مسبب مشکلات عصبی است.
مصرف بیش از حد قند منجر به کاهش تولید یک ماده شیمیایی در مغز می‌شود که به عنوانفاکتور نوروتروفیک مشتق شده از
مغز شناخته شده است.نبود این ماده باعث اختلال در یادگیری و همچنین به خاطر سپردن می‌شود. طبیعت اعتیاد‌آور شکر
عواقب بلند مدتی بهمراه دارد به طوریکه بر توانایی یادگیری تاثیر می‌گذارد و مهارت‌های شناختی را تضعیف می‌کند.

4. مواد غذایی سرخ شده
مواد غذایی سرخ شده، به سبک پخت جنوبی در جنوب شرقی آمریکا به عنوان «کمربند سکته مغزی» شناخته شده است.سطوح بالای چربی و
کلسترول موجود در مواد غذایی سرخ شده بر دیواره‌های شریان تامین خون به مغز رسوب می‌کند؛ عدم خون‌رسانی کافی در نهایت باعث
سکته مغزی می‌شود.بنابراین، هنگامی که در رژیم غذایی به طور منظم شامل مواد غذایی سرخ شده باشد، شما بیشتر با دردسر و مشکلات مواجه می‌شوید.

5. وعده‌های غذایی منجمد شده
اکثر افراد در زندگی خود به دلیل زمان کمی که دارند مجبور می‌شوند که غذاهای خود را فریز کنند.مصرف مواد غذایی یخ زده،
به طور منظم می‌تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد و همچنین به زوال عقل که تخریب سلول‌های مغزی در طول زمان است،‌ منتهی شود.

6. محصولات غذایی شور
مواد غذایی شور درست مانند مواد قندی، می‌تواند اعتیاد آور باشد و با عواقب خطرناک همراه باشد.
سدیم در تغییرات فشار خون شناخته شده است اما نکته اینجاست که آیا می‌دانید که این ماده می‌تواند همچنین توانایی‌های تفکر ما را مختل سازد؟
برای هر چیزی پزشکان به ما توصیه نمی‌کنند که مصرف نمک را کم کنیم.
نمک، به عنوان یک ماده نگهدارنده در ترشی‌ها استفاده می‌شود، پس از زیاده‌روی در خوردن آن خودداری کنید.

7. پروتئین‌های فرآوری شده
پروتئین‌ها و چربی‌ها چیزهایی که ما از دوران مدرسه آنها را می‌شناسیم.
زمانی که پروتئین‌ها فرآوری می‌شوند و تبدیل به سوسیس، پپرونی و کالباس، می‌شوند پروئتین‌ها خطرناک می‌شوند.
مواد نگهدارنده، مانند نیترات سدیم، زمانی که در فرآوری گوشت با پروتئین‌ها ترکیب می‌شود بسیار سرطان زا می‌شوند.


8. نیکوتین
نیکوتین زمانی که به میزان بالا مصرف می‌شود به دلیل کاهش عرضه خون و اکسیژن به مغز به عنوان عامل سرطان شناخته می‌شود.
علاوه بر این، سفت ‌شدن مویرگ‌ها و تأثیر بر عملکرد انتقال دهنده‌های عصبی و انتقال مواد شیمیایی در بدن از دیگر عوارض آن به شمار می‌آید.

9. شیرین کننده‌های مصنوعی
بسیاری از ما نسبت به این موضوع که شیرین کننده‌های مصنوعی در زندگی ما فاقد آسیب هستند دارای تصور غلط هستیم.
استفاده از شیرین‌کننده‌های مصنوعی در نهایت به آسیب‌های مغزی منتهی می‌شود.

10. چربی‌های ترانس
چربی‌های ترانس (trans fats) هنگام افزودن هیدروژن به روغن‌های مایع گیاهی (عمل هیدروژنه کردن)، برای بالابردن
نقطه ذوب آنها (جامد کردن) جهت افزایش طول عمر و پایداری شان به وجود می‌آیند.چربی‌های ترانس در روغن‌های شیرینی‌پزی،
روغن نباتی جامد، مارگارین‌ها، شیرینی‌ها، غذاهای حاضری، غذاهای سرخ شده مثل پیراشکی و سیب‌زمینی‌ سرخ‌کرده و سایر
غذاهایی که با روغن‌های هیدروژنه، پخته یا سرخ شده‌اند، یافت می‌شوند.مصرف چربی‌های ترانس خطر ابتلا به بیماری
کرونر قلبی را افزایش می‌دهد؛ در طی یک دوره، ما را با درد و رنج یک سکته مغزی حساس مواجه می‌سازد.
همچنین، مصرف این نوع چربی سبب کم شدن حجم مغز می‌شود که در نهایت به بیماری آلزایمر منتهی می‌شود.

















برای نویسنده این مطلب bahar تشکر کننده ها:
Noha (شنبه آبان ماه 25, 1392 5:40 pm)
رتبه: 7.14%
 
نماد کاربر
bahar
مدیر انجمن
مدیر انجمن
 
پست ها : 3506
تاريخ عضويت: چهارشنبه آذر ماه 15, 1390 12:30 am
تشکر کرده: 5837 بار
تشکر شده: 5121 بار
امتياز: 33890

Re: . . . این نکات را رعایت کنید . . .

پستتوسط bahar » سه شنبه آذر ماه 5, 1392 4:59 pm

چه خوراک هایی را نباید شست؟

هر ماده غذایی را بعد از خرید و قبل از گذاشتن در یخچال  نباید شست  .
خیلی از افراد عادت دارند به محض خرید انواع محصولات غذایی از نوشابه و سس گرفته تا میوه و سبزی، ابتدا آنها را بشویند و سپس داخل یخچال قرار دهند…عده ای هم معتقدند اگر برخی مواد غذایی مانند میوه ها و سبزی ها را بشویند و داخل یخچال بگذارند، ماندگاری اش پایین می آید و به همین دلیل خوراکی ها را بدون شستن داخل یخچال می گذارند. برای اینکه بدانید بهترین راه برای نگهداری مواد غذایی در یخچال چگونه است، این مطلب کوتاه اما کاربردی را بخوانید.


● میوه های سفت را بشویید
میوه ها و سبزی ها (به خصوص سبزی ها) از آلوده ترین خوراکی ها محسوب می شوند. به همین دلیل باید میوه هایی با بافت سفت تر و سبزی ها را پیش از قرار دادن داخل یخچال حتما شست و آنها را از هرگونه آلودگی فیزیکی مانند گل و لای و آلودگی های شیمیایی باقیمانده از سموم دفع آفات به خوبی پاک کرد. میوه ها را حتما پس از شستن باید خیلی خوب با یک دستمال یا حوله نخی خشک کرد، سپس آنها را در یک کیسه یا دستمال نخی قرار داد و بعد داخل یخچال گذاشت. سبزی ها هم باید پس از شسته شدن به خوبی خشک شوند و اگر امکان خشک کردن کامل آنها هم نبود، سبزی های شسته را داخل دستمالی نخی ریخت، دستمال را داخل ظرفی فلزی قرار دهید و ظرف را درون یخچال بگذارید تا عمر ماندگاری سبزی را بالا ببرید. گذاشتن میوه و سبزی در یخچال در حالی که خیس هستند و بدون قرار دادن آنها در دستمال های نخی برای کشیده شدن آب آنها باعث کم شدن مدت ماندگاری شان خواهد شد. بد نیست این را هم بدانید که اگر میوه یا سبزی را نشسته داخل یخچال بگذارید، می توانید مدت زمان بیشتری آنها را تازه داخل یخچال نگه دارید زیرا آبی به آنها نخورده و شرایط مناسب و مرطوب برای رشد میکروارگانیسم ها به وجود نیامده است. البته اگر قرار باشد میوه ها و سبزی های نشسته را داخل یخچال بگذارید باید حتما آنها را داخل ظرف کاملا دربسته قرار دهید تا آلودگی آنها به سایر مواد غذایی منتقل نشود.

● میوه های نرم را نشویید
برخی افراد در شستن مواد غذایی مختلف پیش از گذاشتن آنها در یخچال افراط می کنند و حتی سبزی ها و میوه های نرمی مانند قارچ یا توت فرنگی را هم می شویند و سپس در یخچال می گذارند. بافت قارچ به صورتی است که آب به سادگی در کلاهک آن جمع می شود و امکان خشک کردن آن هم به راحتی وجود ندارد بنابراین قرار دادن قارچ خیس داخل یخچال باعث کاهش مدت ماندگاری آن می شود. این اتفاق برای میوه هایی مانند توت فرنگی که بافت نرمی دارند و در اثر تماس با آب به سادگی متلاشی می شوند هم می افتد بنابراین بهتر است این خوراکی ها را در ظرف دربسته و نشسته درون یخچال بگذارید و کمی پیش از مصرف، آنها را بشویید. نگهداری میوه ها و سبزی های نشسته داخل دستمال های نخی یا انواع دستمال های یکبار مصرف مخصوص میوه و سبزی هم می تواند عمر نگهداری آنها را افزایش دهد.

● خوراکی های بسته بندی را بشویید
برخی مواد غذایی مانند انواع نوشیدنی ها، سس ها، رب ها، کنسروها، ماست و سایر لبنیات و… نیازی به شستشو ندارند اما بهتر است برای پاک کردن بسته بندی آنها از انواع آلودگی های محیطی مانند گرد و خاک، بسته بندی هایشان را پیش از قرار دادن داخل یخچال بشویید و با دستمالی نخی خشکشان کنید.

● جوانه ها را نشویید
جوانه ها هم جزو سبزی هایی با بافت نرم هستند که شستن آنها باعث نرم تر شدن بافتشان می شود. از طرف دیگر، شستن و خشک کردن کامل جوانه ها هم کار ساده ای نیست. به همین دلیل توصیه می کنیم جوانه ها را نشسته داخل یخچال بگذارید و درست پیش از مصرف، آنها را بشویید. بهترین روش برای نگهداری جوانه های تازه و نشسته در یخچال این است که آنها را از بسته بندی پلاستیکی شان خارج کنید تا بخار نکنند و خراب نشوند. سپس آنها را درون دستمال نخی بریزید و داخل یخچال بگذارید.

● خرما را نشویید
خرما از خوراکی هایی است که باید پیش از مصرف شسته شود. از آنجا که خرما حالت چسبندگی دارد و هنگام چیدن و بسته بندی در معرض انواع آلودگی های محیطی مانند گرد و خاک قرار می گیرد، شستن آن پیش از مصرف باعث تمیز شدن سطح آن و انتقال نیافتن آلودگی های محیطی به بدن می شود. البته بهتر است این میوه را درست قبل از خوردن آن بشویید چون اگر هنگام قرار دادن داخل یخچال و چند روز پیش از مصرف شسته شود، آب زیر پوسته رویی و ضخیمش جمع می شود و بافت خرما را شل می کند و مدت زمان ماندگاری اش را پایین می آورد. قرار دادن خرمای شسته و مرطوب داخل یخچال آن هم به مدت چند روز، باعث ترش و بدمزه شدن آن می شود بنابراین بهتر است خرما را تا پیش از مصرف داخل بسته بندی خودش نگه دارید و اگر قرار است آن را به ظرف دیگری منتقل کنید، حتما از ظرف های دردار برای این کار استفاده کنید.

● درست در یخچال بچینید!
پس از خرید و شستشوی مناسب خوراکی هایی که به شستن نیاز دارند، آنها را به بهترین شکل در یخچال بگذارید تا مشکلی از نظر انتقال آلودگی و بو از طریق خوراکی های مختلف پیش نیاید. مثلا بهتر است میوه ها و سبزی ها را در جامیوه ای بگذارید؛ اگر گوشت تازه و گرم خریده اید و یکی دو روز نمی توانید آن را پاک و فریز کنید، داخل بسته بندی اش در یخچال بگذارید و یک سینی زیرش قرار دهید تا خونابه در یخچال نریزد و آلودگی های احتمالی گوشت خام به سایر خوراکی های یخچال منتقل نشود. بهتر است مواد غذایی شسته و نشسته را هم در طبقه های جداگانه ای از یخچال قرار دهید. در ضمن خوراکی هایی که به سرمای بیشتری نیاز دارند، باید در مکان های سردتر یخچال جای داده شوند.
       
دکتر محمدحسین عزیزی
متخصص صنایع غذایی، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس     
روزنامه سلامت










برای نویسنده این مطلب bahar تشکر کننده ها:
pejmanava (سه شنبه آذر ماه 5, 1392 5:40 pm)
رتبه: 7.14%
 
نماد کاربر
bahar
مدیر انجمن
مدیر انجمن
 
پست ها : 3506
تاريخ عضويت: چهارشنبه آذر ماه 15, 1390 12:30 am
تشکر کرده: 5837 بار
تشکر شده: 5121 بار
امتياز: 33890

Re: . . . این نکات را رعایت کنید . . .

پستتوسط bahar » چهارشنبه آذر ماه 6, 1392 12:11 pm


سرماخوردگی


سرماخوردگی یکی از سوغاتی هایی است که پاییز به همراه خود می آورد و باید همیشه مراقب آن باشیم زیرا این بیماری می تواند کار انسان را حتی برای چند روز مختل کند. سرما خوردگی بیماری است که شاید ساده و بی دردسر باشد اما می تواند بیمار را چند روزی زمین گیر کرده و از کار و زندگی بیاندازد. . این بیماری بسیار ساده است و می توان به راحتی از آن پیشگیری کرد.

وسواس شست و شوی دست داشته باشید تا دیگر در این فصل سرمانخورید.
این فصل، زمانی است که ویروس ها در آسمان پراکنده شده اند و نمی توان از آن ها پیشگیری کرد از این رو ممکن است ویروس های مختلف به دستان شما چسبیده و مبتلایتان کند. همیشه و قبل از هر کاری دست خود را کاملا بشویید.

نشانه های سرماخوردگی را حتی اگر بسیار کم هم بود جدی بگیرید.
یک سرفه یا چند عطسه پشت سر هم می تواند نشانه های اصلی به وجود آمدن سرماخوردگی در بدن باشد پس هیچوقت چند نشانه ساده را نادیده نگیرید. به غیر از این نشانه ها دردگرفتن عضلات نیز می تواند نشانه های مهمی از سرماخوردگی باشد.

یکی از بدترین عادت هایی که می تواند خیلی راحت ویروس را وارد بدن شما کند جویدن ناخن است.

اگر قصد دارید از سرماخوردگی پیشگیری کنید بهتر است جویدن ناخن را فراموش کنید زیرا با اینکار خودتان جرم ها را به بدنتان دعوت می کنید. البته وارد شدن سرماخوردگی از طریق دهان می تواند خیلی مخرب تر از راه های دیگر باشد.

محیط اطراف خود را کاملا تمیز و پاک کنید
زیرا اولین نقطه ای که ممکن است شما را آلوده کند همین اطراف خودتان و محل کار شماست. خانه خود را هر هفته یکبار ضدعفونی کنید. اگر روی میز غذامیخورید حتما یک سفره یا دستمال روی آن پهن کنید. این یکی از ساده ترین راه های جلوگیری از آلوده شدن به سرماخوردگی است.








برای نویسنده این مطلب bahar تشکر کننده ها: 2
hoda (چهارشنبه آذر ماه 6, 1392 5:52 pm), pejmanava (چهارشنبه آذر ماه 6, 1392 10:33 pm)
رتبه: 14.29%
 
نماد کاربر
bahar
مدیر انجمن
مدیر انجمن
 
پست ها : 3506
تاريخ عضويت: چهارشنبه آذر ماه 15, 1390 12:30 am
تشکر کرده: 5837 بار
تشکر شده: 5121 بار
امتياز: 33890

Re: . . . این نکات را رعایت کنید . . .

پستتوسط erfan » چهارشنبه آذر ماه 6, 1392 12:28 pm

از اون ده مورد غذا من حدود شش هفتاشونو مرتبا مصرف میکنم

برای نویسنده این مطلب erfan تشکر کننده ها: 2
bahar (چهارشنبه آذر ماه 6, 1392 12:47 pm), hoda (چهارشنبه آذر ماه 6, 1392 5:52 pm)
رتبه: 14.29%
 
نماد کاربر
erfan
کاربر ویژه
کاربر ویژه
 
پست ها : 289
تاريخ عضويت: شنبه ارديبهشت ماه 9, 1391 11:30 pm
محل سکونت: روانسر_همدان
تشکر کرده: 172 بار
تشکر شده: 311 بار
امتياز: 2250

Re: . . . این نکات را رعایت کنید . . .

پستتوسط bahar » يکشنبه دي ماه 22, 1392 3:21 pm


خطرات نشستن طولاني مدت دربرابرصفحه كامپيوترونقش تعاليم قرآن درپيشگيري وكاهش آن:-
درسال 2006 وبه دنبال تحقيقي كه دانشمندان بر روي هزاران نفر انجام دادند مشخص شد كه نشستن مداوم وطولاني درمقابل وسايل برقي مثل كامپيوتر ، تلويزيون و ويدئو سي دي سبب مرگ ميليونها سلول مغزي مي شود وهرچه اين زمان طولاني ترباشد خطرات آن بيشترمي باشد .

دكتر Abe .c. Diesey دراين مورد مي گويد :
" ما تا مدتهاي مديدي توقع هيچ ضرري را از نشستن درمقابل صفحه كامپيوترنداشتيم ولي نتايج تجربيات ما عكس اين تصور را نشان داد واين درحالي است كه مشخص شده نشستن مداوم به مدت 17 ساعت متوالي درمقابل مانيتوركامپيوتر سبب مرگ حدود 420 ميليون ازسلول هاي مغزي انسان مي شود . "به همين دليل امروزه دانشمندان اقدامات مناسبي را براي حمايت ازسلامتي افراد درمقابل آثارمخرب وسايل برقي اتخاذ كرده اند كه از جمله آن مي توان توصيه به دوري كردن تا حد توان ازوسايل برقي اشاره كرد .به طورمثال توصيه مي كنند كه كاربران به جاي نشستن طولاني مدت ومتوالي درپشت كامپيوتر ازروش نشستن درزمان هاي منقطع وفاصله دار ونه مداوم استفاده كنند .مغز انسان به طورچشمگيري ازفركانس هاي برقي ومغناطيسي كه از وسايل برقي ساطع مي شود تاثير مي پذيرد وبه همين دليل است كه پزشكان توصيه مي كنند كه ازنشستن طولاني مدت ومداوم درمقابل صفحه كامپيوترخودداري كنيم .


حال ببينيم كه عمل به دستورات قرآن چه ارتباطي با اين موضوع دارد ؟
به طورقطع انسان مؤمني كه مقيد به اجراي تعاليم كتاب آسماني قرآن مي باشد مقداري از وقت خود را به عبادت ، ذكر، دعا ، نمازشب ، صدقه ، امربه معروف ونهي ازمنكر، قرائت قرآن وديگراعمال نيكواختصاص مي دهد وهمگي اين كارها مستلزم وقت زيادي است كه انسان مؤمن را از اعتياد به كامپيوتر دورمي كند .دراينجاست كه اهميت به كارگيري تعاليم قرآن درپيشگيري ازعوارض منفي ومضري كه صفحات كامپيوتروتلويزيون دارند روشن مي شود ؛ زيرا وقتي كه درمقابل صفحه كامپيوترمي نشيني ناگزير بايد پنج بار براي نمازهاي يوميه ، قرائت قرآن ودعا ازپشت كامپيوتر برخيزي وازآن دوري كني كه اين خود نقش به سزايي دركاهش مضرات كامپيوتربه شمارمي آيد .حال همراه من اين آيات شريفه قرآن را زمزمه مي كنيم ؛ همان آياتي كه درصورت اختصاص دادن مقداري از وقت خود به آن ، لبريز ازدرمان ، نشاط وآرامش است :
اي كساني كه ايمان آورده ايد ! خداوند را بسيارياد كنيد * وصبح وشام به تسبيح اوبپردازيد * اوخدايي است كه با فرشتگانش برشما (مؤمنين) درود مي فرستد تا شما را از تاريكي ها به سوي نوربيرون آورد واو نسبت به مؤمنين مهربان است * تحيت آنان در روزي كه به ملاقات او مي رسند سلام است وبراي آنها پاداش با ارزشي مهيا كرده است *
سوره احزاب آيات 44 – 41





برای نویسنده این مطلب bahar تشکر کننده ها:
pejmanava (يکشنبه دي ماه 22, 1392 9:02 pm)
رتبه: 7.14%
 
نماد کاربر
bahar
مدیر انجمن
مدیر انجمن
 
پست ها : 3506
تاريخ عضويت: چهارشنبه آذر ماه 15, 1390 12:30 am
تشکر کرده: 5837 بار
تشکر شده: 5121 بار
امتياز: 33890

قبلي

بازگشت به مقالات متنوع علمی

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 4 مهمان