اقدام ضد انسانی روسیه علیه مسلمانان مظلوم بوسنی”تصاویر”

در این بخش مقالات علمی قرار داده می شود

مديران انجمن: pejmanava, CafeWeb, Dabir, Noha, bahar, Modir-Elmi

اقدام ضد انسانی روسیه علیه مسلمانان مظلوم بوسنی”تصاویر”

پستتوسط pejmanava » سه شنبه تير ماه 30, 1394 11:45 pm

اقدام ضد انسانی روسیه علیه مسلمانان مظلوم بوسنی”تصاویر”











روسیه قطعنامه پیشنهادی در شورای امنیت سازمان ملل متحد برای محکومیت کشتار هشت‌هزار تن از مسلمانان بوسنی به عنوان یک «نسل‌کشی» را وتو کرد.
این قطعنامه روز چهارشنبه ۱۷ تیرماه و هم‌زمان با بیستمین سالگرد وقوع این کشتار به رأی گذاشته شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، نمایندگان چین، آنگولا، نیجریه و ونزوئلا به این قطعنامه رأی ممتنع داده و ۱۰ کشور دیگر عضو شورای امنیت به آن رأی مثبت دادند.
در متن این قطعنامه پیشنهادی علاوه بر قلمداد کردن این حادثه به عنوان یک نسل‌کشی، انکار کشتار هشت‌هزار نفر از مسلمانان بوسنی در سال ۱۹۹۵ محکوم شده بود.
در جولای ۱۹۹۵م. حدود ۱۵ نیروهای مسلح صرب به منطقه “سربرنیتسا”، علی‌رغم اینکه جزو محدوده‌های مورد حفاظت سازمان ملل متحد بود حمله کردند و ۸۰۰۰ هزار مرد و پسربچۀ مسلمان را که در حال فرار از این منطقه بودند، قتل‌عام کردند.
هم‌زمان روز چهارشنبه در حوالی سربرنیتسا طبق معمول هر سال، مراسم راهپیمایی ۱۰۰ کیلومتری برای یادبود قربانیان این حادثه برگزار شد. راهپیمایان دقیقا همان مسیرهایی را طی کردند که در ژوییه ۱۹۹۵ هزاران مرد و پسربچه مسلمان بوسنایی برای فرار از دست نیروهای مسلح صرب آن را پیمودند.

وتوی این قطعنامه از سوی روسیه، انتقادهای شدیدی را به دنبال داشته است. “جان الیاسون”، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد فاجعه سربرنیتسا را یکی از تاریک‌ترین بخش‌های تاریخ معاصر دانست و گفت: «امروز به‌خاطر ناکارآمدی سازمان ملل و جامعه جهانی در واکنش به این تراژدی، شرمنده و پشیمان هستیم.»
“سامانتا پاور”، نماینده دائمی آمریکا در سازمان ملل، نیز در سخنرانی خود در جلسه پس از رأی‌گیری در مورد پیش‌نویس قطع‌نامه شورای امنیت در مورد کشتار مسلمانان در سربرنیتسا به دست صرب‌ها، ضمن یادآوری این‌که خود در زمان وقوع این نسل‌کشی به عنوان خبرنگار در منطقه حضور داشته گفت: «روسیه با وتوی قطع‌نامه، قلب خانواده‌های قربانیان این فاجعه را جریحه‌دار کرد و لکه ننگ دیگری بر سوابق این شورا افزود.»
پاور، انکار نسل‌کشی در سربرنیتسا را مانع صلح پایدار در منطقه بالکان و بین اعضای شورای امنیت و نشانه ناکامی این شورا در انجام مسئولیت خود قلمداد کرد.
همچنین “پیتر ویلسون”، معاون نماینده دائمی انگلستان در سازمان ملل از نسل‌کشی سربرنیتسا به عننوان «یک واقعیت تاریخی» یاد کرد و از روسیه خواست دلایل خود در وتوی قطع‌نامه شورای امنیت علیه صرب‌ها را «برای مادران قربانیان این فاجعه» توضیح دهد.


برای نویسنده این مطلب pejmanava تشکر کننده ها:
faezin (پنج شنبه مرداد ماه 1, 1394 6:01 am)
رتبه: 7.14%
 
نماد کاربر
pejmanava
کاربر حرفه ای سایت
کاربر حرفه ای سایت
 
پست ها : 2997
تاريخ عضويت: جمعه آبان ماه 4, 1391 12:30 am
محل سکونت: Mahabad
تشکر کرده: 2893 بار
تشکر شده: 3332 بار
امتياز: 25740

بازگشت به مقالات متنوع علمی

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 8 مهمان