چی بخوانیم

در این بخش مطالب علمی و درسی برای نوجوانان قرار داده می شود

مديران انجمن: CafeWeb, Dabir, Noha, bahar

چی بخوانیم

پستتوسط haaz » دوشنبه تير ماه 26, 1391 2:20 pm

اطالاعات در مورد رشته های تحصیلی

برای نویسنده این مطلب haaz تشکر کننده ها:
SharakamPawa (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am)
رتبه: 7.14%
 
نماد کاربر
haaz
کاربر سایت
کاربر سایت
 
پست ها : 4
تاريخ عضويت: شنبه تير ماه 24, 1391 11:30 pm
تشکر کرده: 0 دفعه
تشکر شده: 2 بار
امتياز: 10

پستتوسط haaz » دوشنبه تير ماه 26, 1391 2:28 pm

علوم ازمایشگاهی چطوره :lol:
نماد کاربر
haaz
کاربر سایت
کاربر سایت
 
پست ها : 4
تاريخ عضويت: شنبه تير ماه 24, 1391 11:30 pm
تشکر کرده: 0 دفعه
تشکر شده: 2 بار
امتياز: 10

پستتوسط haaz » دوشنبه تير ماه 26, 1391 2:30 pm

علوم آزمايشگاهي
رشته‌ي علوم آزمايشگاهي يكي از رشته‌هاي علوم پزشكي است كه در امر بهداشت و كاهش هزينه‌هاي درماني بسيار مؤثر است؛ زيرا با اين ابزار مهم مي‌توان با دقت به علت‌هاي ايجاد بيماري‌هاي مختلف و عوامل ايجاد‌كننده‌ي آن‌ها پي برد و راه مناسب براي مقابله با اين عوامل را انتخاب كرد.
قبل از هر چيز بايد براي آشنايي با آزمايشگاه تشخيص طبي به اين نكته اشاره كرد كه به طور كلي در يك آزمايشگاه تشخيص طبي يا تشخيص پزشكي، از همه‌ي آزمايش‌هاي لازم روي نمونه‌هايي مثل مدفوع، خون و ادرار و مايعات ديگر بدن براي بررسي خواص ظاهري، اندازه‌گيري ميزان طبيعي و غير طبيعي و هم‌چنين ارتباط به‌دست‌آمده مي‌توان در ارتباط با چگونگي درمان و انتخاب راه‌هاي مناسب براي مقابله با بيماري‌ها استفاده كرد. براي مثال، ميزان طبيعي گلبول‌هاي سفيد خون، 5 تا 10 هزار در هر ميلي‌متر مربع خون است كه در بيماري‌هاي عفوني، آلرژي و موارد ديگر، بر تعداد آن‌ها افزوده مي‌شود و گاهي حتي به 100000 (صدهزار) در هر ميلي‌متر مربع خون هم مي‌رسد كه به كمك اين نشانه مي‌توان درمان مناسبي براي مقابله با بيماري انتخاب كرد.
مقاطع تحصيلي و گرايش‌ها
در حال حاضر اين رشته در دو مقطع كارداني و كارشناسي ناپيوسته در بيش‌تر دانشگاه‌هاي علوم پزشكي كشور دانشجو مي‌پذيرد. ابتدا داوطلبان از طريق آزمون سراسري، در مقطع كارداني پذيرفته مي‌شوند و پس از طي دوره‌ي دوساله، مجدداً در آزمون ديگري با عنوان آزمون كارداني به كارشناسي شركت مي‌كنند كه در صورت پذيرفته شدن، مي‌توانند در مقطع كارشناسي اين رشته، ادامه‌ي تحصيل دهند. ادامه‌ي تحصيل در اين رشته بعد از مقطع كارشناسي نيز به صورت تك‌رشته در مقطع كارشناسي ارشد امكان‌پذير است؛ به اين صورت كه پس از دريافت درجه‌ي كارشناسي، فارغ‌التحصيلان مي‌توانند در آزمون ديگري به نام كارشناسي به كارشناسي ارشد شركت كنند و در صورت پذيرفته شدن در يكي از رشته‌هاي بيوشيمي، خون‌شناسي، انگل‌شناسي، ميكروب‌شناسي باليني، ايمني‌شناسي، قارچ‌شناسي و ... تا دريافت درجه‌ي كارشناسي ارشد به تحصيل ادامه دهند و از آن به بعد نيز ادامه‌ي تحصيل در مقطع دكترا (Ph.D) در هر يك از اين رشته‌ها امكان‌پذير است. اين رشته به دليل نياز به امكانات و وسايل، يكي از رشته‌هاي پُرهزينه‌ است؛ البته در دانشگاه‌هاي علوم پزشكي كشور، بيش‌تر وسايل و امكانات، در اختيار دانشجويان قرار مي‌گيرد. دانشجو براي طي اين دوره بايد در كارگاه‌ها و آزمايشگاه‌هاي متعددي حضور يابد و به فراگيري فن‌هاي مختلف كاربردي مربوط به اين رشته بپردازد.
فرصت‌هاي شغلي
مهم‌ترين محل اشتغال فارغ‌التحصيلان اين رشته، آزمايشگاه‌هاي تشخيص طبي است.
بخش‌هاي موجود در يك آزمايشگاه‌ تشخيص طبي عبارت‌اند از:
- پذيرش و جواب‌دهي
- نمونه‌برداري
- بيوشيمي
- هماتولوژي و بانك خون
- ميكروب‌شناسي و قارچ‌شناسي
- انگل‌شناسي و ادرار
- هورمون‌شناسي
- سم‌شناسي و گازهاي خون
- پاتولوژي و سيتولوژي
- ايمونولوژي
در حال حاضر بر اساس مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، كساني حق تأسيس آزمايشگاه تشخيص پزشكي را دارند كه در يكي از رشته‌هاي پاتولوژي يا علوم آزمايشگاهي داراي درجه‌ي دكتراي حرفه‌اي باشند. كساني كه تخصص پاتولوژي دارند، افرادي هستند كه داراي درجه‌‌ي دكتراي حرفه‌اي پزشكي هستند و افراد ديگر كه درجه‌ي دكتراي حرفه‌اي علوم آزمايشگاهي يا آزمايشگاه باليني دارند، افرادي هستند كه در گذشته در رشته‌هاي مختلف پزشكي مثل باكتري‌شناسي، بيوشيمي و ... تحصيل كرده‌اند و اكنون تحصيلات آن‌ها در حد دكتراست يا كساني هستند كه در گذشته در رشته‌ي علوم آزمايشگاهي مدرك دكتراي حرفه‌اي گرفته‌اند.
اين رشته از نظر كاربرد و بازار كار، يكي از رشته‌هاي خوب گروه پزشكي است؛ زيرا با توجه به توسعه و اهميت امر بهداشت و زمينه‌ي مناسب كاري، بيش‌تر فارغ‌التحصيلان اين رشته به راحتي وارد بازار كار مي‌شوند.



علوم آزمايشگاهي
هر زمان كه به دليل بيماري يا به دستور پزشك معالج براي نمونه‌برداري به بيمارستان رفته باشيد، اين نمونه‌برداري به وسيله‌ي متخصصان علوم آزمايشگاهي انجام مي‌شود. شناسايي بيماري و معالجه‌ي مناسب و مؤثر، بدون آزمايشگاه‌هاي تخصصي امكان‌پذير نيست. پزشكان، بيماري‌هايي مثل سرطان، ايدز، ديابت و ... را بر اساس نتايج آزمايش‌هاي گوناگون و تحقيقاتي كه به صورت جدي روي بيماران مبتلا انجام مي‌شود، درمان مي‌كنند.
بدون بخش‌هاي آزمايشگاهي (مثل آزمايش خون، تشخيص گروه‌هاي خوني، سم‌شناسي، ويروس‌شناسي و ...) بسياري از قسمت‌هاي مختلف بيمارستان (مثل اورژانس، تصادفات، عمل جراحي و ...) نمي‌توانند به خوبي وظيفه‌ي خود را انجام دهند. نمونه‌برداري‌هايي كه انجام مي‌شود، به درمان و معالجه‌ي بسياري از بيماران كه به بيماري‌هاي گوناگون مثل سرطان خون، ديابت، بيماري‌هاي كليوي، حمله‌هاي قلبي و ... مبتلا هستند كمك مي‌كند. اجراي موفق اين آزمايش‌ها كه منجر به سلامتي و درمان بيماران مي‌شود، به توانايي و اطلاعات به‌روز و تجربه‌هاي گروه علوم آزمايشگاهي هر بيمارستان يا آزمايشگاه مربوطه بستگي دارد. متخصصان علوم آزمايشگاهي، در دوره‌ي تحصيل (فوق ديپلم تا دكترا) با ابزارها و لوازم آزمايشگاهي خودكار، ميكروسكوپ‌ها، كامپيوتر و ابزار و لوازم آزمايشگاهي با تكنولوژي بالا و به طور كلي با گستره‌ي وسيعي از تكنيك‌ها و لوازم مدرن آشنا مي‌شوند و كار مي‌كنند.
رشته‌ي علوم آزمايشگاهي شامل تغيير متناوب و حرفه‌اي با دوره‌هاي شغلي طولاني مانند مديريت، تحقيق، تحصيل و كار در آزمايشگاه‌هاي خاص و ويژه است. متخصصان اين رشته بيش‌تر در آزمايشگاه‌هاي تشخيص طبي بيمارستان‌ها و آزمايشگاه‌هاي مستقل كار مي‌كنند. تعدادي از فارغ‌التحصيلان در آزمايشگاه‌هاي مواد غذايي و آب، كار و سلامت اين مواد را براي مصرف انسان‌ها تأمين مي‌كنند. گروهي ديگر از فارغ‌التحصيلان اين رشته، در مراكز انتقال خون (كه كار آن‌ها آزمايش روي گروه‌هاي خوني دريافت‌شده و حمايت از بانك‌هاي خون بيمارستان‌ها و سرويس‌هاي انتقال خون است) و گروهي ديگر در مراكز تحقيقاتي- پزشكي به تحقيق در رابطه با پزشكي و زيست‌شناسي، حفاظت از سلامتي انسان‌ها و مبارزه و كنترل بيماري‌ها مشغول به كار هستند. مراكز ديگري كه متخصصان علوم آزمايشگاهي در آن استخدام مي‌شوند، شامل سرويس‌هاي دام‌پزشكي، مراكز سلامت و بهداشت ويژه، دانشگاه و آزمايش‌هاي قضايي، داروسازي و توليد محصولات دارويي و پزشكي و ... است. هم‌چنين براي متخصصان اين رشته، فرصت‌هايي براي استفاده از آزمايش‌هاي مرتبط با تحصيل در اين رشته وجود دارد.
گروهي از متخصصان علوم آزمايشگاهي در پست‌هاي مراقبت از سلامت جهاني و محيط زيست به صورت داوطلبانه در كشورهاي در حال توسعه و سازمان‌هاي بهداشت جهاني كه به صورت بين‌المللي با تمام كشورها در ارتباط هستند، فعاليت مي‌كنند. در اين سازمان‌ها (بهداشت جهاني)، تمرين‌هاي ويژه‌اي در استفاده كردن از آموخته‌ها و انتقال اين تكنيك و دانش به ديگران و كشف و كنترل بيماري‌هاي بومي انجام مي‌شود كه در بعضي كشورهاي آفريقايي و آسيايي وجود دارد. دانشجويان در اين رشته مباحثي را ياد مي‌گيرند كه زيرمجموعه‌ي درس‌هاي آناتومي (كالبدشكافي)، فيزيولوژي و پاتوبيولوژي هستند. در مقاطع تكميلي، علاقه‌مندان در يكي از اين رشته‌ها مشغول به تحصيل مي‌شوند:
1. ميكروبيولوژي پزشكي
عوامل بيماري‌ها و ذرات ميكروسكوپي به صورت مجزا شناسايي مي‌شوند و براي هر بيماري با توجه به عوامل بيماري‌زا و مقاومت ويروس‌ها و باكتري‌ها به داروهاي پيشنهادي و آنتي‌بيوتيك‌ها، روش درماني خاصي پيشنهاد مي‌شود.
2. شيمي كلينيكي
متخصصان آزمايشگاهي و خون‌شناسي با كمك و همكاري خود باعث شناسايي بعضي از بيماري‌ها مثل ديابت، كليه، بيماري‌هاي كبدي و ... و روش‌هاي درماني خاص مي‌شوند. مطالعات زهرشناسي و داروهاي سمي و آزمايش‌هاي مربوطه، مرتبط با اين قسمت است.
3. علم تزريق خون
متخصصان اين گروه با بانك‌هاي خون بيمارستان‌ها و سرويس‌هاي انتقال خون همكاري مي‌كنند و مطالعاتي روي پلاسماي خون و سازگاري گروه‌هاي دهنده‌ و گيرنده‌ي خون انجام مي‌دهند.
4. خون‌شناسي
بيش‌تر مطالعات و تخصص اين گروه روي فيزيولوژي و مارفولوژي (ريخت‌شناسي) خون است و در شناسايي و آزمايش روي گونه‌هاي مختلف بيماري‌هاي خوني مثل كم‌خوني، سرطان خون و ... به پزشكان معالج كمك مي‌كنند.
5. بيماري‌هاي بافتي
آزمايش روي نمونه‌هاي برداشته‌شده در طي اَعمال جراحي و كالبدشكافي‌ها در اين قسمت انجام مي‌شود و جواب با استفاده از ميكروسكوپ‌هايي با تكنيك‌هاي ويژه به قسمت‌هاي مربوطه فرستاده مي‌شود.
6. ويروس‌شناسي
در اين قسمت، آزمايش‌هاي ويژه‌اي روي عفونت‌هايي مثل تبخال ساده، انواع هپاتيت، ايدز و ... انجام مي‌شود. در اين مرحله، شناخت سريع و درست بيماري، خيلي مهم است؛ درنتيجه، مقابله با بيماري و استفاده‌ي نادرست از آنتي‌بيوتيك‌ها و داروهاي ديگر، بستگي به جواب آزمايش دارد.
7. مصونيت
كنترل سيستم‌هاي بدن و مصونيت آن‌ها در برابر بيماري‌هاي محيطي و عفوني، آلودگي‌هاي انگلي، حساسيت‌ها، رشد تومورها، اهداي اعضا، پيش‌گيري و معالجه‌ي ايدز و ... مربوط به مبحث مصونيت هستند.www.kanoon.ir
نماد کاربر
haaz
کاربر سایت
کاربر سایت
 
پست ها : 4
تاريخ عضويت: شنبه تير ماه 24, 1391 11:30 pm
تشکر کرده: 0 دفعه
تشکر شده: 2 بار
امتياز: 10

پستتوسط rayhane » سه شنبه تير ماه 27, 1391 3:10 pm

نمیشه در مورد یه رشته ی دیگه توضیح بدید.

مثلا رشته های فنی ، کامپیوتر،یا رشته های هنری!

عهههههههههههه!

حالم از آزمایشگاه بهم میخوره!!!!!!!
نماد کاربر
rayhane
کاربر نیمه فعال
کاربر نیمه فعال
 
پست ها : 36
تاريخ عضويت: يکشنبه تير ماه 18, 1391 11:30 pm
تشکر کرده: 0 دفعه
تشکر شده: 26 بار
امتياز: 0


بازگشت به علمی و درسی

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 3 مهمان