۱- آش جو:
مواد مورد نیاز : جو نیم کوب یا بلغور جو – جوانه ها مثل جوانه گندم یا جوانه جو یا جوانه ماش (تازه یا آرد آن)– سبزی با توجه به مذاق – حبوبات : نخود ؛ لپه . یا کمی عدس -ماش – لوبیا – هویج ، کدو حلوایی یا کدو سبز - روغن زیتو ن .
توضیحات :
۱- این آش مثل آشهای دیگر آماده می شود . بهتر است قبلاً حبوبات و جو را خیسانده سپس با هم پخت شود ( جو بیشتر باشد )..(ابتدا آب را به جوش آورد سپس مواد را درآن ریخته تا آرام پخته شود.)
موقع مصرف کمی پودر کشک محلی به آن اضافه کنید همچنین می توانید کمی آبغوره یا سرکه سیب اضافه کنید .
۲- تلبینه: ( جهت ۲ نفر)
۲لیوان آب + ۴ قاشق آرد تلبینه یا آرد جو. ۷-۸ دقیقه جوشانده. بعد خاموش کنید با عسل شیرین کنید.+ کمی گلاب و زعفران
این غذا از تجویزات نبویست و دارای خواص بیشماری می باشد. می توانید به عنوان وعده شام یا سحری نوش جان کنیید
۳- معجون جوانه گندم:
جوانه گندم ۲۰۰ گرم+ خرما ۱ کیلو+ روغن زیتون یا روغن حیوانی + مغزها: بادام .گردو . فندق . پسته + کمی هیل و دارچین و پودر زنجبیل و زعفران.( به مقدار دلخواه)
همه را با هم مخلوط کرده . می توانید به جای وعده سحر یا شام و .. مصرف کنید .
۴– شربتهای مفید :
الف: شربت عسل:
۱لیوان آب + ۱ قاشق عسل+ ۱ لیمو ترش تازه
ب- شربت سکنجبین عسلی:
۱/۳ سکنجبین عسلی + ۲/۳ آب
ج- عرقیات طبیعی با کمی آب و عسل