دانستنی های بارداری

مديران انجمن: CafeWeb, Dabir, Noha, bahar, Modir-Banowan

دانستنی های بارداری

پستتوسط Modir-Banowan » چهارشنبه خرداد ماه 29, 1392 11:30 am

آیا میدانید تهوع بارداری نشانه هوش بالای جنین است !

  به نظر می رسد تهوع صبحگاهی در دوران بارداری ناشی از وضعیت هورمونی بدن مادر بوده و هوش کودک را تحت تاثیر قرار می دهد.

حالت تهوع به ویژه در صبحگاه یکی از علایم اولیه بارداری است. این حالت ناخوشایند که ویار نام دارد، در اغلب خانم های باردار مشاهده می شود.

این اختلال گرچه مشکلاتی را برای مادر باردار ایجاد می کند، اما می تواند نشانه ضریب هوشی بالا در فرزندی باشد که او در راه دارد.

محققان بیمارستان کودکان در تورنتو (کانادا) نشان دادند تهوع صبحگاهی در دوران بارداری نشانه خوبی بوده و هوش بالای جنین را به اثبات می رساند.

برای انجام این مطالعه، پژوهشگران 120 زن را كه در گذشته در دوران بارداری خود تهوع و دل‌آشوبه صبحگاهی را تجربه كرده بودند، انتخاب نموده و پس از آن از كودكان این زنان كه بین 3 تا 7 سال سن داشتند، آزمایشات استانداردی برای ارزیابی بهره هوشی به عمل آوردند.

نتایج این تحقیق نشان داد کودکان مادرانی كه در زمان بارداری ویار صبحگاهی داشتند، نمرات بالاتری كسب کرده و در آزمون های مربوطه موفق تر عمل می کنند.

به نظر می رسد تهوع صبحگاهی در دوران بارداری ناشی از وضعیت هورمونی بدن مادر بوده و هوش کودک را تحت تاثیر قرار می دهد.

8 توصیه به مادران باردار برای تولد بچه های باهوش

شاید باور نکنید اما حتی قبل از اینکه متوجه بارداری خود شوید و آزمایش بارداری بدهید، مغز کودک شما در حال شکل گیری است.

لوله های عصبی و ساختمان هایی که برای رشد اعصاب و ستون نخاعی ضروری هستند،

در هفته پنجم دوره قاعدگی، پس از اینکه شما متوجه توقف قاعدگی تان شدید، شروع به شکل گیری می کنند.

سپس تکامل مغزی کودک به سرعت ادامه می یابد. به خاطر همین است که شما دراولین هفته های بارداری به شدت احساس خستگی می کنید.

تا حالا به این فکر کرده اید که چگونه می توان از همان زمانی که جنین در شکم مادر است هوش او را افزایش داد؟ پس به توصیه های زیر توجه کنید.

1- چکاپ ها را جدی بگیرید

بهتر است قبل از اینکه تصمیم به بارداری بگیرید، از سلامت کلی خود مطمئن شوید.
با انجام آزمایش خون و ادرار می توانید متوجه شوید که در کجای طیف سلامتی هستید.
بعد از بارداری هم حتما با مراجعه به پزشک، از سلامت خود و جنین تان مطمئن شوید.
گاهی آزمایش ادرار برای آگاهی از مسمومیت بارداری لازم است. مسمومیت بارداری در صورتی که مورد غفلت واقع شود می تواند سبب زایمان زودرس شود.
اگر به طور پیشرونده شکم تان بزرگ نشود، ممکن است علامتی از این باشد که خون و موادمغذی کافی به جنین نمی رساند و ممکن است شما در معرض خطر مسمومیت بارداری باشید. کودکانی که خیلی زودتر از موعد متولد می شوند ممکن است در معرض خطر عوارض جدی مغزی باشند.

2- با جنین صحبت کنید

محققان معتقدند که جنین در شکم مادرش هر آنچه در دنیای بیرون اتفاق می افتد را می شنود و همه اینها به نوعی روی مغزش تاثیر می گذارد. مطالعات نشان می دهد نوزادان به طرف صدای مادر برمی گردند و این نشان می دهد نه تنها آنها دنیای بیرون را می شنوند، بلکه بین صداهای غریبه و آشنا را هم تمایز قایل می شوند. حتی اگر برایش کتاب نخوانید، وقتی او در رحم مادر لگد می زند و می چرخد، چیزهایی در مورد محیط اطرافش یاد می گیرد و این برای فرآیند یادگیری ضروری است.
همه این تجربه ها رشد و تماس سلول های مغزی را تحریک می کند و تماس سلول های مغزی یعنی آمادگی برای آموختن. پس سعی کنید پس از هفته بیستم بارداری، کتاب برایش تا حس شنوایی او تقویت شود. برایش در پایان روز لالایی بخوانید. این کار هم به خودتان و هم به او آرامش می دهد.

3- آرام و صبور باشید

بارداری دوران پراسترسی است. شاید ممکن باشد کارهای زیادی را در یک دوره کوتاه انجام دهید، بنابراین سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید. زندگی بدون استرس نه تنها بارداری را راحت تر می کند بلکه برای کودک متولدنشده تان هم مفید است.
گفته می شود، تولید زیاد هورمون های استرس در بدن مادر می تواند تاثیر منفی روی تکامل جنین داشته باشد. هورمون استرس با زایمان زودرس هم ارتباط دارد.
حتی اگر کودک سر موقع متولد شود، بین هورمون استرس و بارداری و اشکال در فرآیند یادگیری و توجه و اضطراب در کودک ارتباط وجود دارد.
استرس صرفا به معنای ناراحتی روحی مادر نیست، بلکه فشار کاری زیاد و خستگی مفرط بدنی نیز برای بدن نوعی استرس تلقی می شود و تاثیرات منفی زیادی بر جنین می گذارد
بررسی ها نشان داده مادرانی که در دوران بارداری آرامش دارند، نسبت به آنهایی که در این دوران استرس دارند، فرزندانی با بهره هوشی بالاتر به دنیا می آورند.
چنانچه مادر در دوران بارداری تحت فشار روحی و اضطراب باشد نه تنها فرزند از نظر رشد طبیعی جسمی دچار مشکل شده و عموما با وزن کمتر متولد می شود، بلکه از نظر بهره هوشی نیز در سطح پایین تری خواهد بود.
درعین حال استرس مادران در دوره بارداری منجر به تولد کودک نا آرام و بی قرار شده و حتی در مواردی که فشار های روحی افزایش یابد، ممکن است بارداری به انتها نرسد و مادر دچار سقط جنین شود.
متخصصان عقیده دارند جنین متاثر از تغییرات هورمونی مادر مراحل رشد خود را پشت سر می گذارد و استرس مادر موجب افزایش ترشح کورتیزول یا همان هورمون استرس شده و موجب کاهش ضریب هوشی کودک می شود.
البته لازم به ذکر است استرس صرفا به معنای ناراحتی روحی مادر نیست، بلکه فشار کاری زیاد و خستگی مفرط بدنی نیز برای بدن نوعی استرس تلقی می شود و تاثیرات منفی زیادی بر جنین می گذارد.
به همین دلیل توصیه می شود مادران باردار در این دوران از نظر جسمی و روحی آرامش بیشتری داشته باشند و از نظر کارهای بدنی نیز بیش از حد به خود فشار نیاورند تا فرزندانی سالم و با نشاط و باهوش داشته باشند.


  
4- دور سیگار و الکل خط بکشید

اگر قبل از بارداری الکل و سیگار مصرف می کردید، وقتی خبر بارداری خود را می شنوید حتما باید نوشیدن الکل را کنار بگذارید و سیگارتان را هم ترک کنید. قبل از اینکه کبد شما بتواند الکل را از بین ببرد، از جفت عبور کرده و به جنین می رسد. کبد جنین هم هنوز آنقدر کارآمد نیست تا بتواند الکل را متابولیزه کند، بنابراین دچار آسیب های جدی می شود. نوشیدن الکل علاوه بر اینکه جنین را در معرض خطر نشانگان الکل جنینی قرار می دهد، بلکه می تواند سبب عقب افتادگی ذهنی و مشکلات یادگیری و رفتاری در جنین شود.

5- رژیمی مناسب داشته باشید

بارداری زمانی برای رژیم لاغری نیست. غذاهای سالم بخورید و رژیمی متعادل و متنوع انتخاب کنید که سرشار از پروتئین، غلات کامل، حبوبات، میوه و سبزی باشد. گرسنگی به خودتان ندهید، چرا که با این کار کودک خود را در معرض خطر تاخیر تکامل گفتاری و حرکتی و کاهش ضریب هوشی قرار داده اید.

6- قرص ویتامین را فراموش نکنید

مولتی ویتامین هایی که برایتان توسط پزشک تجویز می شود سرشار از موادی است که جنین برای رشدونمو به آنها احتیاج دارد. اسیدفولیک مهم ترین ماده برای تکامل مغزی جنین در حال رشد است، چرا که این ماده خطر بیماری اسپینا بیفیدا و سایر مشکلات عصبی را در کودک کاهش می دهد. همه زنان در دوران باروری باید روزانه 400 میکروگرم قرص اسیدفولیک مصرف کنند تا مطمئن شوند که مقدار کافی از این ماده هنگام بارداری در بدنشان موجود است.
تحقیقات نشان می دهد گرمای زیاد و دوش گرفتن با آب خیلی داغ در دوران بارداری، سبب نقایص لوله عصبی نوزاد می شود. بنابراین از دوش گرفتن با آب خیلی داغ، سونا و حمام بخار خودداری کنید

7- زیر نظر پزشک تان ورزش کنید

ورزش استرس شما را کاهش می دهد. خطر مسمومیت بارداری که منجر به زایمان زودرس می شود هم با ورزش کردن کمتر می شود. طبق مطالعه محققان آمریکایی کالج پزشکی ورزش، مادرانی که در بارداری ورزش می کنند، مثلا یوگا انجام می دهند یا پیاده روی می کنند، سیستم عصبی کودکان آنها بلافاصله بعد از زایمان سریع تر متکامل می شود. در سن 5 سالگی نمره آنها در آزمون های هوش و زبان بالاتر است. پس وقتی باردارید، حداقل 30 دقیقه در روز ورزش ملایم انجام دهید.

8- دوش آب داغ نگیرید

تحقیقات نشان می دهد گرمای زیاد و دوش گرفتن با آب خیلی داغ در دوران بارداری، سبب نقایص لوله عصبی نوزاد می شود. بنابراین از دوش گرفتن با آب خیلی داغ، سونا و حمام بخار خودداری کنید.
در اوایل بارداری تب بالا با بروز مشکلاتی در تکامل سیستم عصبی جنین ارتباط دارد. بنابراین وقتی فردی دوش آب داغ هم می گیرد دمای بدنش بالا می رود. اگر دما بیش از 38.8 درجه بالا رود، می تواند چنین مشکلاتی را برای جنین ایجاد کند.



برای نویسنده این مطلب Modir-Banowan تشکر کننده ها: 2
tarannom (شنبه تير ماه 8, 1392 10:41 pm), فرمیسک (پنج شنبه خرداد ماه 30, 1392 3:25 pm)
رتبه: 14.29%
 
Modir-Banowan
مدیر انجمن
مدیر انجمن
 
پست ها : 143
تاريخ عضويت: دوشنبه فروردين ماه 26, 1392 11:30 pm
تشکر کرده: 68 بار
تشکر شده: 185 بار
امتياز: 1520

Re: دانستنی های بارداری

پستتوسط Modir-Banowan » جمعه تير ماه 6, 1392 12:01 am

علت و درمان ورم پا در بارداری

ورم پا در بارداری

ورم پاها در بارداری یکی از مشکلات شایعی است که بسیاری از خانم‌ها را نسبت به سلامت و زیبایی‌شان نگران می‌کند. به خاطر داشته باشید گرچه ورم در طی بارداری دیگر به عنوان نشانه پره اکلامپسی شناخته نمی‌شود ولی می‌تواند در صورت همراهی با افزایش فشار خون، نشانه‌ای از مشکلات شدیدتر و نیز اختلالات کلیوی باشد. بنابراین در صورت تشدید ورم و درگیر شدن دست‌ها و صورت حتما به پزشک یا مامای‌تان مراجعه کنید. از آنجا ­که رحم در داخل لگن است و سیاهرگ و رگ‌هایی که خون را از پا به قلب هدایت می­کند، از رحم به سمت بالا در حرکت هستند، از هفته 20 باردرای فشار فیزیکی زیاد می­شود و فشار مکانیکی رحم روی عروق است.

در بارداری به دلیل این‌که عروق 2 لیتر خون اضافه در خود جای می­دهند معمولا گشادتر از حالت معمول هستند و روی عروقی که از قبل گشاد هستند هم فشار وارد می­کنند. این حالت در فرد باردار سبب ورم پا می­شود. معمولا در این حالت عروق به طرف بیرون تراوش می­کنند، یعنی ادم بین بافتی از هفته 20 تا 26 نمایان می­شود. افرادی که سابقه واریس دارند، افرادی که وزن‌شان در بارداری زیاد بالا رفته و افرادی که در سنین بالا باردار می­شوند خطر نارسایی عروق و سیاهرگ‌های برگرداننده خون به قلب را دارند. واریس تشدید می­شود یعنی نفوذ مایع از جداره سیاهرگ‌ها را باعث می­شود.

رعایت موارد زیر برای فرد باردار موثر است:

- مصرف نمک را کم کنند.

- در طول باردرای از جوراب واریس استفاده کنند.

- حتما پیاده­روی داشته باشند.

- سعی کنند وزن زیاد نگیرند چون وزن زیاد برای‌شان مشکل به وجود می­آورد.

- خانم‌های کارمند یا خانه‌دار نباید بیش از 45 دقیقه به حالت نشسته باشند. روی انگشتان پای خود را بروند.

-کفشی با پاشنه 3 سانتی‌متر بپوشند.

- مصرف مایعات را محدود نکنند و تا جایی که می­توانند مایعات مصرف کنند.

- از آویزان نگه داشتن پاها به مدت طولانی در طی روز خودداری کنند.

- در هنگام استراحت پاها بالاتر از سطح زمین قرار گیرد.

- از پوشیدن جوراب‌های تنگ و غیرنخی خودداری کنند.



برای نویسنده این مطلب Modir-Banowan تشکر کننده ها:
tarannom (شنبه تير ماه 8, 1392 10:41 pm)
رتبه: 7.14%
 
Modir-Banowan
مدیر انجمن
مدیر انجمن
 
پست ها : 143
تاريخ عضويت: دوشنبه فروردين ماه 26, 1392 11:30 pm
تشکر کرده: 68 بار
تشکر شده: 185 بار
امتياز: 1520

Re: دانستنی های بارداری

پستتوسط Modir-Banowan » جمعه تير ماه 6, 1392 12:05 am

مقایسه زایمان طبیعی با سزارین

عده زیادی از مادرانی که برای اولین بار باردار شده اند از ترس درد حین زایمان به سزارین پناه می برند، غافل از این که پس از عمل باید درد زیادی تحمل کنند. ضمن این که هر بار جراحی سزارین به ایجاد چسبندگی هایی داخل شکم منجر می گردد که سرانجام باعث دردهای مزمن طولانی در سال های بعد می شود.


در طول زمان و با پیشرفت علم پزشکی، راه‌های متفاوتی برای کمک به مادران باردار و در مواردی نجات جان آنها یافته شده است، اما مهم‌ترین پیشرفتی که در این زمینه وجود دارد، روش‌های جراحی برای خاتمه دادن به بارداری هایی است که در آن جان مادر یا جنین به خطر افتاده است.


سابقه سزارین به قبل از میلاد می رسد و در ادبیات غنی ما در شاهنامه، با ذکر روش تولد رستم به آن اشاره می شود.


مشکلاتی که در گذشته به قیمت جان مادر تمام می شد، امروزه با کمترین آسیب به مادر به سرانجام می رسد و در صورت لزوم امکان انجام بار بعدی آن نیز وجود دارد، اما بر خلاف آنچه مورد اعتقاد عامه مردم است، این راه بهترین راه تولد فرزندان نیست.


زایمان طبیعی با عوارض کمتری که دارد، روش برتر است.


بر اساس مطالعات در زایمان هایی که به روش سزارین انجام می شود، احتمال بروز عوارض دو برابر بیشتر از زایمان طبیعی است و مهم ترین عوارضی که رخ می دهد، عفونت های رحم و محل جراحی، باز شدن محل جراحی، خونریزی و لخته شدن خون در رگ ها و سرانجام مرگ است.


در هر صد هزار نفری که سزارین می شوند، دو نفر بر اثر عوارض جراحی فوت می کنند و این مساله اهمیت ویژه ای دارد.


از طرفی در زایمان طبیعی پس از زایمان، درد و عفونت کمتر و در نتیجه برگشت مادر به حالت عادی سریع تر است؛ بنابراین مادر زودتر حرکت و ورزش را شروع کرده و زودتر به وزن قبل از بارداری برمی گردد.


عده زیادی از مادرانی که برای اولین بار باردار شده اند از ترس درد حین زایمان به سزارین پناه می برند، غافل از این که پس از عمل باید درد زیادی تحمل کنند. ضمن این که هر بار جراحی سزارین به ایجاد چسبندگی هایی داخل شکم منجر می گردد که سرانجام باعث دردهای مزمن طولانی در سال های بعد می شود. دردهایی که درمان قطعی برایشان وجود ندارد.


برخی افراد هم با توجه به افزایش احتمال افتادگی رحم و مثانه پس از زایمان طبیعی، به دنبال سزارین هستند، در حالی که برای ایجاد افتادگی، روش زایمان شرط لازم و کافی نیست، بلکه تعداد حاملگی ها و وزن جنین در حین تولد از اهمیت بالاتری برخوردار است.


از طرفی کسانی که سزارین کرده اند، هم دچار افتادگی و شل شدن بافت های داخل واژن می شوند. حتی در مواردی کسانی که هرگز حامله نشده اند، هم می توانند دچار این بیماری شوند و زمینه ژنتیکی نقش مهمی در این امر دارد.


احتمال به وجود آمدن مشکلات در کنترل ادرار یا مدفوع به دنبال زایمان طبیعی بیشتر از سزارین است، اما امکان آسیب به مثانه یا لوله های حالب حین سزارین بیش از زایمان طبیعی است.

با توجه به وجود روش های زایمان بی درد، دیگر ترس از درد حین زایمان طبیعی موردی ندارد؛ بنابراین بی شک بهترین روش زایمان برای مادر و نوزاد زایمان طبیعی است و این روش به تمام مادران توصیه می شود.











برای نویسنده این مطلب Modir-Banowan تشکر کننده ها:
tarannom (شنبه تير ماه 8, 1392 10:41 pm)
رتبه: 7.14%
 
Modir-Banowan
مدیر انجمن
مدیر انجمن
 
پست ها : 143
تاريخ عضويت: دوشنبه فروردين ماه 26, 1392 11:30 pm
تشکر کرده: 68 بار
تشکر شده: 185 بار
امتياز: 1520

Re: دانستنی های بارداری

پستتوسط Modir-Banowan » جمعه تير ماه 14, 1392 12:18 pm

چای زنجبیلی حالت تهوع دوران بارداری را کاهش می دهد.

براي خانم هاي بارداري كه از حالت هاي تهوع دوران بارداري رنج مي برند، پيشنهاداتي شده است كه مي توانند با كمك آنها شدت حالت هاي تهوع و استفراغ را كاهش دهند.
يكي از مواد خوراكي كه براي كم شدن حالت تهوع پيشنهاد مي شود و به راحتي از سوپر ماركت ها مي توان آن را تهيه كرد زنجبيل است. زنجبيل علاوه بر كاهش شدت حالت تهوع براي كاهش استرس مفيد بوده و به سيستم هضم غذا كمك مي كند.
خوردن چاي زنجبيلي در هر ساعت از شبانه روز بينهايت موثر است. مي توانيد آن را به شكل چاي كيسه اي تهيه كرده و يا مقداري از زنجبيل تازه را در آب جوش ريخته و ميل كنيد.

از مصرف زیاد زنجبیل خودداری کنید .
Modir-Banowan
مدیر انجمن
مدیر انجمن
 
پست ها : 143
تاريخ عضويت: دوشنبه فروردين ماه 26, 1392 11:30 pm
تشکر کرده: 68 بار
تشکر شده: 185 بار
امتياز: 1520

Re: دانستنی های بارداری

پستتوسط Modir-Banowan » پنج شنبه آذر ماه 21, 1392 10:35 pm

چرا اسید فولیک برای زنان واجب است ؟

همه پزشکان توصیه می کنند زنان باردار روزانه 0.4 میلی گرم فولیک اسید در طول روز مصرف کنند تا جنین آنها از انواع بیماری های لوله عصبی همچون ستون فقرات شکاف‌دار یا عیوب مادرزادی کاسه سر (آننسپالی) در امان باشد.

این بیماری های بسیار شدید و خطرناک در 28 روز نخست بارداری شکل می گیرند. با مصرف به اندازه فولیک اسید در این دوران می توانید به آینده فرزند خود کمک شایانی کنید تا مغز و ستون فقرات او رشد کاملی داشته باشند. اگر قصد باردار شدن دارید بسیار مهم است مصرف این مکمل را از پیش از بسته شدن نطفه آغاز کنید تا میزان آن در خون شما تنظیم شود. اگر از سه ماه پیش از بارداری مصرف فولیک اسید را آغاز کنید، تا 72 درصد از احتمال ابتلای کودکان به بیماری های مغز و ستون فقرات می توانید بکاهید.

فولیک اسید چیست؟


نوعی از ویتامین B9، فولیت، است که به طور طبیعی در انواع غذاها یافت می شود. این ویتامین باعث ساخت سلول های جدید و رشد سلول ها می شود به همین دلیل برای کودکان بسیار مفید است و بر مصرف آن در دوران بارداری توصیه اکید می شود.

آیا رژیم غذایی طبیعی، فولیک اسید کافی به بدن نمی رساند؟


بدن در دوران بارداری به دوبرابر فولیک اسید بیشتر از حالت عادی نیاز دارد تابتواند از رشد و تکامل کودک نیز پشتیبانی کند. به همین دلیل است که پزشکان تا این حد به مصرف این مکمل اصرار دارند. در کنار رژیم طبیعی و مصرف انواع غذاهای لازم، باید میزان ویتامین B9 بدن خود را نیز افزایش دهید. همان طور که در بالا نیز اشاره کردیم باید روزانه 0.4 میلی گرم از این ویتامین مرف شود.

فولیک اسید در انواع خوراکی ها همچون اسفناج، کلم، نخود سبز، نخود، بروکلی، حبوبات، غلات، موز، پرتقال، دانه های خوراکی، نان سبوس دار و کورن فلکس های صبحانه یافت می شود.

زن باردار به چه میزان فولیک اسید نیاز دارد؟


زنان باردار باید دست کم روزانه 0.4 میلی گرم فولیک اسید مصرف کند. اما برخی از خانم ها با توجه به توصیه پزشک و نیاز جنین به بیشتر از این مقدار مکمل نیاز دارند و شاید حتی به 4 میلی گرم در روز نیز برسد. مقادیر زیاد فولیک اسید در موارد مختلفی همچون موارد زیر توصیه می شود:

• یکی از والدین دچار بیماری لوله عصبی باشد یا سابقه خانوادگی در این زمینه داشته باشند.

• مادر دیابت داشته باشد.

• مادر داروی صرع مصرف کند.

• مادر بیماری سلیاک داشته باشد.

• مادر اضافه وزن داشته باشد.  

اگر خانم پیش از بارداری این مکمل را مصرف نکرد تکلیف چیست؟


اگر در ماه های نخست بارداری قرار دارید، می توانید از هم اکنون این دارو را آغاز و در هفته دوازدهم آن را قطع کنید. اگر از هفته دوازدهم گذشته بود از اینکه فولیک اسید مصرف نکرده اید نگران نشوید. بسیاری از کودکان با این شرایط سالم متولد شده اند و اگر فولیک اسید نخورید به این معنی نیست که کودک شما ناقص می شود. اما اگر آن را مصرف کنید مطمئن تر خواهید بود و کودک سالم تری خواهید داشت.


Modir-Banowan
مدیر انجمن
مدیر انجمن
 
پست ها : 143
تاريخ عضويت: دوشنبه فروردين ماه 26, 1392 11:30 pm
تشکر کرده: 68 بار
تشکر شده: 185 بار
امتياز: 1520


بازگشت به سلامت بانوان

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 1 مهمان