سـر طــا نــها --->سرطان روده بزرگ را زود درمان کنید

در این بخش تصاویر و والپیپرها را برای نمایش بگذارید

مديران انجمن: CafeWeb, Dabir, bahar

سـر طــا نــها --->سرطان روده بزرگ را زود درمان کنید

پستتوسط pejmanava » يکشنبه فروردين ماه 25, 1392 11:04 pm

____ ســــــــــر طـــــــــا نــــــــها  ____


سلامی گرم  و صمیمانه  خدمت بازدید کنندگان این تاپیک .


تشخیص بجا و به موقع در درمان این بیماری هابسیــــــــــار مهم است .


بـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــرای همیـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــن....

در این تاپیک قصد دارم که انواع سرطانهارو  به شما دوستان  گرامی معرفی کنم ،تا که شاید اطلاعاتی مفید وکار آمدی

رو در این نوع ضمینه که امروزه افراد زیادی  دچار این نوع بیماری هستن کسب
کنید وکنم .


امید وارم که همیشه سالم وتن درست باشید .





آخرين ويرايش توسط pejmanava on چهارشنبه آذر ماه 25, 1393 12:15 am, ويرايش شده در 22.

برای نویسنده این مطلب pejmanava تشکر کننده ها: 3
Sanam1 (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), bahar (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), mehr (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am)
رتبه: 21.43%
 
نماد کاربر
pejmanava
کاربر حرفه ای سایت
کاربر حرفه ای سایت
 
پست ها : 2997
تاريخ عضويت: جمعه آبان ماه 4, 1391 12:30 am
محل سکونت: Mahabad
تشکر کرده: 2893 بار
تشکر شده: 3332 بار
امتياز: 25740

سرطان چیست؟

پستتوسط pejmanava » شنبه فروردين ماه 31, 1392 1:20 pm

سرطان چیست؟







امروزه دائما نام "سرطان " را می شنویم شاید این مسئله را بارها شنیده باشیم که  افراد بسیاری به دلیل این بیماری جان خود را از دست داده اند .



سرطان یعنی رشد ، تکثیر و گاهی انتشار غیر طبیعی سلولهای بدن. جسم انسان از میلیونها میلیون سلول تشکیل شده است که در کنار هم ، بافتهایی مانند ماهیچه ها ، استخوان و پوست را می سازند. اغلب سلولهای طبیعی بدن در پاسخ به تحریکاتی که از داخل و خارج بدن به آنها وارد می شود، رشد و تولیدمثل می کنند و در نهایت می میرند. اگر این فرآیند در مسیر تعادل و صحیح خوداتفاق بیفتد ، بدن سالم می ماند و عملکرد طبیعی خود را حفظ می کند. اما مشکلات ، زمانی شروع می شود که یک سلول طبیعی دچار " جهش " و یا تغییر شده و به سلول سرطانی تبدیل می شود.

یک سلول طبیعی ممکن است بدون هیچ دلیل واضحی به یک سلول سرطانی تبدیل شود ، ولی در اغلب موارد ، تبدیل در اثر مواجهه مکرر با مواد سرطان زا مانند الکل و دخانیات صورت می گیرد. شکل ظاهری و نیز عملکرد سلولهای سرطانی شده با سلولهای طبیعی تفاوت دارد. جهش یا تغییر ایجاد شده درDNAیا ماده ژنتیکی سلول اتفاق می افتد .DNA همان مسئول کنترل شکل ظاهری و عملکرد سلول است. وقتی DNA یک سلول تغییر می کند ، آن سلول با سلولهای سالم کنار خود تفاوت می یابد و دیگر کارسلول های طبیعی بدن را انجام نمی دهد. این سلول تغییر یافته از سلولهای همسایه اش جدا می شود و نمی داند چه زمانی رشدش باید به پایان برسد و بمیرد . به عبارت دیگر سلول تغییر یافته از دستورها و علائم داخلی که سلولهای دیگر در کنترل آنها هستند ، پیروی نمی کند وبه جای هماهنگی با سلولهای دیگر خودسرانه عمل می کند.





این سلول " جهش یافته " تقسیم و به 2 سلول جدید " جهش یافته" تبدیل می شود و این فرآیند به همین ترتیب ادامه می یابد تا همان یک سلول موذی به توده ای از سلولها که " تومور" نامیده می شود، تبدیل می گردد. گاهی این تومورها خوش خیم بوده و رشد نمی کنند. ولی در صورتی که سلولهای تومور رشد کنند و تقسیم شوند و سلولهای طبیعی اطراف خود را ازبین ببرند و به نقاط دیگر بدن هم دست اندازی کنند ، تومور" بدخیم " محسوب می شود. بزرگترین خطرتومورهای بدخیم ،توانایی آنها در حمله به بافتهای سالم وپخش شدن در بدن است. هر چه تومورها رشد کنند و بزرگتر شوند ، جلوی رسیدن مواد غذایی و اکسیژن را به سلولهای سالم می گیرند وبا پیشرفت سرطان ، سلولهای سالم می میرند و عملکرد و سلامت بیمار ازبین می رود . اگر جلوی این فرآیند گرفته نشود، سرطان به مرگ می انجامد .



انواع سرطانها


اغلب سرطانها به سه دسته تقسیم می شوند :


1-   کارسینوم :شامل سرطانهایی می شود که از سلولهایی که: سازنده پوست هستند ( مثل سرطان پوست ) و یا لایه داخلی اعضا را می پوشانند ( مثل سرطان ریه ) و یا سازنده غدد هستند ( مثل سرطان سینه ) منشا می گیرد.


2-   سارکوم :این دسته سرطانهایی هستند که از بافت همبند مثل غضروف ، استخوان وماهیچه منشاء می گیرند. از این رو سرطانهای استخوان یا ماهیچه را در هر نقطه از بدن سارکوم می گویند.


3-   لوسمی و لنفوم ها :شامل سرطان هایی است که از سلول های تشکیل دهنده خون و سلولهای ایمنی منشاء می گیرد.

در کشورهای غربی، سرطان پوست شایع ترین سرطان است و پس از آن سرطان سینه، ریه، پروستات، روده بزرگ، مثانه و رحم قرار دارد.



معرفی مشکل سرطان:


در سال 2005، در دنيا 6/7 ميليون نفر جان خود را به دليل ابتلا به سرطان از دست داده اند. در سال 2020، 16 ميليون نفر به سرطان مبتلا مي شوند و در همين زمان، سالانه 10 ميليون نفر از اين بيماري مي ميرند. در 10 سال آينده در صورتي كه اقدامي صورت نگيرد 85 ميليون نفر بدليل سرطان خواهند مرد. بيش از 70% موارد مرگ و مير ناشي از سرطان در كشورهاي داراي درآمد پايين يا متوسط است. اما مشكل واقعي سرطان بيشتر از اين اعداد است چرا كه يك سوم بيماران دچار افسردگي و اضطراب در حد باليني هستند و همچنين به دليل از دست رفتن درآمد و لزوم تامين مخارج درمان، آسيب شديدي به عملكرد اقتصادي خانواده وارد مي شود.

با اين حال، از سرطان مي توان رهايي جست زيرا بيش از 40% موارد سرطان قابل پيشگيري هستند و ثلث ديگر بيماران در صورت تشخيص به موقع قابل درمان قطعي مي باشند. در بقيه بيماران نيز كه غير قابل درمان هستند، انجام درمان هاي حمايتي به بهبود كيفيت زندگي بيماران كمك اساسي خواهد نمود.

در آخرين آمار در كشورما، سرطان با 4/9% بعد از گروه بيماريهاي دستگاه گردش خون ( 4/33% ) و سوانح مسموميت و خودكشي ( 4/13% ) به عنوان سومين علت مرگ مطرح گرديده است. در هرسال در كشور حدود 100 هزار مورد جديد سرطان بروز مي نمايد. تفاوت بازري در نحوه بروز سرطان و ميزان آن در مناطق مختلف جغرافيايي كشور مشاهده شده است.

در برنامه ريزي ملي مبارزه با سرطان، تحقيقات سرطان داراي نقش اساسي و محوري است.با توجه به هزينه زياد درمان سرطان در مراحل پيشرفته بيماري، سرمايه گذاري در امر تحقيقات سرطان از نظر اقتصادي نيز مقرون به صرفه است.



پاسخ به باورهاي غلط درباره سرطان:


    آيا بيمار سرطاني هميشه محكوم به مرگ است؟ بيماري سرطان لزوما به معني مرگ نيست. ترس يك واكنش طبيعي است اما با درمان مناسب بيشتر مردم از سرطان نجات مي يابند. باعث خوشحالي است كه بعد از درمان سرطان زندگي بيماران بصورت عادي بر مي گردد.
    آيا سرطان مي تواند بوسيله ضربات يا تصادف ايجاد شود؟ گاهي اوقات يك ضربه شما را بوجود يك توده زير پوستي كه قبلا وجود داشته آگاه مي كند. مانند توده اي در پستان اما به اين معني نيست كه آن ضربه اين بيماري را ايجاد كرده است.
    آيا سرطان مسري است؟ سرطان به هيچ وجه در ارتباط معمول روزانه مسري نيست. شما با دست دادن و يا در آغوش گرفتن يك فرد مبتلا به اين بيماري دچار نمي شويد. از بيمار سرطاني دوري نكنيد. سرطان مانند سرماخوردگي نيست.
    آيا ارث مي تواند علت ايجاد سرطان باشد؟ تنها تعداداندكي از انواع سرطان مي تواند ارثي باشد اما بنظر مي رسد در برخي خانواده ها امكان بروز يك نوع سرطان بيش از معمول باشد مانند سرطان پستان، تخمدان، روده. اما در بقيه موارد نحوه زندگي مانند عادات غذايي و يا برخي فاكتورهاي ژنتيكي در احتمال ابتلا دخالت دارند ولي بدان معنا نيست كه سرطان ارثي است.
    با ناديده گرفتن علايم سرطان آيا ممكن است آنها خودبخود از بين بروند؟ تشخيص هرچه زودتر سرطان شانسي بزرگ را در موفقيت درمان شما بوجود مي آورد و هر سرطاني علايم مخصوص به خود را دارد و اگر شما از اين علايم غفلت كنيد سرطان گسترش خواهد يافت و خطرناك تر خواهد شد و درمان به راحتي امكان پذير نخواهد بود.


مهم ترين علايمي كه بايد مراقب آنها باشيد و با يافتن هر كدام از آنها به پزشك مراجعه نماييد، به قرار زير است:

1-     وجود توده در هرجايي از بدن مانند پستان يا بيضه

2-     تغيير در يك خال پوستي

3-     زخمي كه بهبود نمي يابد

4-     سرفه يا گرفتگي صدا بطور مداوم

5-     سوء هاضمه يا اختلال در بلع بطور مداوم

6-     تهوع يا سرفه خون آلود

7-     تغيير در عادات طبيعي روده مانند اسهال يا يبوست بطور دايم

8-     وجود هرگونه خون در ادرار يا مدفوع و هر خونريزي غير طبيعي واژينال

9-     كاهش وزن غير قابل توجيه

10-   بي اشتهايي غير قابل توجیه



==================================================

مرکز تحقیقات سرطان













برای نویسنده این مطلب pejmanava تشکر کننده ها:
bahar (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am)
رتبه: 7.14%
 
نماد کاربر
pejmanava
کاربر حرفه ای سایت
کاربر حرفه ای سایت
 
پست ها : 2997
تاريخ عضويت: جمعه آبان ماه 4, 1391 12:30 am
محل سکونت: Mahabad
تشکر کرده: 2893 بار
تشکر شده: 3332 بار
امتياز: 25740

پستتوسط pejmanava » سه شنبه ارديبهشت ماه 3, 1392 7:05 pm

تشخیص سرطان در خون


آزمایش: CEA
     

          
نام آزمايش
     CEA

نام انگليسي تست
     Carcinoembryonic Antigen

مخفف انگليسي تست
     CEA

     
نمونه خون از ورید بازو

     
برای کمک به تعیین وجود سرطان در بدن، هر چند كه به عنوان آزمون غربالگری جمعیت عمومی توصیه نمی شود؛ برای پايش درمان سرطان شامل پاسخ به درمان و عود بيماري؛ برای کمک به مرحله بندی سرطان درخواست مي شود.
وقتی که پزشک فکر می کند که نشانه های فرد احتمال سرطان را تداعي مي كند؛ قبل از شروع درمان سرطان و همچنین در فواصل زمانی در طول درمان و بعد از آن درخواست مي شود.
توضیح راجع به تست
     
CEA، پروتئیني است که در بافت های جنینی یافت می شود. زمانی که نوزاد متولد مي شود، سطح قابل تشخیص آن در خون ناپدید می شود. در بزرگسالان، CEA به طور معمول در سطوح بسیار پایین در خون موجود است. هنگامی که غلظت CEA بالا مي رود، ممکن است وجود سرطان را نشان دهد. هرچند كه افزایش CEA ممکن است به دلیل بيماري هاي خوش خیم باشد.
در چه شرایطی تست افزایش می یابد
     
افزایش سطح CEA می تواند توسط تعدادي از بيماري هاي غیرمرتبط با سرطان مانند سیروز، التهاب، زخم معده، کولیت اولسراتیو، پولیپ رکتوم، آمفيزم و بیماری خوش خیم پستان شود.
افراد سیگاري نسبت به افراد غيرسيگاري گرايش بيشتري به سطوح بالاتر CEA دارند.

     

تست هاي تكميلي
     
Tumor Markers


     
نمونه خون از طريق فروبردن سوزن داخل ورید بازو به دست مي آيد


CEA عمدتا برای پايش درمان بیماران مبتلا به سرطان، به ویژه افراد مبتلا به سرطان روده بزرگ استفاده مي شود. پس از جراحی ، مقادير CEA در پايش پاسخ به درمان و در تعیین عود بيماري مفید است. CEA به عنوان شاخص برای سایر اشكال سرطان شامل سرطان راست روده، ریه، پستان، کبد، پانکراس، معده و تخمدان استفاده می شود. همه سرطان ها CEA تولید نمي كنند و تست CEA مثبت همیشه به علت سرطان نيست. بنابراین، CEA برای غربالگری جمعیت عمومی استفاده نمی شود.



سامانه آزمایشگاه








برای نویسنده این مطلب pejmanava تشکر کننده ها:
bahar (جمعه خرداد ماه 3, 1392 8:21 pm)
رتبه: 7.14%
 
نماد کاربر
pejmanava
کاربر حرفه ای سایت
کاربر حرفه ای سایت
 
پست ها : 2997
تاريخ عضويت: جمعه آبان ماه 4, 1391 12:30 am
محل سکونت: Mahabad
تشکر کرده: 2893 بار
تشکر شده: 3332 بار
امتياز: 25740

پستتوسط pejmanava » پنج شنبه ارديبهشت ماه 4, 1392 12:28 am

سرطان پوست چیست؟




سرطان پوست ، سرطان سلول سنگفرشی رشد بدخیم لایه اپی تلیالی (سطح خارجی ) پوست . این سرطان معمولاً پوست نواحی در معرض آفتاب ، نظیر صورت ، گوش ها، دست ها یا بازوها را درگیر ساخته و بیشتر در بزرگسالان بالای ۴۰ سال بروز می کند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،   سرطان پوست، بیماریی است که سلولهای سرطانی (بدخیم) در لایه های بیرونی پوست بوجود می‌آیند. پوست، بدن شما را در مقابل گرما، نور، عفونت و جراحت محفوظ نگه می‌دارد. پوست همچنین آب، چربی و ویتامین D را در بدن ذخیره می‌کند. پوست دارای لایه‌های اصلی متعدد و انواع مختلفی از سلولها می‌باشد. لایه فوقانی پوست، اپیدرم نامیده می‌شود که حاوی ۳ نوع سلول است: سلولهای پهن فلس مانند روی سطح پوست که سلولهای فلسی نام دارند، سلولهای گرد که سلولهای پوست فلسی نام دارند، سلولهای گرد که سلولهای ایه نامیده می‌شوند و سلولهایی که ملانوسیت نام دارند و رنگ پوست شما را تعیین می‌کنند.

سلولهای پایه و سلولهای فلسی
انواع مختلفی از سرطانها در پوست شما می‌تواند ایجاد شود. عمومی ترین سرطانها، سرطان سلولهای پایه یا سرطان سلولهای فلسی است. سرطان پوست در کسانی که پوست روشن دارند و مدت زیادی در آفتاب سپری می‌کنند، شایعتر است. سرطان پوست می‌تواند در هر جایی از بدن ایجاد شود، اما در مکانهایی که بیشتر در معرض نور خورشید است مانند صورت، گردن، دستها و بازوها رایجتر است.

سرطان پوست به شکلهای گوناگونی به نظر می‌رسد عمومی ترین نشانه سرطان پوست تغییر در پوست است: مانند رشد غیر طبیعی یا ایجاد زخمی که ترمیم نمی‌شود. گاهی اوقات قلنبه‌ای کوچک ظاهر می‌شود. این قلنبه می‌تواند صاف، براق یا واکش مانند به نظر آید یا می‌تواند به رنگ قرمز قهوه‌ای باشد. سرطان پوست ممکن است به لکه پهن قرمز زبر یا فلس مانند باشد. هر درد یا کسالتی در پوست نشانه سرطان نیست ولی به محض دیدن تغیییر در پوست خود آن را جدی گرفته و به پزشک مراجعه کنید.

ملانوم
ملانوم بیماریی است مربوط به پوست که در آن سلولهای سرطان (بدخیم) در سلولهای رنگ دهنده پوست (ملانوسیت) یافت می‌شود. ملانوم معمولا در بزرگسالان رخ می‌دهد، اما گاهی اوقات در کودکان و سالخوردگان نیز دیده شده است. پوست، بدن را در مقابل گرما، نور، عفونت و جراحت حفظ می‌کند. پوست از دو لایه اصلی تشکیل شده است: اپیدرم (لایه بالایی) و درمیس (لایه داخلی). ملانوسیتها در اپیدرم وجود دارند و حاوی ملانین می‌باشند که رنگ پوست را تعیین می‌کند. ملانوم گاهی اوقات به ملانوم جلدی یا ملانوم بدخیم معروف است.

ملانوم، نوع بدتری از سرطان پوست در مقایسه با سرطانهای معمولی پوست، سرطان سلول پایه یا سرطان سلولهای فلسی که در سلولها پایه یا سلولهای فلسی اپیدرم شروع می‌شوند، می‌باشد. مانند همه سرطانها، ملانوم در صورتی که در آغاز تشخیص داده شود بهتر درمان می شود. ملانوم می‌تواند به سرعت از طریق دستگاه لنفاوی یا خون در تمامی بخشهای بدن پخش شود.

نشانه‌های هشدار دهنده ملانوم
عمده نشانه‌های هشدار دهنده ملانوم عبارتند از: تغییر در اندازه، شکل یا یک خال، خونریزی از خال، احساس خارش، سفت شدن، ایجاد قلنبه، متورم شدن در محل خال یک احساس ناراحتی هنگام دست دادن، ملانوم همچنین می‌تواند به صورت خال جدید در بدن ایجاد شود. در مردان ملانوم بیشتر در ناحیه تنه (ناحیه از بدن بین شانه‌ها و لگن)، سر یا گردن ایجاد می‌شود ولی در زنان ملانوم بیشتر روی بازوها و پاها رخ می‌دهد. اگر این شنانه‌ها در کسی باشد بایستی به دقت توسط پزشک متخصص مورد معاینه قرار گیرد. در صورتی که یک خال یا ناحیه رنگی، طبیعی به نظر نرسد، پزشک با برش ظریفی در پوست و نمونه برداری، وجود یا عدم سرطان را تشخیص خواهد داد. این عمل باید توسط پزشک صورت گیرد و نحوه صحیح انجام کار بسیار اهمیت دارد.

چه عواملی باعث سرطان پوست می‌شوند؟
آفتاب سوختگی و نور آفتاب
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  آفتاب سوختگی و اشعه ماورای بنفش به سادگی می‌تواند به پوست صدمه بزند و این صدمه می‌تواند موجب سرطان پوست شود. میزان کل تشعشع خورشید طی سالها و در معرض خورشید قرار گرفتن به میزان زیاد که موجب آفتاب سوختگی می‌شود، می‌تواند باعث سرطان شود. بیشتر مردم تا سن ۱۸ سالگی ۸۰% در معرض خورشید بودن سراسر عمرشان را تجربه می‌کنند. بنابراین به والدین توصیه می‌شود که از کودکان خود محافظت کنند. بونزه شدن، واکنش پوست شما به پرتو فرابنفش است. در واقع برنزه شدن واکنش محافظتی برای جلوگیری از صدمه بیشتر پوست در مقابل نور خورشید است. از سویی این واکنش، پوست شما را از سرطان محافظت نمی‌کند. بخاطر داشته باشید که سرطان پوست خیلی به کندی رخ می‌دهد. آفتاب سوختگی که در این هفته در شما ایجاد می‌شود ممکن است در ۲۰ سال بعد یا بیشتر باعث ایجاد سرطان پوست شود.

وراثت
در صورتی که سابقه سرطان پوست در خانواده شما وجود دارد، شما احتمالا در معرض خطر بیشتری هستید. کسانی که پوست تر دارند و از نژاد اروپای شمالی هستند، بیشتر مستعد سرطان پوست می‌باشند.

محیط
در حال حاضر میزان پرتو فرابنفش در مقایسه با ۵۰ تا ۱۰۰ سال گذشته بیشتر است و علت آن کاهش لایه ازون (سوراخ شدن لایه ازون) در جو زمین می‌باشد. هر چند لایه ازون کمتر شود میزان رسیدن پرتو فرابنفش به زمین بیشتر می‌شود. سایر عوامل موثر عبارتند از: ارتقاع، عرض جغرافیایی و پوشش ابر. هر چه ارتفاع افزایش می‌یابد، پرتو فرابنفش قویتر می‌شود. در عرض جغرافیایی بالاتر، جو نازکتر نمی‌تواند پرتو فرابنفش را به اندازه‌ای که سطح دریا، تصفیه می‌شود، کاهش دهد. در خط استوا تشعشع خورشید قویتر است.

در قطب جنوب، شیلی و نیوزلند (زلاندنو) میزان پرتوفرابنفش بویژه در فصل بهار به علت سوراخ شدن لایه ازون در نیمکره جنوبی خیلی بیشتر از میزان طبیعی است، عاملی که بطور واقعی پرتو فرابنفش را کاهش می‌دهد، پوشش ابر است. آب و هوای مرطوب با پوشش منظم ابر، ممکن است به میزانی کمتر از ۵۰ درصد دارای پرتو فرابنفش باشد. میزان واقعی پرتو تحت تاثیر چگالی ابرها است. اندازه گیریهای لایه اوزن در خطر استوا در سپتامبر ۱۹۹۵، موجود می‌باشد. گزارشهای سازمان ملل متحد، نشان می‌دهد که در سال جاری سرعت کاهش لایه ازون بیشتر از آنچه که انتظار می‌رفت، بوده است. و منطقه‌ای به وسعتی بیش از اروپا، بطور مشخص میزان بیشتری از پرتوفرابنفش را دریافت کرده است.

چگونه می‌توان خطر سرطان پوست را کاهش داد؟
آفتاب سوختگی شدید می‌تواند خطر سرطان را به میزان ۵۰ درصد افزایش دهد. اثر پرتوفرابنفش روی پوست شما بستگی به شدت پرتو و طول مدت در معرض قرار گرفتن آن دارد. نحوه واکنش پوست شما به میزان پرتو تابیده شده به زمینه ژنتیکی تان بستگی دارد. از سویی اگر شما بندرت دچار آفتاب سوختگی می‌شوید مناطق حساس مانند لبهایتان، بینی و کف دستهایتان را باید محافظت کنید. از طرف انجمن پوست شناسی در مورد سرطان پوست توصیه‌های زیر ارائه شده است که برای کاهش خطر سرطان پوست به کار ببندید.
•خود را در معرض تابش نور خورشید بویژه در اواسط روز و بین ساعات ۱۰ صبح و ۳ بعد از ظهر کمتر قرار دهید.
•کرمهای ضد آفتاب حداقل با ۱۵-SPF یا بیشتر را در مناطقی از بدن که در معرض نور خورشید می‌باشد، به کار ببرید.
•کرمهای ضد آفتاب را هر دو ساعت یکبار حتی در روزهای ابری به کار ببرید. پس از شنا کردن یا عرق کردن، کرم را مجددا استفاده کنید.
•از لباسهایی استفاده کنید که تمام بدن شما را بپوشانید و روی صورت شما سایه ایجاد کنید. (کلاه‌های لبه‌دار هم بر صورت و هم بر پشت گردن شما سایه می‌افکند.)
•از کودکان خود مراقبت کنید. از در معرض قرار گرفتن آنها در نور خورشید بویژه زمانی که شدت دارد (بین ساعت ۱۰ صبح تا ۳ بعد از ظهر) خودداری کنید. در ضمن کرمهای ضو آفتاب در کودکان ۶ ماهه و بالاتر استفاده کنید. از مصرف کرمهای ضد آفتاب برای کودکان کمتر از ۶ ماه جددا خودداری کنید. از در معرض قرار گرفتن کودک کمتر از ۶ ماه در نور خورشید جددا باید خودداری کنید.

علامت های هشدار دهنده سرطان پوست
سرطان پوست چند نوع است و در ابتدا با ضایعات پیش سرطانی بروز می‌کند. ضایعات پیش سرطانی، ضایعات پوستی ای هستند که سرطانی نیستند ولی با گذشت زمان سرطانی می‌شوند. ۴۰-۵۰ درصد سفید پوستانی که بالای ۶۵ سال دارند به سرطان پوست دچار می‌شوند.
علائم هشدار دهنده ی سرطان پوست را بشناسید. زیرا سرطان پوست اگر زود تشخیص داده شده و درمان شود قابل علاج است.

شاخی شدن پوست در اثر آفتاب (اکتینیک کراتوزیس) :
مایعات پوستی کوچکی هستند که پوسته ریزی دارند و در اثر تماس طولانی با نور خورشید ایجاد می‌شوند و بیشتر در سر، گردن، دستها ایجاد می‌شوند. ممکن است این ضایعات در نواحی دیگر بدن نیز ایجاد شوند. ممکن است این ضایعات پوستی اولین نشانه های سرطان پوست باشند. شاخی این ضایعه معمولا بعد از ۴۰ سالگی ظاهر می‌شود اما ممکن است در افراد جوانتر نیز بروز کند.
افراد سفید پوست، بلوند، افرادی که موهای قرمز رنگ دارند یا افرادی که رنگ چشم آنها آبی یا سبز است بیشتر در معرض خطر هستند. درمان زودرس ضایعات، برای متوقف کردن پیشرفت آنها به سرطان سلول سنگفرشی پوست، توصیه می‌شود.

التهاب شاخی لب:
مانند ضایعه قبلی التهاب شاخی لب نیز یک ضایعه پیش سرطانی است که معمولا در لب پایینی ظاهر می‌شود. در لبها، ضایعات پوسته دار، خشکی پایدار لب یا ترک لب ممکن است بروز کنند. علائمی‌که شیوع کمتری دارند شامل تورم لب، از بین رفتن مرز بین لب و پوست یا برجسته شدن خطوط لب هستند. التهاب شاخی  لب، اگر درمان نشود ممکن است به سرطان مهاجم سلول سنگفرشی تبدیل شود.


شاخک پوستی:
این ضایعه پوستی به شکل یک برامدگی مخروطی شکل است که از یک پایه قرمز رنگ در سطح پوست رو به خارج رشد می‌کند. این ضایعه از کراتین (همان ماده ی تشکیل دهنده ی ناخن) تشکیل شده است. شکل و اندازه ی این ضایعات بسیار متفاوت است اما بیشتر آنها چند میلیمتر هستند. بدخیمی‌سلول سنگفرشی پوست اغلب در پایه ی این ضایعات ایجاد می‌شود. این ضایعات در سفید پوستان مسنی که سابقه مواجهه زیاد با آفتاب را دارند دیده می‌شود.


خال ها چه زمانی مشکل ساز هستند؟
خال معمولی یک ضایعه خوش خیم است و تنها تعداد بسیار کمی ‌از آنها بدخیم می‌شوند. اما خالهای غیر معمولی با گذشت زمان می‌توانند به نوعی سرطان پوست به نام ملانوما تبدیل شوند. خالهای معمولی ممکن است صاف یا برجسته باشند و یا ممکن است در ابتدا مسطح باشند و به مرور زمان برجسته شوند. اما در حالت طبیعی حتی سطح خالهای برجسته هم صاف است. خال های معمولی گرد یا بیضی شکل هستند و اندازه ی کوچکی دارند ( کوچکتر از ته یک مداد). بیشتر این خالها در اوایل بلوغ و جوانی شکل می‌گیرند و تشکیل خال طبیعی در افراد بالغ غیر معمول است.

خال غیر معمولی (دیسپلاستیک) :
این خالها سرطانی نیستند اما می‌توانند تبدیل به سرطان شوند. این خالها می‌توانند در نواحی از بدن که با آفتاب مواجهه دارند و یا در نواحی دیگر بدن تشکیل شوند. این خالها بزرگتر هستند (عرض حدود یک چهارم اینچ معادل ۶ میلیمتر یا کمتر). همچنین بیشتر شکل نامنظم دارند و حاشیه آنها نامنظم است یا حالت محو شده دارد. این خالها ممکن است صاف یا برجسته باشند و سطح آنها نیز ممکن است ناصاف یا صاف باشد. رنگ این خالها ممکن است یکدست نباشد و مخلوطی از چند رنگ مثلا صورتی، قرمز، برنزه یا قهوه ای باشد.

الفبای پیشگیری را بدانید:
خالهای بدن یک فرد شبیه هم هستند. خال یا لکی که با سایر خالها متفاوت باشد، اندازه ی آن از ته یک مداد بزرگتر باشد و یا خصوصیات بدخیمی‌را داشته باشد باید توسط پزشک معاینه شود چون می‌تواند بدخیم باشد. نکاتی که در ادامه گفته می‌شود شامل نکات مهمی‌است که وقتی خالهای خود را معاینه می‌کنید باید آنها را در نظر داشته باشید.



۱-عدم تقارن:
عدم تقارن به این معنی است که نیمه ی خال با نیم دیگر آن مشابه نیست. خالهای طبیعی متقارن هستند. وقتی خالها یا لک ها را چک می‌کنید یک خط فرضی را در وسط خال در نظر بگیرید و دو نیمه‌ی خال را با یکدیگر مقایسه کنید. اگر با یکدیگر مشابهت نداشتند برای معاینه به پزشک مراجعه کنید.



۲-حاشیه:
اگر حاشیه خال ناصاف و ناهموار بود یا محو شده بود یا شکل نامنظم داشت نیز به پزشک مراجعه کنید زیرا ضایعات پوستی نوعی سرطان پوست به نام ملانوما حاشیه های نامنظم دارند.

  
    
۳-رنگ
خالی که رنگ یکنواخت ندارد و در بخشی از آن آن رنگ دیگری مانند قهوه ای، برنزه، سیاه ،آبی، سفید یا قرمز دیده می‌شود مشکوک است. خال طبیعی معمولا یک رنگ دارد. خالی که در برخی قسمتها روشنتر و در قسمتهای دیگر تیره تر است باید توسط پزشک معاینه شود.
          

۴-اندازه:
خالی که بزرگتر از ته مداد باشد مشکوک است. خالهای خوش خیم معمولا کوچکتر از ۶ میلیمتر هستند.




۵-برامدگی:
اگر قسمتی از خال برامده شد یا از سطح پوست بلندتر شد به پزشک مراجعه کنید. ضایعات بدخیم ملانوما اغلب به سرعت بزرگ می‌شوند و ارتفاعشان افزایش می‌یابد. خالی که اندازه اش به سرعت تغییر کند، بزرگ یا چروکیده شود تغییر رنگ بدهد، خارش دار شود یا خونریزی داشته باشد باید معاینه شود.


نکاتی برای بررسی خالها :
پوست خود را پس از دوش گرفتن و زمانی که مرطوب است چک کنید. محل شایع بروز ضایعات ملانوما در مردان ناحیه پشت تنه و در زنان در در پایین ران و ساق است. اما به این محلها اکتفا نکنید و ماهی یک بار همه ی بدن را برای یافتن لکه ها و خالهای مشکوک چک کنید. از سر شروع کنید و نواحی پنهان را نیز فراموش نکنید. قسمتهایی مانند لا به لای انگشتان دست و پا، کشاله ران، کف پاها و پشت زانوها نباید فراموش شوند. پوست سر و گردن را نیز چک کنید. می‌توانید از آینه یا از کمک یکی از اعضای خانواده برای چک کردن قسمتهایی که دیده نمی‌شوند استفاده کنید.
می‌توانید از خالها عکس بگیرید تا تغییرات آنها در آینده بتوانید بفهمید. اگر نوجوان هستید، باردار هستید یا حوالی یائسگی هستید توجه بیشتری به خالها و لکها داشته باشید چون در این زمانها تغییرات هورمونی در بدن رخ می‌دهند.

خالها را از چه نظر بررسی کنیم؟
اگر با روش فوق خالها را ارزیابی کردید و خصوصیات مشکوک پیدا کردید یا اگر ضایعات پوستی به لمس حساسیت داشت، خارش دار بود یا ترشح یا پوسته ریزی داشت، و یا در صورتی که زیر خال قرمزی یا تورمی‌داشت که بهبود پیدا نکرد به پزشک مراجعه کنید. ممکن است پزشک نمونه پوستی از آن تهیه کند. اگر ضایعه سرطانی باشد کل ضایعه و بخشی از اطراف آن برداشته می‌شود و جای آن بخیه می‌شود. درمانهای اضافی ممکن است مورد نیاز باشد.

درمان سرطانهای پوست:
ملانوم بدخیم اگر در مراحل پیشرفته باشد، درمان سخت و مشکلی دارد. تشخیص زودرس می‌تواند امید به زندگی را افزایش دهد. بقیه انواع سرطان پوست غیر از ملانوما شامل سرطان سلول پایه ای و سرطان سلول سنگفرشی هستند نیز شایع هستند و در صورتی که زود تشخیص داده شده و درمان شوند  کاملا درمان پذیر هستند. فردی که قبلا مبتلا به سرطان پوست بوده ممکن است دوباره دچار بیماری شود و باید حداقل سالی یک بار برای معاینه مراجعه کند.

ملانوما:
ملانوما نوعی سرطان پوست است که معمولا از یک خال شروع می‌شود. این نوع از بدخیمی‌ پوست به اندازه‌ی انواع دیگر شایع نیست اما خطرناک ترین نوع آن است و می‌تواند کشنده باشد. علائم احتمالی آن شامل تغییر در شکل خال یا لکه ها است. اگر خال یا لکه ای در پوست شما از نظر اندازه، شکل، رنگ یا حاشیه ها تغییراتی داشت یا در صورت داشتن بیش از یک رنگ، عدم تقارن، خارش، ترشح یا خونریزی حتما به پزشک مراجعه کنید.

سرطان سلول سنگفرشی:
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  در این بیماری سلولهای سنگفرشی پوست بدخیم می‌شوند. این نوع بدخیمی‌ممکن است به صورت برامدگی نرم، قرمز رنگ و پوسته داری تظاهر کند که رشد می کند و ممکن است خونریزی یا ترشح داشته باشدو یا ممکن است به صورت یک زخم بروز کند که خوب نمی‌شود. بیشتر اوقات در بینی، پیشانی، گوشها، لب تحتانی و مناطقی از بدن که بیشترین مواجهه با آفتاب را دارند ایجاد می‌شود. این نوع بدخیمی‌در صورتی که زود تشخیص داده شده و درمان شود به خوبی درمان پذیر است. اما اگر در زمان تشخیص پیشرفت کرده باشد درمان به میزان پیشرفت بیماری بستگی دارد.

سرطان سلول پایه ای :
در این بیماری سلولهای پایه ای پوست بدخیم می‌شوند. این نوع بدخیمی‌پوست، شایعترین و قابل درمان ترین نوع سرطان پوست است زیرا این بیماری به کندی پیشرفت می‌کند. ضایعات سرطانی ممکن است شکلهای مختلفی داشته باشند ممکن است به شکل یک ضایعه گرد، سفید رنگ و مروارید شکل و یا به صورت برامدگی پر از چربی باشد که اغلب عروق کوچکی هم در آن دیده می‌شود. ضایعه می‌تواند در گوشها، گردن یا صورت ایجاد شود. ممکن است ضایعات پوستی به صورت صاف، پوسته دار، صورتی یا قهوه ای باشند که در پشت تنه یا روی سینه ایجاد می‌شوند.

چه کسانی به سرطان پوست مبتلا می‌شوند و چرا؟
مواجهه با آفتاب بزرگترین عامل ایجاد سرطان پوست است اما در افرادی که به میزان معمول با آفتاب مواجهه داشته و دچار سرطان پوست می‌شوند چطور؟
مواجهه با عوامل محیطی زیانبار، پرتودرمانی و حتی ویژگیهای وراثتی و ژنتیکی ممکن است در ابتلا به بیمار ی نقش داشته باشند. حتی آفتاب گرفتن های طولانی و استفاده از دستگاههای برنزه کننده پوست نیز موجب آسیب به پوست می‌شود. اگر چه هر فردی  ممکن است به سرطان پوست مبتلا شود ولی این افراد در معرض خطر بیشتری هستند:

* افرادی که پوست سفید دارند یا رنگ چشم آنها روشن است.
* افرادی که تعداد زیادی خالهای بزرگ و با اشکال نامنظم دارند.
* افرادی که در خانواده آنها فرد یا افرادی سابقه ی سرطان پوست داشته اند.
* سابقه مواجهه طولانی با نور شدید آفتاب یا سابقه آفتاب سوختگی شدید دارند.
*زندگی در مکانهایی که ارتفاع زیاد دارند و بیشتر سال تابش آفتاب دارند.
* افرادی که به علتی پرتو درمانی شده اند.

چگونه از ابتلا به سرطان پوست پیشگیری کنیم؟
* مواجهه خود با نور خورشید و پرتوهای فرابنفش را کاهش دهید. خصوصا در ساعات ۱۰ صبح تا ۴ بعد از ظهر این مسئله اهمیت بیشتری دارد زیرا تابش پرتوهای خورشید شدیدتر است.
* هنگامی‌که بیرون می‌روید از محصولات ضد آفتاب استفاده کنید و همه نواحی که با آفتاب مواجهه دارند را در نظر داشته باشید. لبها و گوشها را فراموش نکنید.

* از عینک آفتابی مناسب و لباسهای مناسب که بیشتر سطح بدن را محافظت کنند استفاده کنید. لباسهایی که رنگ روشن دارند مناسبتر هستند.

* در صورتی که تغییری در پوست شما ایجاد شد، خالها دچار تغییراتی شدند یا زخمی‌ایجاد شد که بهبودی و ترمیم خوبی نداشت حتما در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید.

علائم و نشانه‌های سرطان پوست

سرطان پوست معمولاً در بخش‌های در معرض آفتاب بروز می‌کند  یعنی صورت، لب‌ها، گوش‌ها، گردن، دست‌ها و دیگر قسمت‌هایی که در معرض آفتاب هستند. البته این احتمال هم هست که سرطان پوست، در قسمت‌های دیگر بدن ظاهر شود  مثلاً در کف دست، فاصله بین انگشتان یا حتی اعضای تناسلی. احتمال سرطان پوست برای هر فردی با هر نوع پوستی، وجود دارد.
سرطان سلول‌های بنیادین پوست
علائم ناشی از سرطان پوست ممکن است به ناگهان یا به تدریج ظاهر شوند. شکل ظهور، بستگی به نوع سرطان دارد. این معمول‌ترین نوع سرطان پوست است و در عین حال، درمان آن از همه ساده‌تر است و کمتر از بقیه انواع سرطان، پخش می‌شود. سرطان سلول‌های پایه‌ای معمولاً به یکی از اشکال زیر ظهور می‌کنند:

یک برآمدگی مروارید مانند (Pearly) یا مومی (Waxy) که در روی صورت، گوش‌ها یا گردن ظاهر می‌شود. یک زخم (lesion) مسطح و به رنگ گوشت یا قهوه‌‌ای که روی سینه یا پشت ظاهر می‌شود.

سرطان سلول‌های فلسی
این نوع سرطان را در صورت تشخیص سریع به خوبی می‌توان تحت کنترل درآورد٬ ولی احتمال گسترش آن بیشتر از نوع قبلی است. معمولاً سرطان سلول‌های فلسی به یکی از اشکال زیر بروز می‌کنند:

۱٫یک برآمدگی قرمز روی صورت، لب‌ها، گوش‌ها، گردن، دست‌ها یا بازوها
۲٫زخمی مسطح با سطحی فلس مانند روی صورت، گوش، گردن، دست یا بازو

ملانوم

جدی‌ترین نوع سرطان پوست است و مسبب اکثر مرگ‌های بر اثر سرطان پوست می‌باشد. ملانوم ممکن است روی پوست سالم یا در یک خال که بدخیم شده، به وجود بیاید. هر چند که ملانوم ممکن است در هر جایی دیده شود، بیشترین احتمال آن در پشت (بالا) یا صورت مردان و زنان است.
علایم خطر ملانوم عبارت هستند از:

•یک لکه بزرگ قهوه‌ای که نقاط تیره‌ای دارد و ممکن است هر جای بدن باشد.
•خالی که در هر جای بدن باشد و ظاهر، رنگ و اندازه‌اش تغییر کند.
•زخمی کوچک با لبه‌های ناسور به رنگ قرمز، سفید، آبی یا آبی مایل به سیاه که روی تنه یا دست و پا دیده شود.
•برآمدگی‌های درخشان و صاف به شکل گنبد در هر جای بدن.
•زخم‌های تیره روی کف دست و پا، نوک انگشتان یا پوست مخاطی جاهایی مثل دهان، مهبل و مقعد.
انواع نامعمول‌تر سرطان پوست
انواع دیگر سرطان پوست که شیوع کمتری دارند عبارتند از:

•Kaposi sarcoma:

این نوع از سرطان در رگ‌های خونی پوست ایجاد شده و باعث نواحی قرمز در پوست یا مخاط می‌شوند. این نوع هم مانند ملانوم خطرناک است و معمولاً در افرادی با سیستم دفاعی تضعیف شده دیده می‌شود. مثلاً کسانی که مبتلا به AIDS هستند و داروهای سرکوب کننده‌ی سیستم ایمنی مصرف می‌کنند. نمونه دیگر کسانی هستند که پیوند عضو انجام داده‌اند.
•Merkel Cell carcinoma:

در این سرطان غیر شایع، برآمدگی‌های کوچک در زیر پوست و در پیاز مو بوجود می‌آیند. این برآمدگی‌ها ممکن است قرمز، صورتی یا آبی باشند و اندازه‌ی آن‌ها ممکن است از نیم تا ۵ سانتی‌متر متفاوت باشد. این سرطان در پوست‌های در معرض آفتاب مانند سر، گردن و دست و پا دیده می‌شود. رشد این نوع سرطان سریع است و بقیه‌ی قسمت‌های بدن را درگیر می‌کند.
•Sebaceous gland carcinoma:

این سرطان تهاجمی و نامعمول، در غده‌های چربی پوست ریشه دارد. برآمدگی‌های سفت و بدون درد آن ممکن است در هر جای بدن دیده شود، ولی معمولاً در پلک بروز می‌کند و با بیماری‌های خوش‌خیم اشتباه گرفته می‌شود.
توجه داشته باشید که بخش‌هایی از پوست که پیش از این به خاطر چیزهایی مانند مواد شیمیایی صدمه دیده‌اند (Actinic Keratosis) هم می‌توانند به سرطان‌های فلسی تبدیل شوند. این نواحی به شکل قسمت‌های زبر یا فلس، فلس شده و به رنگ قهوه‌ای یا صورتی تیره در‌می‌آیند. شیوع این نوع مشکلات پوستی هم بیشتر در صورت، گوش و نواحی پایین بازوی افرادی با پوست روشن است، که پوستشان در اثر آفتاب شدید صدمه دیده است.

این را هم باید اضافه کرد که تمام تغییرات پوستی، به سرطان مربوط نمی‌شوند. تنها روش کسب اطمینان از این امر، مراجعه به پزشک متخصص و معاینه شدن است.

نکات مهم برای ایمنی در آفتاب

* از آفتاب نیمه روز بین ساعات ۱۱ صبح و ۳ بعدازظهر پرهیز نمایید.

* در مقابل آفتاب بدن خود را با لباسهای نخی، کلاه آفتابی و عینک دارای شیشه محافظ در مقابل UVبپوشانید.

* مراقب آفتاب سوختگی باشید ـ فریب باد خنک یا هوای ابری را نخورید.

* از کرمهای ضد آفتاب با فاکتور حفاظتی حداقل ۱۵ استفاده نمایید.

* در هنگام شنا مراقب پوست بدن باشید ـ زیرا حتی در زیر آب نیز دچار آفتاب سوختگی می شوید.

* کودکان زیر ۱۲ ماه را از معرض نور خورشید دور نگه دارید.

مهم‌ترین عامل ایجاد سرطان پوست، جهش در سلول بر‌اثر اشعه ماورای بنفش خورشید است با توجه به نوع سلول پوستی که دچار جهش ژنی شده است اشکال مختلفی از سرطان پوست به‌وجود می‌آید که هر کدام نشانه‌ها و عوارض خاص خود را دارند.
بدخیم‌ترین

ملانوم پوستی از ملانوسیت‌های پوست که استحاله بدخیمی پیدا کرده‌اند منشا می‌گیرد. ملانوسیت‌ها رنگدانه تیره پوست، مو، چشم و خال‌های بدن را تولید می‌کنند. از این رو تومورهای ملانوما اکثراً قهوه‌ای یا سیاه است. ولی در موارد معدودی نیز سرطان‌های ملانوم رنگدانه تولید نکرده و به رنگ پوست صورتی قرمز یا بنفش ظاهر می‌شوند. این سرطان از بدخیم‌ترین سرطان‌های پوست محسوب می‌شود. شیوع ملانوما در دهه‌های اخیر رو به افزایش بوده، به‌طوری که در دنیای صنعتی به عنوان یک سرطان شایع مطرح است. علت اصلی ملانوم ناشناخته است. اما عوامل متعددی از جمله عوامل ژنتیکی، تابش اشعه ماورای بنفش و تماس‌های محیطی در ایجاد این بیماری دخیل است. ملانوم با انتشار سطحی، ملانوم گره ای(ندولر) و ملانوم آکرال از انواع این سرطان محسوب می‌شود.

علائم و نشانه‌ها

اغلب اولین علامت ملانوما، تغییر در شکل، اندازه و رنگ در خال موجود است. اکثر ملانوماها یک حاشیه سیاه یا آبی متمایل به سیاه دارند. ملانوما همچنین به شکل خال‌های جدید سیاه، غیر طبیعی و با ظاهر بدشکل ظاهر می‌شود. در بیشتر ملانوما‌های پیشرفته، کیفیت و قوام خال تغییر می‌کند برای مثال سفت شده و حجیم می‌شود و از خال‌های معمولی متفاوت به نظر می‌رسد. اکثر تومورهای پیشرفته خارش، التهاب و خونریزی دارند ولی معمولا ملانوماها درد ندارند.

در ملانوم سطحی لکه‌ای به صورت لکه‌ای مسطح یا کمی بر آمده با حاشیه نامنظم ظاهر می‌شود. این لکه ممکن است به رنگ‌ها‌ی قهوه‌ای، سیاه، قرمز، آبی یا سفید نیز ظاهر شود. ملانوم گره‌ای معمولا جنبه تهاجمی داشته و زمانی تشخیص داده می‌شود که سطح آن بر آمده شده است. رنگ این گره‌ها اکثرا سیاه و بعضی اوقات آبی، خاکستری، سفید، قهوه‌ای، برنزه، قرمز یا همرنگ پوست است. این نوع سرطان معمولاً در تنه، پا، دست افراد مسن و روی سر مردان دیده می‌شود. این نوع سرطان شدیدترین و تهاجمی‌ترین نوع سرطان ملانوم است.

درمان

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  ملانوما اگر زود تشخیص داده شود درمان آن صد درصد امکان پذیر است؛ اما چنانچه حالت تهاجمی پیدا کرده و به سایر بافت‌های بدن سرایت کند، درمان آن امکان پذیر نخواهد بود. درمان ملانوما بستگی به وسعت بیماری، سن بیمار، سلامت عمومی و سایر عوامل دارد. فرد مبتلا ممکن است تحت درمان جراحی، شیمی درمانی، درمان بیولوژیک، رادیوتراپی یا ترکیبی از این درمان‌ها قرار گیرد. افراد مبتلا به ملانوما اغلب توسط یک تیم متخصص درمان می‌شوند. تیم درمانی شامل متخصص پوست، جراح، انکولوژیست، رادیوتراپیست و نهایتا جراح پلاستیک است.


مراقب باشید

برخی افراد بیشتر احتمال ابتلا به ملانوما را دارند، اگر هر یک از شرایط زیر را دارید باید بیشتر مراقب خود باشید

-‌‌ تعداد خال‌های معمولی بدنتان زیاد (بیش از ۵۰ عدد) باشد در این حالت خطر بروز ملانوما افزایش می‌یابد.

-‌ ملانوما در افراد با پوست روشن یا افرادی که دچار آفتاب سوختگی شده یا افراد دارای کک و مک، زیاد دیده می‌شود.(این افراد اغلب موهای روشن و قرمز و چشمان آبی دارند.) سفید پوستان بیشتر از سیاه‌پوستان به ملانوما مبتلا می‌شوند زیرا پوست‌های روشن خیلی در برابر آفتاب صدمه می‌بیند.

-‌ افرادی که تحت درمان ملانوما قرار دارند، خطر بیشتری برای ابتلا به ملانومای ثانویه دارند.

-‌ افرادی که دارای یک یا چند سرطان پوستی هستند نیز در معرض خطر بیشتر ابتلا به ملانوما قرار دارند.

- گاهی اوقات ملانوما فامیلی بوده و داشتن دو یا چند عضو خانواده مبتلا، عامل خطر به حساب می‌آید. زمانی که ملانوما در یکی از اعضای خانواده به‌وجود می‌آید، همه افراد باید به‌طور منظم، توسط پزشک کنترل شوند.

-‌ افرادی که سیستم ایمنی آنان توسط سرطان، داروهای دریافتی به‌دنبال پیوند عضو و ابتلا به ویروس ایدز تضعیف شده است،درمعرض خطر بیشتر ابتلا به بیماری قرار دارند.

-‌‌ افرادی که دچار حداقل یک آفتاب سوختگی در زمان کودکی یا نوجوانی شده‌اند، بیشتر در معرض ابتلا به ملانوما هستند.

-‌ رابطه مستقیمی بین ابتلا به ملانوما با طول مدت زمانی که فرد در مقابل اشعه خورشید قرار گرفته، وجود دارد.

برای نویسنده این مطلب pejmanava تشکر کننده ها:
bahar (جمعه خرداد ماه 3, 1392 8:21 pm)
رتبه: 7.14%
 
نماد کاربر
pejmanava
کاربر حرفه ای سایت
کاربر حرفه ای سایت
 
پست ها : 2997
تاريخ عضويت: جمعه آبان ماه 4, 1391 12:30 am
محل سکونت: Mahabad
تشکر کرده: 2893 بار
تشکر شده: 3332 بار
امتياز: 25740

تومور مغزی چه علائمی دارد؟

پستتوسط pejmanava » شنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 10:34 pm

تومور مغزی چه علائمی دارد؟

شیوع تومورهای مغزی در سنین مختلف متفاوت است و در کودکان و سنین بالای 55 سال بیشتر از نوع بدخیم است. در حالی که در سنین میان این دو، شیوع تومور خوش خیم و بدخیم نسبتاً یکسان است.



هنگامی‌که سلول‌های طبیعی، پیر و یا آسیب‌دیده می‌شوند، از بین می‌روند و سلول‌های جدیدی جای آنها را می‌گیرند. برخی اوقات، این فرآیند اشتباه پیش می‌رود و سلول‌های جدید هنگامی‌که بدن به آنها نیازی ندارد، تشکیل می‌شوند و سلول‌های پیر و یا آسیب‌ دیده عادی از بین نمی‌روند.




تولید سلول‌های اضافی اغلب تشکیل توده‌ای از بافت را می‌دهد، که به آن رشد زائد و یا تومور اطلاق می‌شود.



تومورهایی که از خود مغز شروع می‌شوند، تومورهای مغزی اولیه نام دارند.



سرطان ریه، سرطان پستان، سرطان کلیه، ملانوم و دیگر انواع سرطان معمولا به مغز گسترش می‌یابند، یعنی متاستاز دارند. زمانی‌که این امر اتفاق می‌افتد، به این تومورها، تومورهای مغزی متاستاتیک یا ثانویه نامیده می‌شوند.



تومور خوش خیم یا بدخیم؟

تومورهای مغزی به دو نوع خوش خیم و بدخیم تقسیم می‌شوند.



تومورهای خوش‌خیم مغزی دارای سلول‌های سرطانی نیستند. معمولا تومورهای خوش‌خیم قابل برداشتن هستند و به ندرت دوباره رشد می‌کنند. سلول‌های تومورهای خوش‌خیم به ندرت بافت‌های اطراف خود را مورد هجوم قرار می‌دهند و به دیگر قسمت‌های بدن گسترش نمی‌یابند.
سردردهایی که هنگام صبح بر شدت آنها افزوده می شود، سرفه های شدید، تقلای بیش از اندازه به هنگام خواب و حالت تهوع از مهم ترین عواملی هستند که می توانند احتمال ابتلا به تومور مغزی را نشان دهند

تومورهای مغزی بدخیم که سرطان مغزی نیز نامیده‌ می‌شود، حاوی سلول‌های سرطانی هستند. تومورهای بدخیم احتمال دارد سریع‌تر رشد و تجمع کرده و یا به بافت‌های مغزی مجاور حمله کنند.



البته باید گفت خوش خیم یا بدخیم بودن تومور، به تنهایی در تعیین پیش آگهی و آینده بیماری کافی نیست و محل تومور هم حائز اهمیت است، چون حتی یک تومور خوش خیم، اگر در محلی مهم و حیاتی قرار گرفته باشد، می‌تواند از نظر سیر بالینی بدخیم در نظر گرفته شود و به مرگ زودرس بیمار منجر شود.




علائم تومور مغزی

علائم تومور مغزی بستگی به اندازه تومور و محل آن دارد.

علائم هنگامی‌ بروز می‌کنند که تومور بر عصب‌های یک قسمت از مغز فشار بیاورد و یا به آن صدمه بزند. علاوه بر این، علائم ممکن است هنگامی آشکار شوند که تومور، مانع جریان مایع در داخل یا اطراف مغز گردد و با تجمع مایع موجب ورم مغز شود.



تومور های مغزی می تواند نشانه های مختلفی را در پی داشته باشد که این نشانه ها با نوع تومور و بخشی از مغز که طی آن آسیب می بیند با یکدیگر تفاوت پیدا می کند.



دو نشانه خطرناکی که ممکن است در همان مراحل اولیه ابتلا به سرطان، خود را نمایان کنند، به دنبال افزایش فشار در بخش جمجمه در اثر بزرگ شدن تومور مغزی است و به آن افزایش فشار جمجمه ای می گویند.



سردردهایی که هنگام صبح بر شدت آنها افزوده می شود، سرفه های شدید، تقلای بیش از اندازه به هنگام خواب و حالت تهوع از مهم ترین عواملی هستند که می توانند احتمال ابتلا به تومور مغزی را نشان دهند.



فشارهای شدید درون جمجمه ای می تواند باعث غش یا ضعف، حالت تهوع شدید، گیجی و پریشانی شود.
سرطان مغز

موارد زیر رایج‌ترین علائم تومورهای مغزی هستند:

- سردرد که معمولا در اوایل صبح شدیدتر است. بیماران عموما اظهار می‌کنند که این نوع سردرد را قبلا تجربه نکرده‌اند، ولی کلا شبیه سردرد عادی است که در مراحل اولیه با داروهای مسکن معمولی همچون استامینوفن بهبود می‌یابد، اما در مراحل انتهایی این داروها تأثیری ندارد.

- حالت تهوع و استفراغ

- تغییراتی در صحبت کردن، بینایی و شنوایی

- مشکلات در تعادل و راه‌ رفتن

- تغییراتی در رفتار، شخصیت، و توانایی تمرکز

- مشکلاتی در حافظه

- انقباض ماهیچه‌ای (صرع یا تشنج)



- خواب‌رفتن و یا سوزن سوزن شدن بازوها و پاها

اغلب اوقات، این علائم به‌علت وجود تومور مغزی نیستند و برخی دیگر از مشکلات سلامتی نیز می‌توانند باعث بروز این علائم شوند.

اگر شما دارای هر یک از علائم بالا هستید، بایستی با پزشک مشورت کنید تا بیماری شما تشخیص داده شده و درمان شود.



راه های تشخیص تومور مغزی

1- معاینه دستگاه عصبی: پزشک بینایی، شنوایی، هوشیاری، قدرت عضلات، هماهنگی و رفلکس‌های شما را بررسی می‌کند. همچنین چشم‌هایتان را جهت بررسی تورمی که در اثر فشار یک تومور بر عصبی که چشم را به مغز متصل می‌نماید به‌وجود می‌آید، مورد معاینه قرار می‌دهد.



2- ام‌آر‌آی (MRI): دستگاه بزرگی مجهز به آهنربای قوی که به کامپیوتر متصل است، جهت عکس‌برداری دقیق از نواحی مختلف سر مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی اوقات رنگ مخصوصی (ماده حاجب) هم به داخل رگ‌های خونی در بازو یا دست شما تزریق می‌شود، تا کمک کند تفاوت‌های بافت‌های مغز بیش‌تر نشان داده ‌شوند. این عکس‌ها می‌توانند نواحی غیرعادی، از قبیل تومور را نشان دهند.



3- سی‌تی‌اسکن (CT Scan): دستگاه اشعه ایکس، متصل به کامپیوتر، یک‌سری عکس‌های دقیق از سر شما می‌گیرد. گاهی ماده حاجب نیز به داخل رگ‌های بازو یا دست شما تزریق می‌شود. ماده حاجب باعث می‌شود که نواحی غیرعادی راحت‌تر دیده‌شوند.



4- آنژیوگرام (Angiogaram): مواد رنگی که به داخل جریان خون تزریق می‌شود موجب می‌شود که رگ‌های خونی مغز در اشعه ایکس نشان داده شوند. اگر تومور در مغز وجود داشته‌باشد، اشعه ایکس تومور و یا رگ‌های خونی که آن تومور را تغذیه می‌کنند نشان می‌دهد.



5- نمونه‌برداری از مایع مغزی نخاعی: پزشک از مایع مغزی نخاعی شما (مایعی که فضا‌های داخل و اطراف مغز و نخاع را پر می‌کند) نمونه‌برداری می‌کند. این فرآیند با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. پزشک از یک سوزن بلند نازک، جهت برداشتن مایع از داخل قسمت پایینی ستون فقرات، استفاده می‌کند. شما بایستی برای چندین ساعت بعداز نمونه‌برداری به پشت دراز بکشید تا دچار سردرد نشوید. این مایع جهت کشف سلول‌های سرطانی و یا دیگر علائم بیماری، در آزمایشگاه مورد مطالعه قرار می‌گیرد.



6- نمونه‌برداری از بافت مغز: جهت بررسی وجود سلول‌های تومور، از بافت مغز نمونه برداری یا بیوپسی می شود. آسیب‌شناس جهت کشف سلول‌های سرطانی، به بررسی سلول‌های غیرعادی زیر میکروسکوپ می‌پردازد. نمونه‌برداری می‌تواند سرطان، تغییر بافت منجر به سرطان و یا دیگر شرایط غیرعادی را نشان دهد. این روش تنها راه مطمئن جهت تشخیص تومور مغزی، اطلاع از درجه آن وبرنامه‌ریزی درمان است.




راه های درمان تومور مغزی

- جراحی

- پرتودرمانی

- شیمی‌درمانی

بسیاری از بیماران ترکیبی از این درمان‌ها را دریافت می‌کنند.



فرآوری: نیره ولدخانی

بخش سلامت تبیان







برای نویسنده این مطلب pejmanava تشکر کننده ها:
bahar (جمعه خرداد ماه 3, 1392 8:21 pm)
رتبه: 7.14%
 
نماد کاربر
pejmanava
کاربر حرفه ای سایت
کاربر حرفه ای سایت
 
پست ها : 2997
تاريخ عضويت: جمعه آبان ماه 4, 1391 12:30 am
محل سکونت: Mahabad
تشکر کرده: 2893 بار
تشکر شده: 3332 بار
امتياز: 25740

Re: سـر طــا نــها --->5 راه تشخیص سرطان مغز

پستتوسط pejmanava » چهارشنبه ارديبهشت ماه 11, 1392 11:55 pm

5 راه تشخیص سرطان مغز



در سرطان مغز، سلول های مغزی به شکل بی رویه ای شروع به تقسیم و تکثیر می کنند و باعث ایجاد تومور در مغز می شوند. این تومور در هر نقطه ای از مغز می تواند به وجود آید و بنا بر محل تومور، علایم  سرطان مغز متفاوت است.


تومورهای مغزی چه خوش خیم باشند و چه بدخیم، همگی خطرناکند و ممکن است با رشد توده های تومور به اطراف بافت های مغز، خطراتی را برای فرد ایجاد کنند.

هنگامی که بیمار به پزشک مراجعه می کند، پزشک متخصص با راه های زیر می تواند سرطان مغز را به طور قطعی تشخیص دهد:



1- با مشاهده هر گونه ورم و برآمدگی در ناحیه سر شخص، پزشک به وجود تومور در سر او شک می کند. البته اگر این ورم و برآمدگی با کاهش توانایی شناختی فرد و سردرد همراه باشد، پزشک بیشتر به سرطان مغز مشکوک می شود. در این صورت پزشک،  چشم ها و صورت شخص را بررسی می کند تا عملکرد اعصاب را ببیند.

2- پزشک پس از بررسی های لازم برای تشخیص قطعی خود، سی تی اسکن از مغز و عکس های رادیولوژی را برای فرد تجویز می نویسد. اگر اندازه تومور در عکس قابل تشخیص باشد، در طی سی تی اسکن مشخص می شود.

3- انجام MRI  (

عضويت  / ورود
) هم به این دسته از افراد توصیه می شود . همان طور که می دانید سی تی اسکن، عکسبرداری از بافت استخوانی و سفت می باشد و MRI عکسبرداری از بافت نرم است.
هنگامی که سرطان در قسمتی از بدن بروز کند، با انجام آزمایشاتی، وجود سرطان در قسمت های دیگر بدن نیز بررسی می شود، زیرا تومور ها می توانند به قسمت های دیگر بدن بروند


اگر تومور مغزی به حدی بزرگ شده باشد که بافت های اطراف را تخریب کرده باشد، در طی ام آر آی، قابل تشخیص است.

4- هنگامی که تشخیص تومور در مغز فرد قطعی شد، برای تشخیص جنس بافت این تومور، انجام بیوپسی ضروری می باشد. در طی بیوپسی، یک نمونه از بافت مغز برداشته می شود تا در آزمایشگاه بررسی شده و متخصصان مربوطه درباره جنس و نوع تومور نظر بدهند.
در طی انجام بیوپسی، سوزنی را به مغز وارد کرده و قسمتی از بافت های آن قسمت را برمی دارند. این کار تحت نظر پزشک متخصص مغز و اعصاب انجام می گیرد.

5- هنگامی که سرطان در قسمتی از بدن بروز کند، با انجام آزمایشاتی، وجود سرطان در قسمت های دیگر بدن نیز بررسی می شود، زیرا تومور ها می توانند توسط جریان خون متاستاز پیدا کنند (پخش می شوند) و به قسمت های دیگر بدن بروند و آن مناطق را نیز درگیر کنند.


چند توصیه
امروزه با گسترش علم و اختراع وسایلی مانند

عضويت  / ورود
، سرطان مغز هم بیشتر شده است. قرار گرفتن در معرض امواج الکترومغناطیسی مانند امواج تلفن همراه و آنتن هایی که در سطح شهر وجود دارند، بشر را به شدت در معرض خطر و پیشرفت سرطان مغز قرار داده است.

از طرف دیگر هم نمی توان از وسایلی مانند تلفن همراه استفاده نکرد، اما با رعایت نکات زیر می توان خطرات آن را به حداقل رساند:

1- موبایل را به سر خود نچسبانید و سعی کنید موقع مکالمه با تلفن همراه، از هندزفیری استفاده کنید.

2- حتی المقدور از سکونت در اطراف دکل های مخابرات خودداری کنید.

3- موقع خوابیدن تلفن همراه خود را خاموش کنید و یا در خارج از اتاق خواب خود قرار دهید.

تبیان






برای نویسنده این مطلب pejmanava تشکر کننده ها:
bahar (جمعه خرداد ماه 3, 1392 8:20 pm)
رتبه: 7.14%
 
نماد کاربر
pejmanava
کاربر حرفه ای سایت
کاربر حرفه ای سایت
 
پست ها : 2997
تاريخ عضويت: جمعه آبان ماه 4, 1391 12:30 am
محل سکونت: Mahabad
تشکر کرده: 2893 بار
تشکر شده: 3332 بار
امتياز: 25740

Re: سـر طــا نــها --->5 راه تشخیص سرطان مغز

پستتوسط pejmanava » شنبه ارديبهشت ماه 14, 1392 11:01 pm

ماموگرافی، سالی یک‌بار



ماموگرافی، قبل از تشکیل سرطان مهاجم می‌تواند مشکل را تشخیص دهد و به همین دلیل اهمیت و ارزش فوق‌العاده‌ای در پیشگیری از ایجاد عوارض سرطان پستان دارد.



سرطان بیماری خطرناک و وحشتناکی است. از نظر گروهی، آنقدر ترسناک است که تصمیم می‌گیرند فراموشش کنند و به قولی بی‌خیال آن می‌شوند. این افراد فکر می‌کنند سرطان اگر بخواهد بیاید، می‌آید و کار خودش را می‌کند و کاری هم از دست من و شما ساخته نیست.

شاید دلیل این دیدگاه آن باشد که این گروه نمی‌دانند امروزه برای برخی سرطان‌ها، شرایط به کلی فرق کرده است. آنها نمی‌دانند حالا دیگر می‌توان با بعضی سرطان‌ها مقابله کرد و با تشخیص بموقع، از بروز عواقب ناخوشایند آن پیشگیری کرد.

چشم‌مان را روی مشکلات نبندیم
سرطان سینه شایع‌ترین سرطان‌ میان خانم‌هاست که متأسفانه خیلی از افراد به سادگی تسلیمش می‌شوند و زندگی‌شان را به خطر می‌اندازند.

به همین دلیل وقتی متخصصان توصیه می‌کنند حتما معاینات و بررسی‌های دقیق برای تشخیص بموقع این بیماری انجام شود، خیلی‌ها آن را جدی نمی‌گیرند و تصور می‌کنند حتی با تشخیص سرطان هم وضع تغییر نخواهد کرد. بیماری می‌آید و سیرش را طی می‌کند.

این افراد چشمشان را روی واقعیت‌های علمی می‌بندند و نمی‌خواهند قبول کنند امروزه سرطان سینه بیماری‌ای قابل درمان است.

به طوری‌که در کشورهای پیشرفته که خانم‌ها مرتب و سالانه ماموگرافی غربالگری را انجام می‌دهند، بیماری برای درصد زیادی از افراد بموقع تشخیص داده شده و با یک جراحی ساده هم درمان می‌شود. این گروه از بیماران به دلیل تشخیص بموقع، نه تنها نقص عضو نخواهند داشت که حتی ممکن است به شیمی درمانی هم نیاز پیدا نکنند.

بر اساس آماری که در این زمینه وجود دارد در کشور ما هم حدود 87 درصد بیماران، حتی بعد از پنج سال، بدون هیچ علامتی به زندگی‌شان ادامه داده‌اند. تمام این موارد ثابت می‌کند سرطان سینه با تشخیص بموقع، قابل درمان است.
در جوامعی که هر سال ماموگرافی غربالگری انجام می‌شود، آمار مرگ و میر ناشی از سرطان سینه تا 30 درصد کاهش می‌یابد. به همین دلیل توصیه می‌شود همه خانم‌ها از چهل سالگی، هر سال ماموگرافی را انجام دهند


دکتر عادل یزدانخواه، متخصص جراحی عمومی و فلوشیپ سرطان پستان تاکید می‌کند:
نکته بسیار مهمی که باید مورد توجه همه زنان قرار گیرد، تشخیص به موقع سرطان سینه است. به عبارت دیگر، ما باید سرطان سینه را در مرحله‌ای تشخیص دهیم که توده سرطانی هنوز قابل لمس نیست.

تشخیص زودتر؛ زندگی بهتر
خیلی‌ها باور دارند سرطان بیماری‌ غیرقابل کنترلی است و چه آن را تشخیص دهیم و چه کاری به کارش نداشته باشیم، تفاوتی در عاقبت کار ندارد.

دکتر یزدانخواه چنین طرز فکری را اشتباه می‌داند و می‌گوید: در مورد برخی سرطان‌ها، تشخیص زودتر بیماری کمک خیلی خاصی به بیمار نخواهد کرد و شاید چندان تفاوتی در عاقبت کار ایجاد نکند، اما سرطان سینه این‌گونه نیست و تشخیص زود و بموقع این بیماری می‌تواند تاثیر بسیار زیادی در شرایط زندگی بیمار داشته باشد.

با این حال، متأسفانه، بسیاری از خانم‌های ایرانی این موضوع را جدی نمی‌گیرند و فکر می‌کنند تشخیص بموقع توده‌های سرطانی کار دشواری است.

متأسفانه بیشتر خانم‌ها بسیار دیر و زمانی متوجه این بیماری می‌شوند که توده بزرگ شده و دیگر نمی‌توان با درمان‌های ساده مشکل را حل کرد.


ماموگرافی یا سونوگرافی؟
چطور باید این بیماری را بموقع تشخیص دهیم تا از عوارض و عواقب ناخوشایند بعدی پیشگیری شود؟ بی‌شک این مهم‌ترین دغدغه و سوالی است که در ذهن خانم‌ها وجود دارد.

دکتر یزدانخواه در این زمینه تاکید می‌کند: اگر خانم‌ها خودشان سینه‌ها را معاینه کنند، مسلما در صورتی که چنین توده‌ای وجود داشته باشد خیلی زود متوجه آن می‌شوند. همچنین در شرایطی که پزشک، آنها را معاینه کند، تشخیص می‌تواند زودتر هم صورت بگیرد.

اگر خانمی سنوگرافی  انجام دهد، وجود توده حتی زودتر از آن که پزشک او را معاینه کند، تشخیص داده خواهد شد، ولی همه باید بدانند ماموگرافی زودتر از سونوگرافی نیز می‌تواند توده را پیدا کند.

ماموگرافی حتی قبل از تشکیل سرطان مهاجم می‌تواند مشکل را تشخیص دهد که به همین دلیل نیز اهمیت و ارزش فوق‌العاده‌ای در پیشگیری از ایجاد عوارض بیماری دارد.

آن‌طور که در کشورهای مختلف نشان داده شده است، در جوامعی که هر سال ماموگرافی غربالگری انجام می‌شود، آمار مرگ و میر ناشی از سرطان سینه تا 30 درصد کاهش می‌یابد. به همین دلیل توصیه می‌شود همه خانم‌ها از چهل سالگی، هر سال ماموگرافی را انجام دهند. البته انجام سونوگرافی همراه با ماموگرافی همیشه ضرورت ندارد.

ماموگرافی خطرناک است یا نه؟
دکتر یزدانخواه درباره این که چرا انجام ماموگرافی سالانه به خانم‌ها توصیه می‌شود و نه سونوگرافی، خاطرنشان می‌کند: همان‌طور که گفته شد، سونوگرافی زودتر از معاینه بالینی می‌تواند توده را پیدا کند، ولی این تشخیص دیرتر از ماموگرافی خواهد بود. بنابراین بهتر است خانم‌ها به جای سونوگرافی، ماموگرافی انجام دهند که از نظر مراجع علمی نیز این روش غربالگری مناسب‌تر است.
بهترین زمان انجام ماموگرافی، پس از پایان عادت ماهانه یا یک هفته پس از شروع آن است که اثر هورمون پروژسترون به حداقل می‌رسد


با این حال خیلی‌ها از ماموگرافی می‌ترسند و می‌گویند عوارض و ضررهایش کم نیست. ولی اگر می‌پرسید ماموگرافی بالاخره مضر است یا مفید، باید نظر این پزشک متخصص را بدانید که می‌گوید بر اساس برآوردهای انجام‌شده، عوارض ناشی از ماموگرافی عددی حدود دو در یک میلیون است؛ یعنی رقمی بسیار ناچیز و نادر که واقعا ارزش ترسیدن یا انجام ندادن ماموگرافی را ندارد.

بنابراین باورهای غلطی که در این‌باره در جامعه به وجود آمده است، به هیچ‌وجه صحت نداشته و از نظر علمی نیز انجام ماموگرافی غربالگری سالانه به خانم‌ها توصیه می‌شود و این کار به نفع تمام افراد جامعه است.

گروه‌های پرخطر چه کنند؟
دکتر یزدانخواه با اشاره به افرادی که در گروه‌های پرخطر قرار می‌گیرند، توضیح می‌دهد: ماموگرافی غربالگری برای گروه‌های پرخطر در سنین کمتر از 40 سال هم انجام می‌شود.

گروه‌های پرخطر تعریف خاصی دارند؛ به عنوان مثال افرادی که به بیماری‌های ژنتیکی مبتلا هستند یا کسانی که چند نفر از بستگان نزدیک‌شان‌ دچار سرطان سینه یا تخمدان شده‌اند، در این گروه‌ها جای می‌گیرند که بر اساس تشخیص پزشک، بررسی‌ها و اقدامات لازم برای آنها انجام می‌شود.

برای ماموگرافی آماده باشید
دکتر یزدانخواه می‌گوید: بهترین زمان انجام ماموگرافی، پس از پایان عادت ماهانه یا یک هفته پس از شروع آن است که اثر هورمون پروژسترون به حداقل می‌رسد.
همچنین توصیه می‌شود قبل از انجام ماموگرافی از دئودرانت‌هاو ضدعرقها استفاده نکنید.

خیلی‌ها هم از درد ماموگرافی می‌ترسند و به این بهانه، استفاده از این امکان مهم و ضروری را کنار می‌گذارند.

این پزشک متخصص به آنها توصیه می‌کند: ممکن است برخی افراد هنگام یا بعد از انجام ماموگرافی دچار درد شوند که البته مشکلی شایع است، اما به آنها توصیه می‌شود یکی دو روز قبل از ماموگرافی از مسکنها ی معمولی مانند ژلوفن استفاده کنند و به همین شیوه ساده این مشکل را تا حد زیادی برطرف سازند.
بخش سلامت تبیان





برای نویسنده این مطلب pejmanava تشکر کننده ها:
bahar (جمعه خرداد ماه 3, 1392 8:20 pm)
رتبه: 7.14%
 
نماد کاربر
pejmanava
کاربر حرفه ای سایت
کاربر حرفه ای سایت
 
پست ها : 2997
تاريخ عضويت: جمعه آبان ماه 4, 1391 12:30 am
محل سکونت: Mahabad
تشکر کرده: 2893 بار
تشکر شده: 3332 بار
امتياز: 25740

Re: سـر طــا نــها --->علائم سرطان تخمدان چیست؟

پستتوسط pejmanava » پنج شنبه ارديبهشت ماه 19, 1392 11:59 pm

علائم سرطان تخمدان چیست؟



آمار سازمان بهداشت جهانی نشانگر این است که یک زن از هر 55 زن در جهان مبتلا به سرطان تخمدان در مقطعی از زندگی‌اش می‌شود. به طور معمول این سرطان بیماری‌ای است که زنان بالای 50 سال را درگیر می‌کند.




چندین نوع از سرطان‌های تخمدان وجود دارد؛ از جمله سرطان اپی‌تلیال، سرطان بوردرلاین و سرطان سلول‌های زاینده.

شایع‌ترین نوع، سرطان سلول‌های اپی‌تلیال یا سلول‌های پوشش‌دهنده تخمدان‌هاست و حدود 80 تا 90 درصد سرطان‌های تخمدان از این نوع هستند.

سرطان‌های بوردرلاین یا سرطان سلول‌های بنیادین، سرطان‌های نسبتا خوش‌خیم‌تر و کم‌خطرتری هستند که با یک جراحی کوچک قابل درمانند.

سرطان سلول‌های زاینده یا جرم سل تخمدان هم بین 5 تا 10 درصد سرطان‌های تخمدان را تشکیل می دهد و در سلول‌هایی که در آینده به تخمک تبدیل می‌شوند، رخ می‌دهد.

8 عامل خطر سرطان تخمدان
عواملی که ممکن است احتمال ابتلا به سرطان تخمدان را در زنان بالاتر ببرد چیست؟
1- نداشتن فرزند و باردار نشدن: دخترانی که ازدواج نمی‌کنند یا پس از ازدواج باردار نمی‌شوند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.

2-  هر چقدر سن بالاتر برود، احتمال ابتلا به بیماری بیشتر می‌شود. عموما این سرطان زنان بالای 50 سال را به‌خود درگیر می‌کند و بیشترین افراد مبتلا بین 55 تا 60 سال را دارند.
برخی تحقیقات نشان داده است، داروهای تحریک‌‌کننده تخمدان‌ها که برای درمان ناباروری تجویز می‌شود، احتمال بروز سرطان تخمدان از نوع بوردرلاین را افزایش می‌دهد


3- داشتن سابقه ابتلا به سرطان تخمدان در یکی از افراد نزدیک خانواده از مهم‌ترین عوامل ابتلا به این بیماری است. مطالعات همچنین نشان داده است، ابتلای نزدیکان فرد به سرطان‌‌های روده بزرگ، مقعد، رحم یا سرطان سینه هم احتمال ابتلای فرد به سرطان تخمدان را افزایش می‌دهد.

4- زنانی که برای برطرف کردن علائم دوران یائسگی تحت هورمون درمانی قرار می‌گیرند و برای آنها داروهای هورمونی صرفا استروژنی تجویز می‌شود، اگر برای 10 سال این هورمون‌ها را دریافت کنند، احتمال ابتلای آنها به سرطان تخمدان افزایش می‌یابد.

5- برخی تحقیقات نشان داده است، داروهای تحریک‌‌کننده تخمدان‌ها که برای درمان ناباروری تجویز می‌شود، احتمال بروز سرطان تخمدان از نوع بوردرلاین را افزایش می‌دهد.

6- زنانی که به بیماری آندومتروبوز مبتلا هستند، احتمال بیشتری برای ابتلا به سرطان تخمدان دارند.

7- زنان با اضافه‌وزن زیاد و دارای BMI بالای 30 هم احتمال ابتلای بیشتری دارند.

8- زنان پاکستانی، نروژی، ایسلندی، لهستانی و هلندی بالاترین درصد مبتلایان به این بیماری را تشکیل می‌دهند.



7 علامت سرطان تخمدان

در مورد همه سرطان‌ها باید نشانه‌های اولیه بیماری را شناخت تا بتوان در صورت ابتلا به آن سرطان، تشخیص زودرس و درمان کامل‌تری داشت.

در مورد سرطان تخمدان هم علائم هشداردهنده‌ای وجود دارد که باید آنها را بشناسید:

1- افزایش ناگهانی سایز شکم و علائم شبیه به نفخ شکم
2- درد دائمی و گنگ در ناحیه شکم و زیر شکم
3- سیر شدن پس از خوردن بسیار کم غذا
4- مشکل در بلع غذا
5- علائم ادراری از جمله احساس نیاز فوری به دفع ادرار و تکرار ادرار
6- تغییر در شیوه معمول اجابت مزاج
7- درد پشت به همراه خستگی عمومی

نکته‌
علائمی که مشابه علائم بیماری سندرم روده تحریک پذیر هستند اگر  ناشی از سرطان تخمدان باشند همیشه حاضر و پایدارند، در حالی که علائم سندرم روده تحریک پذیر به صورت مقطعی ظاهر می‌شوند.

درمان سرطان تخمدان

درمان اصلی سرطان تخمدان، جراحی است. البته جراحی برای برداشتن تخمدان‌ها ممکن است با درمان تکمیلی به صورت رادیوتراپی همراه شود.

اگر پزشکان به باقی ماندن سلول‌های سرطانی در محل یا مجاورت آن شک داشته باشند، برای بیمار درخواست رادیوتراپی می‌کنند.


گاهی هم ممکن است پزشکان برای بیمار درخواست شیمی‌درمانی کنند که شیمی‌درمانی یا از راه تجویز دهانی یا به‌وسیله تزریق وریدی یا از راه گذاشتن لوله کوچکی در شکم فرد بیمار انجام می‌شود.


یکی از نکات اصلی در انتخاب شیوه درمان تمایل بیمار به داشتن فرزند پس از بیماری است.


در صورتی که فرد بخواهد صاحب فرزند شود، پزشکان باید به احتمال درمان او بدون برداشتن تخمدان‌هایش فکر کنند. البته عامل اصلی در تصمیم‌گیری در این مورد، مرحله و میزان پیشرفت سرطان است.


در واقع در زنان جوانی که در مرحله ابتدایی سرطانشان تشخیص داده شده‌ است می‌توان با حفظ تخمدان به خارج کردن سرطان فکر کرد.


پس از جراحی برداشتن سرطان تخمدان فرد ممکن است همچنان احساس درد شکمی داشته باشد که برای او به مدت چند هفته داروهای مسکن تجویز می‌شود.


احساس برگشتن به حالت طبیعی و وضعیت طبیعی بدن ممکن است تا چند هفته پس از انجام این جراحی وجود نداشته باشد.

بخش سلامت تبیان












برای نویسنده این مطلب pejmanava تشکر کننده ها:
bahar (جمعه خرداد ماه 3, 1392 8:20 pm)
رتبه: 7.14%
 
نماد کاربر
pejmanava
کاربر حرفه ای سایت
کاربر حرفه ای سایت
 
پست ها : 2997
تاريخ عضويت: جمعه آبان ماه 4, 1391 12:30 am
محل سکونت: Mahabad
تشکر کرده: 2893 بار
تشکر شده: 3332 بار
امتياز: 25740

Re: سـر طــا نــها --->سرطان غدد فوق كلیوی

پستتوسط pejmanava » پنج شنبه ارديبهشت ماه 26, 1392 11:47 pm

سرطان غدد فوق كلیوی



غدد فوق کلیوی غدد کوچکی هستند که در قسمت بالای هر یک از کلیه ها قرار دارند. سرطان غده فوق کلیه جز سرطان های نادر می باشد و خوشبختانه شایع نمی باشد. این سرطان هم مانند بسیاری از سرطان های دیگر اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود، قابل درمان می باشد.



عضويت  / ورود


غدد فوق کلیه یا آدرنال، دارای دو بخش اصلی هستند:
1- بخش قشری که کورتکس نامیده می شود و تولید هورمون های استروئیدی را بر عهده دارد، مانند هورمون کورتیزول، آلدوسترون و تستوسترون.

2- بخش مرکزی که مدولا نامیده می شود و تولید هورمون های اپی نفرین (آدرنالین) و نور اپی نفرین (نور آدرنالین) را بر عهده دارد.

سرطان غده فوق کلیه جز سرطان های نادر می باشد و خوشبختانه شایع نمی باشد. این سرطان هم مانند بسیاری از سرطان های دیگر، اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود، قابل درمان می باشد.

سرطان غدد فوق کلیوی اغلب تهاجمی هستند و اگر تحت درمان قرار نگیرند، می توانند مناطق دیگر بدن را هم درگیر کنند.

علایم شایع سرطان غدد فوق کلیوی
- فشار خون بالا به همراه کاهش پتاسیم خون

- عصبانیت

- اضطراب

- دیابت

- تپش قلب


علایم شدید سرطان غدد فوق کلیوی
- عدم احساس گرسنگی در فرد مبتلا (همیشه احساس سیری می کند)
- کاهش وزن به علت عدم اشتها
- توده شکمی
-تب
خوشبختانه پیشرفت تکنولوژی این امکان را به پزشکان داده است تا با انجام راه های درمانی، به موفقیت های قابل قبولی در زمینه درمان سرطان غدد فوق کلیوی برسند


ارتباط سندروم کوشینگ با سرطان غدد فوق کلیوی
برخی بیماری ها وجود دارند که با تومور غدد فوق کلیوی درارتباط هستند. یکی از این بیماری ها سندرم کوشینگ می باشد. سندروم کوشینگ زمانی اتفاق می افتد که غدد فوق کلیوی، بیش از حد هورمون کورتیزول تولید کنند.

علایم سندروم کوشینگ عبارتند از:
-هیرسوتیسم (موهای زائد زیاد)
-آکنه
- ضعف
- افزایش فشار خون
-پوکی استخوان

ارتباط سندروم کن  (conn's syndrome)با سرطان غدد فوق کلیوی
این بیماری با تولید بیش از حد هورمون آلدوسترون توسط غدد فوق کلیوی در ارتباط می باشد. این هورمون به حفظ تعادل الکترولیت های بدن کمک می کند.

برخی علایم سندرم کن عبارتند از :
- فشار خون بالا
- افزایش دفعات دفع ادرار
-تشنگی بیش از حد  
- سطح پایین پتاسیم خون

فئوکروموسیتوم
فئوکروموسیتوم نوعی تومور غدد فوق کلیوی است که سبب تولید هورمون اپی نفرین و نوراپی نفرین می شود.
این دو هورمون در تنظیم فشار خون و ضربان قلب موثرند و در صورت اختلال در تولید آنها، علایم زیر به وجود می آید :
-سر درد
-ضربان سریع قلب
- تپش قلب
-تهوع واستفراغ

عوامل خطر سرطان غدد فوق کلیه
1- سابقه خانوادگی: در بسیاری از موارد، این سرطان ارثی نیست و به صورت تک گیر رخ می دهد.
2- سن: بسیاری از انواع  این سرطان در افراد مسن رخ می دهند، اما سرطان بخش قشری غده فوق کلیه در افراد 40 تا 50 ساله یا بچه ها بیشتر دیده می شود.

راه های تشخیص سرطان غدد فوق کلیه
تشخیص زودهنگام این سرطان مشکل است و تومورها اغلب هنگامی که بسیار بزرگ شده اند، تشخیص داده می شوند.
راه های تشخیص عبارتند از:
1- نمونه ادرار: سندروم کوشینگ را می توان با بررسی نمونه ادرار تشخیص داد. اگر در نمونه ادرار فرد، مقدار مشخصی هورمون کورتیزول وجود داشته باشد، این بیماری در فرد مشخص می شود.

2- آزمون های تصویربرداری پزشکی شامل سی تی اسکن  و ام آر آی و سونوگرافی.
در سونو گرافی، امواج فراصوتی (غیرقابل درک توسط انسان) را به غده آدرنال می فرستند و شکلی بر روی مانیتور ایجاد می شود که هر گونه توده غیرعادی در غدد فوق کلیوی را نشان می دهد.
توسط سی تی اسکن  و ام آر آی، تصاویر با کیفیت بالایی از غدد فوق کلیوی به دست می آیند که هرگونه رشد غیرطبیعی توده ها را در غدد فوق کلیوی مشخص می کند .
با استفاده از داروهای مخصوص شیمی درمانی، به تومور غده آدرنال آسیب رسانده و مانع از گسترش سرطان می شود


آیا سرطان غدد فوق کلیوی قابل درمان است؟
خوشبختانه پیشرفت تکنولوژی این امکان را به پزشکان داده است تا با انجام راه های درمانی، به موفقیت های قابل قبولی در زمینه درمان سرطان غدد فوق کلیوی برسند.
1- عمل جراحی: جراحی یکی از شایع ترین روش هایی است که برای درمان سرطان غدد کلیوی به کار می رود. هنگامی که تومور کوچک باشد، تنها تومور و بخش کوچکی از غده فوق کلیه برداشته می شود، اما  اگر تومور رشد کرده باشد و بزرگ شده باشد، تمام غده آدرنال از بدن خارج می شود.

2- دارو درمانی: پزشکان با تجویز داروهایی، از تشکیل عروق خونی جدید توسط سلول های سرطانی جلوگیری می کنند و در نتیجه از تکثیر سلول های سرطانی نیز جلوگیری می شود.

3- پرتو درمانی: غده آدرنال سرطانی شده را در معرض تابش اشعه با طول موج مخصوص و انرژی بالا قرار می دهند تا این انرژی، بافت سلول های سرطانی را تخریب کند و مانع از تقسیم سلولی و رشد تومورها شود.

4- شیمی درمانی: با استفاده از داروهای مخصوص شیمی درمانی، به تومور غده آدرنال آسیب رسانده و مانع از گسترش سرطان می شود.

عوارض جانبی درمان سرطان غدد فوق کلیوی
استفاده از روش های درمانی گفته شده عوارضی را به همراه دارد، اما قطعا این عوارض از خطرات تومور سرطانی کمتر می باشد.

عوارض شایع شیمی درمانی عبارتند از:
- عفونت
- استفراغ و تهوع
-اسهال
- خستگی
- از دست دادن اشتها

عوارض شایع پرتو درمانی عبارتند از:
- تهوع
- اسهال
-خستگی
- سوزش پوست

بخش سلامت تبیان













برای نویسنده این مطلب pejmanava تشکر کننده ها:
bahar (جمعه خرداد ماه 3, 1392 8:19 pm)
رتبه: 7.14%
 
نماد کاربر
pejmanava
کاربر حرفه ای سایت
کاربر حرفه ای سایت
 
پست ها : 2997
تاريخ عضويت: جمعه آبان ماه 4, 1391 12:30 am
محل سکونت: Mahabad
تشکر کرده: 2893 بار
تشکر شده: 3332 بار
امتياز: 25740

Re: سـر طــا نــها --->سرطان غدد فوق كلیوی

پستتوسط pejmanava » چهارشنبه خرداد ماه 1, 1392 11:55 pm

سرطان پروستات پیشرفته چیست؟


با انجام آزمایشات پزشکی می توان بسیاری از انواع سرطان پروستات را تشخیص داد و درمان نمود. ولی گاهی اوقات، سرطان پروستات غیرقابل تشخیص و یا به درمان مقاوم است و همچنان به رشد خود ادامه دهد که در نهایت منجر به بروز سرطان پروستات پیشرفته می شود.


سرطان پروستات پیشرفته یعنی اینکه سرطان به خارج از کپسول پروستات انتشار یافته است. معمولا این سرطان، در استخوان ها و گره های لنفاوی دیده می شود.

این نوع سرطان با نام سرطان متاستاتیک نیز شناخته می شود. سرطان متاستاتیک، سرطانی است که در بدن پخش شده است.

درمان سرطان پروستات پیشرفته
روش های درمانی مختلفی برای سرطان پروستات پیشرفته وجود دارد.
این درمان ها عبارتند از: جراحی، پرتودرمانی، شیمی درمانی و ترکیبی از این درمان ها.

یکی از راه های درمان عبارتست از کاهش میزان هورمون تستوسترون در بدن. این هورمون تحریک کننده سرطان پروستات می باشد.
این درمان را می توان با استفاده از روش جراحی و یا شیمی درمانی انجام داد.

هنگامی که هورمون تستوسترون را کاهش دادیم، اما همچنان سرطان در حال پیشرفت بود، می توان از روش های درمانی دیگر استفاده کرد که عبارتند از:
هورمون درمانی، درمان مبتنی بر تزریق واکسن و شیمی درمانی.

انواع جراحی برای درمان سرطان پروستات پیشرفته شامل جراحی باز و روش جدید جراحی رباتیک است.

انواع پرتودرمانی برای درمان سرطان پروستات پیشرفته شامل پرتودرمانی خارجی و روش کاشت منابع رادیواکتیو (براکی تراپی) است.

شیمی درمانی هم معمولا برای بیمارانی انجام می شود که دارای سرطان مقاوم به هورمون درمانی می باشند و در مراحل آخر بیماری قرار دارند.
روش جراحی مانند روش پرتودرمانی می تواند اثرات مفید بر زندگی بیمار داشته باشد و به طور کلی 90 درصد بیماران با هر دوی این روش، بهبود یافته اند


عوارض جانبی درمان سرطان پروستات پیشرفته
- بی اختیاری ادرار
اختلال در نعوظ
- عود بیماری پس از درمان

اثرات درمان های سرطان پروستات پیشرفته
- هورمون درمانی یکی از درمان های موفق است، اما متاسفانه اثر آن دائمی نیست.
- نصف بیمارانی که از شیمی درمانی استفاده می کنند، پاسخ مناسب به PSA (آنتی ژن اختصاصی پروستات) خواهند داد، اما در نهایت بدن این افراد نسبت به درمان،  مقاومت نشان خواهد داد.
- افرادی که از روش تزریق واکسن استفاده می کنند، پاسخ مناسب به PSA (آنتی ژن اختصاصی پروستات) و بیماری نخواهند داد، اما در مقایسه با افرادی که از این روش استفاده نکرده اند، زندگی بهتری دارند.
- روش جراحی مانند روش پرتودرمانی می تواند اثرات مفید بر زندگی بیمار داشته باشد و به طور کلی 90 درصد بیماران با هر دوی این روش، بهبود یافته اند.

راه های مقابله با سرطان پروستات پیشرفته
با دادن اطلاعات صحیح راجع به بیماری و عوارض درمان به بیمار و اطرافیان او از سوی پزشک، می توان با این بیماری مقابله کرد.
- سایت های اختصاصی زیادی وجود دارد و علاوه بر آنها می توان از پزشک معالج خواست که درباره سرطان پروستات توضیح بدهد.
- توضیحاتی نیز باید درباره رژیم غذایی بیمار و کنترل عوارض روش درمان در طی و بعد از درمان نیز باید داده شود.
- دادن اطلاعات درباره داروهایی که با عوارض پرتودرمانی مبارزه می کنند نیز مفید می باشد.
- علاوه بر همه این ها، بهتر است بیماران سرطانی در مکانی دور هم جمع شوند و از مسائل و مشکلات هم باخبر شوند و از یکدیگر حمایت کنند.

بهترین درمان سرطان پروستات چیست؟
هر بیمار، یک فرد منحصر به فرد با مجموعه ای از ویژگی ها است.
تجربه، فرهنگ و علائق بیمار کمک می کند تا بهترین روش درمان را انتخاب کنیم.
بهتر است بیمار با پزشک همکاری کند.
سلامت دستگاه قلبی عروقی نیز در تعیین نوع درمان موثر است.


بخش سلامت تبیان




نماد کاربر
pejmanava
کاربر حرفه ای سایت
کاربر حرفه ای سایت
 
پست ها : 2997
تاريخ عضويت: جمعه آبان ماه 4, 1391 12:30 am
محل سکونت: Mahabad
تشکر کرده: 2893 بار
تشکر شده: 3332 بار
امتياز: 25740

Re: سـر طــا نــها --->سرطان پروستات پیشرفته چیست؟

پستتوسط pejmanava » سه شنبه خرداد ماه 7, 1392 11:12 pm

سرطان بیضه، بیماری سنین جوانی



سرطان بیضه، رشد سرطانی سلول های بیضه می باشد که به صورت یک توده سفت اغلب بدون درد در بیضه خود را نشان می دهد. اغلب یک طرفه است، اما گاهی ممکن است دوطرفه باشد.



سرطان بیضه شایع ترین سرطان در مردان 20 تا 35 ساله است، اما ممکن است در هر سنی دیده شود.
موضوع نگران کننده این است که در سال‌های اخیر ابتلا به سرطان بیضه در میان نوجوانان بیشتر شده و به آمار آزار دهنده‌ای تبدیل شده است.

دکتر نوروزی، رئیس انجمن باروری و ناباروری مردان می‌گوید:
«از تعداد دقیق افراد مبتلا به سرطان بیضه آماری در دست نیست، اما نمی‌توان منکر افزایش تعداد ابتلا به این بیماری در میان نوجوانان یا جوانان کم سن و سال شد. البته ممکن است بخش زیادی از این افزایش، در بالا رفتن تشخیص باشد و نه افزایش تعداد ابتلا، به این معنی که ممکن است به دلیل پیشرفته شدن جوامع و همچنین بالا رفتن آگاهی والدین و خود افراد، خطر زود‌تر و در سنین پایین تشخیص داده شده و به عنوان ابتلا به سرطان در سنین پایین ثبت شود. البته نمی‌توان تغییر سبک زندگی و تغذیه در جوانان را نادیده گرفت.»

دکتر ایرج مفخم فوق تخصص اندرولوژی در این باره می‌گوید:
«اولین دلیل افزایش بیماران مبتلا به سرطان بیضه‌‌ همان دلیل کلی بالا‌رفتن تعداد مبتلایان به سرطان است، هرچقدر افراد بیشتری به سرطان مبتلا شوند به تبع تعداد افرادی که به نوع خاصی از سرطان‌ها مبتلا می‌شوند هم بیشتر می‌شوند، به ویژه نوجوانان که به لحاظ جسمی ضعیف‌تر و آسیب پذیر‌تر از یک فرد بالغ هستند.
از طرف دیگر در حال حاضر عواملی مثلا امواج رادیو تراپی و پارازیت‌ها وجود دارند که به سرطان‌زایی متهم هستند و با وجود تکذیب مقامات دولتی هنوز هم در مجامع علمی درباره تاثیر آنها بحث‌های زیادی مطرح است.
از طرف دیگر سرطان بیضه بیماری است که به طور مستقیم با بلوغ پسران ارتباط دارد، به این معنی که کنش‌هایی که در بدن یک پسر نوجوانِ در حال بلوغ اتفاق می‌افتد تاثیراتی بر بیضه‌ها می‌گذارد که آن‌ها را نسبت به ابتلا به سرطان مستعد‌تر می‌کند.»

اعتیاد به مواد شیمیایی متهم فراموش شده
دکتر منصوره خلیلی فوق تخصص اورولوژی به دلیل دیگری که به افزایش آمار ابتلا به سرطان بیضه کمک می‌کند اشاره کرده و می‌گوید:
«بر اساس تحقیقات به عمل آمده، در میان مواد مخدر قدیمی، حشیش بیشترین تاثیر را در ابتلا به سرطان دارد، ولی باز هم به پای مواد مخدر جدید نمی‌رسد.
موضوعی که همه را نگران کرده این است که نوجوانان و جوانانی که در سنین اولیه جوانی بوده و بیشتر در معرض این بیماری هستند، مواد مخدر جدید را بر انواع قدیمی آن‌ ترجیح می‌دهند.
مهم‌ترین چیزی که این بیماری را خطرناک می‌کند بدون درد بودن علائم اولیه آن است، از این نظر سرطان بیضه شبیه‌ترین بیماری به سرطان سینه است.
بیشتر نشانه‌های اولیه ابتلا به این سرطان، تورم و غیر عادی شدن ظاهر بیضه‌هاست و خود فرد با معاینه فردی زود‌تر از سایرین می‌تواند پی به نشانه‌های آن ببرد.
شاید همین موضوع باعث شده است که سرطان بیضه بعد از سرطان پروستات کشنده‌ترین سرطان مردانه باشد.
نکته‌ای که مسئولان باید به آن توجه کنند آگاهی دادن به مردم است و کاری که از دست خود مردم به ویژه کسانی که در اطرافیانشان شاهد ابتلا به این بیماری بوده‌اند بر می‌آید معاینه دقیق و مراجعه زمان بندی شده به پزشک است.»

آیا می دانید بیضه نزول نکرده بیشتر در معرض ابتلا به سرطان است؟
در برخی افراد که بیضه آنها پایین نیامده و در محل طبیعی خود قرار نگرفته است، خطر ابتلا به سرطان بیضه بیشتر از افراد عادی است. این خطر حتی پس از جراحی همچنان باقی می ماند. ولی جراحی و پایین آوردن بیضه باعث می ردد که اگر بیضه دچار سرطان شد، زودتر و در زمانی که قابل درمان است تشخیص داده شود.

بیماران با سرطان بیضه چه علایمی دارند؟
شایع ترین علامت بیماران بزرگ شدن و سفتی بیضه بدون درد یا لمس توده ای سفت در بیضه می باشد. بیضه مبتلا معمولا به تدریج بزرگ شده و بیمار در بیضه احساس سنگینی می کند. در برخی موارد بیماران با درد حاد بیضه یا علایم درد پشت، تهوع، استفراغ، بی اشتهایی، سرفه، تنگی نفس، درد استخوان یا تورم اندام ها مراجعه می نمایند.

سرطان بیضه چگونه تشخیص داده می شود؟
در معاینه پزشک توده ای سفت و بدون درد در بیضه لمس می کند و با انجام سونوگرافی بیضه ها و آزمایشات لازم تشخیص قطعی می گردد.
تاخیر در مراجعه به پزشک می تواند باعث پیشرفت و گسترش سرطان بیضه به سایر نقاط بدن گردد و درمان آن بسیار مشکل گردد.

بیماران با سرطان بیضه در چه مرحله ای از بیماری ممکن است مراجعه نمایند؟
- سرطان محدود به بیضه
- سرطان محدود به غدد لنفاوی شکم
- سرطان علاوه بر بیضه و غدد لنفاوی شکم به سایر نقاط بدن مانند ریه، کبد و مغز گسترش یافته است.

درمان های سرطان بیضه
درمان بسته به نوع سرطان و مرحله آن متفاوت است. درمان مشترک در تمام موارد خارج کردن بیضه مبتلا به سرطان با جراحی است.
سایر درمان ها بر اساس میزان گسترش و نوع سرطان انجام می گردد. این درمان ها عبارتند از: شیمی درمانی، اشعه درمانی و جراحی وسیع شکمی برای خارج کردن غدد لنفاوی شکم.
در صورتی که بیضه سمت دیگر سالم باشد، خارج کردن یک بیضه تاثیری در عملکرد جنسی و باروری بیمار ندارد.

چطور بیضه را معاینه کنیم؟
معاینه بیضه توسط خود شخص مهم ترین راه تشخیص به موقع سرطان بیضه است.
بهترین زمان معاینه هنگام حمام کردن است که پوست کیسه بیضه شل می باشد.
با لمس دقیق بیضه ها بین انگشت شست و سایر انگشتان، هر گونه تغییر ظاهری و سفتی بیضه باید مد نظر قرار گیرد.

بخش سلامت تبیان





نماد کاربر
pejmanava
کاربر حرفه ای سایت
کاربر حرفه ای سایت
 
پست ها : 2997
تاريخ عضويت: جمعه آبان ماه 4, 1391 12:30 am
محل سکونت: Mahabad
تشکر کرده: 2893 بار
تشکر شده: 3332 بار
امتياز: 25740

Re: سـر طــا نــها ---> حمایت روانی از فرد تحت شیمی‌درمانی

پستتوسط pejmanava » شنبه خرداد ماه 18, 1392 11:35 pm

حمایت روانی از فرد تحت شیمی‌درمانی



شیمی درمانی نوعی درمان برای بیماران مبتلا به سرطان است که با استفاده از داروها و مواد شیمیایی، سلول های سرطانی را تحت تاثیر قرار می دهد و از بین می برد.




برخی افراد به محض شنیدن کلمه "شیمی درمانی"، مرگ را جلوی چشمانشان می بینند، اما باید گفت که اینطور نیست و خیلی از افرادی که شیمی درمانی شده اند، توانسته اند به زندگی عادی خود برگردند.

شیمی درمانی نوعی درمان برای بیماران مبتلا به سرطان است که با استفاده از داروها و مواد شیمیایی، سلول های سرطانی را تحت تاثیر قرار می دهد و از بین می برد.

20 توصیه برای حفظ سلامت روانی بیمار تحت شیمی درمانی
اگر یکی از افراد خانواده و یا یکی از دوستان شما دچار سرطان شده باشد و به صلاحدید پزشک باید شیمی درمانی شود، شما به عنوان یک فرد تاثیرگذار در زندگی او می توانید توصیه های زیر را به کار بندید:

1- به بیمار تلقین کنید که می تواند شیمی درمانی را با موفقیت پشت سر بگذارد و حتما بیماری سرطان را شکست خواهد داد. تحقیقات مختلف، نتایج خیره کننده ای از موفقیت افرادی که دارای اعتماد به نفس

عضويت  / ورود
بالا بوده اند و روحیه شکست ناپذیری داشته اند، نشان داده است.

2- شما باید بدانید فردی که در حال شیمی درمانی است، دارای روحیه خاص و شکننده است  و ممکن است با کوچک ترین موضوع ناراحت شود و روحیه اش را از دست بدهد. بنابراین سعی کنید ناراحت نشود. سعی کنید برنامه منظمی را برای زندگی از هم پاشیده شده بیمار سرطانی تنظیم کنید و روح زندگی را به او و خانواده اش برگردانید.

3- سعی کنید او را به خوردن غذاهای سالم و تازه تشویق کنید. حس چشایی افراد مبتلا به سرطان در اثر شیمی درمانی تغییر می کند و ممکن است میل به غذا خوردن در آنها کم شود که همین امر منجر به بدتر شدن شرایط آنها می شود. شما باید جلوی این وخامت اوضاع را بگیرید.
معمولا پس از شیمی درمانی، خستگی و ضعف به سراغ این بیماران می آید و آنها را از انجام کارهای روزانه باز می دارد. پس آنها را در کارهایشان کمک کنید


4- برای بیمار خود وقت بگذارید و سعی کنید دائما موجبات خنده و شادی او را فراهم کنید. اصلا او را ناراحت نکنید، زیرا

عضويت  / ورود
استرس سبب بدتر شدن شرایط یک بیمار سرطانی می شود. ثابت شده است که خنده و شادی، استرس را از بین می برد و موفقیت شیمی درمانی را بالا می برد.

5- از انجام کارهای به ظاهر کوچک و سطحی برای بیمار مانند تلفن کردن و گردش رفتن و خرید کردن، کوتاهی نکنید.

6- برخی از بیماران سرطانی ممکن است با مشاهده سختی های روش شیمی درمانی، از درمان بیماری خود منصرف شوند و دیگر به پزشک مراجعه نکنند. بنابراین وظیفه شماست که به عنوان یک دوست، پیگیر کارهای پزشکی او شوید و از پزشک او وقت ملاقات بگیرید و حتی او را به مطب پزشک جهت معاینه و انجام شیمی درمانی ببرید. این کارها سبب می شود تا فرد سرطانی متوجه شود که تنها نیست و وجود او برای شما مهم است. بنابراین ترغیب می شود تا روند درمان خود را طی کند.

7- به او توصیه کنید تا وقت بیشتری را برای استراحت خود صرف کند تا بهبودی او سریع تر اتفاق بیفتد.

8- در نظر داشته باشید که بیماران سرطانی که تحت شیمی درمانی قرار می گیرند، در لحظه لحظه درمان خود، نیاز به حمایت عاطفی خانواده و دوستان خود دارند. اگر لحظه ای او را رها کنید، فشارهای روانی، او را در برابر بیماری خطرناک سرطان از پا در می آورد.

9- او را در انجام کارهای روزانه اش یاری کنید. معمولا پس از شیمی درمانی، خستگی و ضعف به سراغ این بیماران می آید و آنها را از انجام کارهای روزانه باز می دارد.

10- برای روحیه دادن به بیمار و بالا بردن قدرت او برای شکست سرطان، می توانید به همراه او سراغ افرادی که قبلا به سرطان مبتلا بوده اند و هم اکنون بهبودی کامل پیدا کرده اند بروید و نکات مهمی را که با رعایت آنها توانسته اند بر سرطان غلبه پیدا کنند بپرسید تا این نکات را در طول دوره درمان بیمار به کار بگیرید.

11- به یاد داشته باشید مراقبت از کسی که تحت شیمی درمانی است، بسیار وقت گیر و خسته کننده می باشد. بنابراین باید با برنامه از قبل طراحی شده جلو بروید، وگرنه در اثر عدم تنظیم برنامه های زندگی خود، به مشکل بر می خورید و ممکن است از کمک کردن به او منصرف شوید.  
به فرد سرطانی بگویید خود را خسته نکند و بیشتر استراحت کند، زیرا شیمی درمانی انرژی زیادی از فرد می گیرد و او را خسته می کند


12- از پزشک متخصص بخواهید تا فعالیت ها و ورزش هایی که برای بیمار ضرر ندارد را بگوید و حتما او را به انجام فعالیت های ورزشی و تفریحی ترغیب کنید. این گونه فعالیت ها علاوه بر این که سبب تقویت روحیه و اعتماد به نفس بیمار می شود و شانس بهبودی او را افزایش می دهد، باعث می شود تا فرد سرطانی کمتر فرصت کند به بیماری و شکست خود در برابر بیماری فکر کند و روحیه اش کمتر خراب می شود.

13- گاهی اوقات شما به عنوان دوست فرد سرطانی، باید به تنهایی به حرف های او گوش دهید و مشکلات او را بشنوید. حداقل کاری که گوش دادن شما می کند این است که حس می کند که تنها نیست و یک حامی دارد.

14-  افسردگی

عضويت  / ورود
مهم ترین معضلی است که این گونه بیماران به آن مبتلا می شوند. هرگز نگذارید که این احساس بر فرد سرطانی که تحت شیمی درمانی قرار گرفته است، غلبه پیدا کند.

15- حتما به او توصیه کنید تا در طول دوره درمان، بهداشت شخصی را بیشتر رعایت کند، زیرا در طی شیمی درمانی، سیستم ایمنی بدن افراد ضعیف می شود و اگر فرد به بیماری مسری و عفونی مبتلا شود، طول دوره درمان افزایش پیدا می کند و احتمال موفقیت شیمی درمانی کاهش پیدا می کند.

16- اگر وضعیت روحی و روانی فرد بسیار تضعیف شد، حتما به روانپزشک و یا روانشناس مراجعه کنید و راه های افزایش اعتماد به نفس را با توجه به شرایط بیمار جویا شوید.

17- حتما به خدا توکل کنید و از او آرامش بجویید و مطمئن باشید کسی که درد را داده است، راه درمانی را هم برای او قرار داده است.

18- به فرد سرطانی بگویید خود را خسته نکند و بیشتر استراحت کند، زیرا شیمی درمانی انرژی زیادی از فرد می گیرد و او را خسته می کند.

19- از هر کسی که تفکر منفی درباره بهبودی بیماری سرطان دارد (یعنی می گوید سرطان قابل درمان نیست) دوری کنید و در عوض با افراد مثبت نگر معاشرت کنید.

20- از هر گونه معاشرت با افرادی که دچار بیماری حتی مختصر مانند سرماخوردگی و تب هستند دوری کنید، زیرا همان گونه که گفته شد سیستم ایمنی بدن فرد در اثر شیمی درمانی ضعیف شده و احتمال ابتلا به بیماری در او بسیار بالاست. به خصوص در فصول سرد سال این نکته بسیار حائز اهمیت می باشد.
بخش سلامت تبیان





برای نویسنده این مطلب pejmanava تشکر کننده ها:
bahar (شنبه خرداد ماه 18, 1392 11:54 pm)
رتبه: 7.14%
 
نماد کاربر
pejmanava
کاربر حرفه ای سایت
کاربر حرفه ای سایت
 
پست ها : 2997
تاريخ عضويت: جمعه آبان ماه 4, 1391 12:30 am
محل سکونت: Mahabad
تشکر کرده: 2893 بار
تشکر شده: 3332 بار
امتياز: 25740

Re: سـر طــا نــها --->حمایت روانی از فرد تحت شیمی‌درمانی

پستتوسط pejmanava » چهارشنبه تير ماه 5, 1392 11:46 pm

سرطان حنجره



سرطان حنجره به دلیل رشد غیرطبیعی سلول های آسیب دیده در گلو به وجود می آید.




حنجره یک ساختار لوله ای شکل است که در پشت گلو قرار گرفته است. حنجره با نام جعبه صدا نیز شناخته می شود. تارهای صوتی در حنجره قرار گرفته اند که در اثر برخورد هوای بازدم با این تارهای صوتی، صداهای مختلفی از جمله گفتار شکل می گیرد.

سرطان حنجره به دلیل رشد غیرطبیعی سلول های آسیب دیده در گلو به وجود می آید.

سرطان حنجره در ابتدا هیچ نوع علامت مشخصی ندارد و معمولا فرد مبتلا از شروع بیماری خود مطلع نمی شود.

علایم سرطان حنجره
تنفس غیر طبیعی
سرفه

سرفه کردن به طوری که فرد خون ببیند
اشکال در بلع  که درطی  دو هفته بهبود نیابد
خشونت در صدا

درد گردن
گلودرد
ورم یا توده در گردن
کاهش وزن غیرعادی

با پیشرفت علایم سرطان حنجره، فرد مبتلا از مشکلاتی چون اشکال در بلع غذا و احساس توده در گلو رنج خواهد برد.
با بدتر شدن وضعیت بیماری، صدای فرد مبتلا حالت خشن تر به خود می گیرد و از حالت طبیعی خارج می شود.
طبق مطالعات انجام شده مشخص شده است که تعداد مبتلایان به سرطان حنجره در مردان، بیشتر از زنان است و بیشتر در سنین بالای 40 سال شایع می باشد

توجه به نکات زیر برای پیشگیری از ابتلا به سرطان حنجره توصیه می شود.

عوامل خطر سرطان حنجره
1- کشیدن سیگار : همان طور که می دانید سیگار یکی از علل اصلی ابتلای افراد به سرطان حنجره است. همان طور که تاثیرات مخرب سیگار بر بسیاری از اعضای بدن اثبات شده است، قطعا در سرطان حنجره هم نقش موثری ایفا می کند. بنابراین اگر فردی سیگاری هستید و دوست ندارید به سرطان حنجره مبتلا شوید، از همین امروز سعی کنید سیگار کشیدن را به طور قطعی ترک کنید و خود را در برابر انواع بیماری ها و سرطان ها بیمه کنید.

2- مصرف الکل : مصرف الکل علاوه بر ضررهایی که بر عقل و حواس آدمی می گذارد، بر تسریع و پیشرفت انواع سرطان ها هم تاثیر می گذارد. طبق تحقیقات مختلف مشخص شده است کسانی که الکل مصرف می کنند، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان حنجره قرار دارند .

3- سن : سن افراد یکی از عوامل خطرزایی است که در ارتباط مستقیم با سرطان حنجره قرار دارد. با افزایش سن (کسانی که بیش از 55 سال دارند) احتمال ابتلای فرد به سرطان حنجره به طور چشمگیری افزایش می یابد.

4- محیط  زندگی : لطفا درباره محیط اطراف خود یک بازنگری کلی داشته باشید. اگر فردی هستید که در یک محیط کاری پر از مواد شیمیایی و سموم، مشغول به فعالیت هستید، بدانید که علاوه بر تاثیرات مخرب این مواد شیمیایی بر سلامت عمومی بدن، تاثیرات ویژه ای بر حنجره شما دارد و احتمال ابتلا به سرطان حنجره در این مکان افزایش می یابد. وجود موادی مانند آزبست در محیط کاری و یا زندگی افراد، بر دستگاه تنفس افراد تاثیر گذاشته و منجر به  بروز سرطان می شود.

قرار گرفتن فرد به مدت طولانی در معرض مقادیر بالایی از گردوغبار، دوده، زغال، فرمالدیید، نیکل، غبار اسید سولفوریک و بخار دیزلی به طور مستقیم با سرطان حنجره در ارتباط می باشد. کارگرانی که با این مواد در تماس هستند باید به طور جدی مراقب سلامت خود باشند.
برخی تحقیقات قرار گرفتن در معرض گردوغبار سیمان در کارگران ساختمانی را عامل مهمی در بروز سرطان حنجره می داند.

5- ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV: بسیاری از انواع HPV ها وجود دارند که بر حنجره تاثیر می گذارند و ضایعات زگیل مانندی را به وجود می آورند .

6- سابقه خانوادگی : افرادی که اقوام درجه یک آنها به سرطان های ناحیه سر وگردن مبتلا هستند، دو برابر افرادی است که این سابقه را در اقوام خود ندارند احتمال ابتلا به این بیماری را دارند.
اگر در محلی کار می کنید که ملزم به تنفس هوای آلوده با مواد شیمیایی هستید، حتما از وسایل محافظت کننده استفاده کنید


7- دستگاه ایمنی ضعیف: افرادی که به دلیل ابتلا به بیماری هایی مانندایدر

عضويت  / ورود
، دستگاه ایمنی بدنشان تضعیف شده است، باید بیشتر مراقب باشند تا به سرطان حنجره مبتلا نشوند. خطر ابتلای این افراد سه برابر افراد معمولی می باشد.
افرادی که پیوند عضو (مثل پپیوند کلیه ) شده اند نیز به دلیل مصرف داروهای سرکوب‌کننده دستگاه ایمنی (به دلیل پس نزدن عضو پیوندی)، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان حنجره قرار دارند. خطر ابتلای این افراد دو برابر افراد معمولی است.

8- بازگشت اسید معده به مری: ابتلا به عارضه ریفلاکس

عضويت  / ورود
یا بازگشت اسید معده به مری (ترش کردن غذا) برای مدت زمان طولانی، سبب آسیب سلول های ناحیه مری و حنجره می شود و همین امر احتمال سرطان حنجره را افزایش می دهد.

چند نکته برای پیشگیری از ابتلا به سرطان حنجره
- اگر در شهری زندگی می کنید که تعداد روزهای آلودگی بیش از حد هوا (روزهای غیر مجاز که توسط رسانه ها اعلام می شود) در طول سال بسیار زیاد است، سعی کنید در این زمان ها در منزل بمانید و اگر این کار برایتان مقدور نیست، از ماسک

عضويت  / ورود
های مخصوصی که برای این منظور تولید شده است، استفاده کنید.

- اگر در محلی کار می کنید که ملزم به تنفس هوای آلوده با مواد شیمیایی هستید، حتما از وسایل محافظت کننده استفاده کنید. سعی کنید با پزشک متخصص آن را مطرح کنید تا راه حل های مناسبی برای شما ارائه دهد.

- اگر از مشاور تغذیه برای تصحیح و بهبود تغذیه خود استفاده کنید، بسیار مطلوب است، زیرا در برخی موارد با رعایت رژیم خاصی می توان بر برخی عوامل خطر غلبه کرد و یا حتی المقدور تاثیرات مخرب آنها را به حداقل رساند.


بخش سلامت تبیان







نماد کاربر
pejmanava
کاربر حرفه ای سایت
کاربر حرفه ای سایت
 
پست ها : 2997
تاريخ عضويت: جمعه آبان ماه 4, 1391 12:30 am
محل سکونت: Mahabad
تشکر کرده: 2893 بار
تشکر شده: 3332 بار
امتياز: 25740

Re: سـر طــا نــها --->

پستتوسط pejmanava » دوشنبه تير ماه 23, 1392 12:19 am

5 دلیل شگفت‌انگیز سرطان



همه می دانیم که کشیدن سیگار و قرار گرفتن بیش از حد در برابر نور خورشید می توانند موجب ابتلا به سرطان گردند، اما برخی شیوه های زندگی نیز خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند.



تغییرات DNA سلول موجب ایجاد سرطان می شود.

برخی از این تغییرات ممکن است از طریق والدین و نقص ژنتیکی بوجود بیایند و برخی دیگر توسط عوامل محیطی ایجاد می شوند.

عواملی که باعث ایجاد سرطان می شوند را سرطان‌زا می خوانند.

برخی از این مواد سرطان‌زا تاثیر مستقیمی بر DNA ندارند و سلول ها با سرعت زیادتری از حد طبیعی، تقسیم می شوند و در راه های دیگر، سرطان را ایجاد می کنند.

در این مطلب، 5 عامل سرطان‌زا را برایتان بیان می کنیم.


1- الکل
نوشیدن الکل در دین اسلام، حرام است و خوشبختانه بیشتر افراد از اثرات سوء الکل آگاه هستند.

نوشیدن الکل باعث افزایش ابتلا به سرطان سینه ، روده بزرگ، کبد و مری می شود.




2- گوشت کبابی یا گریل شده

با مصرف مواد غذایی کبابی، ابتلا به سرطان روده بزرگ، مقعد و سرطان پروستات زیاد می شود.

کباب کردن گوشت قرمز، مرغ و یا ماهی با شعله زیاد باعث تشکیل مواد سرطان‌زا می شود.

در مجله سرطان نوشته شده است که گوشت قرمز کبابی، باعث افزایش  سرطان روده بزرگ و مقعدمی شود.

کباب کردن گوشت قرمز با درجه حرارت زیاد، بیش از 40 درصد موجب سرطان پروستات می گردد.




3- کرم ضدآفتاب

قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید، باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست  می شود.

اشعه ماورای بنفش نور خورشید و لامپ های مخصوص برنزه کردن، می توانند موجب سرطان پوست گردند.

اما آیا می دانستید ماده ای که شما برای محافظت از پوست خود در برابر اشعه های نور خورشید استفاده می کنید، می تواند موجب تخریب سلول ها و سرطانی شدن آنها گردد؟

در تحقیقی که به تازگی انجام گرفته است، معلوم شد ماده ای که در بسیاری ازکرم های ضدآفتاب موجود است و به نام اکسید روی خوانده می شود، هنگامی که در معرض نور خورشید قرار می گیرد، باعث آزاد شدن مولکول های ناپایداری به نام رادیکال های آزاد می گردد.
زنانی که شب کارند، از قبیل: پرستاران و مهمانداران هواپیما، نسبت به زنانی که در شب کار نمی کنند، بیشتر به سرطان سینه مبتلا می شوند


رادیکال های آزاد سعی می کنند به مولکول های دیگر متصل شوند و در این راه، باعث تخریب DNA سلولی می شوند و این تخریب باعث افزایش خطر بروز سرطان پوست می گردد.

اما محققان می گویند که هنوز در حال مطالعه بیشتر بر روی اکسید روی و سرطان پوست هستند. بنابراین توصیه می کنند هرگاه در مقابل نور خورشید به مدت زیاد قرار می گیرید، برای حفاظت از پوست خود، حتما کرم ضدآفتاب بزنید تا عکس این مطلب اثبات شود.



4- کار در شیفت شبانه
کار کردن درشیفت شب  علاوه بر اینکه موجب به هم زدن برنامه خواب می شود، باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه نیز می گردد.

مطالعات اپیدمیولوژی نشان داده زنانی که شب کارند، از قبیل: پرستاران و مهمانداران هواپیما، نسبت به زنانی که در شب کار نمی کنند، بیشتر به سرطان سینه مبتلا می شوند.

یکی از دلایل احتمالی ابتلا به سرطان سینه، اختلال در ریتم شبانه روزی (ساعت داخلی بدن ) و استفاده از نور شب ایجاد می شود.
این اختلال باعث سرکوب تولیدهورمون ملاتونین و از بین رفتن تنظیم ژن ها و افزایش خطر سرطان می گردد.


5- دود خودرو و ماشین دیزلی
حتما هنگامی مسافرت با اتوبوس و یا قطار، متوجه بوی نامطبوع اگزوز دیزلی شده اید، این بوی نامطبوع باعث افزایش خطر سرطان ریه  می شود.

در سال 2012، ماشین های دیزلی را به عنوان ماشین های سرطان زا معرفی کردند.

مطاله ای در سلامت بهداشت شاغلان انجام گرفت و به این تنیجه رسیدند که افرادیکه در معدن، با این ماشین های دیزلی کار می کنند، بیشتر دچار سرطان ریه می شوند.

بخش سلامت تبیان






برای نویسنده این مطلب pejmanava تشکر کننده ها:
bahar (دوشنبه تير ماه 23, 1392 2:32 am)
رتبه: 7.14%
 
نماد کاربر
pejmanava
کاربر حرفه ای سایت
کاربر حرفه ای سایت
 
پست ها : 2997
تاريخ عضويت: جمعه آبان ماه 4, 1391 12:30 am
محل سکونت: Mahabad
تشکر کرده: 2893 بار
تشکر شده: 3332 بار
امتياز: 25740

Re: سـر طــا نــها --->میلوم متعدد یا سرطان سلول‌های پلاسما

پستتوسط pejmanava » يکشنبه مرداد ماه 20, 1392 11:50 pm

میلوم متعدد یا سرطان سلول‌های پلاسما



میلوم متعدد یا مولتیپل میلوما، یک نوع سرطان خون است و معمولا در مغز استخوان وجود دارد. در این بیماری، نوع خاصی از سلول های سفید خونی به نام پلاسما، دچار سرطان شده و شروع به تکثیر غیرطبیعی در مغز استخوان می کنند.



سلول های پلاسما، آنتی بادی ها را تولید می کنند و این آنتی بادی ها با عفونت ها مبارزه می کنند.

در میلوم متعدد، تعداد زیاد سلول های پلاسما باعث آزاد شدن مقدار زیادی آنتی بادی می شود. مقدار زیاد آنتی بادی در سراسر بدن تجمع می یابد و باعث تخریب اعضا می شود.

افزایش تعداد سلول های پلاسما باعث بروز مشکلاتی در داخل استخوان ها نیز می شود. به این ترتیب که با آزاد کردن یک سری مواد شیمیایی باعث حل شدن مناطقی از استخوان و ضعیف شدن آن مناطق می شود که به نام ضایعات لیتیک خوانده می شود.

برخی از این بیماران علائم خفیفی دارند و سالیان سال زندگی می کنند. درحالی که در برخی دیگر این علائم به سرعت پیشرفت می کند و زندگی فرد را تهدید می کند.

علت
علت این بیماری مشخص نیست.

عوامل خطر
- سن بیشتر از 65 سال
- مرد بودن
- آمریکایی های آفریقا تبار
- دارا بودن سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری

برخی افراد با شرایط زیر، این بیماری را خواهند گرفت. این شرایط ممکن است اشکال اولیه میلوم متعدد باشند:
- مونو کلونال گاموپاتی (MGUS) که در این بیماری پروتئینی غیرطبیعی به نام M در خون وجود دارد و این پروتئین توسط سلول های پلاسما تولید می شود.
- پلاسمای انفرادی که نوعی اختلال در سلول های پلاسما می باشد و سلول های غیرطبیعی پلاسما در سطح داخلی استخوان تجمع می یابند و استخوان را سرطانی می کنند.
هنگامی که پزشک به بیماری میلوم متعدد مشکوک شود، آزمایشات خون و ادرار و نمونه برداری از مغز استخوان می تواند در تشخیص بیماری کمک کننده باشد


علائم
در ابتدا ممکن است این بیماری فاقد علامت باشد، اما با پیشرفت آن، سلول های پلاسما در استخوان ها تجمع می یابند و موجب علائم زیر می شوند:
- درد استخوان در اثر ضایعات لیتیک
- ضعف و خستگی در اثر کم خونی
- کاهش وزن
- گیجی
- تشنگی زیاد
- یبوست در اثر افزایش کلسیم خون
- مشکلات کلیوی
- عفونت به دلیل درست عمل نکردن آنتی بادی ها
- سلول های پلاسما ممکن است در برآمدگی های بنفش رنگ در زیر پوست دیده شوند.

تشخیص
هنگامی که پزشک به بیماری میلوم متعدد مشکوک شود، آزمایشات خون و ادرار و نمونه برداری از مغز استخوان می تواند در تشخیص بیماری کمک کننده باشد.
برخی از مقادیر آزمایشگاهی که نشان دهنده میلوم متعدد هستند، عبارتند از:
- مقدار بالای کلسیم خون
- کم خونی  (کاهش تعداد سلول های قرمز خونی)
- کراتینین بالا (اختلال عملکرد کلیوی)
- مقدار بالای پروتئین در خون به همراه مقدار کم آلبومین
- وجود پروتئین در ادرار
- اگر تعداد زیاد سلول های پلاسما در نمونه برداری از مغز استخوان مشخص گردید، می توان گفت که فرد دچار این بیماری شده است.

درمان
به طور کلی، درمان این بیماری در درجه اول به بیمارانی کمک می کند که دچار عوارض زیر شده باشند: کم خونی، افزایش کلسیم خون، اختلال عملکرد کلیه و یا ضایعات لیتیک.

- داروها: در درمان اولیه این بیماری داروهای مختلفی تجویز می شود.

- روش SCT: در بیمارانی که سن کمتر از 70 سال دارند، ممکن است از روش SCT استفاده کنند که در این روش، سلول های بنیادی برداشته می شوند و فریز می شوند و ذخیره می گردند.

- شیمی درمانی: شیمی درمانی باعث تخریب سلول ها در مغز استخوان می شود و موجب می شود که هم سلول های سالم و هم سلول های پلاسما باعث بیماری گردند.

- انتقال سلول های بنیادی: در این روش سلول بنیادی  برداشته می شوند و سپس به رگ فرد تزریق می شوند. این سلول های بنیادی به مغز استخوان می روند و در آنجا تکثیر شده و سلول های سالم خونی را می سازند. انتقال سلول های بنیادی این بیماری را درمان نمی کند، اما باعث زنده ماندن بیشتر فرد می شود.

- بیشتر پزشکان برای درمان این بیماری، از شیمی درمانی و داروها استفاه می کنند.

- اشعه درمانی نیز ممکن است در درمان این بیماران نقش داشته باشد. اشعه ای که به مناطق تحت تاثیر برخورد می کند، سلول های پلاسما را از بین می برد و به کاهش درد و تقویت استخوان ضعیف شده کمک می گردد.

بخش سلامت تبیان








برای نویسنده این مطلب pejmanava تشکر کننده ها:
yosra69 (دوشنبه مرداد ماه 21, 1392 11:29 am)
رتبه: 7.14%
 
نماد کاربر
pejmanava
کاربر حرفه ای سایت
کاربر حرفه ای سایت
 
پست ها : 2997
تاريخ عضويت: جمعه آبان ماه 4, 1391 12:30 am
محل سکونت: Mahabad
تشکر کرده: 2893 بار
تشکر شده: 3332 بار
امتياز: 25740

بعدي

بازگشت به تصاویر و والپیپرها

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 4 مهمان