آنتی بیوتیک-موارد مصرف و عوارض آن/ کلینیک نوین

در این بخش مطالبی در زمینه بهداشت سلامت و تازه های پزشکی قرار داده می شود

مديران انجمن: pejmanava, CafeWeb, Dabir, Noha, bahar, Modir-Elmi

آنتی بیوتیک-موارد مصرف و عوارض آن/ کلینیک نوین

پستتوسط goli70 » سه شنبه شهريور ماه 12, 1398 1:19 pm

آنتی بیوتیک ها داروهایی هستند که با مصرف آن باکتری ها کشته می شوند. به طور کلی باکتری ها می توانند باعث بروز عفونت هایی مانند گلودرد، عفونت گوش، عفونت های دستگاه ادراری و عفونت های سینوسی (سینوزیت) شود.انواع آنتی بیوتیکگفتنی است امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی آنتی بیوتیک های متعددی در بازار وجود دارد که هر یک از آنها برای درمان برخی از باکتری ها موثر واقع می شود. از این رو پزشک معالج می تواند با بررسی بیماری اقدام به تجویز موثر آن نماید.رایج ترین گروه های آنتی بیوتیک :آنچه مسلم است این دارو از انواع مختلفی برخوردار می باشد که در ادامه به آن اشاره می شود.پنیسیلین هاتتراسیکلین هاسفالوسپورین هاکینولونزلینکووایسین هاماکرولیدهاسولفونامید هاگلیکوپپتیدآمینوگلیکوزید هاکارباپنمبررسی دلایل نام گذاری آنتی بیوتیک هابه طور کلی بیشتر آنتی بیوتیک ها دارای دو اسم هستند، یکی نام تجاری آنهاست که توسط کارخانه تولیدکننده دارو روی آن گذاشته می شود و دیگری نام علمی آن است که ساختار شیمیایی یا طبقه شیمیایی آنرا مشخص می کند. ابتدای نام های تجاری مثل Keflex و Zithromax با حروف بزرگ نوشته می شود. در نام های علمی مثل cephalexin نیازی به این کار نیست.آنتی بیوتیکموارد مصرف آنتی بیوتیک هاآنتی بیوتیک ها داروهای قدرتمند به حساب می آیند، اما نمی توانند برای درمان هر گونه بیماری موثر باشد، به طور کلی در برابر بیماری هایی که توسط یک ویروس ایجاد می شوند، موثر نخواهد بود. بیماری های که با این دارو قابل درمان است شامل: سرماخوردگی معمولی، آنفولانزا، برونشیت حاد، برخی از گلو دردها،آبریزش بینی و بیماری های گوش می باشد. گفتنی است که در درمان برخی از بیماری ها به صورت داروی تکمیلی نیز موثر می باشد که در ادامه به آن اشاره می شود. جوش و آکنه، برونشیت،کنژنکتیویت یا التهاب ملتحمه، عفونت گوش، عفونت های جنسی و مقاربتی، عفونت پوست، گلودرد استرپتوکوک و عفونت ادرار از آن دسته می باشند.
مصرف آنتی بیوتیک ها در مواقع بیماریباید در نظر داشت که بنا به توصیه متخصصان بهتر است تنها در مواقع بیماری از آنتی بیوتیک ها استفاده شود چرا که در غیر این صورت به هنگام بروز بیماری دیگر مصرف آن موثر واقع نمی شود، چرا که با مصرف هر دوره از آنتی بیوتیک ها این احتمال وجود دارد که باکتری ها نسبت به آن مقاوم شوند. لذا کشتن آنها سخت تر خواهد شد. بنابراین آنتی بیوتیک هایی که برای کشتن آنها استفاده می شود دیگر عمل نمی کند که در این صورت به باکتری های مورد بحث، باکتری مقاوم به آنتی بیوتیک گفته می شود.باکتری مقاوم به آنتی بیوتیک می تواند باعث بروز عفونت های طولانی تر و جدی تر شود، به گونه ای که برای درمان آنها نیاز به آنتی بیوتیک های مختلف و قوی تر است که مصرف این دسته از آنتی بیوتیک ها عوارض جانبی بیشتری نسبت به داروهای اول دارند و ممکن است هزینه بیشتری داشته باشند. به عنوان مثال پزشکان در گذشته برای درمان عفونت های معمول تجویز می کردند دیگر کار نمی کنند.عوارض مصرف آنتی بیوتیک ها:باید توجه داشت که مصرف بی رویه و یا خودسرانه می تواند عوارضی از جمله اسهال، تغییر رنگ ادرار، سوزش هنگام ادرار کردن، تب، تغییر در دوره های قاعدگی، تورم زبان، سیاه شدن زبان، حتی مو در آوردن روی زبان، خستگی و بی حوصلگی، آلرژی و آسم را در پی داشته باشد.این در حالی است که طبق اظهار نظر پزشکان مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها در برخی از موارد می تواند با عوارض خطرناک برای سالمندان، زنان باردار و شیرده همراه باشد. از این رو توصیه می شود تمامی افراد بدون تجویز و یا مشورت با پزشک معالج خود هیچ نوع آنتی بیوتیکی را مصرف ننمایند. در صورت بروز هر یک از علایم مذکور در اولین فرصت ممکن به پزشک مراجعه کنند.عوارض آنتی بیوتیکعوارض مصرف آنتی بیوتیک های قویتورم و تحریک روده بزرگاسهالتبگرفتگی شکممرگ
تاثیر مصرف آنتی بیوتیک در درمان بیماریبدیهی است که در مصرف آنتی بیوتیک ها باید دقت بیشتری داشت چرا که در صورت سهل انگاری می تواند باعث بروز عفونت های ناشی از باکتری شود. بنابراین توصیه می شود تنها در صورت صلاح دید پزشک اقدام به مصرف نمایید و از داروهای افراد دیگر برای درمان بیماری خود هرگز استفاده نکنید.از سوی دیگر توصیه می شود برای عدم انتقال بیماری به صورت مداوم دست های خود را باصابون بشویید. همچنین در صورت لزوم از واکسن آنفلوآنزا و دیگر واکسن ها استفاده نمایید.
سوالات رایج به هنگام مصرف آنتی بیوتیک:چرا نیاز به مصرف این دارو وجود دارد؟عوارض جانبی آن  چه هستند؟آیا می توان هر کاری برای جلوگیری از عوارض جانبی انجام داد؟نحوه مصرف این دارو به چه صورت است؟آیا می توان آن را در یک زمان خاص از روز مصرف‌ کرد؟آیا باید همراه با غذا مصرف شود؟آیا این دارو با هر نوع داروی دیگری تداخل دارد؟آیا اگر با داروهای دیگر، غذاهای خاص یا الکل مصرف شود، مشکلی ایجاد خواهد شد؟آیا باید آن را در بخچال نگهداری کرد؟دستورالعمل مصرف آنتی بیوتیکبه طور کلی مصرف آنتی بیوتیک ها باید طبق نظر پزشک معالج باشد و در صورت مصرف مواد مخدر، مشکلات جسمی، بارداری،آلرژی غذایی و یا مصرف سایر داروها باید با پزشک در میان گذاشته شود تا مصرف یا عدم مصرف و همچنین نحوه صحیح مصرف به بیمار گفته شود.استفاده دارو طبق دستور پزشک: دارو را باید طبق دستور پزشک مصرف کرد.استفاده دارو در یک دوره زمانی خاص: این دارو را باید حتی در صورت بهبود به طور کامل مصرف کرد چرا که در غیر این صورت احتمال بروز باکتری مقاوم وجود دارد .

عضويت  / ورود

goli70
کاربر ویژه
کاربر ویژه
 
پست ها : 109
تاريخ عضويت: سه شنبه بهمن ماه 2, 1397 2:49 pm
تشکر کرده: 0 دفعه
تشکر شده: 0 دفعه
امتياز: 0

بازگشت به بهداشت سلامت و تازه های پزشکی

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 7 مهمان