پروبیوتیک و مزایای استفاده از آن

در این بخش مطالبی در زمینه بهداشت سلامت و تازه های پزشکی قرار داده می شود

مديران انجمن: pejmanava, CafeWeb, Dabir, Noha, bahar, Modir-Elmi

پروبیوتیک و مزایای استفاده از آن

پستتوسط goli70 » سه شنبه شهريور ماه 12, 1398 1:24 pm


عضويت  / ورود
ها شامل بعضی از باکتری ها است که در روده انسان یافت می شود و به گوارش کامل غذا کمک می کند، طبق اظهار نظر پزشکان پروبیوتیک ها اقدام به تولید ویتامین ها و آنتی بیوتیک هایی که برای بدن مفید است نیز می نمایند. گفتنی است پروبیوتیک‌ها بر تعادل باکتری‌های مفید و مضر روده تأ های مضر در بدن می شود و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. این روند تاثیر به سزایی در درمان بیماریهایی چون شقاق، بواسیر دارد. طبق تحقیقات در حال انجام شواهدی وجود دارد که برخی از آن ها می تواند در درمان سندرم روده تحریک پذیر، برخی از انواع اسهال، کولیت (به ویژه کولیت اولسراتیو و یک عارضه جراحی برای کولیت اولسراتیون پوچیت)، آکنه و اگزما در کودکان موثر واقع شود، همچنین استفاده از پروبیوتیک با آنتی بیوتیک ها می تواند از بروز اسهال جلوگیری کند.

از سوی دیگر محققان در حال مطالعه پروبیوتیک ها هستند تا مشخص کنند که آیا ممکن است به نوع خاصی از زخم معده (که ناشی از H.
pylori)، عفونت ها (از جمله دستگاه ادراری، واژینال، GI، سینوس و تنفسی)، بیماری های دندانی، آلرژی ها و بیماری ها از کبد کمک کند. با این حال، تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا پروبیوتیک برای این شرایط ایمن و موثر است مورد نیاز است.

انواع پروبیوتیک
بدیهی است پروبیوتیک از انواع مختلفی برخوردار می باشد که در ادامه به آن اشاره می شود.
لاکتوباسیل :مانند Lactobacillus acidophilus و Lactobacillus GG
بیفیدوباکتریها: مانند Bifidobacterium bifidus
برخی از مخمرها: مانند Saccharomyces boulardii
باید توجه داشت که پروبیوتیک های مختلف اثرات متفاوتی دارند، لذا این احتمال وجود دارد که علاوه بر درمان اسهال در درمان عفونت واژن نیزموثر باشد. به طور کلی توصیه می شود قبل از شروع مصرف مکمل، با پزشک معالج مشورت شود تا از این رو بیمار بتواند به درمان موثر دست یابد.
پروبیوتیک
روش مصرف پروبیوتیک‌:
گفتنی است می توان از دو روش اقدام به مصرف پروبیوتیک ها نمود که در ادامه به آن اشاره خواهد شد.
مکمل‌های غذایی: به شکل پودر، شربت و یا قرص
مواد غذایی غنی شده با پروبیوتیک‌ها: فرآورده لبنی تخمیری که در تولید آنها از باکتری‌های پروبیوتیکی استفاده می شود.
پروبیوتیک ها از پری بیوتیک متفاوت هستند. پری بیوتیک ها مواد غیر قابل هضم در مواد غذایی هستند که برای رشد باکتری های پروبیوتیک در بدن بوجود می آیند با فراهم کردن یک محیط مناسب که در آن می توانند شکوفا شوند. Synbiotics ترکیبی از پروبیوتیک ها با پری بیوتیک است.


بررسی میزان مصرف پروبیوتیک
شایان ذکر است ارگانیسم های پروبیوتیک مختلف می باشد، از این رو نمی توان میزان مشخصی برای مصرف آن تعیین کرد. از مشاوره مراقبت از سلامت خود بخواهید که شما را راهنمایی کند. بعضی از پروبیوتیک ها توسط تعدادی از ارگانیسم های زنده که حاوی آنها هستند، تشکیل می شوند. به عنوان مثال، یک دوز معمول از Lactobacillus acidophilus بین ۱ تا ۱۰ میلیارد موجود زنده زندگی می کند به سه یا چهار دوز تقسیم می شود. دوز دارو نیز ممکن است به عنوان واحد تشکیل دهنده مجموعه (CFU) نشان داده شود.
پر واضح است که پروبیوتیک ها در برخی از غذاها به طور طبیعی وجود دارد و یا اینکه می تواند به مواد غذایی اضافه شود مانند برخی از ماست ها، کفیر، کلم، خمیر سویا،سبوس نوشیدنی های سویا و برخی از نوشیدنی های دیگر می باشد.

مزایای مصرف پروبیوتیک‌ها
کاهش مقاومت لاکتوز، چرا که (LAB) باعث تبدیل لاکتوز به اسید لاکتیک می‌شود. جلوگیری از سرطان کولون، روده باریک، کبد و پستان. کاهش کلسترول خون و میزان جذب آن از روده (با تجزیه صفرا در روده). کاهش فشار خون. بهبود و تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از بروز عفونت‌ها. درمان و پیشگیری از اسهال حاد. کاهش التهابات روده‌ای. کاهش آلرژی غذایی یا اگزما در کودکان. بهبود جذب مواد معدنی و ویتامین ها. بهبود علایم نشانگان روده تحریک پذیر و کولیت (ورم مخاط روده بزرگ). جلوگیری از رشد و تکثیر باکتری‌های مضر. درمان و پیشگیری ازعفونت های مخمری مهبل، اسهال مرتبط با مصرف آنتی بیوتیک‌ها، آفت دهان، پوسیدگی دندانها، ورم مهبل (واژینیت)، عفونتهای قارچی، برفک (کاندیدیاز دهانی). بهبود عمل گوارش و جذب مواد غذایی. کمک به ساخت ویتامین های گروه B و K.

خواص و فواید پروبیوتیک خواص و فواید پروبیوتیک

عوارض مصرف پروبیوتیک
به نظر می رسد مصرف پروبیوتیک ها دارای عوارض جانبی مانند ایجاد گاز روده و نفخ است که به مرور زمان و در طول مصرف این علایم نیز کاهش خواهد یافت.
پزشکان توصیه می نمایند در صورت بروز علایم مذکور، میزان مصرف آن کاهش یابد و یا اینکه به صورت متداول و هر روز مصرف نشود. به طور کلی چنانچه قبل از مصرف، از داروی خاصی استفاده می شود باید با پزشک معالج مشورت شود چرا که در صورت مصرف هم زمان با آنتی بیوتیک ها احتمال بروز اختلال در ایمنی بدن وجود دارد.
بیمارانی که نمی توانند از پروبیوتیک استفاده نمایند
افراد مبتلا به بیماری روده
افراد مبتلا به ایدز
افراد مبتلا به سرطان
افرادی که دارای باکتری های زیاد روده هستند
افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند


عضويت  / ورود



goli70
کاربر ویژه
کاربر ویژه
 
پست ها : 109
تاريخ عضويت: سه شنبه بهمن ماه 2, 1397 2:49 pm
تشکر کرده: 0 دفعه
تشکر شده: 0 دفعه
امتياز: 0

بازگشت به بهداشت سلامت و تازه های پزشکی

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 4 مهمان