.

در این بخش گفتمان برون دینی مطرح می شود

مديران انجمن: CafeWeb, Dabir, Noha, bahar

پستتوسط Mmm » دوشنبه آذر ماه 13, 1391 7:50 pm

سئوال:

مي گويند مسلمانان تمامي افكار و پژوهشهايشان را از قرآن استنباط مي نمايند كه نزد آنان كتابي مقدس مي باشد؛ به همین خاطر اين قداست را به خودشان و افكارشان و احزابشان هم انتقال مي دهند و ديگر رأي هيچ كسي را نمي پذيرند؟

جواب عبدالرحمن صديق:

بله، قرآن كتابي الهي و تمام برنامه هايش بي عيب و نقص است، و ما مسلمانان آن را سر مشق و برنامه زندگي خويش قرار داده ايم،‌ ولي اين بدين معنا نيست كه براي ديگران ارزشی قائل نباشیم.
اساسا واژه ی «مقدس» را در قرونِ وسطي براي انجيل و تورات به كار می بردند و هدفِ خاخامها نیز از اين كار اين بود كه مردم نتوانند و جرأت نداشته باشند تا خودشان مستقيما چيزي را از آنها استخراج نمایند و بايد تنها به آنها(خاخامها) مراجعه نمايند؛ اما متأسفانه اين واژه براي قرآن هم به كار گرفته شد؛ولي قرآن چنين نيست كه فقط پيشوايان مذهبي بتوانند از آن استفاده كنند و ديگر كسي حق نداشته باشد مستقيما آن را مطالعه و چيزي را از آن به دست آورد؛ بلكه قرآن كتابِ «كون مقروء»، یعنی: «هستي خوانده شده است» كه همه مي توانند بدان دسترسي داشته باشند.

يكي از صفات قرآن اين است كه  «و هذا ذكر مبارك»؛ "مبارك" به معني  مقدس نيست از ماده ی «بركه» گرفته شده و به قول دانشمندِ گرانقدر، شیخ راغب اصفهاني: «بركت يعني: ثبوتِ خير الهي در چيزي» ؛ پس مبارك يعني چيزي كه خير و نفعي خدايي در آن تا روز آخرت وجود داشته باشد؛ و يا خداوند در مورد قرآن مي فرمايد: «انه لقرآن كريم»؛ "كريم" نیز از ريشه ی «کَرَم» است و باز به قول راغب: «كرم يعني رساندن نفع وخير به مردم»؛ "مجيد" نیز يكي از صفات قرآن، به همان معناست.
پس ما قرآن را مانند خاخامها در انحصار خود در نمي آوريم بلكه هر كس حق انديشه و تدبر در آن را دارد...

«ابو درداء» ، از مكّه نامه اي به «سلمان فارسي»  در «مدائن»  نوشت و در آن گفته بود: «من از كنار كعبهكه سرزميني مبارك است اين نامه را براي شما مي نگارم»؛  سلمان در جواب او گفت: «آنچه من از اسلام فهميده ام اين است كه: «إن الارض لا تقدس احدا»، یعنی: «سرزمينها هيچ كسي را تقدس نمي بخشند...»

نماد کاربر
Mmm
 

پستتوسط Mmm » دوشنبه آذر ماه 13, 1391 8:08 pm

سئوال:

ميگويند مسلمانان تمام برنامه ها و پروژه هايشان براي دنياي ديگر است؛ به عبارت ديگر، غير مسلمانها زندگي خواه و مسلمانها دوستدار مرگ اند،  ولذا معنايي ندارد مسلمانان جناح مقابلشان را  بشمار آورند و اصلا نيازي به اين ندارند؛ زيرا آنها براي دنيايي ديگر زندگي مي كنند و كاري به اين دنيا ندارند؟


جواب عبد الرحمن صديق:

ما مسلمانها حيات را از صفت خداوند كه «الحيّ» است، گرفته ايم و در تمام 99 صفت و أسماء الحسني خدا، يك صفت هم به نام «الميت» وجود ندارد؛بلكه خداوند همواره زنده است  و ما هم از تجليّات اين صفتِ مبارك، حيات را گرفته ايم و به همه كس و همه چيز حيات مي دهيم؛ و در واقع كساني دوستدار مرگ هستند  كه اعتقاد به روز واپسين ندارند؛ ما معتقديم زندگي هميشگي است و مرگ را به عنوان وسيله اي  براي رسيدن به زندگاني نهايي و ابدي تلقي مي كنيم...

در قرون وسطي، كليسا براي ترساندن مردم از جهنم،  جهنمي درست كرده بود؛ ولي دانشمندِ بزرگوار سعيد نورسي(رحمه الله) مي گويد: «ما بايستي بهشتي بسازيم  و دنيا را مانند بهشت،دلپسند و لذت بخش نماييم  تا مردم بهشتِ آخرت را دوست داشته باشند.»

شايد بگويند مسلمانها جشن قربان را دارند كه يادآور حضرت ابراهيم(ع) و قرباني نمودن پسرش اسماعيل است و بدين وسيله قرباني گشتن و مردن انسانها را جشن مي گيرند؛ حقيقتا اين امر بر عكس است؛ زيرا ما جشن مي گيريم كه خداوند به قرباني كردن انسانها پايان بخشيد و در عوض  براي ما فرمان صادر كرد به جاي انسان، حيوانات را در راه خداوند ذبح نماييم؛ پس عيد قربان به خاطر رهايي و نجات انسانها از قرباني شدن است نه عكس آن؛ و از سويي ديگر مسلمان، داراي برنامه اي است مملو از حيات و آباداني!

پيامبر بزرگوار اسلام مي فرمايد: «هيچ كدام از شما- به خاطر بلا و مصيبتي كه بر او وارد گشته، آرزوي مرگ را نكند»؛ بنابر اين در تمام كتبِ حديث بابي زير اين عنوان باز شده: «باب الكراهية تمني الموت»؛ پس این ماییم كه عاشق زندگي و حيات هستيم و به هيچ عنوان مرگ را نمي پسنديم  و مرگ اين دنيا را هم به عنوان و سيله اي براي رسيدن به زندگي ابدي به شمار مي آوريم.

لذا ما معتقد به ارزش و بها دادن به جناح مقابل مان هستيم؛ چون ادامه ي زندگي به استعدادهاي گوناگوني نياز دارد  كه همه ی آنها در يك نفر و يا يك گروه خاص جمع نمي گردد وبايد تمامي انسانها به ياري يكديگر بشتابند و هر كس به نسبت استعداد و توانايي خويش به آباداني دنيا و زندگي بپردازد...




والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته


نماد کاربر
Mmm
 

پستتوسط Noha » سه شنبه آذر ماه 14, 1391 9:22 pm

هوالمستعان


سلام الله علیکم


خیلی ممنون کاک متین،استفاده بردیم.


اما 3 نکته:

_یکی از سؤال_جواب (ولاء و براء) رو 2 بار ارسال کردید.

_اگر لطف کنید مختصری از بیوگرافی ماموستا عبدالرحمن صدیق رو هم بذارید،خیلی خوب میشه! :arrow:

_اگر ممکن بود این جواب رو بیشتر شرح بدید!


  جزاکم الله خیرا یا  أخی


Matin نوشته است:سئوال:

برخي مصطلحات وجود دارند كه گاهي در سخنراني ها و يا در كتب و نوشته ها بكار گرفته مي شوند، مانند: «الكفر ملة واحده»(تمام كافران، يك ملت محسوب مي گردند)!  كه اين هم ايجاب مي كند ما همه را با يك شيوه و در يك چارچوب نگاه كنيم و برخورد مثبت با آنها نداشته باشيم؟



جواب عبد الرحمن صديق:

بايد توضيح داده شود کافران در چه چيزي، ملتي واحد به شمار مي آيند؟ در «عقيده» يا در «تعامل»؟ واقعيت اين است  كه دآنها ر «عقيده» يكي هستند و  براساس نهج اسلام، هيچ كدام از آنان مورد قبول خداوند نيستند؛ چون «ان الدين عندالله الاسلام»!


و اما در باب «تعامل»  قطعا يكي نيستند؛  زيرا خداوند مي فرمايد: «آنان همه يكسان نيستند، گروهي از اهل كتاب  پا برجايند و در پاسی از شب -در حالي كه به نماز ايستاده اند– آياتِ خدا را مي خوانند.»  و يا مي فرمايد: «خواهي ديد كه دشمن ترين مردم براي مؤمنان يهوديان و مشركانند، و خواهي ديد كه مهربانترين  مردم براي مؤمنان كساني هستند كه خود را مسيحي مي نامند...» و يا باز مي فرمايد: «...جمعي از آنان، عادل وميانه رو هستند، ولي بسياري از ايشان بدترين كار را انجام مي دهند.» و يا می فرماید: «خداوند شما را باز نمي دارد از اينكه...» كه گذشت! پس اين مصطلح در بابِ «تعامل» نيست بلكه در باب «ميراث» به كار گرفته شده؛يعني چون همه ی آنها از نظر «عقيده»  يكي هستند، پس از يكديگر ارث مي برند؛ يك نفر يهودي از يك نفر نصراني ارث مي برد و بالعكس...



جنة الفردوس مأوایتان





الـلـهم ء ات أنــفـسنا تقـــواهــا و زکیـــها إنــک أنــت خــیر من زکــیها

نماد کاربر
Noha
معاون و ناظر سایت
معاون و ناظر سایت
 
پست ها : 1424
تاريخ عضويت: پنج شنبه اسفند ماه 25, 1389 12:30 am
محل سکونت: pavah
تشکر کرده: 2031 بار
تشکر شده: 1557 بار
امتياز: 4930

پستتوسط Mmm » چهارشنبه آذر ماه 14, 1391 3:55 am

سلام نصیره خانم!


1- ظاهرا متوجه نشده ام؛ شما عفو بفرمایید.

2- حقیقتا این حقیر شناخت چندانی از عبد الرحمن صدیق ندارم و این نگاشته هایش را در لابلای فایلهای موجود در سیستمم یافتم و به گمانم مستند و قوی بودند! البته فقط همین را میدانم که در گذشته عبدالرحمن صدیق با جماعتِ اتحادِ اسلامی بوده که ظاهرا اکنون ایشان از اتحاد اسلامی کناره گیری کرده و به دامن روشنفکران دینی آزاد رفته اند؛ و تا آنجایی که خبر دارم این گفتارهای فوق، ناظر بردیدگاه های گذشته ایشان است واکنون نگاه معرفت اندیشانةشان بر نگاه دین نگرانةشان می چربد!

3- کافران در عقیده مشترکند، یعنی هرکدام به نوعی و به دلایلی از اسلام رویگردان گشته اند؛ و براساس مبانی قرآنی، کسی که از اسلام رویگردان شود و نظراً حکمی از احکام اسلام را نپذیرد، پس کافر است؛ و طبعا کافرین برای خود یک ملتِ (عقیدتی) محسوب میشوند.
اما کفر آنها، موجبِ بسته شدنِ درهای تعامل با آنها نخواهد شد؛ کفر آنها به خدا و به قیامت محول شده و کیفر آنها را «خداوند» در «آخرت» خواهد داد، نه «ما بندگان» در «دنیا»؛ ما در دنیا برای فراهم نمودنِ بستری مناسب جهتِ شکوفایی استعدادهایمان خلق شده ایم، و این شکوفایی ملزوم تزکیه ی نفس و حرکت در راستای عمران زمین است؛ و در این راستا میتوان با کافرانی که سر ستیز با ما ندارند تعامل کرد و مثلا از آنان علم آموخت و با آنان معامله نمود و قرارداد بست و در زمینه های مختلف به بحث و گفتگو نشست.

یعنی کفر آدمی، دلیلی برای تعطیلی تعامل و قطع ارتباط با او نیست!


دیگر نمیدانم این جوابهای ناقص، به دردتان خورد یا نه!

نماد کاربر
Mmm
 

پستتوسط Noha » چهارشنبه آذر ماه 15, 1391 10:12 pm

بسم الله المستعان

سلام الله علیکم

ده س تا وه ش بو کاک متین،توضیحات تون مفید بود،بیشتر اون قسمت آخرش ( ارث )برام سؤال بود.

ماموستا عبدالرحمن صدیق رو من در اون حدی می شناسم که محقق و پژوهشگری است که روی آیات قرآن تأمل و

تحقیقات زیادی انجام دادن،چند تا از بحث هاشون رو شنیدم واقعا برام جالب و مفید بود.

بهرحال خیلی ممنونم.


جنة الفردوس مأوایتان

الـلـهم ء ات أنــفـسنا تقـــواهــا و زکیـــها إنــک أنــت خــیر من زکــیها

نماد کاربر
Noha
معاون و ناظر سایت
معاون و ناظر سایت
 
پست ها : 1424
تاريخ عضويت: پنج شنبه اسفند ماه 25, 1389 12:30 am
محل سکونت: pavah
تشکر کرده: 2031 بار
تشکر شده: 1557 بار
امتياز: 4930

قبلي

بازگشت به گفتمان برون دینی

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 4 مهمان