~~*سوال،آیا موسیقی حرامه یا نه؟*~~

در این بخش گفتمان درون دینی مطرح می شود

مديران انجمن: CafeWeb, Dabir, Noha, bahar

پستتوسط pejmanava » چهارشنبه بهمن ماه 24, 1391 12:22 am

آزیتا نوشته است:خداوند شما و همفکرا تون رو حفظ کنه  :?:


آمیییییییییییییین




بهترین دعایی هست که شما تونستید درحق بنده بکنید .
:)


تشکر.


وتوفیق من الله العزیز


نماد کاربر
pejmanava
کاربر حرفه ای سایت
کاربر حرفه ای سایت
 
پست ها : 2997
تاريخ عضويت: جمعه آبان ماه 4, 1391 12:30 am
محل سکونت: Mahabad
تشکر کرده: 2893 بار
تشکر شده: 3332 بار
امتياز: 25740

پستتوسط erfan » چهارشنبه بهمن ماه 25, 1391 6:25 pm

خدا همه ما رو حفظ کنه...

برای نویسنده این مطلب erfan تشکر کننده ها:
pejmanava (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am)
رتبه: 7.14%
 
نماد کاربر
erfan
کاربر ویژه
کاربر ویژه
 
پست ها : 289
تاريخ عضويت: شنبه ارديبهشت ماه 9, 1391 11:30 pm
محل سکونت: روانسر_همدان
تشکر کرده: 172 بار
تشکر شده: 311 بار
امتياز: 2250

پستتوسط ostadelyass » پنج شنبه بهمن ماه 26, 1391 7:42 pm

سلام علیکم
تذکر
در شفاف سازی و پاسخ به یک سوال چیزی که مهم است اسناد قوی و ادله محکم است. حرف هایی غیر از این که هیچ پایه  اساسی ندارد و صرفا افکار شکل گرفته بر اساس تعصبات می باشد فاقد ارزش گذاری می باشد.

برای نویسنده این مطلب ostadelyass تشکر کننده ها:
pejmanava (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am)
رتبه: 7.14%
 
نماد کاربر
ostadelyass
کاربر ویژه
کاربر ویژه
 
پست ها : 223
تاريخ عضويت: شنبه شهريور ماه 12, 1390 11:30 pm
تشکر کرده: 485 بار
تشکر شده: 272 بار
امتياز: 1050

پستتوسط abdolmahdi » دوشنبه بهمن ماه 30, 1391 7:31 pm

سلام خدمت همه دوستان
موسيقي در اصل لغتي سرياني است كه به معناي گره هوا مي باشد و در حقيقت شامل هر صدا و آهنگي كه تاثير و تموّجي در فضا ايجاد كند گفته مي شود قهراً موسيقي را مي توان به دو قسم تقسيم كرد:
موسيقي طبيعي؛  كه خالق متعال در عوالم مختلف آنها را ايجاد نموده مثل نغمه جويبارها و چشمه ها، صداي آبشارها ، نواي پرندگان خوش صدا مثل بلبل و قناري و ... اينگونه نواهاي طبيعي چون غالباً يكرنگ و يكنواخت و ملايم است ، مسرّت بخش مي باشند و واقعاً باعث آرامش روان و سلامت روح و جسم مي گردند.
موسيقي مصنوعي؛ كه صانع آن انسان است و تاريخچه پيدايش آن هزارها سال قبل از ميلاد ثابت شده است مثل : تار و ني و چنگ و شيپور و طبل و صنج و گيتار و پيانو و ويولون و سنتور و.... اينگونه مصنوعات چون داراي زير و بم و ارتعاشات و تحريكات گوناگوني است  گهگاهي مي خنداند و گاهي مي گرياند ، گاهي به حد افراط نيروي نشاط و تحرك در انسان ايجاد مي كند و گاهي او را به ديار غم و اندوه فرو مي برد و اين حرف درست است كه در بسياري موارد باعث تلذّذ و خوش آمدن بشر مي گردد و همين نيز باعث ساخت اين وسايل شده است .

مطلبي كه بسياراهميت دارد اينست كه آيا موسيقي آنچنانكه براي ما در حال طبيعي خوشايند بوده و ضروري به نظر مي رسد درواقع هم  نسبت به آلات غيرطبيعي و مصنوعي هم چنين است؟

چون ما معتقد به دين و برنامه زندگي از طرف خالق متعال هستيم ابتداءً بايد به كلام خالق و حاملان وحي او مراجعه كنيم؛ با مراجعه كامل به متون روايي و كتب مرجع براحتي مي توان به عدم عنايت و كراهيت شارع مقدس نسبت به اشتغال به امر غناء و استفاده از آلات موسيقي رسيد تا جاييكه بعضي از صحاح سته و مسانيد معتبره   باب جداگانه اي براي نهي از غناء و كراهيت اشتغال به آن ايجاد نموده اند و در كتب فقهي پر است ادله اي كه دال بر حرمت استفاده از آلات لهو از جمله موسيقي است تا جاييكه شهادت دادن فردي كه اهل غناء و موسيقي باشد در نزد علماء و فقهاء مردود است.

با اين مقدمه جايي براي ترديد و تشكيك در حكم غناء و موسيقي از نظر دين اسلام باقي نمي ماند فقط برخي شبهات و اشكالات است كه بايد جواب داد:

1.     بنابر برخي نظرات علمي؛ در بعضي موارد ، موسيقي سبب تقويت اراده و سلامت رواني و به نحوي غذاي روحاني تلقي مي گردد.

جواب: اولاً بعضي دانشمندان اين نظريه را پذيرفته اند ثانياً بصورت جزئي و در برخي موارد نواختن موسيقي ، حال آنكه  در مقابل دقيقاً نظر مخالفي دارد:
بعنوان مثال : آقاي آرتور شوپنهور آلماني در كتاب فلسفه خود بااينكه به لذت بخش بودن موسيقي تصريح مي كند مي گويد: عيبي كه موسيقي دارد اينست كه ما را بطور كامل از واقعيات بركنار نمي كند .
به همين جهت است كه اگر موسيقي بخواهد واقعيات را رنگ آميزي كند آنها را بصورت كاريكاتور در مي آورد ولي هنگاميكه موسيقي تمام مي شود يك سرازيري حقيقي در خود احساس مي كنيم اكنون شبح مصنوعي از بين رفته و واقعيات با همان خشونت برايمان نمودار مي گردد.در جامعه امروزه بشري بسياري از التذاذهاي مجازي و غيرواقعي ايجاد شده كه بدون اينكه مبتلايان به آن بفهمند از رسيدن به فهم و درك واقعي و خوشي و لذت حقيقي محرومند.
امروزه اكثريت مردم از انديشه هاي عميق درباره مسائل ديني و اجتماعي سرباز مي زنند آيا اين بدون علّت است؟   موسيقي موجب وصال نيست بلكه خيال وصال را در انسان تحريك مي كند آيا با توسل به خيال و توهم مي توان به حقيقت و واقع دسترسي پيدا كرد؟
بنابه تحقيقات بعضي از دانشمندان تاثيراتي كه از نظر علمي توسط موسيقي در وجود انسان ايجاد مي شود: عدم تعادل و توازن بين اعصاب سمپاتيك و پاراسمپاتيك – مرض ماني(manie) – مرض paranoia- مرض cgclothmie- كوتاهي عمر – اختلالات دماغي- فشار خون- تهييج قواي شهوي و جنسي- تضعيف حس شنوايي و بينايي- جلب توجه غيرطبيعي – تضعيف تمركز فكري و علمي- افسردگي و خمودگي و... مي باشد.

2.     اشكال دوم اينست كه در بين اقوال فقهاء و علماي اسلامي هم قول به جواز و عدم اشكال موسيقي وجود دارد.
جواب اين شبهه هم واضح است كه در اكثر مسائل ديني  بين علماي دين اختلاف نظر وجود دارد و نمي توان در مقابل ادله محكم از كتاب و سنّت كه مقبول همه دانشمندان و مسلمين است به استناد گفته چند نفر كه احتمال اشتباه و خطاي آنها بسياراست بگوييم حجّت و دليل من قول فلان آقاست درحاليكه نه علميت و نه عصمت آنها دليلي ندارد و خداوند متعال در بسياري از آيات ، انسان را امر به تفكّر و تحقيق مي كند و تبعيت و تقليد كوركورانه را مذموم مي داند.
در روايتي پيامبر اسلام و نبي اكرم صلي الله عليه و آله خطاب به سلمان فارسي  فرموده: كه روزي بر مردم مي آيد كه منكرات بصورت معروف و معروف در ديد مردم منكر مي شود.
در اينكه بزرگان زيادي در تاريخ اسلام دچار اشتباه علمي و عملي شده اند همين بس كه در بين صحابي هم كساني بوده اند كه در هنگام مرگ نسبت به برخي اقوال و اعمال خود ابراز پشيماني و ندامت نموده اند و به اشتباه خود تصريح نموده اند لذا نبايد به يك يا چند قول اگرچه صاحب آن ملا و مفتي باشد اكتفاء نمود.

حقير مجموعه اي از روايات و اقوال بزرگان دين را در موضوع غناء و موسيقي تهيه نموده ام لكن اينجا مقام ذكر آن نيست چنانچه از دوستان كسي طالب آنهاست به هر نحو كه بفرمايد  در خدمتم.  
والسلام علي من اتّبع الهدي
أعوذ بالله من شرور آخرالزمان و فتنها.





هميشه حق را بپذير حتي اگر برايت تلخ باشد.

برای نویسنده این مطلب abdolmahdi تشکر کننده ها:
zhiwar (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am)
رتبه: 7.14%
 
نماد کاربر
abdolmahdi
کاربر ویژه
کاربر ویژه
 
پست ها : 139
تاريخ عضويت: يکشنبه دي ماه 17, 1390 12:30 am
محل سکونت: استان مركزي
تشکر کرده: 25 بار
تشکر شده: 35 بار
امتياز: 130

پستتوسط andishe92 » چهارشنبه فروردين ماه 14, 1392 9:47 pm

بنام خدا]
با سلام خدمت تمامی عزیزان.
دوستان عزیز هر حکم خلال و حرامی صراحتا در قرآن آمده است که همه از طرف پروردگار متعال میباشند .اگر حکمی خارج از چهار چوب آیات قرآن به عنوان حلال و حرام بنام دین از طرف هرشخصی داده شود مانند احکام بنی اسراییل میباشد که دروغی را به خدا و پیغمبر خدا بسته میشود. خداوند به پیتمبرش اجازه نداده که خارج از وحی حکمی را از خودش به دین خداوند اضافه کند چرا که اگر چنین میکرد هلاکت پیامبر را در پی میداشت .
من نمیدانم این عزیزان چگونه به حرام بودن موسیقی بنام دین فتوی صادر میکنند .
به خدا پناه میبرم از اینگونه احکام بنی اسراییلی.
نماد کاربر
andishe92
کاربر سایت
کاربر سایت
 
پست ها : 1
تاريخ عضويت: سه شنبه فروردين ماه 13, 1392 11:30 pm
تشکر کرده: 2 بار
تشکر شده: 0 دفعه
امتياز: 0

پستتوسط mosleh » پنج شنبه فروردين ماه 15, 1392 6:39 pm

با سلام
به نظر من که اصلا حرام نیست مگر در صورتی که غیر اخلاقی باشد.
حالا ممکنه بعضی از دوستان بگن تو نظر خودته و دین چیز دیگه ای میگه ولی من میگم یک روز هم بدون موسیقی نمیتونم زندگی کنم.مگر قرائت قرآن خودش یک نوع وزن و موسیقی نیست؟پس قرائت قرآن هم حرامه.وقتی میگیم اسلام دینیست که عقل میپذیردش پس بعضی وقتا هم به عقلمون راه بدیم تا نظرشو بگه.
موسیقی ای که مبتذل و تحریک کننده نباشه از نظر من حرام نیست و باز هم موسیقی گوش میدم.

برای نویسنده این مطلب mosleh تشکر کننده ها:
andishe (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am)
رتبه: 7.14%
 
mosleh
کاربر ویژه
کاربر ویژه
 
پست ها : 102
تاريخ عضويت: يکشنبه آذر ماه 27, 1389 12:30 am
محل سکونت: پاوه-سنندج
تشکر کرده: 0 دفعه
تشکر شده: 61 بار
امتياز: 10

قبلي

بازگشت به گفتمان درون دینی

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 3 مهمان