اسلام و نابسامانی های روشنفکران (2)

در این بخش مقالات متنوع دینی قرار داده می شود

مديران انجمن: CafeWeb, Dabir, Noha, bahar

اسلام و نابسامانی های روشنفکران (2)

پستتوسط hodhod » يکشنبه فروردين ماه 17, 1393 2:11 pm


                         
                              
                                   
اسلام و نابسامانی های روشنفکران قسمت دوم

آنچه معلوم است بطور يقين اينگونه نابساماني ها مخصوص آنان نيست و بلکه فکر آنان از بافتن چنين قماشي ناتوانست، پس در اينصورت لازم است چند گامي در تاريخ بعقب برگرديم، و گوشه اي از آن را با دقت بررسي کنيم، تا به نتيجه برسيم ... ! در قرون وسطي جنگ هاي صليبي در ميان اروپا و عالم اسلامي به اوج شدت رسيد، سپس بعد از مدتي خاموش گرديد، و لکن خطا است اگر کسي گمان کند که اين جنگ ها در اينجا بپايان رسيد، واقعاً خطاي بزرگي است، اگر بگويند اين آتش هستي سوز خاموش گشت و صلح و صفا در ميان دو ملت برقرار شد.

زيرا اينک (لرد اللنبي) فرمانده نيروهاي صليبي در اين جنگ هنگاميکه بر بيت المقدس غالب شد و پس از پيروزي نفس راحتي کشيد با بيان روشن مي گويد: «هان الآن جنگ هاي صليبي بپايان رسيد» از اين بيان بخوبي پيداست که پيروزي نيروهاي صليبي و شکست مسلمانان در نظر اين گوينده آخرين مرحله جنگ هاي صليبي بوده است، و در قرن هاي هجدهم و نوزدهم اروپاي استعمارگر يورش خود را بر عالم اسلامي آغاز نمود و اين محيط را به غارت گرفت، و در سال 1882 پس از خيانت توفيق پاشا و همکاري وي با ارتش بيگانه بر عليه انقلاب ملي مصر که به رهبري عربي پاشا اداره ميشد لشکر اشغالگر انگليس وارد مصر شد، و اين کشور را به تصرف خود درآورد، در اينجا انگليس ها ناچار بودند سياستي را پيش بگيرند که جاي پاي خود را در عالم اسلامي محکمتر کنند تا از اينراه بتوانند خود را با روح اسلامي همآهنگ بسازند، که مبادا روزي اين روح طغيان کند و برنامه هاي آن ها را درهم بريزد. اينک براي روشن شدن مطلب سخنان مستر گلادستون نخست وزير دولت بريتانيا در زمان ملکه ويکتوريا را در اينجا نقل مي کنيم: گلادستون طي نطقي سياست خودرا در پارلمان آن کشور چنين تشريح کرد؛
در يک دست قرآنکريم و با دست ديگر اشاره به نمايندگان گفت: تا اين کتاب در ميان مصري ها است (منظورش همه مسلمانان است) براي ما در اين بلاد آرامش نيست، پس از اين سخن بخوبي پيدا است که هنوز آثار تعصب صليبي از بين نرفته جنگ همان جنگ صليبي است، فقط بمقتضاي زمان تغيير قيافه يافته است، در نتيجه سياست مطلوب انگلستان در اين کشور از چند جهت آغاز فعاليت نمود ... !
1 - در سست نمودار ساختن اصول دين در نظر مردم مسلمان کوشش بسزا نمود.
2 - در کشتن روح تقوي و پاک دامني در نهاد مسلمان ها نقشه ها ريخته شد.
3 - صورت اسلام را در نظر پيروانش چنان زشت نمودار ساختند که خود بخود از آن بگريزند،

دل ها را بدين چنان بدبين نمودند که مسلمان ها بطور خودکار از قوانين آن سر پيچي نمايند، که سرانجام براي استعمار مداران فرصت مناسبي بدست آمد و آزادانه توانستند در اين کشورها حکومت کنند؛ آري، دولت انگليس در مصر اين نقشه شوم را با مهارت کامل اجرا نمود، زيرا که در فرهنگ اين کشور سياست آموزش و پرورش را طوري تنظيم کردند که در مدارس مسلمانان از حقايق اسلام چيزي تدريس نگردد.


منبع : کتاب اسلام و نابسامانی های روشنفکران
نویسنده: محمد قطب رحمه الله
                              
                         
                                             







برای نویسنده این مطلب hodhod تشکر کننده ها: 2
bahar (يکشنبه فروردين ماه 17, 1393 2:46 pm), saye (دوشنبه فروردين ماه 18, 1393 1:26 pm)
رتبه: 14.29%
 
hodhod
کاربر کوشا
کاربر کوشا
 
پست ها : 10
تاريخ عضويت: دوشنبه مرداد ماه 28, 1392 7:42 pm
تشکر کرده: 0 دفعه
تشکر شده: 32 بار
امتياز: 320

بازگشت به مقالات متنوع دینی

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 2 مهمان