..::فضايل و احکام آب زمزم::..

در این بخش مشاهیر جهان و ایران معرفی می شوند

مديران انجمن: tarannom, CafeWeb, Dabir, Noha, bahar, Modir-Farhangi

..::فضايل و احکام آب زمزم::..

پستتوسط pejmanava » پنج شنبه اسفند ماه 2, 1391 12:11 am

..::فضايل و احکام آب زمزم::..





از آن جائيکه ما مسلمانان مکلفيم که هر امر شرعي را از مصادر اصلي شريعت اسلامي بگيريم، در مورد آب زمزم نيز نياز داريم به احاديث و سخنان انديشمندان اسلامي مراجعه نموده و فضايل، احکام و آداب استعمال آن را بدانيم تا نشود که به اثر جهالت به احکام دين مبين اسلام آب زمزم را از ارزشي که دارد بالاتر برده و يا ارزش واقعي آن را بدست فراموشي بسپاريم، لذا برآن شدم تا پيرامون فضايل و احکام و آداب وبعضي برداشت هاي نادرست از آب زمزم نکاتي چند خدمت عزيزان تقديم نمايم:
فضايل وويژگيهاي آب زمزم :
آب زمزم بهترين آب درروي زمين است چنانچه ابن عباس رضي الله عنه روايت نموده که پيغمبر صلي الله عليه وسلم فرمودند {خيرماء علي وجه الأرض ماء زمزم فيه طعام الطعم وشفاءمن السقم }طبراني - بهتر ين آب در روي زمين آب زمزم است چرا که اين آب غذاي خوردني وشفاي بيماري ميباشد.
ويژگيهاي اين آب قرار آتي است :
1- اين آب در مقدس ترين مکان روي زمين يعني در نزديکي بيت الله الحرام ومقام ابراهيم فواره نموده است.


2- قلب مبارک پيغمبر صلي الله عليه وسلم به اين آب شستشو داده شده است، سينه پيغمبر صلي الله عليه وسلم چهار مرتبه شکافته شد و قلب مبارک شان به آب زمزم شسته شد چنانچه در صحيح بخاري روايت شده يکمرتبه در سنين چهار سالگي که درنزد مادر رضاعي خود حليمه سعديه بود ومرتبه ديگر در ده سالگي ومرتبه سوم وقتيکه با نزول وحي توسط جبرئيل به پيغبمري مبعوث شد ومرتبه چهارم شب اسراء ومعراج وقتيکه به آسمانهاعروج نمودند.
3- سومين ويژگي آب زمزم اينست که جانشين غذاء بوده ودر گرسنگي انسان را کفايت مي کند امام قرطبي درين مورد فرمود: خداوند ملکي را فرستاد وآن ملک آب را فواره دادکه در جاي خوراک مياستد ودرصحيح مسلم روايت شده: آنگاه که ابوذر رضي الله عنه به مکه آمد وداخل حرم شده ومدت سي روز درآنجا باقي ماند پيغمبر صلي الله عليه وسلم از او پرسيد ازچي وقت در اينجاهستي؟ ابوذردرجواب گفت مدت سي شبانه روزميشود پيغمبر صلي الله عليه وسلم پرسيد کي تو را غذا ميداد؟ اوگفت غذايي من آب زمزم بود وازنوشيدن آن فربه شدم وهيچ احساس گرسنگي نميکنم. رسول معظم اسلام فرمودند اين آب مبارکي است که غذايي خوردني نيز ميباشد. وامام ابن قيم درکتاب ارزشمندش زادالمعاد ميفرمايد: {کساني زيادي را ديدم که غذايي شان آب زمزم بود وهيچ احساس گرسنگي نميکردند وتوأم با ديگر مردمان طواف نموده و مناسک حج را به توانائي کامل انجام مي دادند حتي بعضي شان برايم گفتند که مدت چهل روز غذاي آنها آب زمزم بوده است.
4- خصوصيت ديگر آن اين است که درمان بيماري هاي حسي و معنوي در آن نهفته است چنانچه پيغمبر صلي الله عليه وسلم در حديث ابن عباس فرمودند: آب زمزم شفاء بيماري مي باشد.

احکام وآداب استعمال آب زمزم:
نوشيدن آب زمزم سنت است و سنت بودن آن در موارد ذيل وارد شده است؛ وقت فارغ شدن حاجي از طواف خانه کعبه و قبل از شروع در سعي و هم چنان بعد از اداء ديگر مناسک حج. البته اين سنت بودن فقط براي کسي هست که به حج يا عمره رفته است اما براي ديگران هيچ حکمي ندارد بلکه يک امر مباحي مي باشد.
و آداب نوشيدن آب زمزم همان آداب نوشيدن همه آب ها مي باشد که قرار آتي بيان مي گردد: به دست راست خود بنوشد و داخل آب نفس نکشد و درسه بار نفس کشيدن {درخارج از آب} بنوشد و پيش از نوشيدن بسم الله بگويد و بعد از آن الحمد لله .
بعضي خطاها و برداشت هاي نادرست در مورد آب زمزم:
1- از جمله خطاهاي شايع بين بعضي مردم گمان اينکه نوشيدن از آب زمزم از جمله مناسک وجوبي و لازمي حج و عمره است در حاليکه چنين نيست بلکه نوشيدن آن يک امر استحبابي بوده و لازمي نمي باشد.
2- ازجمله اشتباهات باور واعتقاد بعضي براين که خصوصيت آب زمزم با بيرون نمودن آن از مسجدالحرام تغيير ميابد{مراد تغيير مزه آنست}.
3- اعتقاد بعضي بر استحباب و مشروعيت شستن کفن ها به آب زمزم درحاليکه اين اعتقاد هيچ اصلي ندارد.
4- ديگراز اشتباهات در زمينه آب زمزم اعتقاد بعضي نادانان برحرام بودن پختن چيزي و امثال آن به آب زمزم مي باشد.
5- باور به اين که آوردن آب زمزم بعنوان سوغات حج يکي از ضرويات است چنانچه اگر حاجي نتواند آب زمزم بياورد طوري احساس مي شود که حج او ناقص مي باشد.





وااسلاماه

برای نویسنده این مطلب pejmanava تشکر کننده ها:
bahar (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am)
رتبه: 7.14%
 
نماد کاربر
pejmanava
کاربر حرفه ای سایت
کاربر حرفه ای سایت
 
پست ها : 2997
تاريخ عضويت: جمعه آبان ماه 4, 1391 12:30 am
محل سکونت: Mahabad
تشکر کرده: 2893 بار
تشکر شده: 3332 بار
امتياز: 25740

بازگشت به معرفی مشاهیر جهان و ایران

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 1 مهمان