کدام نوع ایمپلنت بهتر است؟

این بخش به معرفی وبسایتها و وبلاگها اختصاص دارد

مديران انجمن: tarannom, CafeWeb, Dabir, Noha, bahar, Modir-Farhangi

کدام نوع ایمپلنت بهتر است؟

پستتوسط anahel » يکشنبه دي ماه 10, 1396 2:41 pm






در مورد نوع ایمپلنت مورد استفاده در هر مورد تشخیص متخصص ایمپلنت ارجح است تا ایمپلنت مناسب کیفیت استخوان را به فرد پیشنهاد کند.در صورتیکه دندانپزشک به بیمار اعلام دارد که از انواع مختلف می توان استفاده نمود موارد زیر در تصمیم گیری موثرند:
– معمولا هر چه کشور سازنده ایمپلنت دارای اعتبار وپبشینه بیشتری در تولید ایمپلنت داشته باشد کیفیت ایمپلنتها بهتر است
– طرح از ایمپلنت مناسبتر است که تحلیل استخوان لبه ای ان کمترین باشد
– استحکام و کیفیت الیاژ ان در برابر خستگی فلز بیشتر و مقاوم تر باشد
– پردازش سطح ایمپلنت با تکنولژی جدید تر و بهتری صورت گرفته باشد
– نمایندگی شرکت سازنده در ایران قدمت طولانی تری داشته باشد و معتبر تر باشد

انواع ایمپلنت

برای انتخاب نوع مناسب ایمپلنت و نتیجه گیری بهتر و همچنین برای اینکه  تفاوت ایمپلنت ها را با هم بدانید بهتر است انواع ایمپلنت را بشناسید.
۱-انواع ایمپلنت بر اساس کشور سازنده:
-کره ای:ایمپلنت های کره ای بیشترین ایمپلنت های داخل کشور هستند
-اروپایی:از این نوع ایمپلنت در کشور ما تعداد کمی وجود دارد و می توان گفت گران ترین نوع ایمپلنت ها هستند و کشورهای سازنده آن آلمان و ایتالیا و فرانسه است.
-آمریکایی:این نوع ایمپلنت تحت نظارت کمپانی های معتبر آمریکا و تولید و بسته بندی آن توسط کره جنوبی انجام می شود.
-سوئیسی:کیفیت و تکنولوژی در این نوع ایمپلنت بالا و قیمت آن مناسب است و به همین دلیل این نوع بسیار متداول است.ایمپلنتsik از جمله این نوع است.
۲-انواع ایمپلنت بر اساس کاربرد:
–جایگزینی برای یک دندان:
برای جایگزین کردن یک دندان یک ایمپلنت برای پشتیبانی روکش دندان استفاده می شود
-جایگزینی برای چند دندان:
برای جایگزین چند دندان می توان از ایمپلنت استفاده کرد که پل دندانی ثابت دارد و دو ایمپلنت می تواند یک پل سه واحدی را نگهدارد. و می توان از تعداد ایمپلنت های بیشتر برای نگهداری تعداد دندان های بیشتر استفاده کرد که برای یک فک کامل معمولا از ۴ تا ۸ ایمپلنت لازم است برای جایگزین دندان ها استفاده کرد.
-ترکیبی از پل دندانی ثابت و متحرک:
در این مواقع ایمپلنت به قسمت متحرک متصل شده و وظیفه نگهداری پل دندانی ثابت را بر عهده دارد
-اوردنچر:
در این مورد برای حفظ استخوان زیرین و نگهداری دندان مصنوعی از دو یا چند ایمپلنت یا مینی ایمپلنت استفاده می شود.زیرا اکثر دندان های مصنوعی  با فشار مستقیم بر لثه و استخوان باعث تحلیل آن می شوند.و اوردنچرها که بر ایمپلنت متکی هستند از استخوان ها محافظت می کنند و برای بیمارانی که همه دندان های یک فک یا دو فک خودشان را از دست داده اند مناسب است.
-تکیه گاهی برای حرکت دندان ها:
از ایمپلنت هاد برای حرکت سریع تر و راحت تر دندان ها به عنوان تکیه گاهی پایدار استفاده می شود.
۳-انواع ایمپلنت بر اساس دسته بندی ها:
-ساب پریواستیل:در این نوع ایمپلنت روی فک استخوان داربست فلزی قرار گرفته و روی آن توسط لثه پوشانده می شود و دندان ها توسط پست هایی که از بافت لثه بیرون می زند نگهداشته می شود.این ایمپلنت برای کسانی که ارتفاع استخوان فک شان کافی نیست برای محکم نگهداشتن دندان مصنوعی استفاده می شود.برای عمل های یک مرحله ای بیشتر ماربرد دارد
-اندواستیل:این نوع در عمل های دو مرحله ای کاربرد بیشتری دارد و با جراحی مستقیم درون استخوان فک قرار می گیرد و برای بریچ و دندان مصنوعی متحرک جلیگزین مناسبی است.پیچی ،روزه دار،استوانه ای،صاف و تیغه دار چند نوع از این ایمپلنت است

۴-انواع ایمپلنت از نظر تعداد مراحل:
دو مرحله ای:این نوع ایمپلنت که از معمول ترین نوع است پس از جایگذاری ایمپلنت لثه بخیه زده می شود. و پس از مرحله اول زمانی برای جوش خوردن ایمپلنت صرف می شود و پس از آن سطح روی ایمپلنت برای ترمیم و اتصال اباتمنت باز می شود.
تک مرحله ای:در این نوع ایمپلنت قطعه ای با طول مناسب درون استخوان فک جایگذاری شده و قسمتی از آن بیرون لثه قرار می گیرد که اباتمنت و تاج پس از جوش خوردن روی آن قرار می گیرد.
۵-انواع ایمپلنت از نظر بدنه و سطح:
در ابتدا باید گفت بیشتر ایمپلنت ها از تیتانیوم ساخته شده و تنها تفاوت آن ها در مواد سطح ایمپلنت است که نوع این مواد در استقامت و طول عمر دندان و ثبات آن موثر است.سطح صاف تیتانیوم نسبت به سطح متخلخل تماس کمتری با استخوان دارد.                             –اسید خراش داده
– اسید خراش داده
– شن پاشی شده
-سطح زبر شده
– پاشش پلاسما
-سطح تیتانیوم ریزشیار
-پوشش هیدروکسی اپاتیت پاشش پلاسما
۶-انواع ایمپلنت بر اساس طراحی بدنه:
-بدنه تو خالی
-بدنه یکپارچه
-بدنه منفذ دار
-بدنه مسطح
-بدنه رزوه دار
-بدنه استوانه ای
۷-انواع ایمپلنت بر اساس سطح:
-سطح پوشیده
-سطح بافت دار
-سطح ماشینی
-سطح صاف
۸-انواع ایمپلنت از نظر متصل کننده ها:
برای پیچ یا متصل شدن اباتمنت به سر ایمپلنت از یکی از سه نوع متصل کننده زیر استفاده می شود:
-متصل کننده ۶ ضلعی داخلی:این نوع متصل کننده ها مانند ۶ ضلعی و به صورت سوراخی در سر ایمپلنت هستند که اباتمنت در آن پیچ می شود.
-متصل کننده ۶ ضلعی خارجی:این متصل کننده نیز در بالای سر ایمپلنت قرار می گیرد
-متصل کننده ۸ ضلعی داخلی:این متصل کننده نیز مانند متصل کننده ۶ ضلعی  به صورت سوراخی در سطح ایمپلنت برای پیچ اباتمنت یا ترمیم است اما به شکل ۸ ضلعی است.
۹-انواع ایمپلنت بر اساس اندازه:
-ایمپلنت استاندارد:این نوع ایمپلنت ها که از آن برای جایگذاری دندان های جلواستفاده می شود قطری بین ۳٫۵ تا ۴٫۲ میلیمتر دارند
-ایمپلنت های پهن:از این نوع ایمپلنت ها برای دندان های عقب معمولا استفاده می شود و قطر این ایمپلنت ها بین ۴٫۵ تا ۶ میلیمتر است
-ایمپلنت های باریک(مینی ایمپلنت):این ایمپلنت ها در بیماران که تراکم استخوانی کافی ندارند و یا بین ریشه دندان ها فضای کافی برای ایمپلنت معمولی ندارند استفاده می شود و قطر آن ها بین ۲ تا ۳٫۵ میلیمتر است.
۱۰-انواع ایمپلنت بر اساس روش کاشت:
-ایمپلنت فرورونده:از رایج ترین روش های کاشت ایمپلنت فرورونده است که به صورت استوانه یا پیچ درون استخوان فک قرار گرفته و طول و پهنای متفاوتی دارد و چند دندان را می توا روی هر کاشت سوار کرد

-روش برسازی درون کاشت دندانی:این نوع

عضويت  / ورود
از قالب فلزی ساخته و به استخوان فک چسبیده می شود و این نوع ایمپلنت زیر لثه و برای نگهداشتن دندان ساخته شده قرار می گیرد.و از این نوع برای افرادی که ارتفاع استخوان فکشان کم است و نمی توانند از دندان مصنوعی استفاده کنند مورد استفاده قرار می گیرد.

-ایمپلنت دارای چارچوب راموس:از این نوع معمولا در ایمپلنت ساب پریواستیل استفاده می شود و یا برای افرادی که استخوان فک پایینشان بسیار ضعیف است و نمی توان از ایمپلنت ریشه ای استفاده کرد مورد استفاده قرار می گیردو درگوشه عقب استخوان فک و نزدیک به چانه قرار می گیرد و پس از بهبود بافت اطراف میله ظریفی در بالای لثه مشاهده می شود و دندان مصنوعی متناسب با آن ساخته می شود و برای فک های با استخوان ضعیف مناسب است.منبع:ایمپلنت دندان دکتر بزرگ





























anahel
کاربر فعال
کاربر فعال
 
پست ها : 57
تاريخ عضويت: يکشنبه دي ماه 10, 1396 2:00 pm
تشکر کرده: 3 بار
تشکر شده: 0 دفعه
امتياز: 0

بازگشت به معرفی وبسایتها و وبلاگها

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 3 مهمان