خــواص مــواد غــذایــی

در این بخش مطالبی در زمینه ی تغذیه ی مناسب قرار داده می شود

مديران انجمن: pejmanava, CafeWeb, Dabir, Noha, bahar, Modir-Elmi

خــواص مــواد غــذایــی

پستتوسط tafgah72 » يکشنبه فروردين ماه 4, 1392 10:49 pm

سلام علیکم

در این تاپیک انشاالله خواص موادغذایی را میگذاریم ..

هرچیزی که خواصش رو میدونید و مفید هست رو بذارید و از همه خواهشمندم روزی حداکثر  یک مطلب بگذارند



روغن کنجد و خواص شگفت‌انگیز روغن کنجد

روغن کنجد حاوی آنتی اکسیدان‌های طبیعی است که باعث از بین رفتن سرطان‌های خفته در بدن شده و

موجب جلوگیری از سرطان‌های دستگاه گوارش، پروستات و سینه می‌شود.

این روغن همچنین به دلیل دارا بودن ویتامین E موجب شفافیت و لطافت پوست می‌گردد.


روغن کنجد

روغن کنجد در بین روغن‌های خوراکی به ملکه‌ی روغن‌ها مشهور است.

دانه کنجد بیشترین میزان روغن را در بین دانه‌های روغنی دیگر داراست اما با وجود این تولید آن بسیار کمتر از دانه‌های دیگر

نظیر سویا، آفتابگردان و گلرنگ است.

روغن کنجد به عنوان یک روغن با قیمت و کیفیت بالا شناخته می‌شود. این روغن بیشترین مقاومت و ماندگاری را

در بین روغن‌های خوراکی با درصد بالای چربی غیراشباع دارد.

نوع لیگنان و آنتی اکسیدان‌های طبیعی موجود در این روغن باعث بروز مقاومت بسیار بالا در برابر اکسیداسیون و

خواص فیزیولوژیکی ارزشمند روغن کنجد شده است.

ترکیب اسیدهای چرب روغن کنجد به گونه‌ای است که برای هر سه مصرف سرخ کردن، پخت و پز و سالاد قابل استفاده است.

خواص روغن کنجد

* کاهش دهنده سطح کلسترول بد خون(LDL) و افزایش جذب کلسترول خوب(HDL)

* کاهش فشارخون در افراد مبتلا به فشار خون بالا

* جلوگیری از سرطان‌های سینه، پروستات و سرطان‌های دستگاه گوارش

* جلوگیری از تصلب شرایین و بسته شدن عروق

* جلوگیری از بروز سکته قلبی

* جلوگیری از بروز آب مروارید

* شفافیت و لطافت پوست به دلیل غنی بودن از ویتامین E

* مناسب برای سرخ کردن به دلیل مقاومت بالای حرارتی

* کاهش ابتلا به بیماری پارکینسون

* جلوگیری از بیماری‌های مفصلی و آرتروز

* خواص آنتی اکسیدانی فوق‌العاده به دلیل وجود دو ماده شیمیایی sesamol و sesamin.

آنتی اکسیدان‌ها با رادیکال‌های آزادی که به سلول‌ها آسیب می‌رسانند و به روند پیری سرعت می‌بخشند مقابله می‌کند.

* ویتامین E موجود در آن از بیماری آلزایمر جلوگیری می‌کند

خواص ذکر شده در مورد روغن کنجد بدین معنا نیست که شما آزادید هر چه قدر که می‌خواهید از آن در طی یک روز استفاده کنید.

به خاطر داشته باشید که کالری همه‌ی روغن‌ها یکسان است؛ یعنی هر 5 گرم آن که معادل یک قاشق چای خوری می‌شود

چیزی در حدود 45 کیلوکالری انرژی دارد.


* روغن کنجد تحریک پذیری غشاء مخاطی را کم می‌کند. این روغن برای درمان سرفه، یبوست، آرتریت و پوست خشک توصیه می‌شود.

* مصرف مرتب آن اضطراب را کاهش می‌دهد، گردش خون را تقویت می‌کند، مانع اختلالات عصبی می‌شود و سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند.

* مصرف روغن کنجد، نشاط آور است، هوشیاری ایجاد می‌کند، دردهای مزمن و گرفتگی عضلات را کاهش می‌دهد.

* ویتامین E موجود در آن به رشد مو سرعت می‌بخشد.

* برای افرادی که از کم خونی و سرگیجه رنج می‌برند مفید است.

* مصرف موضعی این روغن، پوست را نرم و لطیف می‌کند.

* خاصیت ضدقارچی و ضدباکتریایی دارد.

* غرغره کردن آن، باکتری‌ها، از جمله باکتری‌های سرماخوردگی از بین می‌برد.

* محافظ طبیعی در برابر اشعه‌ی فرابنفش به حساب می‌آید.

* مانع شوره‌ی سر می‌شود.

* از پوست در برابر کلر موجود در آب استخر محافظت می‌کند.

* ماساژ با روغن کنجد انعطاف پذیری مفاصل را زیاد می‌کند.

* بریدگی‌ها و جراحت‌های سطحی را درمان می‌کند.

* پوست صورت به خصوص اطراف بینی را سفت می‌کند و مانع بزرگ شدن منفذهای پوستی صورت می‌شود.

*از بروز آکنه جلوگیری می‌کند.



خواص شیمیایی

ترکیب اسیدهای چرب روغن کنجد


روغن کنجد به گروه اسیدهای اولئیک – لینولئیک متعلق است. این روغن کمتر از 15 درصد اسید چرب اشباع دارد که

بیشترین آن پالمیتیک و استئاریک و بیش از 85 درصد مجموع اسیدهای چرب آن غیراشباع است.

اسید اولئیک و اسید لینولئیک بیش از 80 درصد کل اسیدهای چرب روغن کنجد را تشکیل می‌دهند.

برخلاف روغن‌های گیاهی دیگر در این گروه، درصد اسید اولئیک روغن کنجد حدود 45 درصد و

اسید لینولئیک آن حدود 40 درصد از مجموع کل اسیدهای چرب آن می‌باشد.


استرول ها(sterols)

روغن کنجد در مقایسه با سایر روغن‌های گیاهی، مواد غیرقابل صابونی(حدود 2 درصد) بیشتری دارد.

مواد غیرقابل صابونی شامل استرول ها، تری ترپن‌ها و تری ترپن الکل‌ها، توکوفرول ها و لیگنان‌های کنجد می‌باشد.

روغن کنجد یکی از منابع غنی استرول های گیاهی(فیتواسترول) می‌باشد. فیتواسترول ها یا استرول های گیاهی رقیب کلسترول در جذب هستند.

بنابراین مصرف فیتواسترول موجب کاهش کلسترول خون و در نتیجه جلوگیری از حملات قلبی و عروقی می‌شود.

فیتواسترول ها و به طور خاص بتا سیتوسترول، از رشد سلول‌های سرطان کولون، سرطان پروستات و سرطان سینه نیز جلوگیری می‌کنند.

توکوفرول ها(Tocopherols)

شهرت روغن کنجد به خاطر مقاومت در برابر اکسید شدن آن است. یکی از دلایل این مقاومت بیش از حد به خاطر وجود توکوفرول

در این روغن است و میزان آن در روغن کنجد 1200 میلی گرم بر کیلوگرم است.

گاما توکوفرول بیشترین میزان موجود در روغن کنجد را شامل می‌شود و پس از آن دلتا و آلفا هستند که حدود 5 درصد توکوفرول موجود

در روغن را شامل می‌شوند. در بین اقسام مختلف ایزومرهای توکوفرول، گاما توکوفرول قوی‌ترین آنتی اکسیدان موجود در روغن‌ها می‌باشد.

روغن کنجد تحریک پذیری غشاء مخاطی را کم می کند. این روغن برای درمان سرفه، یبوست، آرتریت و پوست خشک توصیه می شود

این خاصیت آنتی اکسیدانی، ماندگاری این روغن را در برابر حرارت در مقایسه با روغن‌های دیگر بسیار افزایش داده است.

مقاومت اکسیداتیو روغن کنجد در برابر حرارت 110 درجه سانتی‌گراد 17.5 ساعت می‌باشد که این روغن را در دسته روغن‌های با مقاومت بالا قرار

می‌دهد. همچنین نقطه دود این روغن 226 درجه سانتی‌گراد می‌باشد. شایان ذکر است مقاومت حرارتی روغن‌های مخصوص سرخ کردنی

در همین دما حداکثر 14 ساعت می‌باشد. لذا از این روغن می‌توان در مصارف سرخ کردنی عمیق با طیب خاطر استفاده نمود.











برای نویسنده این مطلب tafgah72 تشکر کننده ها: 2
naseh_azizi (شنبه شهريور ماه 9, 1392 11:40 am), tarannom (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am)
رتبه: 14.29%
 
tafgah72
کاربر طلایی
کاربر طلایی
 
پست ها : 932
تاريخ عضويت: پنج شنبه تير ماه 15, 1391 11:30 pm
تشکر کرده: 918 بار
تشکر شده: 1132 بار
امتياز: 6280

پستتوسط tarannom » دوشنبه فروردين ماه 5, 1392 4:34 pm

ممنون تافگه گیان منتظر مطالب بعدی هستم...

برای نویسنده این مطلب tarannom تشکر کننده ها:
tafgah72 (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am)
رتبه: 7.14%
 
نماد کاربر
tarannom
کاربر حرفه ای سایت
کاربر حرفه ای سایت
 
پست ها : 1303
تاريخ عضويت: جمعه فروردين ماه 18, 1391 11:30 pm
تشکر کرده: 610 بار
تشکر شده: 1107 بار
امتياز: 4610

پستتوسط tarannom » دوشنبه فروردين ماه 5, 1392 4:42 pm

خاصیت های گردو

طبق آمار به دست آمده افرادی که در طی هفته در رژیم غذایی خود از گردو استفاده می کنند،

میزان مرگ و میر ناشی از حملات قلبی در آن ها حدود یک دوم افرادی است که از گردو استفاده نمی کنند.

به علاوه کسانی که رژیم کاهش دهنده کلسترول دارند اگر گردو را به رژیم خود اضافه کنند

، منجر به کاهش کلسترول بد به میزان ۴/۱۶ درصد خواهد شد. علت این امر وجود اسیدهای چرب غیر اشباع

به خصوص اسید لینولئیک و اسید آلفالینولئیک است که در نهایت به پروستاگلاندین تبدیل شده و ترکیب اخیر منجر

به کاهش فشار خون، ترمیم دیواره عروق خونی و در نهایت ممانعت از ایجاد لخته های خونی می شود.

دریافت منظم ویتامین های گروه B در تقویت سیستم عصبی نقش عمده ای دارد. گردو نیز منبع عمده ویتامین B بوده

به همین دلیل مصرف گردو مدتی قبل از شروع سیکل ماهانه خانم ها می تواند تا حدودی علایم عصبی

این سیکل را کاهش دهد چرا که برخی افراد کمی پیش از شروع، دچار علایم افسردگی، عصبانیت و تندخویی می شوند.

گردو منبع عمده مس است که این عنصر تأثیر عمده ای در بهبود و عملکرد سیستم ایمنی بدن دارد

. کاهش مس دریافتی منجر به ضعف سیستم ایمنی می شود و در پی کاهش مس در بدن تولید اینترلوکین نیز کاهش می یابد

. اینترلوکین ترکیبی است که بدن برای مقابله با انواع باکتری و ویروس تولید می کند.

مصرف گردو در طی انواع بیماری های عفونی توصیه می شود.

مصرف مداوم گردو منجر به لطیف شدن پوست بدن می شود. روغن گردو منبع عمده اسیدلینولئیک است

که این اسید پوست را سالم نگه می دارد و مانع از خشک شدن پوست می شود.

در گردو مقادیری روی و ویتامین E نیز یافت می شود که این ۲ ماده مغذی نیز برای سلامت پوست ضروری است.

برای نویسنده این مطلب tarannom تشکر کننده ها: 2
bahar (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), naseh_azizi (شنبه شهريور ماه 9, 1392 11:40 am)
رتبه: 14.29%
 
نماد کاربر
tarannom
کاربر حرفه ای سایت
کاربر حرفه ای سایت
 
پست ها : 1303
تاريخ عضويت: جمعه فروردين ماه 18, 1391 11:30 pm
تشکر کرده: 610 بار
تشکر شده: 1107 بار
امتياز: 4610

پستتوسط tarannom » دوشنبه فروردين ماه 5, 1392 4:48 pm

سبزیجات آرامش بخش

سروتونین، هورمونی است که در مغز ترشح می شود.

میزان ترشح این هورمون هرچه بیشتر باشد، فرد احساس آرامش بیشتری خواهد کرد.

سبزیجات باعث می شوند بر میزان سروتونین مغز بیشتر افزوده شود.

آمینو اسیدهای موجود در سبزیجات و گوشت باعث ترشح سروتونین می شوند،

ولی تحقیقات نشان داده است آمینو اسیدهای موجود در سبزیجات مؤثرتر و مفیدتر

از آمینو اسیدهای گوشت در ایجاد آرامش و کاهش اضطراب هستند.

برای نویسنده این مطلب tarannom تشکر کننده ها:
naseh_azizi (شنبه شهريور ماه 9, 1392 11:40 am)
رتبه: 7.14%
 
نماد کاربر
tarannom
کاربر حرفه ای سایت
کاربر حرفه ای سایت
 
پست ها : 1303
تاريخ عضويت: جمعه فروردين ماه 18, 1391 11:30 pm
تشکر کرده: 610 بار
تشکر شده: 1107 بار
امتياز: 4610

پستتوسط tarannom » دوشنبه فروردين ماه 5, 1392 4:52 pm

فلفل ضد سرما خوردگیوجود مقادیر فراوان ویتامین C در فلفل دلمه‌ای باعث شده

این سبزی برای درمان سرماخوردگی مفید باشد. طوری که مصرف مرتب این سبزی در برنامه غذایی،

هم شدت و هم طول دوران سرماخوردگی را کاهش می‌دهد. به علاوه این سبزی دارای خواص ضدعفونی‌کنندگی نیز هست.

کپساسین موجود در فلفل، به خصوص در فلفل معمولی، ترکیب شیمیایی دارد که موجب تحریک سیستم ایمنی شده

و به این سیستم در حمله به عوامل عفونی کمک می‌کند. به علاوه، این ترکیبات موجب تحریک معده برای ترشح اسید می‌شود،

بنابراین افرادی که در برنامه غذایی‌شان به طور مرتب از این سبزی استفاده می‌کنند، کمتر به بیماری‌های عفونی مبتلا می‌شوند

. پس سعی کنید روزهایی که سرماخوردگی شیوع پیدا می‌کند، از فلفل بیشتر در سالادتان، به همراه سایر سبزی‌های تازه استفاده کنید.

برای نویسنده این مطلب tarannom تشکر کننده ها: 2
bahar (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), naseh_azizi (شنبه شهريور ماه 9, 1392 11:40 am)
رتبه: 14.29%
 
نماد کاربر
tarannom
کاربر حرفه ای سایت
کاربر حرفه ای سایت
 
پست ها : 1303
تاريخ عضويت: جمعه فروردين ماه 18, 1391 11:30 pm
تشکر کرده: 610 بار
تشکر شده: 1107 بار
امتياز: 4610

پستتوسط tafgah72 » سه شنبه فروردين ماه 6, 1392 6:46 pm

5 دانه‌ی سالمی که هر روز باید مصرف کنید




1ـ شاه‌دانه

شاه‌دانه بسیار مغذی است و منبع فوق‌العاده‌ی پروتئین کامل به حساب می‌آید.

این دانه‌های ریز حاوی فیبرهایی هستند که برای سلامت قلب و سیستم گوارشی مفید هستند. خواص شاه‌دانه به همین جا ختم نمی‌شود.

این دانه های خوشمزه به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 برای سلامت پوست و مو بسیار مفید است.

امگا 3 ها همچنین التهاب را کاهش می‌دهند و سلامت قلب و عروق و مغز را تضمین می‌کنند.

از این گذشته شاه‌دانه حاوی ترکیبات گیاهی به نام فیتوسترول می‌باشد که میزان کلسترول خون را پایین می‌آورد.

باید بدانید که شاه‌دانه و روغن آن حاوی چربی‌های اشباع نشده ی پُلی هستند برای همین قلب نازنین شما را در سلامت نگه می‌دارد.

دی اسیدهای چرب امگا 3 است که برای سلامت چشم‌هاو مغز خوب است و میزان تری گلیسیرید خون را کاهش می‌دهد

توصیه می‌کنیم در سالادها یا در اسموتی میوه‌ای‌تان حتماً از این دانه ها ریخته و از خواص آن‌ها استفاده کنید.

این دانه ها همچنین برای افزودن به غذاهایی که در فر آماده می‌شوند، ماست و غلات نیز خوب هستند.

در نهایت باید بگوییم که شاه‌دانه فاقد گلوتن است.


برای نویسنده این مطلب tafgah72 تشکر کننده ها: 2
bahar (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), naseh_azizi (شنبه شهريور ماه 9, 1392 11:40 am)
رتبه: 14.29%
 
tafgah72
کاربر طلایی
کاربر طلایی
 
پست ها : 932
تاريخ عضويت: پنج شنبه تير ماه 15, 1391 11:30 pm
تشکر کرده: 918 بار
تشکر شده: 1132 بار
امتياز: 6280

پستتوسط tafgah72 » پنج شنبه فروردين ماه 8, 1392 3:40 pm



2 ـ تخمه‌ی کدو


تخمه کدو منبع خوشمزه‌ی ویتامین B، آهن، منیزیم، زینک (روی) و پروتئین است.

پروتئین‌های تخمه کدو به میزان زیادی در اسیدآمینه‌ای به نام تریپتوفان متمرکز شده‌اند که باعث کاهش میزان استرس و اضطراب می‌شوند.

این تخمه‌های خوشمزه همچنین حاوی میزان زیادی از اسیدهای چرب ضروری هستند که به سلامت رگ‌های خونی کمک می‌کنند

و کلسترول بد خون را پایین می‌آورند.

تخمه کدو یک میان وعده‌ی فوق‌العاده خوشمزه و مقوی است.اگر دوست داشته باشید می‌توانید در تهیه غذاهایتان نیز از این تخمه‌ها استفاده کنید.





3 ـ تخمه آفتاب‌گردان

تخمه‌ی آفتابگردان منبع فوق‌العاده‌ی ویتامین B و فولات محسوب می‌شود.

این تخمه‌های خوشمزه و البته پرطرفدار از سیستم ایمنی و سلامت بدن به خصوص در دوره‌ی بارداری حفاظت می‌کنند.

از این گذشته تخمه آفتابگردان منبع خوب ویتامین E نیز محسوب می‌شود. این آنتی اکسیدان قوی نمی‌گذارد به سلول‌ها آسیب برسد

و به سلامت پوست و موها کمک زیادی می‌کند. ویتامین E همچنین از ابتلا به سرطان پیشگیری به عمل می‌آورد.

تخمه آفتابگردان سرشار از پروتئین نیز می‌باشد.

می‌توانید این تخمه‌ها را به سالادها و یا ترکیب برخی از دانه های دیگر اضافه کرده و یک مشت میل کنید.

توجه داشته باشید که تخمه آفتابگردان شور است. میزان سدیم آن زیاد است و برای همین می‌تواند ارزش مغذی آن را کاهش دهد.


برای نویسنده این مطلب tafgah72 تشکر کننده ها: 4
Noha (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), bahar (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), naseh_azizi (شنبه شهريور ماه 9, 1392 11:40 am), فرمیسک (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am)
رتبه: 28.57%
 
tafgah72
کاربر طلایی
کاربر طلایی
 
پست ها : 932
تاريخ عضويت: پنج شنبه تير ماه 15, 1391 11:30 pm
تشکر کرده: 918 بار
تشکر شده: 1132 بار
امتياز: 6280

پستتوسط tafgah72 » جمعه فروردين ماه 9, 1392 12:47 pm



4 ـ تخم کتان

به نظر متخصصان تغذیه، این دانه‌ها بسیار مغذی‌اند. تخم کتان منع اصلی فیبرهای حلّال هستند.

این دانه‌ها میزان کلسترول را کاهش داده و باعث می‌شوند که احساس سیری طولانی مدتی داشته باشید.

تخم کتان میزان قند خون را نیز کنترل می‌کند.

باید بدانید که تخم کتان حاوی میزان زیادی اسیدهای چرب امگا 3 است که برای سلامت چشم‌ها و مغز خوب است

و میزان تری گلیسیرید خون را کاهش می‌دهد.

این دانه‌های کوچک تأمین کننده‌ی لیگنان‌ها هستند که بر اساس نتایج پژوهش‌ها باعث پیشگیری از برخی سرطان‌ها می‌شود.

از آن جایی که دانه‌های کتان پوست سفتی دارد باید آن‌ها را در مخلوط کن پودر کنید.

پودر تخم کتان را به اسموتی‌های میوه، شیر، ماست، غلات و غیره افزوده و میل کنید.

حواستان باشد که پودر تخم کتان را در ظرف در بسته و در یخچال نگه داری کنید.






5 ـ جوانه‌ی گندم

به عقیده‌ی متخصصان جوانه‌ی گندم سرشار از پروتئین، آهن و ویتامین B مانند فولات می‌باشد.

این دانه‌های مفید حاوی میزان زیادی فیبر است که یبوست را رفع و اشتها را نیز کنترل می‌کند.

از آنجایی که جوانه‌ی گندم دارای شاخص گلیسیرید پایینی است میزان قند خون را بالا نمی‌برد.

بعد از خوردن این جوانه ها شما به مدت طولانی‌تری احساس سیری خواهید داشت.

باید حواستان به نگهداری این جوانه‌ها باشد. اسیدهای چرب اشباع نشده‌ی پُلی موجود در آن خیلی زود می‌ترشد.

برای همین باید داخل ظروف در بسته و در یخچال نگهداری شوند.



برای نویسنده این مطلب tafgah72 تشکر کننده ها: 2
Noha (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), naseh_azizi (شنبه شهريور ماه 9, 1392 11:40 am)
رتبه: 14.29%
 
tafgah72
کاربر طلایی
کاربر طلایی
 
پست ها : 932
تاريخ عضويت: پنج شنبه تير ماه 15, 1391 11:30 pm
تشکر کرده: 918 بار
تشکر شده: 1132 بار
امتياز: 6280

وانیــــل و خـــواص فـــوق الـعــاده ی آن

پستتوسط tafgah72 » چهارشنبه فروردين ماه 14, 1392 10:47 pm




وانیل یکی از ادویه‌جات گران قیمت است که به طور گسترده‌ای استفاده می‌شود.

محبوبیت این ادویه به دلیل عطر و طعم دل‌پذیر آن است که عطری خفیف و معطر

دارد.

وانیل(VANILLA PLANIFOLIA) میوه گیاهی است به نام وانیل. عطر دل‌پذیر و

طعم وانیل آن را به عنصر ضروری در صنعت مواد غذایی و آشامیدنی‌ها تبدیل

کرده است و اغلب در تهیه دسرها، پودینگ‌ها و شیرهای طعم‌دار و ... مورد

استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین از آن برای شیرین کردن و طعم دادن به قهوه، ماست، بستنی،

نوشابه‌ها، کیک‌ها و مواد غذایی پخته‌شده، استفاده می‌کنند.

از دیدگاه طب سنتی وانیل نیز همچون دیگر ادویه ها دارای ویژگی‌های خاص خود

است. تأثیر وانیل بر روی سیستم عصبی و مغز انسان موجب کاهش ترس و

واهمه شده، افسردگی را نیز کاهش می‌دهد

این ادویه در علم آروماتراپی نیز طرفداران خاص خود را دارد. در طب معاصر از آن

برای درمان تب و تقویت میل جنسی استفاده می‌شود و از آنجایی که دارای

خواص آنتی‌اکسیدانی است، با رادیکال‌های آزاد بدن مبارزه می‌کند.

در ایران وانیل را به شکل پودر سفید و تقریباً گران قیمتی می‌شناسند و از آن

استفاده می‌کنند. این پودر در اصل محصولی شیمیایی است به نام «وانیلین» که

بر اساس بو و مزه وانیل اصلی تهیه و تولید می‌شود و به مقدار زیاد و با قیمت

ارزان در اختیار مصرف کنندگان قرار می‌گیرد. وانیلین تنها یکی از 36 بوی گوناگون

وانیل را دارد و از دیگر خواص طبیعی وانیل در پودر وانیلین خبری نیست.

وانیل اصل به شکل یک چوبه یا غلاف باریک سیاه رنگ است که باید آن را به

وسیله یک چاقوی تیز شکافت و با پشت چاقو خمیر درون آن را درآورد و داخل

سس‌ها یا خمیرها ریخت.

وانیل در تمام دنیا در درمان‌های پیری پوست کاربرد دارد. از ترکیب وانیل با

روغن کنجد یا آفتابگردان خمیری بدست می‌آید که از خشکی پوست جلوگیری

کرده وباعث نرمی و لطافت آن می‌شود

در شرایطی که از وانیل (یا وانیلین) به مقدار زیاد استفاده می‌شود امکان پیش

آمدن حالت هیپنوز و بی حسی کامل وجود دارد. وانیلین در مواردی نیز اثراتی

مشابه کافئین از خود نشان می‌دهد که تأثیر آن بر سیستم عصبی و فشارخون

بسیار شبیه به آثار کافئین است.

ماده استیل کولین موجود در وانیلین نیز می‌تواند همچون ماده (Kobratoxin) که در

زهر مارهای سمی وجود دارد عمل کند.

وانیل و سلامت پوست

پوسته وانیل دارای دانه‌های ریز معطری است که در شیرینی پزی و ساخت لوازم

آرایشی کاربرد دارد. این دانه‌ها دارای مولکول‌هایی هستند که در جوان ماندن و

شادابی و طراوت پوست موثر است.

در گذشته از وانیل تازه برای مراقبت‌های پوستی در مقابل نور خورشید استفاده

می‌کردند. تحقیقات نشان می‌دهد که دانه‌های وانیل دارای مولکول‌هایی هستند

که برای پوست خاصیت التیام بخشی و ترمیمی دارند.

بر اساس آزمایشات، مولکول‌های وانیل عملکرد پوست را تحریک می‌کند و باعث

تسریع در رشد پوست می‌شود. متخصصان اظهار کردند: مولکول‌های وانیل در

انسجام پوست، فرآیند جذب آب، طراوت، تازگی و استحکام پوست موثر هستند.

به گفته متخصصان، وانیل در تمام دنیا در درمان‌های پیری پوست کاربرد دارد. از

ترکیب وانیل با روغن کنجد یا آفتابگردان خمیری بدست می‌آید که از خشکی

پوست جلوگیری کرده و باعث نرمی و لطافت آن می‌شود.


از دیگر خواص این ادویه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

* جلوگیری از پوسیدگی دندان

* درمان درد و زخم معده

* کمک به غلبه بر حالت تهوع و استفراغ

* کمک به کاهش وزن و سروتونین

* کاهش اضطراب و افسردگی و استرس

* تنظیم قاعدگی

* کمک به درمان زخم

* پیشگیری از انواع سرطان، به خصوص کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه

* بهبود اختلالات عصبی، مثل بیماری آلزایمر و پارکینسون

* توقف تغییر شکل سلول‌های خونی

* پیشگیری از کم شدن حافظه

* تحریک ترشح هورمون‌های مردانه و زنانه (تستوسترون و استروژن)

* جلوگیری از آلرژی

* درمان سینوس و سرفه

* کاهش التهاب ناشی از تشنج و تب

* درمان التهاب و بیش‌فعالی و فعالیت زیاد سیستم‌های مختلف بدن، از جمله گردش خون، تنفس، گوارش و اعصاب






برای نویسنده این مطلب tafgah72 تشکر کننده ها: 3
Noha (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), bahar (يکشنبه ارديبهشت ماه 7, 1392 2:51 am), naseh_azizi (شنبه شهريور ماه 9, 1392 11:39 am)
رتبه: 21.43%
 
tafgah72
کاربر طلایی
کاربر طلایی
 
پست ها : 932
تاريخ عضويت: پنج شنبه تير ماه 15, 1391 11:30 pm
تشکر کرده: 918 بار
تشکر شده: 1132 بار
امتياز: 6280

پستتوسط tafgah72 » پنج شنبه فروردين ماه 22, 1392 8:31 pm

با این خوراکی ها سرطان را دور بزنید




1.  تمشک

تمشک و انواع بِری ها همچون بلوبری، آکای بری و کران بری (که البته در کشور ما پیدا نمی شوند) در پیشگیری از انواع سرطان ها

موثر هستند. تحقیقات نشان داده است، بلوبری و انواع انگورهای درشت و ارغوانی، عناصری در خود دارند که باعث می شود

سلول های سرطانی کبد خودشان را از بین ببرند. کران بری که متاسفانه در ایران نداریم از سرطان تخمدان در خانم ها جلوگیری می کند.




2.  چای سبز

یکی از انواع خوراکی های گیاهی که مشخص شده است در جلوگیری از ایجاد و بازگشت سرطان سینه و دیگر سرطان ها نقش موثری دارد،

چای سبز است. این نوشیدنی، ماده شیمیایی به نام EGCG دارد که مانع از رشد تومورهای سرطانی سینه می شود.

با نوشیدن فقط دو فنجان چای سبز در روز می توانید از ایجاد سرطان پیشگیری کنید.





3.  سیر

آزمایش ها و تحقیقات فراوانی در دنیا صورت گرفته و همه آنها تایید کرده اند سیر خاصیت ضد سرطانی دارد.

بیشتر تاثیر این گیاه در جلوگیری از سرطان های گوارشی و البته سرطان های سینه و پروستات است.

تحقیقات نشان داده ست هر چه افراد سیر خام و پخته بیشتری مصرف کنند، کمتر دچار سرطان های معده و روده بزرگ می شوند.

آزمایشات ثابت کرده اند، زنان میانسالی که به طور مرتب در بیشتر وعده های غذایی خود سیر مصرف می کنند،

50 درصد کمتر از دیگر افراد دچار سرطان روده بزرگ می شوند.

در سیر دو ماده به نام های آلیکین و آلیال وجود دارد که مانع از ایجاد سلول های سرطانی در بدن انسان و حیوان می شوند.

سعی کنید در پخت انواع غذاهای خود سیر ر ابگنجانید. کارشناسان توصیه می کنند میان پوست کندن سیر و خرد کردن آن حدود 15 دقیقه

فاصله بیندازید تا تاثیر بیشتری داشته باشد.





4. بروکلی و کلم

محققان انگلیسی نشان داده اند مردانی که در معرض توورهای سرطانی پروستات بودند، با مصرف بروکلی 4 وعده در هفته،

این بیماری را از خود دور کردند. انواع کلم ها نیز همچون کلم دکمه ای نیز خاصیت ضد سرطانی دارند.

البته شلغم را نیز می توان به این خانواده اضافه کرد.


ادامه دارد...






برای نویسنده این مطلب tafgah72 تشکر کننده ها: 2
bahar (پنج شنبه ارديبهشت ماه 26, 1392 3:27 pm), naseh_azizi (شنبه شهريور ماه 9, 1392 11:39 am)
رتبه: 14.29%
 
tafgah72
کاربر طلایی
کاربر طلایی
 
پست ها : 932
تاريخ عضويت: پنج شنبه تير ماه 15, 1391 11:30 pm
تشکر کرده: 918 بار
تشکر شده: 1132 بار
امتياز: 6280

Re: خــواص مــواد غــذایــی

پستتوسط bahar » پنج شنبه ارديبهشت ماه 26, 1392 3:26 pm


فواید جالب آب هندوانه



آب هندوانه نشاط آور و ضد گرماست .

هندوانه ویژه تقویت صفرا و ضد نقرس است.
هندوانه هم میوه و هم سبزی است یعنی در واقع خواص هر دو را دارد و سرشار از بتاکاروتن و عامل ضد سرطان است.

در هر 100 گرم هندوانه 12 کالری وجود دارد، خربزه 21 کالری،

بر خلاف آن‌چه در ضرب المثل ایرانی شایع است که می‌گوید فکر نان کن که خربزه آب است،
این میوه چاق کننده و افراط در آن بیماری قند می‌آورد.
هندوانه آب میوه‌ای نشاط آور، ضد گرما، یک نوشابه فیزیولوژیک است. برای هر سنی مفید و گوارا و سازگاری دارد
.95درصد وزن هندوانه آب است، اما سرشار از کلیسم و پتاسیم، فسفر، منیزیم، آهن، روی، نیکل، فلور،؛ ید و مواد قندی و تلخه است.


طالبی، گرمگ، دستنبو، خربزه همگی هم خواص و فقط از نظر مقدار قند تفاوت دارند.

تنها اختلاف این میوه‌ها در سازگاری و ذائقه و حاوی اسیدهای آلی بودن که در این میان هندوانه مقام والائی در امر تغذیه در زمان گرم سال دارد.
این میوه‌ها همگی ادارآور، شستشوی اسید اوریک، تمیز کردن بافت‌های کلیه بوده که ایده آل برای بیماران نقرسی و رماتیسمی است.

از آنجا که این میوه‌ها صفرا را به شدت تحریک می‌کنند نباید یک بار به مقدار زیاد خورده شود،

به‌ویژه در مورد خربزه و غیره صادق است. ضمن این‌که معده و روده را دچار اختلال می‌کند.
یک یا سه قاچ هندوانه یا خربزه و طالبی باندازه یک پرس استیک گوشت خوک یا گوساله صفرا را تحریک می‌کند.
هندوانه و دیگر میوه‌های همین خانواده، باید تک و تنها بدون مواد غذایی دیگر خورده شود. هرگز با سایر میوه مخلوط نخورید.
نفخ شکم، دل درد، کولیت موقت به همراه دارد. افراد در خربزه و طالبی شیرین یا کامبوزه، عسلی می‌تواند عامل ابتلا به بیماری قند شود.











برای نویسنده این مطلب bahar تشکر کننده ها: 2
naseh_azizi (شنبه شهريور ماه 9, 1392 11:39 am), tafgah72 (سه شنبه خرداد ماه 13, 1392 12:10 am)
رتبه: 14.29%
 
نماد کاربر
bahar
مدیر انجمن
مدیر انجمن
 
پست ها : 3506
تاريخ عضويت: چهارشنبه آذر ماه 15, 1390 12:30 am
تشکر کرده: 5837 بار
تشکر شده: 5121 بار
امتياز: 33890

Re: خــواص مــواد غــذایــی

پستتوسط bahar » يکشنبه خرداد ماه 12, 1392 2:13 pm


خاصیت معجزه آسای موزهای گندیده و سیاه

از این به بعد موزهای خیلی رسیده و نرم را که پر از لکه های تیره هستند و اگر به هر کسی آنها را تعارف کنید نوعی توهین حساب میشود دور نریزید زیرا آخرین تحقیقات دانشمندان ژاپنی نشان میدهد که موزهای له شده و سیاه دارای ماده معجزه آسای تی – ان – اف میباشند که قدرت مبارزه با سلول های سرطانی و از بین بردن آنها را دارند و هر چقدر موز رسیده تر و سیاه تر باشد بیشتر دارای این ماده است.

بر اساس تحقیقات دانشمندان ژاپنی در میان میوه هایی که خاصیت ضد سرطان دارند مثل انگور – سیب – هندوانه – آناناس – گلابی – و خرمالو، موز خاصیت بیشتری در افزایش گلبول های سفید و قوی کردن سیستم ایمنی بدن و شکست دادن سلول های سرطانی دارد زیرا میزان ماده تی – ان – اف در موزهای رسیده از میوه های دیگر بیشتر است .

از این به بعد موزهای زرد و شاداب را نخورید و صبر کنید تا سیاه و پژمرده شوند آنوقت آنها را بخورید زیرا موز رسیده هشت برابر بیشتر از موز نرسیده تی – ان – اف دارد به عبارت دیگر هشت برابر بیشتر خاصیت ضد سرطان دارد .دانشمندان ژاپنی خوردن یک تا دو عدد موز را در روز توصیه میکنند .




برای نویسنده این مطلب bahar تشکر کننده ها: 2
naseh_azizi (شنبه شهريور ماه 9, 1392 11:39 am), tafgah72 (سه شنبه خرداد ماه 13, 1392 12:10 am)
رتبه: 14.29%
 
نماد کاربر
bahar
مدیر انجمن
مدیر انجمن
 
پست ها : 3506
تاريخ عضويت: چهارشنبه آذر ماه 15, 1390 12:30 am
تشکر کرده: 5837 بار
تشکر شده: 5121 بار
امتياز: 33890

Re: خــواص مــواد غــذایــی

پستتوسط tafgah72 » سه شنبه خرداد ماه 13, 1392 12:18 am

ادامه ی با این خوراکی ها سرطان را دور بزنید .




5. پیاز و تره فرنگی


باید بدانید انواع گیاهانی که از جنس سیر هستند همچون خود سیر، پیاز و تره فرنگی،

نقش بسیار پررنگی در پشیگری سرطان دارند. تا می توانید در وعده های غذایی خود از این مواد استفاده کنید.






6.  گوجه فرنگی


مواد شیمیایی فعال در گوجه فرنگی خاصیت ضد سرطانی دارند. گوجه فرنگی بیشتر برای از بین بردن

و پیشگیری سرطان های پروستات، سینه، ریه و روده بزرگ مناسب است. خیلی جالب است بدانید

گوجه های پخته شده نیز همین نقش را دارند بنابراین، از سس گوجه فرنگی روی انواع غذاها و پاستاهای خود استفاده کنید.




7.  سویا


یکی از مواد موجود در سویا، جنیستین است که نوعی فیتواستروژن است که از بروز

سرطان های هورمونی جلوگیری می کند. سویا همچنین یک بازدارنده قوی انواع

پروتئین هایی است که موجب رشد سلول های پروتئینی می شوند. برای استفاده

از خاصیت ضدسرطانی سویا باید روزانه حداقل 50 گرم از آن را مصرف کنید.

می توانید از انواع لوبیا سویاهای طعم دار یا خمیرهای توفو استفاده کنید.




8.  زردچوبه


پودر زردرنگ زردچوبه که در انواع غذاهای ایرانی و هندی و دیگر آسیایی ها به وفور استفاده می شود،

نقش بسیار مهمی در جلوگیری از سرطان دارد. این ادویه، یک آنتی اکسیدان قدرتمند است.

این ادویه از ایجاد تومورهای سرطانی جلوگیری می کند. خوشبختانه استفاده از این ماده بسیار آسان است

و می توان در همه انواع غذاهای پختنی خود آن را اضافه کرد. البته باید توجه داشته باشید

داروهای ضدسرطانی که از زردچوبه تهیه می شوند، همان اثر خود ادویه را ندارند.

همچنین، بیماران سرطانی نباید سر خود و بدون مشورت با پزشک خود،

خیلی زیاد از زردچوبه در وعده های غذایی خود استفاده کنند.




9.  شاهی آبی (بولاغ‌اوتی) و اسفناج


استفاده از شاهی آبی در همه وعده های غذایی باعث می شود تا DNA کمتر آسیب ببیند

و سرطان ایجاد نشود. البته می دانیم که این گیاه همیشه در دسترس نیست. اما باید سعی کنید

آن را تهیه و هر روز مصرف کنید. آنتی اکسیدان های موجود در برگ های سبز این گیاه،

مانع از فعالیت رادیکال های آزاد و آسیب دیدن سلول های سالم می شود.

اسفناج نیز خاصیت ضدسرطانی دارد. این گیاه خوش طعم را می توان به اشکال

متنوع در وعده های غذایی مختلف خود گنجاند. اسفناج مانع از ایجاد سرطان مثانه می شود.

همچنین، برگ های سبز تیره  این گیاه – کلروفیل – خطر ابتلا به سرطان کبد را نیز کاهش می دهد.






























برای نویسنده این مطلب tafgah72 تشکر کننده ها: 2
naseh_azizi (شنبه شهريور ماه 9, 1392 11:39 am), parvaz69 (سه شنبه خرداد ماه 14, 1392 8:16 am)
رتبه: 14.29%
 
tafgah72
کاربر طلایی
کاربر طلایی
 
پست ها : 932
تاريخ عضويت: پنج شنبه تير ماه 15, 1391 11:30 pm
تشکر کرده: 918 بار
تشکر شده: 1132 بار
امتياز: 6280

Re: خــواص مــواد غــذایــی

پستتوسط zohreh » شنبه شهريور ماه 9, 1392 11:25 am

فکرش را بکنید از پوست تخم‌مرغ قبل از آن که راهی سطل زباله یا کمپوست ‌شوند، چه استفاده‌های عجیبی می‌توان کرد.
1 - جلوگیری از گرفتگی لوله‌های فاضلاب
ریختن مقداری پوست خرد شده تخم‌مرغ روی صافی فلزی سینک، باعث تمیزی و جلوگیری از گرفتگی لوله‌ها می‌شود. آن‌ها همچنین مانع از عبور مواد جامد و رهایی از چربی‌های داخل لوله‌ها می‌شوند.


2 - به عنوان پاک‌کننده
مقداری از پوست تخم‌مرغ را همراه با پودر ظرفشویی روی سطح لک شده بریزید و با اسفنج آن را تمیز کنید.
در صورتی که بخواهید داخل ظرفی دردار را تمیز کنید، می‌توانید مقداری پوست تخم‌مرغ خرد شده را داخل ظرف ریخته، آن را با آب سرد تقریبا پر کنید و چندین بار تکان دهید. نتیجه فوق‌العاده خواهد بود.


3 - تمیز کردن لباس‌های سفید
اگر از خاکستری شدن لباس‌های سفید خود نگرانید، کافیست مقداری پوست تخم‌مرغ داخل صافی ریخته، همراه لباس‌ها داخل ماشین لباسشویی قرار دهید.


4 - حاصلخیز کردن خاک
پوست تخم‌مرغ سرشار از کلسیم و سایر مواد معدنی است. برای حاصلخیز کردن خاک آن را به کمپوست اضافه کنید.


5 - دفع آفات
حلزون‌ها، کرم‌های برگ‌خوار و آفات را با پاشیدن مقداری پوست تخم‌مرغ در اطراف باغ خود دور کنید.


6 - تغذیه گیاهان
قبل از آبیاری گیاهان، مقداری پوست تخم‌مرغ داخل آب ولرم ریخته، داخل ظرفی دردار در جای تاریک و خنک قرار دهید. بگذارید چند روز باقی بماند.


7 - تامین کلسیم
با ریختن مقداری پوست تخم مرغ به کف گلدان گوجه فرنگی، فلفل و بادمجان، کلسیم مورد نیاز آن‌ها را تامین کنید.


8 - گلدان
از تخم‌مرغ‌های شکسته برای کاشت دانه استفاده کنید. آن‌ها تا زمان سبز شدن دانه به عنوان گلدان قابل استفاده‌اند.


9 - غذای پرندگان
ریختن خرده‌های پوست تخم‌مرغ نزدیک ظرف غذای پرندگان ماده در جذب کلسیم مورد نیاز آن‌ها برای تخم‌گذاری موثر است.


نکته‌: قبل از هر نوع استفاده از پوست تخم‌مرغ در باغ، آن‌ها را خوب بشویید.

برای نویسنده این مطلب zohreh تشکر کننده ها: 2
naseh_azizi (شنبه شهريور ماه 9, 1392 11:39 am), tafgah72 (شنبه آذر ماه 9, 1392 8:42 pm)
رتبه: 14.29%
 
نماد کاربر
zohreh
کاربر نیمه فعال
کاربر نیمه فعال
 
پست ها : 29
تاريخ عضويت: جمعه مرداد ماه 13, 1391 11:30 pm
تشکر کرده: 97 بار
تشکر شده: 71 بار
امتياز: 710

Re: خــواص مــواد غــذایــی

پستتوسط yosra69 » شنبه شهريور ماه 9, 1392 6:33 pm

خواص زیتون




lea europaeao :نام علمی

گياه شناسي

زيتون درختچه اي است به ارتفاع تقريبا سه متر ولي هنگاميكه در شرايط مساعد پرورش مي يابد ارتفاع آن حدود 1مترو قطر تنه اش به 3 متر ميرسد. چوب درخت زيتون بسيار سخت و مقاوم است . رنگ آن زرد است كه خطوطي قهوه اي رنگ در آن وجود دارد .
از چوب زيتون براي تهيه اشياء چوبي ظريف استفاده مي شود . برگهاي آن سبز رنگ ، بيضوي و دراز و بوضع متقابل يكديگر بر روي ساقه قرار گرفته اند .
منشاء درخت زيتون احتمالا منطقه مديترانه بوده و از آنجا به نقاط ديگر دنيا راه يافته است
زيتون معمولا در اوائل تابستان شروع به گل دادن مي كند و ميوه آن كم كم ظاهر مي شود . در اواخر تابستان ميوه آن به ثمر مي رسد . در اين هنگام زيتون سبز است و بتدريج تبديل به بنفش و قهوه اي و سپس سياه مي شود بطوريكه در اواخر پائيز كه موقع برداشت ميوه است رنگ آن بكلي تيره است.

خواص داروئي:
زيتون رسيده از نظر طب قديم ايران گرم و قابض است و ميوه نارس زيتون سرد و خشك است و روغن زيتون گرم و خشك است . برگ درخت زيتون نيز گرم و خشك مي باشد دم كرده برگ زيتون داروي خوبي براي پائين آوردن فشار خون مي باشد .
بدين منظور بايد 20 عدد برگ زيتون را داخل 300 گرم آب ريخته و آنرا بمدت 15 دقيقه بجوشانيد . سپس كمي قند بآن اضافه كرده و بمقدر يك فنجان دوبار در روز از آن بنوشيد .
بعد از دو هفته بايد بمدت 8 روز نوشيدن اين دم كرده را قطع كنيد و سپس ادامه دهيد روغن زيتون نرم كننده و صفرا بر است روغن زيتون دفع كننده سنگ كيسه صفرا است براي اين منظور بايد آنرا با آبليمو مصرف كرد روغن زيتون كرم كش است روغن زيتون براي رفع سرفه هاي خشك مفيد است براي رفع خارش گزيدگي حشرات ، روغن زيتون را به محل گزيدگي بماليد بدن بچه هايي را كه مبتلا به نرمي استخوان و كم خوني هستند با روغن زيتون ماساژ دهيد اثر مفيدي دارد.

براي رفع خشکی لثه ، روغن زيتون را بر روي لثه بماليد براي برطرف كردن خراش و ترك پوست ، گليسيرين و روغن زيتون را بمقدر مساوي با هم مخلوط كرده و روي پوست بماليد دم كرده برگ درخت زيتون تب بر است جوشانده برگ درخت زيتون برطرف كننده نقرس و روماتيسم است.

براي سرباز كردن جوشها و كورك ها زيتون را له كرده و روي جوش يا كورك بماليد دم كرده و جوشانده پوست درخت زيتون تب بر و درمان كننده مالاريا است پماد ميوه نارس زيتون براي سوختگي مفيد است.

جويدن برگ زيتون براي از بين بردن زخم هاي دهان مفيد است.

براي رفع سستي فلج و لقوه و تقويت نيروي جنسي بايد 80 گرم روغن زيتون را با 14 گرم كندر و 16 گرم سياه دانه مخلوط كرده و بمدت سه روز از آن بخوريد.

مصرف روغن زيتون از امراض قلبي و سرطان جلوگيري مي كند و بالاخره روغن زيتون بهترين روغن براي پخت و پز مي باشد زيرا در اثر حرارات خراب نمي شود.

توضیحات : روغن زيتون براي هيچ كس مضر نيست و همه افراد مي توانند از آن استفاده كنند فقط ميوه تازه و ياقوتي آن معده راسست مي كند و ممكن است توليد استفراغ كند.

نحوه استفاده : به عنوان سالاد و جانشین غذا استفاده میگردد و خواص بسیار زیادی دارد




فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْرًا (5)

إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْرًا (6) (انشراح)



برای نویسنده این مطلب yosra69 تشکر کننده ها: 3
pejmanava (شنبه شهريور ماه 9, 1392 8:50 pm), tafgah72 (شنبه آذر ماه 9, 1392 8:42 pm), zohreh (شنبه شهريور ماه 9, 1392 8:44 pm)
رتبه: 21.43%
 
نماد کاربر
yosra69
کاربر طلایی
کاربر طلایی
 
پست ها : 1059
تاريخ عضويت: دوشنبه بهمن ماه 22, 1391 12:30 am
محل سکونت: روانسر
تشکر کرده: 1401 بار
تشکر شده: 1767 بار
امتياز: 17660

بعدي

بازگشت به تغذیه ی مناسب

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 2 مهمان