تاریخ : شنبه، 18 خرداد ماه، 1392
موضوع : اخبار

دیدار عارف با نماینده جماعت دعوت و اصلاح

در این جلسه که با حضور نمایندگانی از اقوام های مختلف در محل ستاد مرکزی ایشان تشکیل شد ابتدا از نماینده جماعت دعوت و اصلاح خواسته شد دیدگاه های خود را بیان کند که ایشان به طور مبسوط مطالبات عام مردم ایران را در ۴ بند کلی و مطالبات ادیان، مذاهب و اقوام را در ۵ بند کلی مطرح نمود. افراد حاضر از جمله نمایندگان قبلی مجلس نیز دیدگاه های خود را مطرح نمودند.



جماعت دعوت و اصلاح ایران به عنوان تشکلی مدنی در چارچوب اندیشه ی اسلامی در بخشی از رسالت خود در آخرین کنگره، فلسفه ی وجودی اش را حفظ اعتقادات و هویت اهل سنت ایران و نیز فراهم نمودن زمینه های رشد و توسعه ی همه جانبه ی زندگی فردی و اجتماعی مردم ایران در پرتو باور به کرامت ذاتی بشر، آزادی، عدالت، شوراء، دگرپذیری و ارزش های بنیادین اخلاقی در ابعاد مختلف زندگی می داند.

این تشکل سراسری ایرانیان اهل سنت، حضور در صحنه ی انتخابات و مشارکت در تعیین سرنوشت را همواره یکی از اصول خود دانسته و می داند و در پرتو این اصل این بار نیز با طرح مطالبات عام جامعه ایران، مطالبات مذاهب و اقوام مختلف ایرانی، خواهان دریافت بازخورد آن از طرف کاندیدهای محترم ریاست جمهوری می باشد تا سرانجام پس از رایزنی های لازم شورای مرکزی جماعت، با بررسی و تحلیل برنامه ی کاندیدها، با تأکید بر جایگاه حقوق ملت، واقع نگری و توازن در برنامه ها و میزان تحقق پذیری در بستر فرهنگی، اجتماعی و سیاسی امروز کشور تصمیم خود را بر حمایت از کاندیدای موردنظر اتخاذ کند.

ذکر مطالبات در دو بخش:

الف) مطالبات عام مردم ایران

۱- پاسداشت و رعایت حقوق شهروندی و تضمین هر چه بیشتر آزادی های فردی و عمومی- که بر این باوریم آزادی، بر تطبیق شریعت و حتی بر نان و آب شهروندان تقدم دارد و برخی از علمای معاصر نیز تحقق آزادی های اساسی را همطراز با حفظ جان و دین یکی از مقاصد شریعت برمی شمارند-، حفظ کرامت انسان، عدالت و برابری در عرصه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، حفظ اخلاق و معنویت و ارتقای آن، که همواره از پیش نیازهای رشد و توسعه ی همه جانبه ی جامعه می باشند.

۲- وضعیت بحرانی و اسفناک اقتصادی کشور که آمارهای رسمی و غیررسمی مؤید آن است و خود زمینه ساز بحران های اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی شده است نیازمند توجه ویژه ریاست جمهوری آینده و تدوین برنامه های اقتصادی واقع بینانه توسط کاندیدها می باشد.

۳- اعاده ی جایگاه جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه و بین المللی و اتخاذ سیاست تنش زدایی بیش از پیش در تنظیم روابط خارجی در راستای مصلحت های عمومی جامعه و زمینه سازی برای حل مشکلات برآمده از رهاورد این مسأله.

۴- اجتناب از تنش زایی در بحران های اخیر منطقه ای با توجه به فوران اختلافات مذهبی در برخی از کشورهای منطقه و تلاش برای زدودن فضای حقد و کینه و زمینه سازی برای همزیستی مسالمت آمیز در پرتو باورهای مشترک دینی و انسانی.

ب) مطالبات ادیان، مذاهب و اقوام

۱- اجرا و تأکید بر بنودی از قانون اساسی مرتبط با مذاهب و اقوام خصوصاً فراز پایانی اصل دوازدهم و نیز اصول ۱۵، ۱۹، ۲۰، ۲۲ و ۲۳ که در پرتو آن می توان بخشی از مطالبات ادیان، مذاهب و اقوام را برآورده نمود. از جمله: فراهم نمودن زمینه برگزاری آیین های عبادات به ویژه در تهران، آزادی در ابراز و بیان باورهای دینی، عدم دخالت نهادهای حکومتی در امور مذهبی خصوصاً مدارس علوم دینی اهل سنت، حذف عنوان مذهب در قراردادهای استخدامی مگر در مواردی که بنا به نوع کار ضرورت ایجاب کند، احترام کامل به باورهای مذاهب و اقوام خصوصاً در رسانه های عمومی.

۲- امکان بهره مندی ادیان، مذاهب و اقوام مختلف از رسانه های جمعی.

۳- مشارکت دادن و استفاده از توان فکری شخصیت های مذاهب و قومیت های مختلف در تدوین سیاست های کلان کشوری علی الخصوص در حوزه ی مربوط به خود به عنوان ذی نفعان اصلی و اتکای عملی به اصل شایسته سالاری در انتصاب مسؤولین در پست های کلان مدیریتی کشور و پیشگیری حذف هرگونه تبعیض براساس مذهب و قومیت.

۴- پایبندی به سیاست های اتخاذ شده در حوزه ی ادیان و مذاهب توسط مسؤولین .

۵- داشتن اراده ای نیرومند و راستین برای تحقق وحدت اسلامی، که افزون بر مشارکت شخصیت های برجسته و مراجع فکری تأثیرگذار طرفین، نیازمند همگامی افکار عمومی و قانع کردن آنان به ضرورت تقریب و حاکم نمودن فضای عقلانی و خرافه زدایی در جامعه است.

 

منبع : تابش




منبع این مقاله : :.:: پینوس ::.
آدرس این مطلب : http://penous.com/484/دیدار-عارف-با-نماینده-جماعت-دعوت-و-اصلاح/